X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Julita to Anulki Wiktor :-D

OMG! a ja tobie pogratulowałem? :O :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już znów nie ogarniam czyje w końcu to dzieci, co chwile jakies foto ! jakie tempo !!!
    Nancy ratuj nasza liste :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a gdzie tam objawy, nawet nie wiem czym jest skurcz :D gdyby nie plamienie po masażu szyjki to chyba zapomniałabym że jestem w ciąży no i ogólnie czuje się fzku myślałam antastycznie choć ostatnio jestem troszkę bardziej senna ale ogólnie sprawnośku oceniam na 80% :) a jak u ciebie? Heh jak tak dalej pójdzie to moja ciąża będzie trwać 45 tygodni :P

U mnie po krążku myślałam że pójdzie migusiem a tu dupka też nie wiem co to skurcze jedynie co to od czasu do czasu boli mnie brzuch jak na okres ale to tyle jestem w szoku ale czekam cierpliwie ja jeszcze się nie przeterminowałam :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic brzuchatki i mamuśki obecne już ;-) po 1.5h korzystania z piłeczki idziemy spac bo padam dzisiaj :-)
    Kolorowej nocki ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:29

snoopy_etka lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmy wieczorem od doradcy finansowego w sprawie kredytu hipotecznego i trochę jestem przybita... Wyliczył nam zdolność kredytową jeszcze sporo ponad to, co chcemy wziąć, ale mimo wszystko rata co miesiąc ok. 1800zł i do tego oczywiście masę dodatkowych kosztów na samym początku. Musielibyśmy od razu, przepraszam, "wyrzygać" wszystkie nasze oszczędności i zostalibyśmy na 0 z małym dzieckiem :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A my wróciliśmy wieczorem od doradcy finansowego w sprawie kredytu hipotecznego i trochę jestem przybita... Wyliczył nam zdolność kredytową jeszcze sporo ponad to, co chcemy wziąć, ale mimo wszystko rata co miesiąc ok. 1800zł i do tego oczywiście masę dodatkowych kosztów na samym początku. Musielibyśmy od razu, przepraszam, "wyrzygać" wszystkie nasze oszczędności i zostalibyśmy na 0 z małym dzieckiem :(
    Lilla My, ja radziłabym przejść się też bezpośrednio do banków. Osobiście nie mam dobrych doświadczeń z doradcą, bo przez Open prawie straciliśmy szansę na własne mieszkanie. Dopiero potem dowiedziałam się od kolegi (też doradcy) jak oni funkcjonują... Otóż doradzą ci zawsze taki kredyt i bank, od którego mają największą prowizję. Nam zależało na PEKAO S.A., a wg doradcy nie mieliśmy tam zdolności, a jeśli już, to rata olbrzymia i to na mniejszą kwotę, bez możliwości kupna garażu i bez wliczania moich dochodów (bo za krótko pracowałam). Zadatek wpłacony, termin upływa i nic się ponoć nie da załatwić.
    Wtedy z ciekawości sami podeszliśmy do banku - i co? Okazało się, że nikt tam naszych dokumentów nie wysłał, a po podliczeniu okazało się że mamy i zdolność, i moje dokumenty się liczą, rata niższa i warunki lepsze (bo bez prowizji dla doradcy)... no i bez problemu też w jednym kredycie dołączyli garaż... cała procedura w banku trwała 2 tygodnie, podczas gdy doradca przez 1,5 m-ca ponoć negocjował...
    Także dla pewności radzę osobiście zajrzeć do kilku placówek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 22:55

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy akurat ja miałam świetnego doradce, nie mydlił nam oczu, powiedział, że to nie jest najlepsza oferta kretydowa ale jako, że oboje mamy umowe zlecenie to nie znajdziemy lepszej

albo chcecie duży kredyt albo na mało lat, skoro Wam taka rata wychodzi...

relgio4pxlxziakh.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką właśnie piosenkę wysłał mi mężuś, który poszedł z kolegami na piwko :)

https://www.youtube.com/watch?v=-Lbt0WQb-aY&app=desktop

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Lila chciałabym miec taka mala ratę jak Wam wyliczyli :P wiec glowa do góry :)
    Spróbuj w banku- z czystej ciekawości i aby miec 100% pewność, ze doradca Wam najlepiej doradzil- to tylko człowiek a ludzie czasem zawodzą ;)
    Sprawa jest na tyle powazna, ze warto wybrac jeden, dwa banki i przejść sie osobiście. Rok temu najlepsza ofertę- akurat nam- zaproponował WBK. Moze wybierz sie do nich, plus do jakiegoś innego banku, który Ci z jakis względów pasuje i zobacz co tam Ci powiedzą.
    Wiem, ze teraz trzeba miec jakis wklad własny bo inaczej nici- chyba juz jest 10%? Ale w kolejnych latach maja zwiększyć do 15% a pozniej za kolejny rok do 20% wiec spieszcie sie ;) poza tym warto sobie zrobić kalkulacje czy lepiej wpłacić Np 10% i miec wieksza ratę, czy jesli Was stać Np 20% i miec mniejsza. No ogólnie trzeba sie troche kolo tego zakręcić i pokalkulować... A o jakich kosztach dodatkowych innych niż wklad własny piszesz? My mieliśmy jeszcze tylko prowizje 1% ale to byly tak jakby "wirtualne" pieniadze bo tej kwoty nie musieliśmy na poczatku płacić a te kwotę zwiekszyla sie po prostu wysokość kredytu. Ale fakt, ze my szukaliśmy kredytów, które nie maja ukrytych kosztów dodatkowych. Tak jak juz pisałam taka,pierwsza selekcje zrobiliśmy używając porownywarki kredytów z neta a pozniej byliśmy w kilku bankach po konkretne oferty- oj potrafily sie raty roznic i o 500-700 pln zloty przy takiej samej kwocie kredytu. Meeeega roznice byly az nie moglam uwierzyć, ze ktos się daje na to złapać i bierze taki kredyt...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 00:23

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Np tu masz porownywarke- mozesz sobie sprawdzić takie pierwsze, wstepne założenia typu wielkość raty, prowizje, RRSO i oprocentowanie i później wybrac dwa, trzy banki i sie do nich udać...
    Do takiego kredytu jak w przykładzie 200 tys (przy wartości mieszkania 300 tys) i kredycie aż na 30 lat raty w zależności od warunków i banku różnią sie nawet o 250 pln miesięcznie... To jest dużo przy takiej wartości kredytu i tak długim okresie kredytowania.

http://totalmoney.gazetaprawna.pl/kredyty_hipoteczne,porownanie,0,200000,30,zakup_mieszkania_domu,300000,pln,rowne,wtorny,0,0,0,0,0

Nie wiem czy to najlepsza porownywarka i czy zadziała link bo siedze na telefonie a to różnie z tym bywa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 00:24

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja juz spac nie mogę ... :-/ ach te nocki ...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zła matka, nie umiem nakarmić obudzić własnego syna, wczoraj od 20.45 do północy wisiały na cycku i dalej głodny był, poszłam po mleko do dyżurki ile mlekiem sztucznym się najadl :'( teraz musze powoła go wybudzac ehh tez nie umiem jestem zła matka :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 03:15

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A ja jestem zła matka, nie umiem nakarmić obudzić własnego syna, wczoraj od 20.45 do północy wisiały na cycku i dalej głodny był, poszłam po mleko do dyżurki ile mlekiem sztucznym się najadl :'( teraz musze powoła go wybudzac ehh tez nie umiem jestem zła matka :'(
    Anulka,posłuchaj mnie. Nie, nie jestes zła matka, musisz tylko wziąć się w garść. Ten szpital Ci straszna krzywde zrobił. I nie obwoniaj się ani nie denerwuj bo laktqcji to nie służy. Dzidzio się denerwuje przy cycilu bo sztuczne łatwo leciało, a teraz trzeba popracować, to normalne. Staraj się przystawiac ile się da, ale jak się nie uda to się nie obwiniaj. Dzieci na mm tez rosną zdrowe i silne. Co do wybudzania... Tym ma tak twardy sen, że tez nie umiem go obudzić XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Anulka,posłuchaj mnie. Nie, nie jestes zła matka, musisz tylko wziąć się w garść. Ten szpital Ci straszna krzywde zrobił. I nie obwoniaj się ani nie denerwuj bo laktqcji to nie służy. Dzidzio się denerwuje przy cycilu bo sztuczne łatwo leciało, a teraz trzeba popracować, to normalne. Staraj się przystawiac ile się da, ale jak się nie uda to się nie obwiniaj. Dzieci na mm tez rosną zdrowe i silne. Co do wybudzania... Tym ma tak twardy sen, że tez nie umiem go obudzić XD

Dziękuję kochana mam nadzieję, że wyjdziemy jak on płacze a wiem ze jadł tyle czasu i dalej głodny to ja razem z nim płacze, bo go dobrze nie nakarmilam. Teraz pojadl ich śpi mam nadzieję, że do 6.30 pospi ehh ja chcę do domu już i w domu się uczyć tez nie mam pojęcia ją odróżnić ze się najadl bo zasypia mi przy piersi szybko, czy je czy tylko ssie sobie cyca i śpi.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/167e7dea6dee.jpg

Ciocie prezentujemy moja malutka księżniczkę ♥
    Nie dalam niestety rady nadrobić z czytaniem, ale to chyba uroki pierwszych dni z maleństwem =)

ps. Trzymam kciuki za pozostałe mamcie i lekkich życzę porodów! =)

adzia, Kucykowa, karolcia87, agatka196, 4me, julita, Staraczka23, snoopy_etka, monaaa85, diatomka, Lilla My, anula1990, la_lenka, Lady Savage, skabarka, Kasiarzynka, Anitka201, Paulinek, Czarna_88, KathleenPL, Dominka92, .ona., Bruma, Pola Irene, Wonderland, Carolline lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna księżniczka

Gusiak lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Po dwoch dniach mlody jest znow ze mna. W sumie to dopiero ze mna bo po pprodzie byl tylko w dzien a w nocy juz go zabrali. Caly wczorajszy dzien czekalismy az kardiolog przybedzie, a przyjechal dopiero po 19. Lekarz nie ma zastrzerzen do zdrowia Leona, ano keden dodatkowy skurcz nie wyszedl na echo- ale zaleca za 2 miesiace powtorzyc ekg. Dzieki jej opini oddalo mi go w ciagu paru minut. No i sie zaczelo. Od 20 do 2 w nocy wisial przy pustych cyckach, wkoncu poprosilam o mleko i dopiero mlody usnal. Anulka rozumiem Cie doskonale bo przez te dwa dni nie moglam go przystawiac tyle co chcialam i odbilo sie to na nas, ze teraz musimy walczyc bardziej o laktacje. Moj laktator reczny avent nie sciaga nawet kropli, jutro maz jedzie mi kupic medele elektryczna.
    A jesli mlodemu nie powiekszy sie zoltaczka to byc moze wrocomy dzisiaj do domku :-)
    Gratulacje dla nowych maluszkow i ich mam.

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Gusiak,sliczna Dziewczynka :)
    Ela,ale ekspres :)
    U nas cisza...Wczoraj byl seks i odszedl kawalek czopa,ale bez krwi,wiec dzis musze sie bardziej rozruszac w ciagu dnia.
    Z kazdym dniem coraz bardziej sie boje porodu...
    Staraczka,jak kebab?? :)
    Mnie Maz wczoraj zabral na gofry :) Pyyycha <3
    Milego dnia !

Gusiak lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak gratulacje!

Anulka nie martw się. Szpital tak działa na człowieka. Ważne by Was wypuścili do domku to tam już będzie tylko lepiej.

U nas noc zarwana na cycu. Mała w balona mnie robi je i zasypia. Ja ja do łóżeczka a tam płacz i szukanie cyca. Nie wiem dlaczego tak robi bo w dzień zjada i śpi a w nocy cyrk. Mówią ze takie niemowlaki nie rozrozniaja dnia od nocy. Ciekawe? Wiec dziś będę odsypiala noc w dzień. Nie na wyjścia.

No i dziś moja mama wraca do domu :-/ troszkę nie jestem tym faktem pocieszona ale kiedyś musimy sami zostać.

Gusiak lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 2364 2365 2366 2367 2368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ