X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba dostałam okres. Kurcze szybko jutro mija miesiąc od porodu. Myślę że to to bo czuje takie lekkie bóle okresowe. A więc witaj @. A tak było fajnie przez te 9 miesięcy. Mam nadzieję że trochę mniej boleć będzie, bo bóle okresowe zawsze mnie wykanczaly.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A U Ciebie Sigma jak z okresem? Dostalas już?

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;/ okres :( nie chce

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia, a jak u Ciebie z wagą? Mi zostało 10 kg do wagi sprzed ciąży. Ciekawa jestem ile jeszcze samo spadnie. W końcu to dopiero 7 dni po porodzie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już 13 na minusie. Do wagi sprzed ciąży zostało mi 5 kg

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie...
    Dostałam l4 już do 28.09
    Jeżeli moje cukry będa szalały jutro mam napisać lekarzowi sms wieczorem i będzie czekało na mnie miejsce na Kamińskiego.
    Jeśli cukry będa w normie-dzisiaj są,ale ostatnio szalały to i tak ze wzgledu na cukrzyce ide do szpitala w przyszła niedziele i nie wyjde do porodu-wyrażnie lekarz mi to zaznaczył =/
    Mały waży 3850g z tym,że pole błedu wynosi 500g i lekarz mówi zebym sie nastawiała na to ,że tutaj waga raczej zaniżona jest przez usg.Jeżeli dotrwam do następnego piątku to kolejne usg.Z tego lekarz mówił raczej będzie cesarka bo dzidziuś jest duży,a gdy przekroczy 4200g nie ma mowy żebym rodziłą naturalnie bo boji sie o moje zdrowie.
    Przy niewyregulowanym cukrze podczas porodu nie podadza mi nic na przyspieszenie.Najgorsze ,że cukry wogule nie są uzaleznione od jedzenia...już teraz to chyba nic nie jest w stanie na nie wpłynąć.

Jestem strasznie zmieszana i wstrząśnięta tymi wiadomościami...po tym jak mały sie obrócił głowkowo nastawiłam sie na poród sn i to że wróce do ćwiczeń i diety dużo szybciej niż po cc.
    Ajj jakaś przybita jestem...jak lekarz zapytał jak sie czuje zaczeła mi broda latać i bałam sie ,że sie rozpłacze...

Pies coś chyba czuje bo wariuje w domu!

Najbardziej boje sie leżenia w szpitalu,o ile wiem,że te 3 dni dam rade to przeraza mnie wizja leżenia i czekania na poród...ah...

74disg18xt1q3yyo.png
  • .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do wagi sprzed ciąży zostały 4 kg. Jest dobrze. 7 kg za mną. We wszystkie stare bluzki już się bez problemu mieszczę (jak ja za nimi tęskniłam!).
    Nancy - nie martw się, kilogramy same zlecą, tylko na to potrzeba czasu.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Ja mam już 13 na minusie. Do wagi sprzed ciąży zostało mi 5 kg

No to super. A stosujesz jakąś dietę? Pociesz mnie, że wchodzisz w spodnie sprzed ciąży:) Ja przytyłam 19 kg, także to chyba na razie dobry wynik, jak w tydzień 9 kg spadło. Wczoraj przymierzałam jakieś spodnie sprzed ciąży, to nawet, nawet się dopięłam ale ściągnęłam żeby nie uciskać rany. Trzeba poczekać jeszcze z dwa tygodnie żeby luźniej było.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula po cc też musisz mieć dietę , ja po operacji musialam gotowane jesc

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Tak wiem...ale chodzi mi bardziej o diete na której byłam przed ciążą...
    Planowałam wrócic do diety odrazu a do ćwiczen po połogu,a wiadomo po cc z ćwiczeniami różnie może byc...Przed ciążą schudłam 30 kg i chciałabym dalej zrzucić wage,motywacje mam...tylko nie na wszystko wpływ.
    Wszystko dzisiaj widze w czarnych barwach..

KathleenPL lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Ja po cc miałam tylko pierwszego dnia kroplówki (wiadomo), drugiego dnia na śniadanie sucharki i zupę na obiad, kolację już normalną i kolejne dni też już normalnie.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula po cc ponoć każą czekać z ćwiczeniami pół roku :/
    Po operacji jak byłam to będąc już w ciąży czułam że zaczęła bym w marcu ćwiczyć ale to już był 4msc :D

.ona. ja kleik dostalam dobe po operacji :D
    Zero smazonego co najmniej miesiąc , bardziej chodziło żeby wzdęcia nie było

• Bruma Ekspertka

Wysłany: 11 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Cieszę się!!!!!!

To warszawskie laski, kiedy spotkanie i gdzie? :D
    Ja też jestem na tak :-) Tak jak pisała Dżuls, jak się już trochę ogarniemy to lecimy na spotkanko :-)

KathleenPL lubi tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    A ja chyba dostałam okres. Kurcze szybko jutro mija miesiąc od porodu. Myślę że to to bo czuje takie lekkie bóle okresowe. A więc witaj @. A tak było fajnie przez te 9 miesięcy. Mam nadzieję że trochę mniej boleć będzie, bo bóle okresowe zawsze mnie wykanczaly.

O kurcze Adzia, rzeczywiście szybko. A Ty karmisz piersią? Każdy organizm jest inny. Przeważnie jak się karmi piersią, to okres się zatrzymuje, ale to nie reguła.
    Moja koleżanka zaszła w drugą ciążę 3 miesiące po porodzie, a karmiła. Ja z kolei chciała zajść jak najszybciej, a niestety okres wrócił mi dopiero miesiąc po tym jak skończyłam karmić.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Ciocie, oto moje 3 kg szczęścia - przedstawiam Wam Anię :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac0661453a8f.jpg

snoopy_etka, 4me, KathleenPL, anula1990, Kucykowa, Czarna_88, Lady Savage, Dominka92, julita, Staraczka23, Gusiak, Gusiak, Kasiarzynka, la_lenka, Lilla My, agatka196, Suri97, Anitka201, monaaa85, diatomka, Bruma, Carolline lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Mi powiedzieli, że macica się obkurcza do 6 tygodni. I może być tak, że przestanie już lecieć, a po jakimś czasie znowu zacznie i to normalne. Więc może jeszcze to jednak połóg daje się we znaki.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Tak wiem...ale chodzi mi bardziej o diete na której byłam przed ciążą...
    Planowałam wrócic do diety odrazu a do ćwiczen po połogu,a wiadomo po cc z ćwiczeniami różnie może byc...Przed ciążą schudłam 30 kg i chciałabym dalej zrzucić wage,motywacje mam...tylko nie na wszystko wpływ.
    Wszystko dzisiaj widze w czarnych barwach..
    Ja też mam motywator, ale na razie schowałam go do szafy. Rana ciągnie i ponoć te 6 tygodni to mało i, że w zasadzie to do ćwiczeń można wrócić po ok. 3 miesiacach. Ale to wiadomo, że każdy organizm inny. Ja na razie się nie nastawiam bo po głupim spacerze tak mnie ciagnie, że nie mogę wstać z łóżka...

anula1990 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ja po cc miałam tylko pierwszego dnia kroplówki (wiadomo), drugiego dnia na śniadanie sucharki i zupę na obiad, kolację już normalną i kolejne dni też już normalnie.
    Po CC to taka normalna dieta jak przy karmieniu. Raczej lekkostrawnie po prostu i uważać na wzdymające. Nie ma jakiejś specjalnej diety.
    Ale sucharki sa zajebiste <3

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:32

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Moja koleżanka zaszła w drugą ciążę 3 miesiące po porodzie, a karmiła.
    O fuck! W obecnym stanie psychicznym, chyba bym się załamała :/
    Ja od razu po pologu w takim razie biegnw do lekarza po jakies rady :) chyba sobie strzelę spiralę - troche sie tego obawiam ale kurczę tabletki to dla mnie samo zło:/ kiedys bralam przez 5 lat to sobie narobilam problemów z naczynkami. Teraz juz nie chce- choc pięknie regulowaly okres i wszystkie bole po nich jak ręką odjal ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2367 2368 2369 2370 2371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ