X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to właśnie tak jest z "antykoncepcyjnym" działaniem karmienia. Nie starczy tylko karmić, trzeba spełnić szereg warunków (np. podawanie wyłącznie piersi, bez dokarmiania mm, wody, herbatki + regularne podawanie, bez dłuższych przerw, również w nocy).
    A w praktyce same widzicie po ostatnich postach, że rzadko kto obecnie jedzie wyłącznie na cycusiu (i nie twierdzę, że to źle, sama uważam, że w wielu przypadkach lepiej mieć spokój, a nie męczyć siebie i dzieciaka). Ale warto mieć świadomość, że w takim przypadku owulacja może w każdej chwili wrócić.

Ja planuję karmić dalej tylko piersią i nie zabezpieczać się dodatkowo, potem pewnie gumki. Hormonów nie chcę, bo źle reagowałam (zerowe libido to mało powiedziane), spirala do mnie nie przemawia.
    W sumie nie chciałabym ciąży tak szybko, ale też mnie nie przeraża - mimo wszystko wolałbym zajść wkrótce w ciążę, niż przeżywać ponowny horror walki z niepłodnością. A kolejne dziecko bardzo chcę - mimo, że ciąża mnie bardzo stresowała, to patrząc z perspektywy czasu był to dla mnie cudowny czas i bardzo chcę go ponownie przeżyć. :)

KathleenPL, 4me, Lady Savage, adzia, Kasiarzynka, snoopy_etka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Spirale są tez niehormonalne :)

Tylko ze ja mam zespół policystycznych jajników a jak bym chciała starać się jeszcze kiedyś o kolejną ciążę to nie bardzo nawet spirala

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona dużo siły dla Was w tym teraz ciężkim momencie. Nie mniej sobie za złe że nie poszłaś na pogrzeb. Ja w Twoim stanie tez bym nie poszła, a mąż na pewno wie że jesteś dla niego największym wsparciem nawet nie będąc kolo niego teraz.

Mama pojechała :-(. Jednak przy niej czułam się zdecydowanie, bardziej pewnie niż teraz. Dopadaja mnie obawy ale wierze że sam rade. Jestem silna baba - tak sobie powtarzam. :-P
    Ja dalej diety nie stosuje jednak jak coś się dzieje lub pojawiają się kropki na małej eliminuje podejrzany produkt. Tak więc na ta chwile nie jemy bananów i papryki. Jeżeli chodzi o wagę to wszyscy mówią ze chudne w oczach a na wadze juz 3kg mniej niż przed ciążą. Ja się bardzo cieszę bo marzę o wadze z przed 2 lat.
    Rana daje jeszcze znać o sobie ale już jest super. Krwawienia juz prawie nie ma, wystarczą tylko wkładka ale właśnie słyszałam że może wrócić za kilka dni.
    W ciuchy z przed ciąży wchodzę ale nie noszę (spodnie) bo są dość niskie i uwieraja mnie w ranę. I niestety musiałam zainwestować przez to w nowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:05

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyszłam w przedciążowych spodniach. Źle nie było, ale trochę mnie jednak cisną przy siadaniu. Gorzej z bluzkami, brakuje mi takich w których da się dyskretnie karmić. Niech ten zus w końcu płaci to może coś kupię.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka jeszcze urodzisz szybciej niż ja hehe bo mój mały ćwiczy bardzo cierpliwość mamy ;-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do antykoncepcji po ciąży , my zdecydowalismy że będziemy kochać sie na tzw "styk" czyli szybkie wyjscie przed wytryskiem , jesli zajde w ciąże to ok a jeśli nie to starania będą jak mała skończy rok / półtora ponieważ nie chcemy aby była duza różnica wieku , ale co będzie to oczywiście życie zweryfikuje .
    Nie będę się spinac jeśli się nie uda

Czarna_88 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Co do antykoncepcji po ciąży , my zdecydowalismy że będziemy kochać sie na tzw "styk" czyli szybkie wyjscie przed wytryskiem , jesli zajde w ciąże to ok a jeśli nie to starania będą jak mała skończy rok / półtora ponieważ nie chcemy aby była duza różnica wieku , ale co będzie to oczywiście życie zweryfikuje .
    Nie będę się spinac jeśli się nie uda
    podobnie u mnie, bo tabletach tyje, prezerwatywy mnie uczulają wiec kontynuowc bedziemy seks przerwany, :) i tez planuje za rok o tej porze zaczac próbowac z druga dzidzia

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie myślimy kiedy kolejna ciąża i czy w ogole będzie ... zobaczymy co nam życie przyniesie. :-) Życie nasnjuz nauczyło bardzo weryfikować nasze plany :-/

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona dobrze zrobiłaś że nie poszłaś na pogrzeb,mi babcia umarła 2 tyg temu i też myślałam że będę twarda.No i dobrze że nie byłam po tygodniu poszłam na grób to ryczałam jak bubr a co dopiero jakbym była na ceremonii

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się chcemy starać od lipca 2016 tak żebym od razu z macierzyńskiego poszła na L4 bo w sumie też do pracy nie mam ochoty wracać.Tylko właśnie jakie zabezpieczenie stosować bo mój mąż prezerwatyw nie nawidzi

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Moka jeszcze urodzisz szybciej niż ja hehe bo mój mały ćwiczy bardzo cierpliwość mamy ;-)
    Ojtam, damy radę :) Ja się już nie nastawiam na nic :) w sumie nie mam żadnego plamienia ani nic wiec podejrzewam, że ciężko będzie u mnie o rozwarcie :/

Od pigułek raczej się nie tyje, tylko od jedzenia :P nie można zawsze wszystkiego zrzucać na hormony.. Ja raczej będę stawiać na pigułki, bo kolejne dziecko za ok 3 lata. Jak dla mnie to fajna różnica między rodzeństwem i fajna dla kobiety jako matki. Nie wyobrażam sobie biegania z brzuchem za roczniakiem, który zaczyna chodzić. Podziwiam kobiety, które tak szybko decydują się na drugie dziecko (nie mówię tu o przypadkach uzasadnionych medycznie - tak jak piszecie, że im szybciej tym organizm lepiej sobie poradzi itp)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletek ogólnie nie chcę bo właśnie z hormonami problem , niedoczynność tarczycy i ten jeden hormon z rana wystarcza :D
    Ponoć trzeba dobrac tabsy aby nie tyc , ja w to nie bede sie bawic , gumki odrzucam nigdy ich nie lubilam , no dobra są jedne które uwielbiam :D takie prazkowane są super ale mąż wtedy ma lipe bo z zabaw nici , tak mnie robią że chwila moment a ja już jestem po orgazmie :D :D :D

Agatka spodnie masz mocno ciasne na wysokości rany ? Zaopatrz się w taki duży jak by bandaż i go podkladaj , ja tak chodziłam jak musialam wyjść

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bym się klocila ze od anty sie nie tyje :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj co dwie godziny na cyca się budzimy walczę z nim godzinę czasu bo ppjje usypia puszcza cycka obudzi się za chwilę i dalej to samo i tak godzinę czasu. Niestety dalej w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:10

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktora strona wlozyc materac do lozeczka? Mam gryka pianka kokos i sie zastanawiam :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po wizycie i mam ustalone CC na 18.09 jejku to już za tydzień! malutka waży ok 3 kg także w sam raz :) do szpitala niestety muszę się zgłosić dzień wcześniej bo GBS wyszedł dodatni :/

Czarna_88, Lady Savage, agatka196, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to jeszcze troszkę i będziesz tulic maluszka super :-)

Moka weźmie Ci z zaskoczenia tak nagle zobaczysz ;-) (tego Ci życzę )

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ojtam, damy radę :) Ja się już nie nastawiam na nic :) w sumie nie mam żadnego plamienia ani nic wiec podejrzewam, że ciężko będzie u mnie o rozwarcie :/

Od pigułek raczej się nie tyje, tylko od jedzenia :P nie można zawsze wszystkiego zrzucać na hormony.. Ja raczej będę stawiać na pigułki, bo kolejne dziecko za ok 3 lata. Jak dla mnie to fajna różnica między rodzeństwem i fajna dla kobiety jako matki. Nie wyobrażam sobie biegania z brzuchem za roczniakiem, który zaczyna chodzić. Podziwiam kobiety, które tak szybko decydują się na drugie dziecko (nie mówię tu o przypadkach uzasadnionych medycznie - tak jak piszecie, że im szybciej tym organizm lepiej sobie poradzi itp)

W moim przypadku przytyłam od pigułek w ciągu tyg 14 kg!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A my dzisiaj co dwie godziny na cyca się budzimy walczę z nim godzinę czasu bo ppjje usypia puszcza cycka obudzi się za chwilę i dalej to samo i tak godzinę czasu. Niestety dalej w szpitalu

Ja z kolei walczę z młodą bo cały dzień śpi, i budzę ją na cyca

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Dziewczyny ktora strona wlozyc materac do lozeczka? Mam gryka pianka kokos i sie zastanawiam :P
    Na kokos,grka chyba od roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:35

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2369 2370 2371 2372 2373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ