Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo to właśnie tak jest z "antykoncepcyjnym" działaniem karmienia. Nie starczy tylko karmić, trzeba spełnić szereg warunków (np. podawanie wyłącznie piersi, bez dokarmiania mm, wody, herbatki + regularne podawanie, bez dłuższych przerw, również w nocy).
A w praktyce same widzicie po ostatnich postach, że rzadko kto obecnie jedzie wyłącznie na cycusiu (i nie twierdzę, że to źle, sama uważam, że w wielu przypadkach lepiej mieć spokój, a nie męczyć siebie i dzieciaka). Ale warto mieć świadomość, że w takim przypadku owulacja może w każdej chwili wrócić.
Ja planuję karmić dalej tylko piersią i nie zabezpieczać się dodatkowo, potem pewnie gumki. Hormonów nie chcę, bo źle reagowałam (zerowe libido to mało powiedziane), spirala do mnie nie przemawia.
W sumie nie chciałabym ciąży tak szybko, ale też mnie nie przeraża - mimo wszystko wolałbym zajść wkrótce w ciążę, niż przeżywać ponowny horror walki z niepłodnością. A kolejne dziecko bardzo chcę - mimo, że ciąża mnie bardzo stresowała, to patrząc z perspektywy czasu był to dla mnie cudowny czas i bardzo chcę go ponownie przeżyć.
KathleenPL, 4me, Lady Savage, adzia, Kasiarzynka, snoopy_etka lubią tę wiadomość
-
4me wrote:Spirale są tez niehormonalne

Tylko ze ja mam zespół policystycznych jajników a jak bym chciała starać się jeszcze kiedyś o kolejną ciążę to nie bardzo nawet spirala -
Aldona dużo siły dla Was w tym teraz ciężkim momencie. Nie mniej sobie za złe że nie poszłaś na pogrzeb. Ja w Twoim stanie tez bym nie poszła, a mąż na pewno wie że jesteś dla niego największym wsparciem nawet nie będąc kolo niego teraz.
Mama pojechała
. Jednak przy niej czułam się zdecydowanie, bardziej pewnie niż teraz. Dopadaja mnie obawy ale wierze że sam rade. Jestem silna baba - tak sobie powtarzam. 
Ja dalej diety nie stosuje jednak jak coś się dzieje lub pojawiają się kropki na małej eliminuje podejrzany produkt. Tak więc na ta chwile nie jemy bananów i papryki. Jeżeli chodzi o wagę to wszyscy mówią ze chudne w oczach a na wadze juz 3kg mniej niż przed ciążą. Ja się bardzo cieszę bo marzę o wadze z przed 2 lat.
Rana daje jeszcze znać o sobie ale już jest super. Krwawienia juz prawie nie ma, wystarczą tylko wkładka ale właśnie słyszałam że może wrócić za kilka dni.
W ciuchy z przed ciąży wchodzę ale nie noszę (spodnie) bo są dość niskie i uwieraja mnie w ranę. I niestety musiałam zainwestować przez to w nowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:05
-
nick nieaktualnyCo do antykoncepcji po ciąży , my zdecydowalismy że będziemy kochać sie na tzw "styk" czyli szybkie wyjscie przed wytryskiem , jesli zajde w ciąże to ok a jeśli nie to starania będą jak mała skończy rok / półtora ponieważ nie chcemy aby była duza różnica wieku , ale co będzie to oczywiście życie zweryfikuje .
Nie będę się spinac jeśli się nie uda
Czarna_88 lubi tę wiadomość
-
podobnie u mnie, bo tabletach tyje, prezerwatywy mnie uczulają wiec kontynuowc bedziemy seks przerwany,Staraczka23 wrote:Co do antykoncepcji po ciąży , my zdecydowalismy że będziemy kochać sie na tzw "styk" czyli szybkie wyjscie przed wytryskiem , jesli zajde w ciąże to ok a jeśli nie to starania będą jak mała skończy rok / półtora ponieważ nie chcemy aby była duza różnica wieku , ale co będzie to oczywiście życie zweryfikuje .
Nie będę się spinac jeśli się nie uda
i tez planuje za rok o tej porze zaczac próbowac z druga dzidzia
-
My jeszcze nie myślimy kiedy kolejna ciąża i czy w ogole będzie ... zobaczymy co nam życie przyniesie.
Życie nasnjuz nauczyło bardzo weryfikować nasze plany
-
Ojtam, damy radęCzarna_88 wrote:Moka jeszcze urodzisz szybciej niż ja hehe bo mój mały ćwiczy bardzo cierpliwość mamy

Ja się już nie nastawiam na nic
w sumie nie mam żadnego plamienia ani nic wiec podejrzewam, że ciężko będzie u mnie o rozwarcie 
Od pigułek raczej się nie tyje, tylko od jedzenia
nie można zawsze wszystkiego zrzucać na hormony.. Ja raczej będę stawiać na pigułki, bo kolejne dziecko za ok 3 lata. Jak dla mnie to fajna różnica między rodzeństwem i fajna dla kobiety jako matki. Nie wyobrażam sobie biegania z brzuchem za roczniakiem, który zaczyna chodzić. Podziwiam kobiety, które tak szybko decydują się na drugie dziecko (nie mówię tu o przypadkach uzasadnionych medycznie - tak jak piszecie, że im szybciej tym organizm lepiej sobie poradzi itp)
-
nick nieaktualnyTabletek ogólnie nie chcę bo właśnie z hormonami problem , niedoczynność tarczycy i ten jeden hormon z rana wystarcza

Ponoć trzeba dobrac tabsy aby nie tyc , ja w to nie bede sie bawic , gumki odrzucam nigdy ich nie lubilam , no dobra są jedne które uwielbiam
takie prazkowane są super ale mąż wtedy ma lipe bo z zabaw nici , tak mnie robią że chwila moment a ja już jestem po orgazmie

Agatka spodnie masz mocno ciasne na wysokości rany ? Zaopatrz się w taki duży jak by bandaż i go podkladaj , ja tak chodziłam jak musialam wyjść -
nick nieaktualny
-
A my dzisiaj co dwie godziny na cyca się budzimy walczę z nim godzinę czasu bo ppjje usypia puszcza cycka obudzi się za chwilę i dalej to samo i tak godzinę czasu. Niestety dalej w szpitalu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:10
-
a ja po wizycie i mam ustalone CC na 18.09 jejku to już za tydzień! malutka waży ok 3 kg także w sam raz
do szpitala niestety muszę się zgłosić dzień wcześniej bo GBS wyszedł dodatni
Czarna_88, Lady Savage, agatka196, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Karolcia to jeszcze troszkę i będziesz tulic maluszka super

Moka weźmie Ci z zaskoczenia tak nagle zobaczysz
(tego Ci życzę )
-
moka89 wrote:Ojtam, damy radę
Ja się już nie nastawiam na nic
w sumie nie mam żadnego plamienia ani nic wiec podejrzewam, że ciężko będzie u mnie o rozwarcie 
Od pigułek raczej się nie tyje, tylko od jedzenia
nie można zawsze wszystkiego zrzucać na hormony.. Ja raczej będę stawiać na pigułki, bo kolejne dziecko za ok 3 lata. Jak dla mnie to fajna różnica między rodzeństwem i fajna dla kobiety jako matki. Nie wyobrażam sobie biegania z brzuchem za roczniakiem, który zaczyna chodzić. Podziwiam kobiety, które tak szybko decydują się na drugie dziecko (nie mówię tu o przypadkach uzasadnionych medycznie - tak jak piszecie, że im szybciej tym organizm lepiej sobie poradzi itp)
W moim przypadku przytyłam od pigułek w ciągu tyg 14 kg! -
anulka20 wrote:A my dzisiaj co dwie godziny na cyca się budzimy walczę z nim godzinę czasu bo ppjje usypia puszcza cycka obudzi się za chwilę i dalej to samo i tak godzinę czasu. Niestety dalej w szpitalu
Ja z kolei walczę z młodą bo cały dzień śpi, i budzę ją na cyca