Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo to właśnie tak jest z "antykoncepcyjnym" działaniem karmienia. Nie starczy tylko karmić, trzeba spełnić szereg warunków (np. podawanie wyłącznie piersi, bez dokarmiania mm, wody, herbatki + regularne podawanie, bez dłuższych przerw, również w nocy).
A w praktyce same widzicie po ostatnich postach, że rzadko kto obecnie jedzie wyłącznie na cycusiu (i nie twierdzę, że to źle, sama uważam, że w wielu przypadkach lepiej mieć spokój, a nie męczyć siebie i dzieciaka). Ale warto mieć świadomość, że w takim przypadku owulacja może w każdej chwili wrócić.
Ja planuję karmić dalej tylko piersią i nie zabezpieczać się dodatkowo, potem pewnie gumki. Hormonów nie chcę, bo źle reagowałam (zerowe libido to mało powiedziane), spirala do mnie nie przemawia.
W sumie nie chciałabym ciąży tak szybko, ale też mnie nie przeraża - mimo wszystko wolałbym zajść wkrótce w ciążę, niż przeżywać ponowny horror walki z niepłodnością. A kolejne dziecko bardzo chcę - mimo, że ciąża mnie bardzo stresowała, to patrząc z perspektywy czasu był to dla mnie cudowny czas i bardzo chcę go ponownie przeżyć.KathleenPL, 4me, Lady Savage, adzia, Kasiarzynka, snoopy_etka lubią tę wiadomość
-
4me wrote:Spirale są tez niehormonalne
Tylko ze ja mam zespół policystycznych jajników a jak bym chciała starać się jeszcze kiedyś o kolejną ciążę to nie bardzo nawet spirala -
Aldona dużo siły dla Was w tym teraz ciężkim momencie. Nie mniej sobie za złe że nie poszłaś na pogrzeb. Ja w Twoim stanie tez bym nie poszła, a mąż na pewno wie że jesteś dla niego największym wsparciem nawet nie będąc kolo niego teraz.
Mama pojechała. Jednak przy niej czułam się zdecydowanie, bardziej pewnie niż teraz. Dopadaja mnie obawy ale wierze że sam rade. Jestem silna baba - tak sobie powtarzam.
Ja dalej diety nie stosuje jednak jak coś się dzieje lub pojawiają się kropki na małej eliminuje podejrzany produkt. Tak więc na ta chwile nie jemy bananów i papryki. Jeżeli chodzi o wagę to wszyscy mówią ze chudne w oczach a na wadze juz 3kg mniej niż przed ciążą. Ja się bardzo cieszę bo marzę o wadze z przed 2 lat.
Rana daje jeszcze znać o sobie ale już jest super. Krwawienia juz prawie nie ma, wystarczą tylko wkładka ale właśnie słyszałam że może wrócić za kilka dni.
W ciuchy z przed ciąży wchodzę ale nie noszę (spodnie) bo są dość niskie i uwieraja mnie w ranę. I niestety musiałam zainwestować przez to w nowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:05
-
nick nieaktualnyCo do antykoncepcji po ciąży , my zdecydowalismy że będziemy kochać sie na tzw "styk" czyli szybkie wyjscie przed wytryskiem , jesli zajde w ciąże to ok a jeśli nie to starania będą jak mała skończy rok / półtora ponieważ nie chcemy aby była duza różnica wieku , ale co będzie to oczywiście życie zweryfikuje .
Nie będę się spinac jeśli się nie udaCzarna_88 lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Co do antykoncepcji po ciąży , my zdecydowalismy że będziemy kochać sie na tzw "styk" czyli szybkie wyjscie przed wytryskiem , jesli zajde w ciąże to ok a jeśli nie to starania będą jak mała skończy rok / półtora ponieważ nie chcemy aby była duza różnica wieku , ale co będzie to oczywiście życie zweryfikuje .
Nie będę się spinac jeśli się nie udai tez planuje za rok o tej porze zaczac próbowac z druga dzidzia
-
My jeszcze nie myślimy kiedy kolejna ciąża i czy w ogole będzie ... zobaczymy co nam życie przyniesie.
Życie nasnjuz nauczyło bardzo weryfikować nasze plany
-
Czarna_88 wrote:Moka jeszcze urodzisz szybciej niż ja hehe bo mój mały ćwiczy bardzo cierpliwość mamy
Ja się już nie nastawiam na nic
w sumie nie mam żadnego plamienia ani nic wiec podejrzewam, że ciężko będzie u mnie o rozwarcie
Od pigułek raczej się nie tyje, tylko od jedzenianie można zawsze wszystkiego zrzucać na hormony.. Ja raczej będę stawiać na pigułki, bo kolejne dziecko za ok 3 lata. Jak dla mnie to fajna różnica między rodzeństwem i fajna dla kobiety jako matki. Nie wyobrażam sobie biegania z brzuchem za roczniakiem, który zaczyna chodzić. Podziwiam kobiety, które tak szybko decydują się na drugie dziecko (nie mówię tu o przypadkach uzasadnionych medycznie - tak jak piszecie, że im szybciej tym organizm lepiej sobie poradzi itp)
-
nick nieaktualnyTabletek ogólnie nie chcę bo właśnie z hormonami problem , niedoczynność tarczycy i ten jeden hormon z rana wystarcza
Ponoć trzeba dobrac tabsy aby nie tyc , ja w to nie bede sie bawic , gumki odrzucam nigdy ich nie lubilam , no dobra są jedne które uwielbiamtakie prazkowane są super ale mąż wtedy ma lipe bo z zabaw nici , tak mnie robią że chwila moment a ja już jestem po orgazmie
Agatka spodnie masz mocno ciasne na wysokości rany ? Zaopatrz się w taki duży jak by bandaż i go podkladaj , ja tak chodziłam jak musialam wyjść -
nick nieaktualny
-
A my dzisiaj co dwie godziny na cyca się budzimy walczę z nim godzinę czasu bo ppjje usypia puszcza cycka obudzi się za chwilę i dalej to samo i tak godzinę czasu. Niestety dalej w szpitalu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:10
-
a ja po wizycie i mam ustalone CC na 18.09 jejku to już za tydzień! malutka waży ok 3 kg także w sam raz
do szpitala niestety muszę się zgłosić dzień wcześniej bo GBS wyszedł dodatni
Czarna_88, Lady Savage, agatka196, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Karolcia to jeszcze troszkę i będziesz tulic maluszka super
Moka weźmie Ci z zaskoczenia tak nagle zobaczysz(tego Ci życzę )
-
moka89 wrote:Ojtam, damy radę
Ja się już nie nastawiam na nic
w sumie nie mam żadnego plamienia ani nic wiec podejrzewam, że ciężko będzie u mnie o rozwarcie
Od pigułek raczej się nie tyje, tylko od jedzenianie można zawsze wszystkiego zrzucać na hormony.. Ja raczej będę stawiać na pigułki, bo kolejne dziecko za ok 3 lata. Jak dla mnie to fajna różnica między rodzeństwem i fajna dla kobiety jako matki. Nie wyobrażam sobie biegania z brzuchem za roczniakiem, który zaczyna chodzić. Podziwiam kobiety, które tak szybko decydują się na drugie dziecko (nie mówię tu o przypadkach uzasadnionych medycznie - tak jak piszecie, że im szybciej tym organizm lepiej sobie poradzi itp)
W moim przypadku przytyłam od pigułek w ciągu tyg 14 kg! -
anulka20 wrote:A my dzisiaj co dwie godziny na cyca się budzimy walczę z nim godzinę czasu bo ppjje usypia puszcza cycka obudzi się za chwilę i dalej to samo i tak godzinę czasu. Niestety dalej w szpitalu
Ja z kolei walczę z młodą bo cały dzień śpi, i budzę ją na cyca