X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to właśnie tak jest z "antykoncepcyjnym" działaniem karmienia. Nie starczy tylko karmić, trzeba spełnić szereg warunków (np. podawanie wyłącznie piersi, bez dokarmiania mm, wody, herbatki + regularne podawanie, bez dłuższych przerw, również w nocy).
    A w praktyce same widzicie po ostatnich postach, że rzadko kto obecnie jedzie wyłącznie na cycusiu (i nie twierdzę, że to źle, sama uważam, że w wielu przypadkach lepiej mieć spokój, a nie męczyć siebie i dzieciaka). Ale warto mieć świadomość, że w takim przypadku owulacja może w każdej chwili wrócić.

Ja planuję karmić dalej tylko piersią i nie zabezpieczać się dodatkowo, potem pewnie gumki. Hormonów nie chcę, bo źle reagowałam (zerowe libido to mało powiedziane), spirala do mnie nie przemawia.
    W sumie nie chciałabym ciąży tak szybko, ale też mnie nie przeraża - mimo wszystko wolałbym zajść wkrótce w ciążę, niż przeżywać ponowny horror walki z niepłodnością. A kolejne dziecko bardzo chcę - mimo, że ciąża mnie bardzo stresowała, to patrząc z perspektywy czasu był to dla mnie cudowny czas i bardzo chcę go ponownie przeżyć. :)

KathleenPL, 4me, Lady Savage, adzia, Kasiarzynka, snoopy_etka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Spirale są tez niehormonalne :)

Tylko ze ja mam zespół policystycznych jajników a jak bym chciała starać się jeszcze kiedyś o kolejną ciążę to nie bardzo nawet spirala

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona dużo siły dla Was w tym teraz ciężkim momencie. Nie mniej sobie za złe że nie poszłaś na pogrzeb. Ja w Twoim stanie tez bym nie poszła, a mąż na pewno wie że jesteś dla niego największym wsparciem nawet nie będąc kolo niego teraz.

Mama pojechała :-(. Jednak przy niej czułam się zdecydowanie, bardziej pewnie niż teraz. Dopadaja mnie obawy ale wierze że sam rade. Jestem silna baba - tak sobie powtarzam. :-P
    Ja dalej diety nie stosuje jednak jak coś się dzieje lub pojawiają się kropki na małej eliminuje podejrzany produkt. Tak więc na ta chwile nie jemy bananów i papryki. Jeżeli chodzi o wagę to wszyscy mówią ze chudne w oczach a na wadze juz 3kg mniej niż przed ciążą. Ja się bardzo cieszę bo marzę o wadze z przed 2 lat.
    Rana daje jeszcze znać o sobie ale już jest super. Krwawienia juz prawie nie ma, wystarczą tylko wkładka ale właśnie słyszałam że może wrócić za kilka dni.
    W ciuchy z przed ciąży wchodzę ale nie noszę (spodnie) bo są dość niskie i uwieraja mnie w ranę. I niestety musiałam zainwestować przez to w nowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 16:05

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyszłam w przedciążowych spodniach. Źle nie było, ale trochę mnie jednak cisną przy siadaniu. Gorzej z bluzkami, brakuje mi takich w których da się dyskretnie karmić. Niech ten zus w końcu płaci to może coś kupię.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka jeszcze urodzisz szybciej niż ja hehe bo mój mały ćwiczy bardzo cierpliwość mamy ;-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do antykoncepcji po ciąży , my zdecydowalismy że będziemy kochać sie na tzw "styk" czyli szybkie wyjscie przed wytryskiem , jesli zajde w ciąże to ok a jeśli nie to starania będą jak mała skończy rok / półtora ponieważ nie chcemy aby była duza różnica wieku , ale co będzie to oczywiście życie zweryfikuje .
    Nie będę się spinac jeśli się nie uda

Czarna_88 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Co do antykoncepcji po ciąży , my zdecydowalismy że będziemy kochać sie na tzw "styk" czyli szybkie wyjscie przed wytryskiem , jesli zajde w ciąże to ok a jeśli nie to starania będą jak mała skończy rok / półtora ponieważ nie chcemy aby była duza różnica wieku , ale co będzie to oczywiście życie zweryfikuje .
    Nie będę się spinac jeśli się nie uda
    podobnie u mnie, bo tabletach tyje, prezerwatywy mnie uczulają wiec kontynuowc bedziemy seks przerwany, :) i tez planuje za rok o tej porze zaczac próbowac z druga dzidzia

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie myślimy kiedy kolejna ciąża i czy w ogole będzie ... zobaczymy co nam życie przyniesie. :-) Życie nasnjuz nauczyło bardzo weryfikować nasze plany :-/

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona dobrze zrobiłaś że nie poszłaś na pogrzeb,mi babcia umarła 2 tyg temu i też myślałam że będę twarda.No i dobrze że nie byłam po tygodniu poszłam na grób to ryczałam jak bubr a co dopiero jakbym była na ceremonii

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się chcemy starać od lipca 2016 tak żebym od razu z macierzyńskiego poszła na L4 bo w sumie też do pracy nie mam ochoty wracać.Tylko właśnie jakie zabezpieczenie stosować bo mój mąż prezerwatyw nie nawidzi

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Moka jeszcze urodzisz szybciej niż ja hehe bo mój mały ćwiczy bardzo cierpliwość mamy ;-)
    Ojtam, damy radę :) Ja się już nie nastawiam na nic :) w sumie nie mam żadnego plamienia ani nic wiec podejrzewam, że ciężko będzie u mnie o rozwarcie :/

Od pigułek raczej się nie tyje, tylko od jedzenia :P nie można zawsze wszystkiego zrzucać na hormony.. Ja raczej będę stawiać na pigułki, bo kolejne dziecko za ok 3 lata. Jak dla mnie to fajna różnica między rodzeństwem i fajna dla kobiety jako matki. Nie wyobrażam sobie biegania z brzuchem za roczniakiem, który zaczyna chodzić. Podziwiam kobiety, które tak szybko decydują się na drugie dziecko (nie mówię tu o przypadkach uzasadnionych medycznie - tak jak piszecie, że im szybciej tym organizm lepiej sobie poradzi itp)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletek ogólnie nie chcę bo właśnie z hormonami problem , niedoczynność tarczycy i ten jeden hormon z rana wystarcza :D
    Ponoć trzeba dobrac tabsy aby nie tyc , ja w to nie bede sie bawic , gumki odrzucam nigdy ich nie lubilam , no dobra są jedne które uwielbiam :D takie prazkowane są super ale mąż wtedy ma lipe bo z zabaw nici , tak mnie robią że chwila moment a ja już jestem po orgazmie :D :D :D

Agatka spodnie masz mocno ciasne na wysokości rany ? Zaopatrz się w taki duży jak by bandaż i go podkladaj , ja tak chodziłam jak musialam wyjść

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bym się klocila ze od anty sie nie tyje :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj co dwie godziny na cyca się budzimy walczę z nim godzinę czasu bo ppjje usypia puszcza cycka obudzi się za chwilę i dalej to samo i tak godzinę czasu. Niestety dalej w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:10

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktora strona wlozyc materac do lozeczka? Mam gryka pianka kokos i sie zastanawiam :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po wizycie i mam ustalone CC na 18.09 jejku to już za tydzień! malutka waży ok 3 kg także w sam raz :) do szpitala niestety muszę się zgłosić dzień wcześniej bo GBS wyszedł dodatni :/

Czarna_88, Lady Savage, agatka196, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to jeszcze troszkę i będziesz tulic maluszka super :-)

Moka weźmie Ci z zaskoczenia tak nagle zobaczysz ;-) (tego Ci życzę )

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ojtam, damy radę :) Ja się już nie nastawiam na nic :) w sumie nie mam żadnego plamienia ani nic wiec podejrzewam, że ciężko będzie u mnie o rozwarcie :/

Od pigułek raczej się nie tyje, tylko od jedzenia :P nie można zawsze wszystkiego zrzucać na hormony.. Ja raczej będę stawiać na pigułki, bo kolejne dziecko za ok 3 lata. Jak dla mnie to fajna różnica między rodzeństwem i fajna dla kobiety jako matki. Nie wyobrażam sobie biegania z brzuchem za roczniakiem, który zaczyna chodzić. Podziwiam kobiety, które tak szybko decydują się na drugie dziecko (nie mówię tu o przypadkach uzasadnionych medycznie - tak jak piszecie, że im szybciej tym organizm lepiej sobie poradzi itp)

W moim przypadku przytyłam od pigułek w ciągu tyg 14 kg!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A my dzisiaj co dwie godziny na cyca się budzimy walczę z nim godzinę czasu bo ppjje usypia puszcza cycka obudzi się za chwilę i dalej to samo i tak godzinę czasu. Niestety dalej w szpitalu

Ja z kolei walczę z młodą bo cały dzień śpi, i budzę ją na cyca

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Dziewczyny ktora strona wlozyc materac do lozeczka? Mam gryka pianka kokos i sie zastanawiam :P
    Na kokos,grka chyba od roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 17:35

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 2369 2370 2371 2372 2373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ