X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam od soboty (urodziłam w czwartek) już do wypisu, ale opowiedziałam głównemu neonatologowi o problemach z żółtaczką syna, i tak jak normalnie po 3 dobach wypisują dziecko z bilirubiną 11 (norma jest do 15tu), to młodą poobserwowali jeszcze jedną dobę (udało mi się ubłagać przedłużenie obserwacji, ze względu na obciążony wywiad) i jak dzień później skoczyło jej do 13tu, to od razu wsadzili ją pod lampę na dwa dni, drugiego dnia lamp bilirubina spadła do 9 i wypisali, równo tydzień od porodu. Ale sam mój gin prowadzący jak wpadł w odwiedziny powiedział, żeby nie dać się wypisać, bo już tu nie wrócimy w razie czego. A na miejscu jest oddział neonatologiczny i gdyby coś, to wszystko jest pod ręką, no i komfort dla matki też jest inny. Pomijając, że nie trzeba wracać z noworodkiem na oddział z przedszkolnymi wirusami.

8pdp47e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Boze jak pomysle ze w sobote lub niedziele pójde do szpitala(oczywiście jesli szybciej sie nic nie zacznie)to mam gęsią skórkę i spadek formy życiowej :(Tak sie boje szpitali...mam nadzieje ze nie będe musiala długo czekać na pojawienie sie naszego księcia...Ajj w piątek wizyta no ciekawa jestem jak to sie potoczy...

A co anulka jedziesz na kamieńskiego? Bo ja już przeterminowałam się więc w każdej chwili mogę się tam znaleźć może się spotkamy kto wie :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, mało się będę udzielać w najbliższych dniach, gdyż moja prof wstała z grobu (już na serio myślałam, że nie tylko zdążyła przejść na emeryturę, ale też już nie żyje, a ja nic o tym nie wiem), i po czterech miechach odesłała mi mgr do poprawki, a absolutny deadline mam do końca września.

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Julita czyli to trwa kilka sekund a ból ostry ? Ja myslalam ze to kilka minut trwa :D :D

u mnie to trwało maksymalnie 40 sekund :)
    jak bym miała określić to w jednym krótkim zdaniu to: rozrywający ból, zdecydowanie ostry, nieprzyjemny.
    jednak da się przeżyć jak każdą nieprzyjemność a masaż sam w sobie pomógł bo od tego momentu plamię co świadczy o rozszerzającej się szyjce :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, właśnie z Tobą mi się skojarzyła ta sytuacja. U nas bilirubina w sobotę (dzień po wypisie) wynosiła 18,7 - i ona naprawdę była żółta. Spadła z wagi niby w normie, ale ogólnie jest drobna, więc ryzyko większe. Od soboty pod lampą, na szczęście jestem z nią w pokoju na patologii noworodków, na zasadzie doby hotelowej - 40 pln z wyzywieniem. Wczoraj pobrano krew, wynik mamy 10 wiec jest ok i dzisiaj wychodzimy. Oni tu odłączają solarium i jeszcze przez noc dziecko jest na obserwacji. Dodatkowo taki jest standard, że dostaje witaminy a przy wyjściu robią usg brzuszka, nerek i głowy, a za tydzień wizyta kontrolna.
    Laktatorka już była, sytuacja nie wygląda tak tragicznie, więc od razu więcej optymizmu. Przyjdzie na porę karmienia małej, żeby poćwiczyć ze mną praktycznie przystawianie i zaradzić na ten zastój. Jestem naprawdę mega zadowolona z opieki. A Zośka - nigdy więcej.

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dżuls, właśnie z Tobą mi się skojarzyła ta sytuacja. U nas bilirubina w sobotę (dzień po wypisie) wynosiła 18,7 - i ona naprawdę była żółta. Spadła z wagi niby w normie, ale ogólnie jest drobna, więc ryzyko większe. Od soboty pod lampą, na szczęście jestem z nią w pokoju na patologii noworodków, na zasadzie doby hotelowej - 40 pln z wyzywieniem. Wczoraj pobrano krew, wynik mamy 10 wiec jest ok i dzisiaj wychodzimy. Oni tu odłączają solarium i jeszcze przez noc dziecko jest na obserwacji. Dodatkowo taki jest standard, że dostaje witaminy a przy wyjściu robią usg brzuszka, nerek i głowy, a za tydzień wizyta kontrolna.
    Laktatorka już była, sytuacja nie wygląda tak tragicznie, więc od razu więcej optymizmu. Przyjdzie na porę karmienia małej, żeby poćwiczyć ze mną praktycznie przystawianie i zaradzić na ten zastój. Jestem naprawdę mega zadowolona z opieki. A Zośka - nigdy więcej.
    Pamiętaj, żeby Ci dali skierowanie do neurologa (ja ze swojej strony mogę polecić cudowną neurolożkę dziecięcą starej daty dr. Wandę Potakiewicz, przyjmuje prywatnie na Mokotowie, polecało mi ją kilku lekarzy, niezależnie od siebie), ew. wyduś to potem u swojego pediatry w przychodni. Po wysokiej żółtaczce wizyta jest zalecana. I super, że zrobili od razu to usg.
    Heh, z tą laktacją u mnie wtedy było właśnie tak, że jeszcze nie zdążyłam jej ogarnąć, a już trafiliśmy pod lampy, i ani ja, ani młody jeszcze nie wiedzieliśmy jak się za to zabrać, do tego był tak ospały, że ledwo go wybudzałam, a już o pociągnięciu z cyca prawie nie było mowy. Ale później nadrobiliśmy i młody był na cycu równo rok, tak nam dobrze poszło, więc głowa do góry, jeszcze wszystko przed Wami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:13

easymum, Bruma lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM,obys miala racje z przeziebieniem :) Mi tez gardlo odpuscilo i pozostal katar.
    Misi@,wizyte mam na 11,wiec kto wie...Moze moja Krolewna do czwartku rana daje sobie czas :)
    Wlasnie posprzatalam cala lazienke z myciem scian wlacznie...Wczoraj mylam podlogi w calym mieszkaniu i teraz mysle co by tu jeszcze porobic dla aktywnosci :D
    Trzymam za Was kciuki Kochane! I obysmy wszystkie urodzily tak szybko jak Aldonka :)

Misi@ lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita,to dobry znak jesli plamisz :) Oby sie szybko rozwinelo ! :)

julita lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę ogarnąć na wysokościach :D
    Witaj lodówko i to co na niej się uzbierało :D

• AniaM Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staracza a kiedyś chyba puszczałas linka z informacją jak się robi ten masaż szyjki. Masz go jeszcze?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Staracza a kiedyś chyba puszczałas linka z informacją jak się robi ten masaż szyjki. Masz go jeszcze?
    Nie , nie to nie ja .
    Jedynie co pamiętam to ze pomyliłam masaż krocza z masażem szyjki i dziewczyny mnie naprostowaly :)

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    A co anulka jedziesz na kamieńskiego? Bo ja już przeterminowałam się więc w każdej chwili mogę się tam znaleźć może się spotkamy kto wie :)

Tak na kamieńskiego:)
    Wiec jak cos to może sie spotkamy na jakieś...chyba herbatke :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzatane i co - nic , umyje jeszcze schody moze cos pomoze.

Staraczka musze cie do naszej listy dopisac:-)

Aldo aa urodzila teraz

Kucykowa julita ,moze ja, AniaM i staraczka - kolejnosc ruchoma bo wszystko sie moze zdazyc:-)

Staraczka23, Kucykowa lubią tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sie ide brać za jakieś sprzątanko ,może coś ruszy !

74disg18xt1q3yyo.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane,

gratuluję Wszystkim, które już urodziły i trzymam kciuki za wszystkie niecierpliwie czekajace

Ja urodziłam 08.09 w naszą rocznicę. Wg ostatniej miesiączki byłam już w 41+1 tyg, ale ja ciągle im uparcie tłumaczyłam, że dziecko jest o tydzień młodsze. W ten dzień zostałam przyjęta na wywołanie, bo miałam 3 cm rozwarcia a na porodówce było ostatnie miejsce ;) Ja i tak wiedziałam, że to jest ten dzień i tak czy siak urodzę, bo wszystko było tak samo jak przy starszym. Oksytocyna nie bardzo działała, skurcze liche i rozwarcie się nie zwiększyło. U mnie ze starszym akcja zaczęła się od odejścia wód, więc i tutaj na to czekałam. I o 16.30 wody odeszły, a o 17.54 mały był na świecie ;) Akcja była dość szybka i zaskoczyła położne. Ledwo zdążyły przybiec, a ja już sobie leżałam na łóżku i parłam ;)

Karmimy się piersią mimo problemów, bo mały miał żółtaczkę i tak jak dziewczyny piszą nie dawał się wybudzać na jedzenie. U nas okazało się, że żółtaczka wynikała z konfliktu grup krwi o którym nawet nie wiedziałam. Ciekawe, czy u starszaka było podobnie...

Kucykowa, Lady Savage, moka89, agatka196, chabasse, Anitka201, kasig, Paulinek, karolcia87, anula1990, Bruma, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu są i nasze zdjęcia z sesji ciążowej. Tutaj próbka, muszę wybrać i ogarnąć, które chcę :)

IMG_0376-Kopiowanie.jpg

julita, kasig, easymum, Kucykowa, Gusiak, 4me, 4me, chabasse, adzia, Anitka201, karolcia87, snoopy_etka, anula1990, trix, Carolline lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z małą troszkę lepiej od 2 godzinek mi pałaszuje, z tym że wypije 10 ml i koniec męczy sie przez ten katar, za chwilę znowu 10 ml i tak na raty się karmimy, ale jest :3 pałaszuje :3 temperatura 36,9

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, pewnie trudno mi będzie Was nadrobić bo jednak tydzień mnie tu nie było, ale się postaram. Gratuluje wszystkim które urodziły i trzymam kciuki za wszystkie oczekujące :)
    Oluś urodził się 9 września, czyli dokładnie w 40t, było trudno nie powiem, ale nagroda piękna. I faza porodu trwała 6 godzin, parte aż 1godz 40 minut, było już groźnie bo głowka ciągle się cofała, a skurcze zanikały, ale podłączyli oksytocynę i po kilku minutach w końcu się udało. W piątek 11.09 wyszliśmy do domku, teraz się poznajemy, ale generalnie trafił mi się bardzo spokojny egzemplarz :) ja też jestem w dobrej formie, myślałam że będzie gorzej.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9254bcd5c32.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b726ffa2081.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 13:30

Lilla My, moka89, Staraczka23, easymum, Kucykowa, Gusiak, agatka196, Lady Savage, 4me, la_lenka, adzia, Anitka201, chabasse, karolcia87, snoopy_etka, Misi@, anula1990, Bruma, trix, monaaa85, Carolline, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie włoski cudne :)

kasig lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • kasig Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Jakie włoski cudne :)

już teraz wiem dlaczego miałam taką straszną zgagę ;)

Lady Savage, agania lubią tę wiadomość

‹‹ 2395 2396 2397 2398 2399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ