X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Czemy zlo konieczne? To naprawde nic strasznego, kładziesz sie na kozetce, aplikuja,Ci środek, pani wychodzi a ty robisz co masz zrobić. Tak jak kładziesz sie na fotelu giną i juz przywyklas tak i to nie jest straszne.
    A jesli komuś się zdarzyło po lewatywie to mysle, ze przed byloby jeszcze gorzej.
    Ja wyproznialam sie przed dosc intensywnie i i tak przez caly poród pozniej. To bylo straszne mialam mega dyskomfort i nawet bol go nie przyslanial ;) takze ja dalej obstaje, ze lewatywę warto robic- teraz juz wiem z własnego doświadczenia. Baaaa ja nawet teraz mam problem bo jak Ci zrobia lewatywę to,doszczętnie czyszczą Ci sie jelita, masz spokój na,pare dni po porodzie a to piękny spokój- gdy masz te szwy miedzy nogami to ostatnia rzecz na ktora masz ochotę to latać do kibelka na grubsza sprawę ;)
    Wiesz to zalezy jeszcze jak kto reaguje na lewatywe :P dla mnie to tez zlo konieczne, bo po standardowej lewatywie mam dwugodzinna biegunke jak przy silnej jelitowce... nie wyglada to wcale tak, ze ide, robie co trzeba i mam spokoj ;)

• trix Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento - u nas też ropieje oczko. Przemywam sola fizjologiczną i masuję, bo moż to przytkany kanalik. Póki co nic więcej mamy nie robić

bento lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestałam myć solą fizl. po 3 tyg i myłam potem samą wodę i przeszło.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    4me Dużo zdrówka dla Was, mam nadzieję że szybko pokonacie infekcje i wrócicie do domku.

Dziewczyny czy któryś z Waszych maluszków boryka się z problemem ropiejącego oczka?? U nas od dziś oczko ropieje, aż się trochę skleja... mam łzy w oczach jak na to patrzę, tak mi szkoda mojej małej.

Mój ma tak od porodu , przemywam rumiankem albo wodą przegotowaną. Mój ma i jedno i drugie oko ropiejące.

bento lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Kochane mam pytanie do mam ,których dzieciaczki osiągneły wage 4500g jaki rozmiar zakładacie ubranek dzieciom?
    Ten mój lekarz nastraszył mnie pomiarami usg i tak zastnawiam sie czy dobrze zrobie biorąc rozmiar 56 do szpitala.
    Zdaje sobie sprawe ,że rozmiar rozmiarowi nie jest równy :)
    Łał a Twój ma miec 4,5kg? No niezle....
    U mnie miało byc 3800-3900 a bylo 4150 i długość 58 cm. Mial na sobie jakis jeden pajacyk na 56 ale wydawalo mi sie, ze mu na długość w kroku ciśnie wiec poprosiłam swojego by przywiozl na wszelki wypadek kolejne ciuszki na 62- nie topi sie w nich ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te oczka są u Was lekko podpuchnięte, zaczerwienione? U nas dziś się właśnie pogorszyło po przemyciu sola fizjologiczną... teraz ta wydzielina aż skleja powieki.

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990
    Moja córcia po porodzie ważyła 4kg i 58cm długości, mam ubranka 56 i są troszkę z zapasem, jeszcze 62 nie zakładałam.

anula1990 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Ale te oczka są u Was lekko podpuchnięte, zaczerwienione? U nas dziś się właśnie pogorszyło po przemyciu sola fizjologiczną... teraz ta wydzielina aż skleja powieki.

no u mnie było to samo, właśnie po soli fizologiczej, weż odstaw, myj samą wodą, albo rumiankiem jak to nie przejdzie po tym to do pediatry.

bento lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pajace to utrapienie :D
    Rozmiar 56 w girach za krotkie i mała nozki ma skurczone a rekawy sa za długie :D

• bento Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage Przemyłam za namową położnej środ. teraz sobie w brodę pluje bo wcześniej wcale nie było źle... mam nadzieję że po nocy będzie lepiej.
    Jak nic nie poprawi się przez weekend to w poniedziałek do pediatry lecimy...

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady Savage Przemyłam za namową położnej środ. teraz sobie w brodę pluje bo wcześniej wcale nie było źle... mam nadzieję że po nocy będzie lepiej.

No ja to samo, w szpitalu ok, w domu ok do pierwszej kąpieli i soli fizjologicznej jak w szkole rodzenia mówiono, potem było coraz gorzej, pediatra mi zapisał maść z antybiotykiem ;/ do na oba oczka przeszło ;/ i ropiały oba ;/ w końcu sie wkurzyłam i odstawiłam i to i to i zaczęłam przemywać samą wodą i przeszło jak ręką odjął.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:25

l22nhdge5b933eoh.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Łał a Twój ma miec 4,5kg? No niezle....
    U mnie miało byc 3800-3900 a bylo 4150 i długość 58 cm. Mial na sobie jakis jeden pajacyk na 56 ale wydawalo mi sie, ze mu na długość w kroku ciśnie wiec poprosiłam swojego by przywiozl na wszelki wypadek kolejne ciuszki na 62- nie topi sie w nich ;)
    Wedlug dzisiejszego usg 4200g :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

my tez po soli mielismy paskudne oczy. Juz w szpitalu mielismy problem.bo ropialy, zrobili nawet jakis wymaz. Kilka dni.kropelko, ktore za bardzo nie pomogly. Kazali sola myc ale pptem.mial paskudne czerwone oczy. Teraz myjemy tylko przegotowana woda rano i wieczorem i jest ok.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me kciuki za malenstwo

Kasiq a jak psikasz octaniseptem to w srodku tez przexierasz ten pepek? Cy tylko dookola?

Moja zwymiotowala cale mleko:/ bo wlozyla gleboko palce do buzi ech

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka w środku też przemywam, już coraz mniej tej mazi i pępuszek ma coraz ładniejszy wygląd i kolorek, ale jeszcze troszkę jest i ta maź jakby skleja mu ten pępuszek, tak więc przemywam dwa razy dziennie octaniseptem i dookoła i w środku

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli zaczynam myśleć o wizycie u lekarza z kikutem pępowiny mojej małej. To chyba jakiś forumowy rekord, że 4 tygodnie i nadal nie ma ochoty odpadać (jest ładny, suchy, nie zaczerwieniony, ale się twardo trzyma).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Wedlug dzisiejszego usg 4200g :)
    Łał no to nieźle - mozemy sobie przybić piąteczkę ;)

anula1990 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie mogliśmy zbyt długo nacieszyć się domem, bo wróciliśmy z postępującą żółtaczką do szpitala :-( Kubuś leży pod lampą, ma kroplówki i lek. Kurcze, dlaczego? :-/

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    No i nie mogliśmy zbyt długo nacieszyć się domem, bo wróciliśmy z postępującą żółtaczką do szpitala :-( Kubuś leży pod lampą, ma kroplówki i lek. Kurcze, dlaczego? :-/
    Dobrze, że jesteście pod opieką. Niestety te żółtaczki sa normalne, jeden organizm znosi ja lepiej, inny gorzej. Jutro juz będzie lepiej, zobaczysz. Dacie rade :)

Luna1 lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2471 2472 2473 2474 2475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ