Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny4me wrote:Czemy zlo konieczne? To naprawde nic strasznego, kładziesz sie na kozetce, aplikuja,Ci środek, pani wychodzi a ty robisz co masz zrobić. Tak jak kładziesz sie na fotelu giną i juz przywyklas tak i to nie jest straszne.
A jesli komuś się zdarzyło po lewatywie to mysle, ze przed byloby jeszcze gorzej.
Ja wyproznialam sie przed dosc intensywnie i i tak przez caly poród pozniej. To bylo straszne mialam mega dyskomfort i nawet bol go nie przyslanialtakze ja dalej obstaje, ze lewatywę warto robic- teraz juz wiem z własnego doświadczenia. Baaaa ja nawet teraz mam problem bo jak Ci zrobia lewatywę to,doszczętnie czyszczą Ci sie jelita, masz spokój na,pare dni po porodzie a to piękny spokój- gdy masz te szwy miedzy nogami to ostatnia rzecz na ktora masz ochotę to latać do kibelka na grubsza sprawę
dla mnie to tez zlo konieczne, bo po standardowej lewatywie mam dwugodzinna biegunke jak przy silnej jelitowce... nie wyglada to wcale tak, ze ide, robie co trzeba i mam spokoj
-
bento wrote:4me Dużo zdrówka dla Was, mam nadzieję że szybko pokonacie infekcje i wrócicie do domku.
Dziewczyny czy któryś z Waszych maluszków boryka się z problemem ropiejącego oczka?? U nas od dziś oczko ropieje, aż się trochę skleja... mam łzy w oczach jak na to patrzę, tak mi szkoda mojej małej.
Mój ma tak od porodu , przemywam rumiankem albo wodą przegotowaną. Mój ma i jedno i drugie oko ropiejące.bento lubi tę wiadomość
-
anula1990 wrote:Kochane mam pytanie do mam ,których dzieciaczki osiągneły wage 4500g jaki rozmiar zakładacie ubranek dzieciom?
Ten mój lekarz nastraszył mnie pomiarami usg i tak zastnawiam sie czy dobrze zrobie biorąc rozmiar 56 do szpitala.
Zdaje sobie sprawe ,że rozmiar rozmiarowi nie jest równy
U mnie miało byc 3800-3900 a bylo 4150 i długość 58 cm. Mial na sobie jakis jeden pajacyk na 56 ale wydawalo mi sie, ze mu na długość w kroku ciśnie wiec poprosiłam swojego by przywiozl na wszelki wypadek kolejne ciuszki na 62- nie topi sie w nich
-
bento wrote:Ale te oczka są u Was lekko podpuchnięte, zaczerwienione? U nas dziś się właśnie pogorszyło po przemyciu sola fizjologiczną... teraz ta wydzielina aż skleja powieki.
no u mnie było to samo, właśnie po soli fizologiczej, weż odstaw, myj samą wodą, albo rumiankiem jak to nie przejdzie po tym to do pediatry.bento lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bento wrote:Lady Savage Przemyłam za namową położnej środ. teraz sobie w brodę pluje bo wcześniej wcale nie było źle... mam nadzieję że po nocy będzie lepiej.
Jak nic nie poprawi się przez weekend to w poniedziałek do pediatry lecimy...
No ja to samo, w szpitalu ok, w domu ok do pierwszej kąpieli i soli fizjologicznej jak w szkole rodzenia mówiono, potem było coraz gorzej, pediatra mi zapisał maść z antybiotykiem ;/ do na oba oczka przeszło ;/ i ropiały oba ;/ w końcu sie wkurzyłam i odstawiłam i to i to i zaczęłam przemywać samą wodą i przeszło jak ręką odjął. -
4me wrote:Łał a Twój ma miec 4,5kg? No niezle....
U mnie miało byc 3800-3900 a bylo 4150 i długość 58 cm. Mial na sobie jakis jeden pajacyk na 56 ale wydawalo mi sie, ze mu na długość w kroku ciśnie wiec poprosiłam swojego by przywiozl na wszelki wypadek kolejne ciuszki na 62- nie topi sie w nich -
nick nieaktualnybento wrote:Lady Savage Przemyłam za namową położnej środ. teraz sobie w brodę pluje bo wcześniej wcale nie było źle... mam nadzieję że po nocy będzie lepiej.
Jak nic nie poprawi się przez weekend to w poniedziałek do pediatry lecimy...
my tez po soli mielismy paskudne oczy. Juz w szpitalu mielismy problem.bo ropialy, zrobili nawet jakis wymaz. Kilka dni.kropelko, ktore za bardzo nie pomogly. Kazali sola myc ale pptem.mial paskudne czerwone oczy. Teraz myjemy tylko przegotowana woda rano i wieczorem i jest ok.
-
Luna1 wrote:No i nie mogliśmy zbyt długo nacieszyć się domem, bo wróciliśmy z postępującą żółtaczką do szpitala
Kubuś leży pod lampą, ma kroplówki i lek. Kurcze, dlaczego?
Luna1 lubi tę wiadomość