X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja do tej pory też sama zasypiała wieczorem - mycie, muzyczka z karuzelki, cycek i albo panna od razu spała albo zostawała w łóżeczku na wyciszenie, chwilę pofirtała nóżkami i musiałam wrócić po kilku minutach, pogłaskać po główce, poklepać po pupce i odlot.
    A teraz co dzień to gorzej, widać skok się zaognia :/ Dziś była histeria przy jedzeniu, histeria przy przytuleniu, konieczność kołysania, dodatkowe docycowanie i nadal śpi niespokojnie. A drzemka w dzień to już dramat - nawet kołysana śpi czujnie i się wybudza jak głośniej odetchnę, prawie nie mam szans żeby ją odłożyć (a już myślałam, że w końcu się nauczyłam!). Jeszcze tylko 4 tygodnie, dam radę :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:19

adzia, la_lenka, easymum, Carolline, 4me, julita, snoopy_etka, Gusiak, Anitka201, paula2013, aldonaa, agatka196, Kucykowa, Lilla My, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jednak strach ma wielkie oczy- wychodzimy z małym do knajpy co weekend i naprawde dobrze to wszystko wychodzi.
    Ale to bardzo zależy od dziecka. Mój nerwus nie lubi wyjść, nie lubi gości, nie lubi wózka, nie lubi zakupów, a śpi w dzień po 30-40 minut. W domu czasem poleży sobie spokojnie, a na zewnątrz, w wózku urządza takie histerie jakby ją ktoś mordował. Często grzeczna jest u mnie na rękach (u męża w zależności od nastroju panny), ale jakoś sobie nie wyobrażam trzymania jej przez cały posiłek, przecież i tak bym nic nie zjadła. To ja już wolę wieczorem, jak pójdzie spać, zamówić coś z dostawą.
    Myślę, że bardzo dużo tutaj psują grube ciuchy, bo wkurza się jak nie może dostać rączką do buzi. Jak była mniejsza to spacery były spoko, a teraz koszmar. Nienawidzę z nią wychodzić, czasem 3 razy okrążę blok i muszę do domu, bo zanosi się do braku oddechu. :/ Nie wiem jak to rozegrać, bo przecież musi mieć kurtkę/kombinezon. Mam wielką nadzieję, że na wiosnę będzie lepiej, bo chociaż problem ubraniowy odpadnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Olcia ☺

skabarka lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    a czemu 4 tygodnie??
    Bo już dwa za nami. :D Skok trwa 14-19 tydzień, a moja bardzo obowiązkowa w skokach :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    o matko i córko!! o.O no chyba żartujesz??!?!?? Olki skoki trwają tak z tydzień?! No więcej raczej nie!! Rano wycałuję ja za to po stópkach!
    Teraz już się takie weselsze (znaczy dłuższe) skoki zaczęły. Poprzednie u nas też krócej trwały, pierwszy to ze 3-4 dni, drugi koło tygodnia, trzeci skok se panna darowała całkiem, ale ten obecny czwarty, o hoho! ;)
    UAI8nYU.jpg

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

easymum lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem, na razie pierwszy tydzień był marudny, drugi był taki, że już szukałam mostu - a dalej się zobaczy. Ale nastawiam się, że skoro najgorsza opcja to 6 tygodni skoku, to u nas pewnie promocyjnie dostaniemy maksymalny wymiar kary ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:22

Carolline, snoopy_etka, paula2013 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mojej Lenci dawno nie ważyłam ale ostatnio mój ważył się razem z Nią i wychodzi że moja kluseczka ma 7,5 kg.☺

skabarka lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka moja reaguje na reklamy. Szczególnie tą której nie cierpię. Majonez majo majo. ☺ czy jakoś tak ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 23:57

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/18UqndfgMdc

A tym to się poprostu zachwyca, śmieje się w głos. 25 minut i dziecka nie mam. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Justynka dostała m.in. motyla firmy Lamaze. I póki co wygrywa z kostką z Rossmanna. Ciekawe czy to tymczasowe (urok nowości), czy na stałe.
    Też słyszałam, że ten motyl to hit. Jak ktoś będzie planował coś nam kupić to na pewno podrzucę ten pomysł.
    Mojej teraz kupiłam w lumpku taką dziwną grzechotkę w kształcie kółka/precla (tak się dziwnie wygina) - jest bardzo fajna, bo cienka, więc jej łatwo złapać, rusza się pod rączką i prosto wpakować do buzi. Hicior jest, za 2 zł.
    Ale inne zabawki już uprałam, niby używane, ale dla małej to nowość, więc dostanie na "prezent" świąteczny. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:18

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ls lenka jesli Twoja nie lubi wózków i wyjsc z domu generalnie no to rzeczywiście troche inna sytuacja.
    Ja to ogólnie mysle, ze obsluga dzieci na wiosnę jest łatwiejsza. Ja sama dostaje białej gorączki jak ubrana w tezy warstwy siluje sie z fotelikiem, skladam/rozkladam wózek i upycham to cholerstwo w bagażniku ;) ojjj bardzo tego nie lubię. Chociaż ostatnio juz troche przywyklam bo kiedyś to wolalam kisic sie w domu lub jeździć z wózkiem na okolo bloku ;) teraz na szczęście jakos sie mobilizuje i jednak pakuje to wszystko do auta i jadę do ludzi bo czasem samemu idzie zwariować ;)

Kuuuuzwa,jak późno! Jutro bede zalowac tego siedzenia dzis :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ta gasiennice z Lamaze, i sie czaje teraz na tego motyla

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia dostala wczoraj od naszych znajomych pileczke OBALL , swietna!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2798 2799 2800 2801 2802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ