X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Tosia dostala wczoraj od naszych znajomych pileczke OBALL , swietna!
    Kolejna rzecz na którą się czaje :D

Kuzwa, czemu jeszcze nie śpię. Oj, będzie rano bolało.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:18

wnidtv73dpzdszlc.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka w głos zaczęła się śmiać od niedawna.Wcześniej to były takie miny zachwytu, piski dziwne dźwięki. Teraz nawet stwierdziłam że ten jej śmiech jest typowo dziewczęcy,taki delikatny a zarazem wyraźny. ☺

Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    Wy o nie chceniu spać a u mnie wczoraj haj lajf :D
    Zssnela po 14 , obudzila się po północy , nakarmilam odlozylam do łóżeczka może 10min sie wiercila raz smoczka wstalam podać , zasnela i dopiero o 7 pobudka :)
    Wykorzystalismy wczoraj ze spi to sprzatalismy mieszkanie i prswie na tip top jest ogar , baa szafa ktorej nie moglam sie doprosic aby mąż powyciagal cos bo sie nie domyka zaczela sie domykac a pusto w niej ze bym sie zmiescila :D

Jak pogoda pozwoli dzisiaj to małą w trabanta do moich rodziców a ja po reszte prezentów w miasto :D

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

a po za tym że właśnie je kaszkę 2 razy w nocy (jedną z 2 łyżek, a drugą nad ranem z łyżki), to w ciągu dnia dostaje mleko i raz dziennie coś - i tu już różnie - jemy już jabłuszko, marchewkę i dynie :D
    w najbliższym czasie rozszerzymy sobie dietkę o kolejne warzywko :)

edit. aaa malutka waży 7kg, nosi już w zasadzie wszystko na 74cm :) i jest przecudowniasta <3[/QUOTE]

A od kiedy zaczęłas Skarabka wprowadzać kaszkę i warzywka?

adzia lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka u nas młody tak samo reaguje na tv i to nie zależnie od tego co leci w nim..przekręca głowkę
    A jeśli chodzi o piosenki to puszczam mu akademie Pana Kleksa i uwielbia słuchać nawet jak mu śpiewam to próbuje po swojemu hehhe

adzia, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeny Staraczka od 14 do polonocy? Ja tam bym juz sie martwiła ;) a tak na poważnie to nie pozwoliłabym mu tak długo spać w obawie, ze w nocy bedzie zabawa na całego ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka moja tez soe patrzh na tv.
    Przestalam karmic w duzym bo non stop!

Tosia apala od 21-6 :) dostala butle i pospalysmy do 9

paula2013 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:20

paula2013, aldonaa, Lilla My, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me drugi raz tak się zdarzylo dlugo spac przed nocą , wina nasza bo za ciepło wczoraj mieliśmy w domu a ona lubi :)
    Były przerwy na podanie smoczka i sprawdzałam czy oddycha .
    Minus tego spania taki że się wyspala i jak o 7 wstala tak do teraz ani mysli spać :D :D
    Ja nie ogarnieta , nawet chyba nie wyjdziemy bo pada .
    W dokładkę od wczoraj mam krwista ciotke . No i regularnie bo pobralam aplikacje wychodzilo ze dzisiaj powinna być a wczoraj przyszła 27dc

• easymum Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, a ile mała zjada jak tak długo śpi? Bo w tym wieku dziecko powinno jeść jeszcze 5-6 razy dziennie ...

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, a ile razy dziennie dajesz lub będziesz dawać mleczko jak np obiadek będzie warzywny? Jakaś zielona jestem i boję się, żeby nie zaszkodzić i wszystko zrobić dobrze. Oj, trudne to jakieś ...

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Staraczka, a ile mała zjada jak tak długo śpi? Bo w tym wieku dziecko powinno jeść jeszcze 5-6 razy dziennie ...

Wczoraj od godziny 5
    5 - 8 - 11 - 14
    4x wczoraj i po północy 5

Zjada po 150ml

Widzę obrazek skokowy i pomyslalam może ona wczoraj miała skok i go przespala ?

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka moim zdaniem za długo Roksanka śpi. Powinnaś jej zrobić badania bo to nie jest normalne by dziecko tule spało. To moje zdanie.

U nas mała śpi w łóżeczku ale zasypia mi na rękach podczas jedzenia cyca a w sumie to śpi i ciągnie go jeszcze. Potem odkładam do łóżeczka i śpi. Czasem jak właśnie ma skoki to śpię z nią bo bez cyca w buzi ani róż.

Motyla lamaze Olivia dostała od mojej przyjaciółki a ja kupiłam jej jeszcze wcześniej takiego ptaka? Wróbla? Zainteresowanie jest ale lepsza jest pielucha tetrowa mamy palce.

Główkę w pionie trzyma sztywno. Radko kiedy jej się zachwieje i powiem wam że na prawdę po tych wszelkich ćwiczeniach jest dużo silniejsza. :-)

A my z małą jeździmy wszędzie mimo że to taki dzikus. Restauracje, kawiarnie, sklepy, zakupy i nawet raz sama z małą byłam na zakupach ciuchowych i udało mi się przymierzyć i coś kupić wiec nie jest źle.
    A tu nasza Olivcia ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:17

easymum, Anitka201, la_lenka, paula2013, skabarka, aldonaa, Misi@, adzia, snoopy_etka, 4me, chabasse, trix, karolcia87 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona tak śpi jak mam gorąco w domu :P
    Morfologia była super , drugi raz sie zdarzyło ze tak spała :)

Dobra zwijam się do rodziców ją zostawić i w miasto buszowac po sklepach :D

diatomka lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, za długo śpią - "róbcie badania, bo to nienormalne". Za krótko śpią - "róbcie badania, bo to nienormalne". Nic tylko po lekarzach z dziećmi biegać :P

Staraczka23, paula2013, Carolline, Gusiak lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba oszalała ze strachu jakby mi mała spała tak długo. Że jej cukier spadnie z głodu i jej nie dobudzę. Ale z drugiej strony przy jej drzemkach po 30 minut to mogłaby pospać ciut więcej, choć z raz dziennie. Ale nie. Nawet teraz - zasnęła tuż przed 11 i już widzę, że oczy otwarte :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perypetie lady str 2751 u sierpniowek .

Kurwa gdyby mi ktos powiedział ze mam brzydkie dziecko to by takiego konga dostal ze odrazu grób !!

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily niestety ja to bym osiwiała gdyby moje dziecko tyle spało. :-)
    Przecież od 14.00 do rana to jest praktycznie 16h.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Jejku, za długo śpią - "róbcie badania, bo to nienormalne". Za krótko śpią - "róbcie badania, bo to nienormalne". Nic tylko po lekarzach z dziećmi biegać :P

Ta a lekarz potem wymyśla i znowu forum i setka pytan czy to mozliwe ze to to co lekarz gadal

‹‹ 2799 2800 2801 2802 2803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ