X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    My dzis za to odebraliśmy wyniki ogólne moczu- dalsza kuracja po za wąskim napletku, który juz rozszezylismy notabene i znów wyszly bakterie :( takze czekam na wizytę w Pt, pozniej pewnie posiew i nie zdziwię sie jak we wtorek wylądujemy znowu w szpitalu. I juz pal licho ten szpital a jesli on znów ma bakterie w układzie moczowym to możliwe, ze sprawdza sie podejrzenia i się cofa mocz do nerek a to straszna sprawa- az mi sie plakac chce:/ juz samo badanie jest straszne a co dopiero leczenie- tylko operacyjne mi przychodzi na myśl bo co innego :/ Boże, żebym sie mylila ;(

4me, a może te bakterie to kwestia niesterylnego pobrania moczu? Mój syn był leczony antybiotykiem w szpitalu, bo w moczu wyszły bakterie- a w kolejnym posiewie (zrobionym nast. dnia, przed podaniem antybiotyku) wyszło wszystko ok. (niestety na wyniki czekaliśmy kilka dni :/ )

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moja dziś po szczepieniu, jeszcze ksiądz po kolędzie chodził. Tak się wybiła z rytmu, że padła dopiero co - cały wieczór marudziła, śmiała się, jęczała, gadała, chciała jeść, jak dawałam cycka to dwa razy glamnęła i puszczała, coś do niego przemawiała. Ech, zmęczyłam się. Waham się teraz czy usiąść porobić zakupy dla małej (bo trzeba, zostały nam 2 pajace w dobrym rozmiarze) czy olać to i iść zrobić sobie gorącą kąpiel. :P

Kąpiel, zdecydowanie! Zamówisz jutro :)

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia witaj :-)
    Easymum my faktycznie możemy sobie podać rękę bo mój dzisiaj momentami przechodzi sam siebie :-) na szczęście od 19 śpi :-)
    Elodie details po prostu uwielbiam. Minus smoków jest taki ze ten wzór (u nas napis na jednym smoku , a na drugim balon powoli się ścierają ) zawieszka dużo przeszła ale wizualnie dobrze wygląda :-) a spiworek świetnie się spisuje wiec mrozy nam nie straszne :-)
    ostatnio znalazłam jeszcze jedna firmę z takimi bajeranckimi smokami. Musze je przetestować :-)

Ja codziennie się maluję, układam włosy tak aby dobrze wyglądać i w sumie robie to dla siebie. Żeby nie zdziczeć :-)

paula2013, easymum lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj dostaliśmy reklamowke ubrań z h&m moja mama poszalala ;-) na dzień babci zrobiła prezent wnukowi :-)

paula2013, Kasiarzynka, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj znowu się obrzarłam. Uwielbiam ostatnio jak dzieciaki już śpią , odpoczywać przy jakimś dobrym jedzonku. Dobrze, że mała że mnie trochę wyciąga bo bym się toczyła. W ciąży przytyłam ok 20kg (o sklerozo już nie pami3tam dokładnie), a zostało tylko 2kg (myślę, że w piersiach)

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) z góry wybaczcie, ale chyba nadszedł czas że ja również chciałbym się ujawnić. Czy forum Wrześniówek jest nadal otwarte na nowe (5-cio miesięczne !) mamy ;)

easymum, Anitka201 lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella witaj A jak ma na imię twoja pociecha :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje "maleństwo" to dziewczynka Liliana - kiedyś myslałam ze będzie to bardziej oryginale imie ;p urodziła się 5 września z wagą 4300 siłami natury ;)

easymum lubi tę wiadomość

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza dziewczynka, to pewnie ciezko bylo urodzic silami natury Liliane?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Kąpiel, zdecydowanie! Zamówisz jutro :)
    Szczerze mówiąc właśnie siedzę w wannie. :P Ale jutro to już mnie proszę kopać w dupencje, bo lista potrzebnych rzeczy (i mniej potrzebnych, ale po chrzcinach chciałam coś fajnego małej kupić) coraz dłuższa, a ja codziennie mam "coś" i zakupy leżą odlogiem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) idąc śladami Edytki również postanowiłam się ujawnić. Jak to mówią lepiej późno niż wcale. 18 września urodziłam siłami natury synka Mikołaja (4120g, 58cm). Nie odzywałam się wcześniej, bo ciąża przebiegała u mnie dość problematycznie i prawie do końca nie potrafiłam się nią cieszyć. Później zmagałam się z baby bluesem przez problemy brzuszkowe Mikołaja i nieustanny płacz. Dopiero teraz zaczynam cieszyć się macierzyństwem, kiedy kolki minęły :) Mały zabiera każdą moją wolną chwilę (nie potrafi poleżeć sam, więc niemal bez przerwy jestem obok niego), ale w miarę możliwości chciałabym z Wami popisać, jeśli mogę? Pozdrawiam

Anitka201 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak naprawdę nie wiedzieliśmy, że będzie taka duża ;p miało być około 4 kilo. Porodu nie wspominam najgorzej trwał 6 godzin.

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    tak naprawdę nie wiedzieliśmy, że będzie taka duża ;p miało być około 4 kilo. Porodu nie wspominam najgorzej trwał 6 godzin.

To super ze dobrze poszlo. Pokaz nam swoja slicznotke ....ile teraz wazy?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień nieobecności i tyle do nadrobienia :P Zamiast ubywać, to przybywa nas w tym gronie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls a powiedz mi, bo.skoro Ty masz core a.ja syna to nie jestem.konkurencja masz jakies fajne ciucholandy obok siebie??

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajnie, że sie postanowiłyscie ujawnić. Przynajmniej jest szansa, że nam forum nie zdechnie. A skoro my się mogłyśmy zzyc w ciąży to kto powiedział, że z dzieciakami się nie da. Tematów jest jeszcze więcej.

Tylko wiecie, skoro macie czas ciąży do nadrobienoa to musicie sie teraz udzielać 2 razy bardziej ;)

Jeśli mogę prosić to ustawcie sobie avatarki i suwaczki, będzie nam prosciej was rozpoznawać.
    Jeśli jeszcze ktoś czyta to zapraszamy do ujawnienia, nie gryziemy (za bardzo ;P)

Anitka201, karolcia87 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa krew na forum, cześć dziewczyny!

mamy KP! po rozmrożeniu mleka przechowujemy je do 1 godziny a później do zlewu nie do lodówki?

easymum lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miliony razy już czytałam u was jak się wkleja fotki - nadal nie wiem co i jak, postaram się jutro to ogarnąć. Ostatnio jak ją ważyłam to było 7,5 kg, ale to na takiej zwykłej wadze łazienkowej. Widze, ze podczytujących jest naprawdę dużo ';)

• ela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra Maria śpiewa i opowiada od 1,5h a przy tym jest tak słodka, że zachwycamy się nią na zmianę z mężem. Muszę Wam poradzić cieszcie się swoimi maluchami bo im starsze tym słodkości mniej. Owszem dumna jestem z mojego Miśka jak radzi sobie w szkole, ale to już nie to. Nie ma już mojego małego synka, już nawet całować się nie chce.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
‹‹ 2879 2880 2881 2882 2883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ