X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    My dzis za to odebraliśmy wyniki ogólne moczu- dalsza kuracja po za wąskim napletku, który juz rozszezylismy notabene i znów wyszly bakterie :( takze czekam na wizytę w Pt, pozniej pewnie posiew i nie zdziwię sie jak we wtorek wylądujemy znowu w szpitalu. I juz pal licho ten szpital a jesli on znów ma bakterie w układzie moczowym to możliwe, ze sprawdza sie podejrzenia i się cofa mocz do nerek a to straszna sprawa- az mi sie plakac chce:/ juz samo badanie jest straszne a co dopiero leczenie- tylko operacyjne mi przychodzi na myśl bo co innego :/ Boże, żebym sie mylila ;(

4me, a może te bakterie to kwestia niesterylnego pobrania moczu? Mój syn był leczony antybiotykiem w szpitalu, bo w moczu wyszły bakterie- a w kolejnym posiewie (zrobionym nast. dnia, przed podaniem antybiotyku) wyszło wszystko ok. (niestety na wyniki czekaliśmy kilka dni :/ )

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moja dziś po szczepieniu, jeszcze ksiądz po kolędzie chodził. Tak się wybiła z rytmu, że padła dopiero co - cały wieczór marudziła, śmiała się, jęczała, gadała, chciała jeść, jak dawałam cycka to dwa razy glamnęła i puszczała, coś do niego przemawiała. Ech, zmęczyłam się. Waham się teraz czy usiąść porobić zakupy dla małej (bo trzeba, zostały nam 2 pajace w dobrym rozmiarze) czy olać to i iść zrobić sobie gorącą kąpiel. :P

Kąpiel, zdecydowanie! Zamówisz jutro :)

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia witaj :-)
    Easymum my faktycznie możemy sobie podać rękę bo mój dzisiaj momentami przechodzi sam siebie :-) na szczęście od 19 śpi :-)
    Elodie details po prostu uwielbiam. Minus smoków jest taki ze ten wzór (u nas napis na jednym smoku , a na drugim balon powoli się ścierają ) zawieszka dużo przeszła ale wizualnie dobrze wygląda :-) a spiworek świetnie się spisuje wiec mrozy nam nie straszne :-)
    ostatnio znalazłam jeszcze jedna firmę z takimi bajeranckimi smokami. Musze je przetestować :-)

Ja codziennie się maluję, układam włosy tak aby dobrze wyglądać i w sumie robie to dla siebie. Żeby nie zdziczeć :-)

paula2013, easymum lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj dostaliśmy reklamowke ubrań z h&m moja mama poszalala ;-) na dzień babci zrobiła prezent wnukowi :-)

paula2013, Kasiarzynka, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj znowu się obrzarłam. Uwielbiam ostatnio jak dzieciaki już śpią , odpoczywać przy jakimś dobrym jedzonku. Dobrze, że mała że mnie trochę wyciąga bo bym się toczyła. W ciąży przytyłam ok 20kg (o sklerozo już nie pami3tam dokładnie), a zostało tylko 2kg (myślę, że w piersiach)

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) z góry wybaczcie, ale chyba nadszedł czas że ja również chciałbym się ujawnić. Czy forum Wrześniówek jest nadal otwarte na nowe (5-cio miesięczne !) mamy ;)

easymum, Anitka201 lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella witaj A jak ma na imię twoja pociecha :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje "maleństwo" to dziewczynka Liliana - kiedyś myslałam ze będzie to bardziej oryginale imie ;p urodziła się 5 września z wagą 4300 siłami natury ;)

easymum lubi tę wiadomość

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza dziewczynka, to pewnie ciezko bylo urodzic silami natury Liliane?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Kąpiel, zdecydowanie! Zamówisz jutro :)
    Szczerze mówiąc właśnie siedzę w wannie. :P Ale jutro to już mnie proszę kopać w dupencje, bo lista potrzebnych rzeczy (i mniej potrzebnych, ale po chrzcinach chciałam coś fajnego małej kupić) coraz dłuższa, a ja codziennie mam "coś" i zakupy leżą odlogiem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) idąc śladami Edytki również postanowiłam się ujawnić. Jak to mówią lepiej późno niż wcale. 18 września urodziłam siłami natury synka Mikołaja (4120g, 58cm). Nie odzywałam się wcześniej, bo ciąża przebiegała u mnie dość problematycznie i prawie do końca nie potrafiłam się nią cieszyć. Później zmagałam się z baby bluesem przez problemy brzuszkowe Mikołaja i nieustanny płacz. Dopiero teraz zaczynam cieszyć się macierzyństwem, kiedy kolki minęły :) Mały zabiera każdą moją wolną chwilę (nie potrafi poleżeć sam, więc niemal bez przerwy jestem obok niego), ale w miarę możliwości chciałabym z Wami popisać, jeśli mogę? Pozdrawiam

Anitka201 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak naprawdę nie wiedzieliśmy, że będzie taka duża ;p miało być około 4 kilo. Porodu nie wspominam najgorzej trwał 6 godzin.

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellaVi wrote:
    tak naprawdę nie wiedzieliśmy, że będzie taka duża ;p miało być około 4 kilo. Porodu nie wspominam najgorzej trwał 6 godzin.

To super ze dobrze poszlo. Pokaz nam swoja slicznotke ....ile teraz wazy?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień nieobecności i tyle do nadrobienia :P Zamiast ubywać, to przybywa nas w tym gronie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls a powiedz mi, bo.skoro Ty masz core a.ja syna to nie jestem.konkurencja masz jakies fajne ciucholandy obok siebie??

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajnie, że sie postanowiłyscie ujawnić. Przynajmniej jest szansa, że nam forum nie zdechnie. A skoro my się mogłyśmy zzyc w ciąży to kto powiedział, że z dzieciakami się nie da. Tematów jest jeszcze więcej.

Tylko wiecie, skoro macie czas ciąży do nadrobienoa to musicie sie teraz udzielać 2 razy bardziej ;)

Jeśli mogę prosić to ustawcie sobie avatarki i suwaczki, będzie nam prosciej was rozpoznawać.
    Jeśli jeszcze ktoś czyta to zapraszamy do ujawnienia, nie gryziemy (za bardzo ;P)

Anitka201, karolcia87 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa krew na forum, cześć dziewczyny!

mamy KP! po rozmrożeniu mleka przechowujemy je do 1 godziny a później do zlewu nie do lodówki?

easymum lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miliony razy już czytałam u was jak się wkleja fotki - nadal nie wiem co i jak, postaram się jutro to ogarnąć. Ostatnio jak ją ważyłam to było 7,5 kg, ale to na takiej zwykłej wadze łazienkowej. Widze, ze podczytujących jest naprawdę dużo ';)

• ela Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra Maria śpiewa i opowiada od 1,5h a przy tym jest tak słodka, że zachwycamy się nią na zmianę z mężem. Muszę Wam poradzić cieszcie się swoimi maluchami bo im starsze tym słodkości mniej. Owszem dumna jestem z mojego Miśka jak radzi sobie w szkole, ale to już nie to. Nie ma już mojego małego synka, już nawet całować się nie chce.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
‹‹ 2879 2880 2881 2882 2883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ