Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka,
ja też przytyłam po porodzie, do tego ostatnio straszliwie lecą mi włosy. Podcięcie trochę pomogło, ale ciągle mam pełno kłaków na ubraniu. Myślałam, że to przez tarczycę, bo w ciąży podniósł mi się trochę poziomi zaczęły wypadać włosy, a jak tylko dostałam eutyrox to wypadanie minęło. Ale teraz zrobiłam badania i THS wyszło 2,79, czyli w normie... -
Karolcia87 wszystkiego najlepszego
Dzuls mój małż ostatnio wszedł do łazienki jak suszylam włosy z przerażeniem stwierdził że to co jest na podłodze, szczotce i moich plecach to druga głowa włosów. Ja odkurzam codziennie i ciągle napotykam gdzieś swoje włosy. MasakraWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 08:38
karolcia87 lubi tę wiadomość
-
Czesc mamusie!
u nas w domu szpital, ja chora, mąż chory i co najgorsze młody sie zaraził. Kaszle strasznie, ale osłuchowo jest dobrze i gardełko też ma czyste mam nadzieję,że szybko mu przejdzie.
Co do włosów to ja chyba niedługo wyłysieję.. Lęcą okropnie:(
Dżuls, Julita jak tam wasze dzieciaczki na poduszkach? Widzicie jakąś poprawę? W ogóle chętnie na nich leżą? Bo ja młodemu musze podkładać ją pod głowę na śpiku bo takto za cholerę na niej nie zaśnie, jak tylko ją poczuje pod główką to ucieka na brzuch..
-
Karolcia sto lat
Anitka ja tak samo włosy gubię jestem już tym załamana dziennie pełno włosów po umyciu i suszeniu .... odkurzam codziennie bo jak bym zostawiła to na jeden dzień to niewygladalo by w domu za fajnie.
Już od 3 mc włosów nie farbuje mam odrosty włosy matowe czuje się fatalnie z moimi włosami -
w ogóle pochwalę się Wam naszym tygryskiem:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3db0936c48e.jpgCzarna_88, la_lenka, bento, easymum, trix, Luna1, Anitka201, Gusiak, julita, 4me, agatka196, karolcia87, Misi@, chabasse lubią tę wiadomość
-
hej po przerwie,
Karolcia - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń!!!!
Widzę, że zaszły małe zmiany;) Witam nowe mamusie:)
Nie było mnie kilka dni i nie dam rady nadrobić...dobrze rozumiem, że Staraczka odeszla???
Ja już po szkoleniu:) Była mega intensywne, ale i interesujące. Upewniłam się, że to moja drogaCały pobyt był stresujący dla nas, bo ja wybywałam na 9 godzin i mąż musiał dać sobie sam radę, ale spisał się na medal. Maluch też dał radę. Ogólnie na każdą drzemkę wychodzili na spacer, także się dotlenili;) I wiem, że podróż samochodem nie działa na małego usypiająco
Dziewczyny mam pytanie - mój mały ma krótkie okresy aktywności - ok 1 godz i wychodzi mu w ciągu dnia 4-5 drzemek. Myślałam, że wydłuży sobie aktywność, ale utknął w tym schemacie i nic. Ma ktoś podobnie??? -
4me wrote:Swoja droga slabo, ze twój maly dostal cala kuracje przez brudna próbkę
a powiedz byliście w szpitalu czy jednak sa lekarze, którzy leczą ZUM antybiotykiem w domu?
Byliśmy w szpitalu, bo się okazało, że żółtaczka nie maleje (nie rozumiem dlaczego nas wypisali po urodzeniu, kiedy wynik nie należał do najniższych). Na dzień dobry zrobili bad. krwi i moczu, więc antybiotyk dożylny dostaliśmy w "gratisie" do kroplówek na wypłukanie żółtaczkiKubuś -
Trix u nas pobudkq ok 8-9 i ok 12-13 drzemka na 2-3godziny i niestety wiecej drzemek juz nie ma i jak wstanie oo 14-15 to do 19-20 z czego ostatnia godzina to placz zeby uspic:(
Moje włosy tez masakra, dawno nie udało mi się tak ich zapuscic a tu polowa wypadla i leca dalej, wiec dlugie a takie cieniutkie(
Witamy nowe mamusietrix lubi tę wiadomość
-
Marcel miał ok 2 godziny aktywnosci i pol godzinki drzemki, od kilku dni czas aktywnsci mu sie troszke wydluzyl. Ostatnia drzemke zalicza ok 16 przez co jak go klade po kapieli spac to doslownie pada mi w polowie zjedzonej butelki..
trix lubi tę wiadomość
-
Karolcia spełnienia marzeń
Moim zdaniem TSH powyżej 2 to tez jest dość wysoki i może być przyczyną 'odzywania' się tarczycy, mi zdecydowanie najlepiej się sprawdza jak mam go poniżej 1... ale teraz to w ogóle mam przeboje TSH poniżej 1, włosy lecą jak głupie i skóra tak sucha, ze az pęka:/
Powinnam zrobić jeszcze cala trójce tarczycowa, żeby mieć dokładniejszy obraz, ale zapisalam się już do swojej endo, wiec poczekam na skierowanie
Carmen - pieeeeeeeekny tygrys!Carmen lubi tę wiadomość
-
Karolcia dużo zdrówka!
U nas nadal masakra ze spaniem. Mamy 18 tydzień, wiec liczę że to ten cholerny skok. Walczyłam z jej płaczem, lamentem i wrzaskiem z dobre 2,5h w śodku nocy. Usypiała przytulona mocno do mnie wydając dziwne dźwięki, do łóżeczka za grona nie chciała się odłożyć. Cyca nie chciała, wiec głodna nie była, brzuszek miękki, piżamka nie uwierała.. Nie mam pojęcia o co jej chodzi z tym spaniem.
Od 7 do 8 odsypialysmy. Oczywiście księżna u mamy na brzuchu padła. A teraz leży i zaciesza. Chyba jej szkoda życia na sen xD
Witam nowe koleżanki, szkoda ze tak późno. Czułam się obserwowana! Haha na pewno jeszcze z 4 podczytują od początku -
Hej dziewczyny ktre mialy klopot z tarczyca koniecznie sobie zbadajcie. Ja mam hashimoto i niedoczynnosc. Po porodzie jak szlam na kontrol do gin-endokrynologa zrobilam wyniki i mialam 0,2. Takze zmniejszylam dawke i po miesiacu wlosy zaczely mi tak leciec ze szok. Zrobilam w pon wyniki i co?! 30,18!!! Przeciez to jakas masakra. Takze naprawde nie bagatelizujcie. W ciazy przytylam malo bo 6,5 kg po porodzie schudlam 10, a teraz juz z powrotem wrocily mi 4 kg. Takze badajcie sieedysia5
-
Karolcia stówka! wszystkiego naj!
Carmen osobiście jestem bardziej niż zadowolona z poduszki! Jeszcze trochę a główka będzie idealnie okrągła a uwierz mi że przed zakupem to był jakiś jeden wielki platfus na prawej stronie. Nastusia chyba nawet nie zauważa że na niej leży, swobodnie manewruje główkę leżąc na niej ale za to w nocy nie lata mi już po całym łóżku więc z czystym sercem będę polecać ten produkt, fakt tani to on nie jest ale warto!PS. ale masz kociaka fajnego
-
Julita dziękuję!
Ja z poduszki też jestem zadowolona bo juz widze poprawę, tylko temu mojemu łobuzowi jest na niej niewygodnie, jak mu ją podłożę na śpiku to nie protestuje , ale żeby sam na niej zasnął to no way! Takie charakterne to moje dziecię:p
Edysia toś mnie nastraszyła. Ja też mam hasimoto i wstyd się przyznać ale nie badałam sobie tarczycy po porodzie ( nie mam czasu poprostu) wybierałam się i wybierałam ale nie mogłam dotrzeć. Jutro się przejdę na badanie nie ma co..
P.S Julita- Ja nie mogę się napatrzeć na Twoją Anastazję i jej czuprynkę- wymiata!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 11:05
-
trix wrote:
Dziewczyny mam pytanie - mój mały ma krótkie okresy aktywności - ok 1 godz i wychodzi mu w ciągu dnia 4-5 drzemek. Myślałam, że wydłuży sobie aktywność, ale utknął w tym schemacie i nic. Ma ktoś podobnie???
Moj maly dalej zalicza 4-5 drzemek w ciagu dnia. Jego okres aktywności to wciąż okolo 1,5h. Na miescie, z wizyta jak dużo nowego wytrzymuje znacznie dluzej ale w domu po okolo 1,5 h jest marudny i musi sie zdrzemnąć.trix lubi tę wiadomość
-
Anitka smoki super- jesli beda potrzebne kolejne to moze właśnie z tej firmy. Musze jeszcze w chwili wolnego sprawdzić co tam jeszcze maja
Dziewczyny włosy mi lecą masakrycznie! Nigdy nie miałam ich duzo- bede lysa ;( musze zacząć cos brać, wcierać w niejakiea specyfiki bo to sie zle skończyAnitka201 lubi tę wiadomość
-
MadziaRat ty pisałaś o diecie 2xM, dobrze pamiętam? wczoraj wieczorem w ramach relaksu przeczytałam książkę i jestem zainteresowana próbą zgubienia nadprogramowych 4kg właśnie tą metodą. powiedz proszę czy ty stosowałaś się do zasady że w posiłku 350kcal ma być obowiązkowo część białkowa+węglowodanowa+tłuszczowa+błonnikowi czy raczej jadłaś coś co ma po prostu 350kcal?