Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
U nas katar nie odpuszczanos zawalony, mała nie daje tego odciągnąć, ciągle furczy... normalnie cyrk. Jutro mamy wizytę u pediatry na szczepienie i na pewno będzie odłożone na później.
Z dobrych rzeczy to Córa coraz częściej na czworakach kiwa się w przód i w tyłCzęsto pokazuje jej brawo brawo i papa ona wtedy tak śmiesznie patrzy na swoje ręce i kmini jak wykonać te ruchy
Pogoda do bani, plucha i szaro za oknem... niech ta wiosna się rozkręca bo inaczej coś mnie strzeli od siedzenia w domu.
Co do ząbków to mała nie ma jeszcze i jak na razie nie zanosi się na to. -
Młody przysnal, za oknem sypie śnieg ja siedzę przy kominku z kubkiem herbaty a w piekarniku pieką się owsiane ciastka
jedyna słodycz na jaka sobie od czasu do czasu pozwolę w czasie postu bo są slodzonego miodem i daktylami.
I w sumie fajnie jesttrix, bento, 4me, easymum lubią tę wiadomość
-
Kacperek tez nadal nie ma ząbków a za 10 dni skończy 7 miesięcy. My dopajamy młodego wodą od tygodnia bo od wtedy jest na Nutramigenie.
Ja nadal biorę bromergon na zahamowanie laktacji, pije szałwie i miętę. Tabletki biorę po pół bo więcej się boje po ostatnich jazdach. No i zaryzykowałam i nie ściągam mleka od 2 dni w ogóle, żeby nie pobudzać laktacji. Fakt piersi ogromne jak nie wiem co, ale nie bolą i są w miarę miękkie więc chyba mogę dalej nie ściągac i cierpliwie czekać na wysuszenie pokarmu.
Wszelkie fora jakie czytałam to przy bormegronie ściągać tylko wtedy kiedy czuje się ból/ byskomfort, bo sciąganie do zera mleka stymuluje jego produkcje.
Życzcie mi wytrwałości, bo nie powiem, że śpie spokojnie..
Marzenia się spełniają
-
Zazdroszczę tych kominków
U mnie dzis lepiej. Nocka w miare przespana wiec i mi nie odbija. Do tego mimo beznadziejnej pogody byliśmy nad morzem, młody pooddychal jodem a mama podtuczyla dupe ciastkiem wiec od razu mi lepiej
Oby młody wytrwal do wieczora bez zamieniania sie w bekse to będzie ekstra dzien
Jak widac kobieta zmienna jest... Od depresji wczorajszej po zadowolenia z zycia dzisiaj - takie wahania nastrojów chyba za dobre tez nie są
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:33
-
Moja obecnie bawi się sama w turlanie.
Moja ogólnie jest prosta w obsłudze - jak ma dobry humor to sama leży na macie, starczy że widzi jak ja się kręcę w okolicy, coś do niej mówię, śpiewam. Ma zabawki to sobie ogląda, przekłada. Choć i tak od zabawek lepsze są ukradzione rzeczy, np. teraz złapała swoje majtki na basen i cała zadowolona nimi wywija.easymum, Magnolia3 lubią tę wiadomość
-
Lenka, moja położona do łóżeczka fika po całym przez jakieś 15-20 minut, przekręca się na brzuszek, na boki, piszczy, krzyczy, śmieje się, nogami rąbie w szczebelki, rzuca gryzakiem i przytulanką, w końcu przysypia w jakiejś dziwacznej pozycji, układam ją na poduszce i zasypia na dobre. Ale przez ten cały czas jestem obok, żeby się gdzieś nie przyblokowała z nogą lub ręką między szczebelkami. I tak jest teraz przed każdym spaniem nocnym i przed każdą drzemką. Nawet jak przyśnie przy jedzeniu, to w łóżeczku zaczyna swoje harce. I tyle ma przy tym energii, że wymiękam.
-
la_lenka wrote:U nas się znowu spanie w dzień popsuło. Nawet nie tyle spanie, a zasypianie. Przy cycku nie, przytulona nie, kołysana nie, sama nie. Już nie wiem co robić
U nas to samo. Zasypia po kilku minutach lulania zawiniety jak ludzkie burito. Czasem sie uda jak złapie pierwsze zewniecie wtedy nie ma takiej złości. -
Magnolia3 wrote:4me zaraz wklehe zdjecie naszych krostek.
Ale od czego to bylo nie wiem- podejrzany ziemniak spowrotem wprowadzony, podejrzana gruszka nie - ale kurczę nie podejrzewam gruszki o uczulenie
Moze ślina, moze to, ze moje buźkę po jedzeniu juz tylko woda przegotowana i nie pozwalam nikomu mokrymi chusteczkami czyścić... Jak zawsze ze skora, zagadkaważne, ze sie troche to uspokoilo
Dzis pierwszy raz młody zjadl mieso- królika! Cóż nie zrobilo to na nim żadnego większego wrażeniawciagnal jak wszystko inne
-
U mnie zasypianie w dzień porażka! Widac, ze zmęczony ale problem z zaśnięciem straszny. Jak juz pisałam poniosłam klęskę w ostatnim czasie i przy tych wszystkich nieprzespanych nocach, marudzeniu w dzień młody zasypia juz tylko na rekach. Baaa on idzie krok dalej:/ od kilku dni, chce cyca i koniec. To juz dla mnie kompletna porazka. Dzis podjelam pierwsza próbę, wygrałam- usnął na rękach ale biorąc pod uwagę, dwie, trzy drzemki dziennie pewnie szybko się poddam
a nie powinnam skoro chce powoli konczyc karmić
No i oczywiscie jak tata go usypia to takiego problemu nie ma. W ogóle jak tata jest w domu to zupełnie inne dziecko. A pozniej moj facet mowi, ze przesadzam przeciez on taki grzeczny
Dobrze, ze w nocy jeszcze w większości przypadków potrafi usnąć w łóżku bez lulania na rekach- oby jak najdłużej...
-
Easymum a co do zabaw- głównie ladnie bawil sie sam- a to na macie, a to w łóżeczku ale ostatnio wymaga znacznie więcej uwagi. Wiec bawimy sie w ważyła sroczka, kaszke wazyla...- uwielbia to, koci, koci lapki i tego typu zabawy slowne z użyciem raczek i części ciała. A jeszcze jak udaje, ze go zjem to pelnia szczęścia
No i czesc zabawek mu chowam i wyciągam co jakis czas- traktuje jak nowe i jest chwila wytchnienia. Co raz bardziej lubi te co grają, świecą i ogólnie działają na nerwy dorosłycheasymum lubi tę wiadomość
-
Kurcze nie mogę skończyć pisac
hehe chciałam jeszcze dodac, ze mojego dziecka nie ma, jak wyjdziemy na dwór, do ludzi. Wszelkie placze i jęki sie kończą. Jeździ w spacerówce- położony ale dużo widzi i jest w takim trybie poznawczym, ze mam spokój totalny. Wszystko go zachwyca
wiec bardzo lubię z nim wychodzić na miasto. Nie lubię tylko tej części z targaniem fotelika i wózka do auta
-
Anitka przyszedł wózek ! oby mi sie spodobal bo juz upatrzylam inny idealny. Duzo droższy ale kolka ma fajniejsze i na pewno nadawalby sie na kazda drogę a nie tylko ladny park
no ale plan byl taki. Na wertepy klo domu mam swój czolg mutsy
Ehhh nie dogodzisz babie
Jakby ktos szukal fajnej spacerowki i nie patrzył na cenę
http://www.tomi.pl/baby-jogger-city-mini-4-wheel.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link&ceneo_spo=true
Idę rozpakowywać moje pudlo
A do Ciebie ktos się odezwał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 17:29
Anitka201 lubi tę wiadomość