WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

U nas katar nie odpuszcza :-( nos zawalony, mała nie daje tego odciągnąć, ciągle furczy... normalnie cyrk. Jutro mamy wizytę u pediatry na szczepienie i na pewno będzie odłożone na później.
    Z dobrych rzeczy to Córa coraz częściej na czworakach kiwa się w przód i w tył :-) Często pokazuje jej brawo brawo i papa ona wtedy tak śmiesznie patrzy na swoje ręce i kmini jak wykonać te ruchy :-)

Pogoda do bani, plucha i szaro za oknem... niech ta wiosna się rozkręca bo inaczej coś mnie strzeli od siedzenia w domu.

Co do ząbków to mała nie ma jeszcze i jak na razie nie zanosi się na to.

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody przysnal, za oknem sypie śnieg ja siedzę przy kominku z kubkiem herbaty a w piekarniku pieką się owsiane ciastka :-) jedyna słodycz na jaka sobie od czasu do czasu pozwolę w czasie postu bo są slodzonego miodem i daktylami.
    I w sumie fajnie jest :-)

trix, bento, 4me, easymum lubią tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:51

atdcwn154po83a78.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, daj przepis :) też zrobię, bo już mam ochotę na coś słodkiego, a to przynajmniej zdrowo brzmi :)

gg64rl68s121551a.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek tez nadal nie ma ząbków a za 10 dni skończy 7 miesięcy. My dopajamy młodego wodą od tygodnia bo od wtedy jest na Nutramigenie.

Ja nadal biorę bromergon na zahamowanie laktacji, pije szałwie i miętę. Tabletki biorę po pół bo więcej się boje po ostatnich jazdach. No i zaryzykowałam i nie ściągam mleka od 2 dni w ogóle, żeby nie pobudzać laktacji. Fakt piersi ogromne jak nie wiem co, ale nie bolą i są w miarę miękkie więc chyba mogę dalej nie ściągac i cierpliwie czekać na wysuszenie pokarmu.
    Wszelkie fora jakie czytałam to przy bormegronie ściągać tylko wtedy kiedy czuje się ból/ byskomfort, bo sciąganie do zera mleka stymuluje jego produkcje.

Życzcie mi wytrwałości, bo nie powiem, że śpie spokojnie..

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tych kominków :)

U mnie dzis lepiej. Nocka w miare przespana wiec i mi nie odbija. Do tego mimo beznadziejnej pogody byliśmy nad morzem, młody pooddychal jodem a mama podtuczyla dupe ciastkiem wiec od razu mi lepiej ;)

Oby młody wytrwal do wieczora bez zamieniania sie w bekse to będzie ekstra dzien :)

Jak widac kobieta zmienna jest... Od depresji wczorajszej po zadowolenia z zycia dzisiaj - takie wahania nastrojów chyba za dobre tez nie są ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:33

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me zaraz wklehe zdjecie naszych krostek.

1usa8u69die0y60t.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak bawicie się z dzieciaczkami? Już mi pomysłów brakuje

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja obecnie bawi się sama w turlanie. ;)

Moja ogólnie jest prosta w obsłudze - jak ma dobry humor to sama leży na macie, starczy że widzi jak ja się kręcę w okolicy, coś do niej mówię, śpiewam. Ma zabawki to sobie ogląda, przekłada. Choć i tak od zabawek lepsze są ukradzione rzeczy, np. teraz złapała swoje majtki na basen i cała zadowolona nimi wywija. :P

easymum, Magnolia3 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, u nas też królują tubki z kremami, które notorycznie mi podbiera z pudełek na przewijaku. I hitem jest kartonik po linomagu ;)

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się znowu spanie w dzień popsuło. Nawet nie tyle spanie, a zasypianie. Przy cycku nie, przytulona nie, kołysana nie, sama nie. Już nie wiem co robić :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, moja położona do łóżeczka fika po całym przez jakieś 15-20 minut, przekręca się na brzuszek, na boki, piszczy, krzyczy, śmieje się, nogami rąbie w szczebelki, rzuca gryzakiem i przytulanką, w końcu przysypia w jakiejś dziwacznej pozycji, układam ją na poduszce i zasypia na dobre. Ale przez ten cały czas jestem obok, żeby się gdzieś nie przyblokowała z nogą lub ręką między szczebelkami. I tak jest teraz przed każdym spaniem nocnym i przed każdą drzemką. Nawet jak przyśnie przy jedzeniu, to w łóżeczku zaczyna swoje harce. I tyle ma przy tym energii, że wymiękam.

gg64rl68s121551a.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U nas się znowu spanie w dzień popsuło. Nawet nie tyle spanie, a zasypianie. Przy cycku nie, przytulona nie, kołysana nie, sama nie. Już nie wiem co robić :(

U nas to samo. Zasypia po kilku minutach lulania zawiniety jak ludzkie burito. Czasem sie uda jak złapie pierwsze zewniecie wtedy nie ma takiej złości.

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia3 wrote:
    4me zaraz wklehe zdjecie naszych krostek.
    I jak tam krostki? U nas lepiej. Czerwone suche placki zniknęły. Zostala generalnie troche bardziej sucha skóra w tych miejscach i troche krostek ale w kolorze skóry wiec nie wygląda juz to zle.
    Ale od czego to bylo nie wiem- podejrzany ziemniak spowrotem wprowadzony, podejrzana gruszka nie - ale kurczę nie podejrzewam gruszki o uczulenie ;)
    Moze ślina, moze to, ze moje buźkę po jedzeniu juz tylko woda przegotowana i nie pozwalam nikomu mokrymi chusteczkami czyścić... Jak zawsze ze skora, zagadka ;) ważne, ze sie troche to uspokoilo :)

Dzis pierwszy raz młody zjadl mieso- królika! Cóż nie zrobilo to na nim żadnego większego wrażenia ;) wciagnal jak wszystko inne ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zasypianie w dzień porażka! Widac, ze zmęczony ale problem z zaśnięciem straszny. Jak juz pisałam poniosłam klęskę w ostatnim czasie i przy tych wszystkich nieprzespanych nocach, marudzeniu w dzień młody zasypia juz tylko na rekach. Baaa on idzie krok dalej:/ od kilku dni, chce cyca i koniec. To juz dla mnie kompletna porazka. Dzis podjelam pierwsza próbę, wygrałam- usnął na rękach ale biorąc pod uwagę, dwie, trzy drzemki dziennie pewnie szybko się poddam :/ a nie powinnam skoro chce powoli konczyc karmić :(
    No i oczywiscie jak tata go usypia to takiego problemu nie ma. W ogóle jak tata jest w domu to zupełnie inne dziecko. A pozniej moj facet mowi, ze przesadzam przeciez on taki grzeczny :/

Dobrze, ze w nocy jeszcze w większości przypadków potrafi usnąć w łóżku bez lulania na rekach- oby jak najdłużej...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum a co do zabaw- głównie ladnie bawil sie sam- a to na macie, a to w łóżeczku ale ostatnio wymaga znacznie więcej uwagi. Wiec bawimy sie w ważyła sroczka, kaszke wazyla...- uwielbia to, koci, koci lapki i tego typu zabawy slowne z użyciem raczek i części ciała. A jeszcze jak udaje, ze go zjem to pelnia szczęścia ;)
    No i czesc zabawek mu chowam i wyciągam co jakis czas- traktuje jak nowe i jest chwila wytchnienia. Co raz bardziej lubi te co grają, świecą i ogólnie działają na nerwy dorosłych ;)

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i moja ulubiona zabawa:) kladziemy sie razem na plecach na wygodnym lozku i czytamy czasopisma:) czytam sobie a jednocześnie mu na glos i slucha jak zaczarowany. Warunek gazeta musi byc kolorowa :)

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie mogę skończyć pisac :) hehe chciałam jeszcze dodac, ze mojego dziecka nie ma, jak wyjdziemy na dwór, do ludzi. Wszelkie placze i jęki sie kończą. Jeździ w spacerówce- położony ale dużo widzi i jest w takim trybie poznawczym, ze mam spokój totalny. Wszystko go zachwyca :) wiec bardzo lubię z nim wychodzić na miasto. Nie lubię tylko tej części z targaniem fotelika i wózka do auta ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak wiadomo cycek do snu pasuje. Tylko żeby go chciała, a nie jest wsciekanie, wyginanie, obroty, nogi w górze itp. Mimo że widzę że zmęczona.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka przyszedł wózek ! oby mi sie spodobal bo juz upatrzylam inny idealny. Duzo droższy ale kolka ma fajniejsze i na pewno nadawalby sie na kazda drogę a nie tylko ladny park ;) no ale plan byl taki. Na wertepy klo domu mam swój czolg mutsy :)
    Ehhh nie dogodzisz babie :)

Jakby ktos szukal fajnej spacerowki i nie patrzył na cenę ;)

http://www.tomi.pl/baby-jogger-city-mini-4-wheel.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link&ceneo_spo=true

Idę rozpakowywać moje pudlo :D
    A do Ciebie ktos się odezwał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 17:29

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3041 3042 3043 3044 3045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ