Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia zjada rano kaszę z owocami na gęsto 60ml wody,mm i trochę owoców dla osłody bo podaję bez cukrową holle. Warzywa zjada ale z kombinacja i nie jest najszczęśliwsza, więc chyba poczekam może to przez zęby albo nie jest gotowa, w ciągu dnia jako atrakcję trę jej pół jabłka łyżeczką, czasami zje, a czasem nie.
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
AAAA.. mamy,które nie mogą mleka przyjmować tak jak ja.. mnie strasznie brakowało słodyczy, ale jest firma Togo (normalnie do kupienia w Auchan np.) i oni robią niektóre słodycze bez mleka
ja mam pierniczki w polewie czekoladopodobnej i ciasta owsiane
pyyyycha
-
Anitka, moja samo mleko zjada na 180 ml wody, po dodaniu mm wychodzi 200ml mieszanki, kaszki zjada mniej, bo na 120 ml wody daję mm i kaszkę bezmleczną lub samą kaszkę mleczną i do tego pół słoiczka owoców. Obiadek to tak jak pisałam - zjada duży słoiczek 190ml
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Dziewczyny a ile mm podajecie swoim dzieciaczkom? Moj ma teraz 6 miesięcy i 3 tyg (prawie) i zastanawiam się ile powinien zjadać takiego mleka. Na noc podajemy jemu moje odciągnięte i tego zjada 240-250 ml. Jednak za chwile chciałabym go powoli odstawiac od piersi.
Np na mleku jedynce na 6 miesiac jest dawkowanie 4 razy na dobę po 180 ml.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:23
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Dzieki! Dzis rozmawialam z dentysta i powiedziała, ze od 250 do 600 maksymalnie w zależności od trudności ale pododbo u mnie nie wygląda to najgorzej.
4me lubi tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
Właśnie mislam napisać ze chyba dzieciaki zaczęły przesypiac noce bo cisza na forum
.
U nas nastąpiła poprawa. Młody obudzil się tylko 3 razy na szybkie jedzenie i dalej poszedł spać i nadal śpiTe 3 razy to cud miód w porównaniu ze wstawaniem co 20 minut. Mam nadzieje ze po tym mi się dziecię nie zepsuje.
-
Anitka201 wrote:Ej Ty nie narzekaj!
masz racje jest super
Moze dojdzie tez do wniosku, ze 4 rano to głupia godzina na całkowite wstanie...a jak nie to będę miała chatę blysk bo co robic tak rano;)
Odespalam troche teraz, polozylam sie z małym. Musze dojść do siebie bo zamulam - kaaaawa!
-
Hej dziewczyny. Rzadko piszę, bo powoli przygotowujemy się do przeprowadzki. U nas dzien z posilkami wyglada tak:
+/-
5 mleko
8 kaszka ryzowa na mm
11 mleko
14 obiadek
17 pol sloiczka owocow + mleko ale chce mu mleko zaczac zastepowac ta polecana przez Waskaszką z owocami
20 mleko na noc -
Kassie wrote:Nosicie juz Wasze dzieci w jednej rece? Tak ze glowke trzyma samo?
Zmieniając temat. Śliwki maja moc! 11.30 a juz dwie pary spodni do prania
Co do wiosny- u nas na Pomorzu w ogóle jeszcze jej nie czujea nie wiem jak jest w słońcu bo co sie zbiore na spacer to słońce zachodzi