Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze bo my dzisiaj bylismy na szczepieniu i pediatra nam powiedziala, ze mamy przyjsc za miesiac :-( malemu jeszcze chwieje sie glowka jak go tak nosze w jednej rece,wiec nawet jak tak go trzymam to podpieram tez glowke :-( jakos mnie to zmartwilo bardzo:-( wazymy 7740 i 71 cm :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przodem do swiata trzyma bardzo ladnie i tak go nosze ale w jednej rece nie :-( jak nie urok to sra**.. :-(

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu trafiłam na taką stkuknieta pediatre i jak usłyszała ze chce młodemu podać kozie mleko to się na mnie dosłownie wydarla. Musze o tym poczytać bo widzę ze ona ma ograniczone pojęcie o rozszerzaniu diety ( najlepsza wg niej jest kaszka sinulac, najlepiej odstawić pierś bo przecież są takie cudowne sztuczne mieszanki ze pani wsypujemy, zalewa woda i gotowe) ;-) masakra :-)

Zalatwilam kolejna rehabilitację na nfz dla mlodego. Zaczyna 23 maja

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Przodem do swiata trzyma bardzo ladnie i tak go nosze ale w jednej rece nie :-( jak nie urok to sra**.. :-(
    Wg mnie lepiej będzie jeśli Twojego syna obejrzy rehabilitant. Wtedy albo będzie ok albo zaleci Wam jakieś ćwiczenia. Kładz syna jak najwięcej na brzuchu.

• easymum Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratuuunkuuu! W niedzielę już się dobrze czułam po 10 dniach walki z przeziębieniem, a od wczoraj powtórka ... Gardło boli, katar, zatkane zatoki, głowa pęka, do tego kręgosłup boli aż łzy wyciska i jeszcze te moje nadgarstki ... No jak ja mam się zająć dzieckiem, które jest mega rozrywkowe dzisiaj? Młoda mnie zaczepia, chce się bawić a jedyne na co mam ochotę, to położyć się pod kołdrę i przespać to choróbsko. Ale jak? Jeszcze prasowanie i pakowanie na Święta mnie czeka. Nie wspomnę o ogarnięciu chaty. Nie mam sił na nic... Oby tylko młodej nie zarazić. Ehh, wyżaliłam się. Dziękuję za uwagę ...

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum polecam groprinosin w tabletkach :-) mnie szybko postawił na nogi.

easymum lubi tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli którejś by się chciało, to mam prośbę - wejdźcie na stronę www.makaszka.pl/poduszki-2/wkladki-do-wozka.html

i doradźcie, który wzór wkładki wybrałybyście do wózka dla dziewczynki? Wózek szary z białym, lub jasno szary z czarnym. Już nawet robiłam losowanie a i tak nie mogę się zdecydować ;)
    Dziękuję :)

gg64rl68s121551a.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym wprowadzić gluten do diety małej, czy mogę więc ugotować kaszę manną (taką normalną) i do warzyw dodawać 1 łyżeczkę i tak przez kilka dni? tak to powinno wyglądać?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wg mnie lepiej będzie jeśli Twojego syna obejrzy rehabilitant. Wtedy albo będzie ok albo zaleci Wam jakieś ćwiczenia. Kładz syna jak najwięcej na brzuchu.
    Na brzuchu spedza duzo czasu juz od malenkosci wiec nie wiem czemu tak :-( juz raz mielismy problem, bo nie chcial przekrecac glowki na brzuszku i jak sie okazalo byl leniwy. Maz tylko mowi ze wszystko w swoim czasie,ze kazde dziecko inaczej sie rozwija ale ja jak to matka sie martwie..sprobuje go przekonac na tego rehabilitanta :-) chociaz z drugiej strony to nie caly tydzien temu neonatolog,ktoremu bardziej ufam niz temu pediatrze, stwierdzil ze duze postepy zrobil i komu tu wierzyc :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    chciałabym wprowadzić gluten do diety małej, czy mogę więc ugotować kaszę manną (taką normalną) i do warzyw dodawać 1 łyżeczkę i tak przez kilka dni? tak to powinno wyglądać?
    Ja tak robilam:-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie, ja bym skonsultowała z innym lekarzem, dla własnego spokoju. Też bym się martwiła. Rehabilitant, to dobry pomysł.

Kassie lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Ja tak robilam:-)

i cały czas podajesz 1 łyżeczkę czy zwiększasz ilość? a kiedy podałaś kaszę pierwszy raz? :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Na brzuchu spedza duzo czasu juz od malenkosci wiec nie wiem czemu tak :-( juz raz mielismy problem, bo nie chcial przekrecac glowki na brzuszku i jak sie okazalo byl leniwy. Maz tylko mowi ze wszystko w swoim czasie,ze kazde dziecko inaczej sie rozwija ale ja jak to matka sie martwie..sprobuje go przekonac na tego rehabilitanta :-) chociaz z drugiej strony to nie caly tydzien temu neonatolog,ktoremu bardziej ufam niz temu pediatrze, stwierdzil ze duze postepy zrobil i komu tu wierzyc :-/
    To ja bym nie dążyła tematu jeśli neurolog uważa że jest wszystko ok :-)

Kassie lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Ja noszę jedną ręką właśnie przodem do świata.

Rehabilitantka stwierdziła, że lada moment będzie można już na biodrze.

Ogólnie moja to się od dawna sztywno trzyma, ale w końcu właśnie wyprost wymagał rehabilitacji.

Kassie lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moja śpi tragicznie. Nie wiem czy to skok (ten skok/nie-skok z lękiem separacyjnym) czy zęby czy cokolwiek innego. Ale budzi się gorzej niż noworodek. A też już miała taki piękny etap, że przesypiała ponad 5h. :/
    O, u mnie dokładnie to samo. Już myślałam przez pewien czas, że to przez mniejszą ilość wieczornej kaszki tak mi się budzi. Bo przesypiała ładnie całą noc z jedną, dwiema pobudkami, a od kilku dni tak jak mówisz, budzi się jak noworodek.
    Kassie wrote:
    Nosicie juz Wasze dzieci w jednej rece? Tak ze glowke trzyma samo? :-)
    Tak, od dłuższego czasu, ale nadal na wszelki wypadek asekuruję drugą ręką, bo już parę razy tak mi się gwałtownie całą odgięła do tyłu, że myślałam, że albo mi fiknie, albo walnie głową we framugę drzwi.
    Co do pediatry to powiem Ci tak - często lepiej skonsultować coś z neurologiem, neonatologiem i rehabilitantem, niż z pediatrą (a najlepiej neurolog+rehabilitant). Dla mnie pediatra (jak cudowna by nie była moja pani dr) to jest od wypisywania syropków i skierowań.
    julita wrote:
    Dokładnie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 15:10

Kassie lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsze marudzenie Gabrysi zaowocowało małą dolną perełką :) Dzwoni pod łyżką az miło (metoda sprawdzania mojej mamy :))

Od kiedy dzieciakom zakładacie lżejsze kurtki? W najbliższych dniach ma być powyżej 10 stopni a my nadal bez wiosennej kurtki w szafie :/

Kassie, la_lenka, Anitka201 lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    i cały czas podajesz 1 łyżeczkę czy zwiększasz ilość? a kiedy podałaś kaszę pierwszy raz? :)
    Pierwszy raz wprowadzilam z jakies 2 tygodnie temu :-) potem pojawila sie brzydka kupka i zrobilam przerwe ale wrocilam po 2-3 dniach i jest ok :-) teraz zjada do obiadku max 2 lyzeczki :-)

julita lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls moja pediatra to jest tylko od badania przed szczepieniem,ewentualnie syropku itd. Nic sie od niej nie idzie dowiedziec,a jak maly byl chory to szlismy prywatnie do neonatologa. Zaplacilam 60zl,ale facet sie zna i maly zaraz byl zdrowy.
    A przez noszenie na jednej rece mialam na mysli wlasnie na biodrze :-) ale skoro piszecie,ze jeszcze asekurujecie glowke to moze u nas tez nie jest tak zle :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • bellaVi Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u nas jako taki spokój. Młoda po wieczornym kleiku śpi od 20 do 1, później standardowo co 3 godziny. Słoiczki z mięskiem przerobiliśmy chyba wszystkie Z hippa, nie smakuje jej królik z ziemniakami, zje ale jakoś bez szału. A jeśli chodzi o gluten, to podaje jej kaszkę manną na dobranoc w słoiczku (też chyba hippa).pamiętam że któraś z mam tak robiła. Ten gluten jak się zacznie podawać to już trzeba cały czas, czy od czasu do czasu dodać do obiadku ugotowanej kaszy manny?
    Aaa i ku mojemu zdziwieniu dziś pokazał się 3 ząbek, i to wcale nie górna jedynka, tylko dolna prawa dwójka :p młoda przechodzi to super spokojnie, oby tak dalej :)

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś testowaliśmy nowy posiłek - ryż z owocami. Lekko rozgotowalam ryż i potem zblendowalam go jeszcze z woda z dodatkiem odrobiny oleju. Potem dodałam pozostałe nam pół sloiczka owoców z rana.
    Pierwsze łyżeczki były z dozą nieufności i z kilkoma wzdryganii, a potem jak zaskoczył to jadł aż mu się uszy trzesly :)

tb734z17s9scq0zt.png
‹‹ 3059 3060 3061 3062 3063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ