Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a jeszcze zapytam, czy ktoś kojarzy nosidełko Ergo Baby? jakieś opinie? cena podobna to Tuli +400/500zł
    Ja mam właśnie podrobkę ergobaby - różnice bardzo subtelne (typu inny odcień logo, nitki itp.). Bardzo fajne, mocno chwalone w chusto-nosidlowym światku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 00:52

julita lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    no nie wierzę!
    dostałam przed chwilą telefon od kobiety u której zamówiłam nosidełko Tula z informacją że ktoś zaproponował jej wyższą cenę i pyta się mnie czy dam więcej :| no plissss to Olx a nie Allegro... miałam z babką dogadane że mi sprzeda za pobraniem, podałam jej adres, wszystko super a tu taki klops na koniec dnia i tu nie chodzi już o kasę bo mogłabym dać nawet 250zł a nie tylko 179zł ale tu chodzi o jakieś zasady... dobra idę spać bo zaraz ocipieję

Honoru babka nie ma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:55

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Ooo to dady sa dwa rodzaje? Ja tam nawet nie zwrocila,m uwagi? Szyvko poprosze o wskazowke jak rozpozmac roznice :-)
    Normalnie aż się pofatygowałam wspiąć do najwyższej szafki sprawdzić jak sie nazywają i na stronę biedy :D od pieluch to u nas jest NieMąż- do przedchwilą nie wiedzialabym jakie kupic w biedronce- co ze mnie za matka ! ;)

Są dwa rodzaje- comfort Fit i extra soft. Comfort Fit są super- cienkie, chlonne, tanie ;) maja wszystko co potrzeba ;) Extra soft są grubsze i przez to jakby gorzej sie układają na ciele, mieszczą pod ubraniem- generalnie nie są takie zgrabne :)
    Niestety my juz uzywamy z Dady 4 PLUS a takie sa tylko z serii extra soft wiec musze używać tych mniej zgrabnych :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:55

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga to dziwne bo czwórki sa od 7 do 18!, czwórki plus od 9 do 20 i młody, który waży 9 juz je przesikiwal te pierwsze plecami, bokami tak jak to się dzieje przy za malych pieluchach. A ile kg po drodze od 9 do 18kg jeszcze ???? ;) moze do nich wrócę i zrobię test ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 22:01

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w sumie kupuję co jest, bo u nas jakieś pustki z rozmiarów 4+ (najlepsze obecnie dla małej) albo 4 (dają radę, choć wolę większe).
    Kiedyś teściowie objeździli wszystkie okoliczne Biedronki i 2 paczki zaledwie wygrzebali z dna półek :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Swoja droga to dziwne bo czwórki sa od 7 do 18!, czwórki plus od 9 do 20 i młody, który waży 9 juz je przesikiwal plecami, bokami tal jak to się dzieje przy za malych pieluchach. A gdzie od 9 do 18kg jeszcze ???? ;) moze do nich wrócę i zrobię test ;)
    U nas to samo! Choć nawet nie przesikiwanie ale kupa plecami do łopatek wyłaziła :/ 4+ dużo lepsze.
    4me, spróbuj tych z Lidla, są właśnie takie podobne do tych chudych z Biedry. Miałam tylko paczkę, ale bardzo lubiłam. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez od poczatku jedziemy ma Dadach :-) a przesikal mi moze z 2-3 razy na poczatku jak jeszcze nie wiedzialam jak pampersa zalozyc :-P i te grubsze i te ciensze u nas daja rade, zero odparzen, jestesm zadowolona :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy lidlowych i pampers.. a dupa czerwona ze nie wiem co. Mi się wydaje, że te oparzenia to nie kwestia pieluch tylko kwasnosci i ilości kup. Tak na marginesie to już nie wiem co mam robic, czym to traktowac... bepanten, linomag, tormentiol, olej kokosowy, mąka ziemniaczana.. wszystko jeśli zadziała to na chwilkę i zaraz znowu powtorka. Właściwie nie ma dnia bez czerwieni.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywalismy bialych Pampers (premium care) a od ponad miesiaca Babydream. Sa fajne,roznica miedzy Pampers a Babydream jest tylko taka,ze te drugie nie smierdza chemia.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita żeby nie było - nie ja Cię licytuje ;)

Na ekomaluch.pl sa teraz przeceny 10% na Tule.
    Ja jutro poszukam używki, a jak nie to kupije bo wyjazd za 17 dni!

julita lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U nas to samo! Choć nawet nie przesikiwanie ale kupa plecami do łopatek wyłaziła :/ 4+ dużo lepsze.
    4me, spróbuj tych z Lidla, są właśnie takie podobne do tych chudych z Biedry. Miałam tylko paczkę, ale bardzo lubiłam. :)
    Ooo dokładnie kupa plecami zaczela wychodzić - od tego sie zaczelo ;)

Spróbuje zatem bo jeszcze ich nie mieliśmy nigdy- thx!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 22:37

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    My używamy lidlowych i pampers.. a dupa czerwona ze nie wiem co. Mi się wydaje, że te oparzenia to nie kwestia pieluch tylko kwasnosci i ilości kup. Tak na marginesie to już nie wiem co mam robic, czym to traktowac... bepanten, linomag, tormentiol, olej kokosowy, mąka ziemniaczana.. wszystko jeśli zadziała to na chwilkę i zaraz znowu powtorka. Właściwie nie ma dnia bez czerwieni.
    A próbowałaś jeszcze jakis innych niż te dwie marki? Naprawde często słyszę o uczuleniu na pampersy.

Aczkolwiek na pewno kwasowość kupy tez ma znaczenie. My mieliśmy taki problem przez chwile na początku wiec wiem o czym piszesz- ale juz przeszlo na szczęście u nas... Razem ze zmianami kup wlasnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody jest raczej wagi ciężkiej ale dalej używamy dady 4. Na razie nie zdążyło się żeby przesikal pieluche.
    Wiem ze juz nie kupie tych z rossmanna. One strasznie smierdzialy chemią.

My juz wstajemy :-) ale wybaczam jemu bo jednak polozylismy go spać o 19.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 06:09

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita co do ogłoszenia na olx to właśnie dlatego nie lubię tam kupować. Juz kilka razy miałam dogadana cenę a w ostatniej chwili ktoś zaproponował więcej lub znalazł się miejscowy kupujący i sprzedawcy nie chciało się wysłać przesyłki wie mnie nawet nie poinformował ze dany przedmiot juz został sprzedany.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    A testowalas je? Ja uzywam dada, ale zauwazylam, ze jak mloda sie zsika tomod razu czuc moczem. Jak sie skoncza chce kupic oryginalne pampersy i porównać bo z tego co pamietam one są perfumowane
    Tojoursy są super, używałam ich przy starszaku i używam od początku przy młodej. Dla mnie oryginalne pampersy były do bani i do tego śmierdziały starą oponą.

8pdp47e.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Młody jest raczej wagi ciężkiej ale dalej używamy dady 4. Na razie nie zdążyło się żeby przesikal pieluche.
    Wiem ze juz nie kupie tych z rossmanna. One strasznie smierdzialy chemią.

My juz wstajemy :-) ale wybaczam jemu bo jednak polozylismy go spać o 19.

Przewijajac teraz Malego powachalam pieluszke z Rossmanna. Jak dla mnie to ona nie ma zadnego zapachu a juz na pewno nie smierdzi chemia.

• 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis wstaliśmy o 5 rano :( dodatkowo od północy dwie pobudki na jedzenie. Ja tego nie rozumiem jak można zjeść o 00.30 i 3.20 dwie pelne porcje mleka (najpierw piers a pozniej mm) i o 5 znów byc glodnym ? :/ oczywiscie usypianie jego a pozniej siebie tez swoje trwalo.
    teraz zjadl kolejna butle... na szczęście usnął ladnie wiec i ja ide na drzemkę bo ledwo na oczy widzę.

Na dodatek w nocy karmiąc młodego musiałam patrzeć na ledwo stojącego na nogach tatusia... :/ wyjście sluzbowe z szefami kochanie- musiałem pic te wódkę ;)))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Tojoursy są super, używałam ich przy starszaku i używam od początku przy młodej. Dla mnie oryginalne pampersy były do bani i do tego śmierdziały starą oponą.
    A nie wiesz czy sa moze 4+ ?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Przewijajac teraz Malego powachalam pieluszke z Rossmanna. Jak dla mnie to ona nie ma zadnego zapachu a juz na pewno nie smierdzi chemia.
    Dziwne bo nas aż mdlilo od tego smrodu. Ostatecznie wywalilismy pół opakowania.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziwne bo nas aż mdlilo od tego smrodu. Ostatecznie wywalilismy pół opakowania.

Kurcze,to dziwne. Nie zaprzeczam,ze Pampers Premium Care smierdza,chociaz uzywalismy ich 4 mce. Te Rossmannowe w ogole mi nie smierdza,wrecz nie maja dla mnie zadnego zapachu. Moze mam cos z wechem? Albo po Pampersach juz nic mi nie smierdzi.

‹‹ 3073 3074 3075 3076 3077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ