Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a jeszcze zapytam, czy ktoś kojarzy nosidełko Ergo Baby? jakieś opinie? cena podobna to Tuli +400/500zł
    Ja mam właśnie podrobkę ergobaby - różnice bardzo subtelne (typu inny odcień logo, nitki itp.). Bardzo fajne, mocno chwalone w chusto-nosidlowym światku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 00:52

julita lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    no nie wierzę!
    dostałam przed chwilą telefon od kobiety u której zamówiłam nosidełko Tula z informacją że ktoś zaproponował jej wyższą cenę i pyta się mnie czy dam więcej :| no plissss to Olx a nie Allegro... miałam z babką dogadane że mi sprzeda za pobraniem, podałam jej adres, wszystko super a tu taki klops na koniec dnia i tu nie chodzi już o kasę bo mogłabym dać nawet 250zł a nie tylko 179zł ale tu chodzi o jakieś zasady... dobra idę spać bo zaraz ocipieję

Honoru babka nie ma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:55

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Ooo to dady sa dwa rodzaje? Ja tam nawet nie zwrocila,m uwagi? Szyvko poprosze o wskazowke jak rozpozmac roznice :-)
    Normalnie aż się pofatygowałam wspiąć do najwyższej szafki sprawdzić jak sie nazywają i na stronę biedy :D od pieluch to u nas jest NieMąż- do przedchwilą nie wiedzialabym jakie kupic w biedronce- co ze mnie za matka ! ;)

Są dwa rodzaje- comfort Fit i extra soft. Comfort Fit są super- cienkie, chlonne, tanie ;) maja wszystko co potrzeba ;) Extra soft są grubsze i przez to jakby gorzej sie układają na ciele, mieszczą pod ubraniem- generalnie nie są takie zgrabne :)
    Niestety my juz uzywamy z Dady 4 PLUS a takie sa tylko z serii extra soft wiec musze używać tych mniej zgrabnych :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:55

edysia5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga to dziwne bo czwórki sa od 7 do 18!, czwórki plus od 9 do 20 i młody, który waży 9 juz je przesikiwal te pierwsze plecami, bokami tak jak to się dzieje przy za malych pieluchach. A ile kg po drodze od 9 do 18kg jeszcze ???? ;) moze do nich wrócę i zrobię test ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 22:01

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w sumie kupuję co jest, bo u nas jakieś pustki z rozmiarów 4+ (najlepsze obecnie dla małej) albo 4 (dają radę, choć wolę większe).
    Kiedyś teściowie objeździli wszystkie okoliczne Biedronki i 2 paczki zaledwie wygrzebali z dna półek :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Swoja droga to dziwne bo czwórki sa od 7 do 18!, czwórki plus od 9 do 20 i młody, który waży 9 juz je przesikiwal plecami, bokami tal jak to się dzieje przy za malych pieluchach. A gdzie od 9 do 18kg jeszcze ???? ;) moze do nich wrócę i zrobię test ;)
    U nas to samo! Choć nawet nie przesikiwanie ale kupa plecami do łopatek wyłaziła :/ 4+ dużo lepsze.
    4me, spróbuj tych z Lidla, są właśnie takie podobne do tych chudych z Biedry. Miałam tylko paczkę, ale bardzo lubiłam. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez od poczatku jedziemy ma Dadach :-) a przesikal mi moze z 2-3 razy na poczatku jak jeszcze nie wiedzialam jak pampersa zalozyc :-P i te grubsze i te ciensze u nas daja rade, zero odparzen, jestesm zadowolona :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy lidlowych i pampers.. a dupa czerwona ze nie wiem co. Mi się wydaje, że te oparzenia to nie kwestia pieluch tylko kwasnosci i ilości kup. Tak na marginesie to już nie wiem co mam robic, czym to traktowac... bepanten, linomag, tormentiol, olej kokosowy, mąka ziemniaczana.. wszystko jeśli zadziała to na chwilkę i zaraz znowu powtorka. Właściwie nie ma dnia bez czerwieni.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywalismy bialych Pampers (premium care) a od ponad miesiaca Babydream. Sa fajne,roznica miedzy Pampers a Babydream jest tylko taka,ze te drugie nie smierdza chemia.

• mmalutka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita żeby nie było - nie ja Cię licytuje ;)

Na ekomaluch.pl sa teraz przeceny 10% na Tule.
    Ja jutro poszukam używki, a jak nie to kupije bo wyjazd za 17 dni!

julita lubi tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U nas to samo! Choć nawet nie przesikiwanie ale kupa plecami do łopatek wyłaziła :/ 4+ dużo lepsze.
    4me, spróbuj tych z Lidla, są właśnie takie podobne do tych chudych z Biedry. Miałam tylko paczkę, ale bardzo lubiłam. :)
    Ooo dokładnie kupa plecami zaczela wychodzić - od tego sie zaczelo ;)

Spróbuje zatem bo jeszcze ich nie mieliśmy nigdy- thx!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 22:37

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    My używamy lidlowych i pampers.. a dupa czerwona ze nie wiem co. Mi się wydaje, że te oparzenia to nie kwestia pieluch tylko kwasnosci i ilości kup. Tak na marginesie to już nie wiem co mam robic, czym to traktowac... bepanten, linomag, tormentiol, olej kokosowy, mąka ziemniaczana.. wszystko jeśli zadziała to na chwilkę i zaraz znowu powtorka. Właściwie nie ma dnia bez czerwieni.
    A próbowałaś jeszcze jakis innych niż te dwie marki? Naprawde często słyszę o uczuleniu na pampersy.

Aczkolwiek na pewno kwasowość kupy tez ma znaczenie. My mieliśmy taki problem przez chwile na początku wiec wiem o czym piszesz- ale juz przeszlo na szczęście u nas... Razem ze zmianami kup wlasnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody jest raczej wagi ciężkiej ale dalej używamy dady 4. Na razie nie zdążyło się żeby przesikal pieluche.
    Wiem ze juz nie kupie tych z rossmanna. One strasznie smierdzialy chemią.

My juz wstajemy :-) ale wybaczam jemu bo jednak polozylismy go spać o 19.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 06:09

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita co do ogłoszenia na olx to właśnie dlatego nie lubię tam kupować. Juz kilka razy miałam dogadana cenę a w ostatniej chwili ktoś zaproponował więcej lub znalazł się miejscowy kupujący i sprzedawcy nie chciało się wysłać przesyłki wie mnie nawet nie poinformował ze dany przedmiot juz został sprzedany.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    A testowalas je? Ja uzywam dada, ale zauwazylam, ze jak mloda sie zsika tomod razu czuc moczem. Jak sie skoncza chce kupic oryginalne pampersy i porównać bo z tego co pamietam one są perfumowane
    Tojoursy są super, używałam ich przy starszaku i używam od początku przy młodej. Dla mnie oryginalne pampersy były do bani i do tego śmierdziały starą oponą.

8pdp47e.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Młody jest raczej wagi ciężkiej ale dalej używamy dady 4. Na razie nie zdążyło się żeby przesikal pieluche.
    Wiem ze juz nie kupie tych z rossmanna. One strasznie smierdzialy chemią.

My juz wstajemy :-) ale wybaczam jemu bo jednak polozylismy go spać o 19.

Przewijajac teraz Malego powachalam pieluszke z Rossmanna. Jak dla mnie to ona nie ma zadnego zapachu a juz na pewno nie smierdzi chemia.

• 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis wstaliśmy o 5 rano :( dodatkowo od północy dwie pobudki na jedzenie. Ja tego nie rozumiem jak można zjeść o 00.30 i 3.20 dwie pelne porcje mleka (najpierw piers a pozniej mm) i o 5 znów byc glodnym ? :/ oczywiscie usypianie jego a pozniej siebie tez swoje trwalo.
    teraz zjadl kolejna butle... na szczęście usnął ladnie wiec i ja ide na drzemkę bo ledwo na oczy widzę.

Na dodatek w nocy karmiąc młodego musiałam patrzeć na ledwo stojącego na nogach tatusia... :/ wyjście sluzbowe z szefami kochanie- musiałem pic te wódkę ;)))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Tojoursy są super, używałam ich przy starszaku i używam od początku przy młodej. Dla mnie oryginalne pampersy były do bani i do tego śmierdziały starą oponą.
    A nie wiesz czy sa moze 4+ ?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Przewijajac teraz Malego powachalam pieluszke z Rossmanna. Jak dla mnie to ona nie ma zadnego zapachu a juz na pewno nie smierdzi chemia.
    Dziwne bo nas aż mdlilo od tego smrodu. Ostatecznie wywalilismy pół opakowania.

• PePePe Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziwne bo nas aż mdlilo od tego smrodu. Ostatecznie wywalilismy pół opakowania.

Kurcze,to dziwne. Nie zaprzeczam,ze Pampers Premium Care smierdza,chociaz uzywalismy ich 4 mce. Te Rossmannowe w ogole mi nie smierdza,wrecz nie maja dla mnie zadnego zapachu. Moze mam cos z wechem? Albo po Pampersach juz nic mi nie smierdzi.

‹‹ 3073 3074 3075 3076 3077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ