X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe nam z kolei pampersy nie smierdzialy tylko młody miał po nich cały tylek wysypany i do tego czerwony. Jeśli chodzi o rossmanna to może tak trafiliśmy. One wtedy były w promocji i to był rozmiar 3 :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A próbowałaś jeszcze jakis innych niż te dwie marki? Naprawde często słyszę o uczuleniu na pampersy.
    Tak, próbowałam takich z carrefour.. Hellen Harper sie nazywają czy jakoś tak. No gówno jakich mało.. zero elastyczności i jakby z papieru toaletowego zrobiona. Chłonnośc też bez rewelacji, w związku z czym zrezygnowałam z nich.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my od poczatku używamy dady i jestem zadowolona, aczkolwiek teraz jak mlody ma antybiotyk na gardełko to te kupy sa jakieś takie.... i pupa odparzona, a wcześniej nigdy na dade nie narzekałam więc winie kupy nie pampersa.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A nie wiesz czy sa moze 4+ ?
    Yyy chyba nie ma, ale ogólnie te pampki mają większą rozmiarówkę, niż Rossmann, tzn jak kupiłam w Rossmannie rozmiar, który zazwyczaj kupuję w Biedrze albo Lidlu, to pampki okazywały się już za małe. Teraz młoda nosi Lidlową 5tkę i jeszcze długo się w nią pomieści.

Co do capienia siuśkami, to czasem kwestia siuśków, a nie pieluchy, przynajmniej u nas tak było.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wlasnie jakos- nie wiem jak, bo siedzialam z nosem w komorce- przeczolgalo sie przez cala mate skip hop do odkurzacza robota i co wiecej uruchomilo go! Nie musze mówić jakie bylo moje i jego zdziwienie tez !!! :)

W ogóle zrobil sie taki ruchliwy, ze nawet ubranie go to wyzwanie- przekreca sie kilkadziesiąt razy przy jednej akcji ubraniowej - narazie mnie to smieszy- zobaczymy jak długo ;)

przyszła mama lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mi to jeden dzień sprawiało frajdę potem już wkurzenie bo nie da się nic przy niej zrobić, zmiana pieluchy graniczy z cudem nie mówiąc już o przebojach jak 2 zasadzi ;)
    Dla zainteresowanych dady teraz są w promocji w biedrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:47

4me lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pewna, ze szybko mi sie to znudzi ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Moje dziecko wlasnie jakos- nie wiem jak, bo siedzialam z nosem w komorce- przeczolgalo sie przez cala mate skip hop do odkurzacza robota i co wiecej uruchomilo go! Nie musze mówić jakie bylo moje i jego zdziwienie tez !!! :)

W ogóle zrobil sie taki ruchliwy, ze nawet ubranie go to wyzwanie- przekreca sie kilkadziesiąt razy przy jednej akcji ubraniowej - narazie mnie to smieszy- zobaczymy jak długo ;)

Zazdraszczam, moja co prawda kręci się jak wskazówka zegara, ale nie odczuwa potrzeby wyższego podporu i poderwania dupska do góry, o raczkowaniu już nie wspominając.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Zazdraszczam, moja co prawda kręci się jak wskazówka zegara, ale nie odczuwa potrzeby wyższego podporu i poderwania dupska do góry, o raczkowaniu już nie wspominając.
    Się z moją dobrały. :P
    Ja mam wrażenie, że Łucja zupełnie nie czuje motywacji przygotowania do raczkowania, bo wszędzie gdzie chce daje radę dotrzeć za pomocą turlania.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Się z moją dobrały. :P
    Ja mam wrażenie, że Łucja zupełnie nie czuje motywacji przygotowania do raczkowania, bo wszędzie gdzie chce daje radę dotrzeć za pomocą turlania.
    Mnie właśnie najbardziej frustruje to, że ona nawet nie próbuje. Gdyby chociaż próbowała, to bym jej trochę pomogła, popchnęła, gdzieś by zaskoczyło i już by śmigała. Ale jej się nie chce. Już nawet odsuwam dalej od niej zabawki, żeby miała motywację do ruszenia cielska, ale cwaniara wykminiła, że łatwiej załapać za kocyk i je do siebie przyciągnąć na kocyku, niż ruszyć dupę.

8pdp47e.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Tak w temacie pampersow my jedziemy na pampersie,mielismy dady te lidlowe i z zadnymi nie bylo zadnych przebojow ale jakos pampersy najbardziej mi podpasowaly, najlepiej dopasowuja sie do cialka. A tak poza tym to wszystkie juz uzywacie rozm 4? Czy tylko ja jade jeszcze na trójkach:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 18:18

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy rozm. 5 :D

8pdp47e.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    My używamy rozm. 5 :D
    Wow to ladnie jestescie do przodu :-p a ile waży Twoja maluda?

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    Wow to ladnie jestescie do przodu :-p a ile waży Twoja maluda?
    Ponad 9 kg, tyle ważyła jakieś 2-3 tygodnie temu :)

8pdp47e.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    U mnie to samo. Kreci sie wokol wlasnej osi,ale zeby podpelznac do przodu za zabawka to juz nie. Najlepiej zaczac wyc i wtedy mama zabawke podsunie :-/ moj to jakis taki nerwowy jest,cos nie jest po jego mysli,cos mu nie pojdzie to od razu ryk i nie probuje dalej :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny dzień dziś był!

Zrobilismy 3,5h spacer w nosidle. Długo młody do wózka nie wsiadzie :D

I kupiłam swoją Tule :) ślubny wybrał wzór i poszło :)

A młody jak się dziś rozpedzil z pelzako-czworakowaniu to w stolik przyrznal. Nie wiem czy lima nie bedzie..

I Miko skończył dziś 7 miesięcy! !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:10

Dżuls, karolcia87, przyszła mama, easymum lubią tę wiadomość

tb734z17s9scq0zt.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen - my też dalej w 3 :) póki co nie zanosi się na zmianę, wszystko zostaje w pieluszce, więc jest ok

Przymierzylam Gabi do tuli, już do niej dorosła czyli rozstaw nóżek pasuje do szerokości panela, ale nadal czekamy aż usiądzie.. Akurat się cieplej zrobi, to będziemy mogli śmigać na szybko bez kurtek :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny jeszcze nie ma czego zazdrościć. Generalnie młody nie raczkuje, chyba (?)nie pelza. Porusza sie tylko obrotami ciała i pociągając się poziomo o napotkane rzecz- cwaniak. Jednak na drodze dość długiej do tego robota bylo mnóstwo jego zabawek, mata edukacyjna wiec ja nie wiem jak on tam doczlapal. Moze to bylo pierwsza pelzanie a matka przegapila ;)
    A z raczkowaniem to jeszcze trochę bo o wysokim podporze to my mozemy zapomnieć... Dupka czasem idzie do góry, nogi sie kręcą ale młody przez ręce stoi w miejscu ;)

Zreszta mi sie jakos nie spieszy do tego raczkowania- o ile wszystko będzie w normie :) juz widzę jak nie bedzie mozna ich z oczu spuscic- i ani chaty nie ogarniemy, ani obiadu nie ugotujemy. Niedługo zacznie sie wymiana pomysłów jak uwięzić humanitarnie dziecko ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:45

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka a skorzystałas z tej promocji na tule? Bo ja jak chciałam zamówić to zauważyłam że promocja się skonczyla. Który wzór wybraliście?

• 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalutka zazdroszczę na Pomorzu ta wiosna robi sobie z nas jaja :/ co rano wstaje to pięknie świeci słońce, pozniej do konca dnia pada albo pochmurno. No i temp taka, ze ja dalej śmigam w kurtce zimowej a czapka brana w nadziei, ze moze tym razem się nie przyda i tak zawsze ostatecznie ląduje na glowie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3074 3075 3076 3077 3078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ