X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Gabi tez tylko dwie dolne jedynki, ktore wyszły jak miała poł roczku i dopiero teraz ruszają górne :P

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małej regularnie zaglądam w paszczę (chociaż kiepsko sobie daje) czy 9 i 10 ząbek nie rośnie. Miała taki etap ślinienia, wzmożonego pchania rączek, myślałam, że to już, ale jeszcze nic nie widzę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łee.. a mój puciuś obudził się dzisiaj z gorączką 38,6. Noszzz.. kur.. zawsze jak pójdę do tej przychodni to jakieś niespodzianki sa. Niby na zdrowych bylismy, no ale wiadomo, zarazki nie wiedzą gdzie powinny się rozłazić a gdzie nie zagladac. Nie wiem może to zbieg okoliczności a temp jest od ząbków, ale nigdy tak nie miał wiec zwalam na przychodnię. A w ogóle waga jego na wczoraj to 11.040. Wzrost mierzony "na oko" to wg pani mierniczej to 74cm. Dziwne, bo ja ubranka na 86 juz musze kupowac.
    A jeszcze zapytam, co dzieciaczkom na gorączkę dajecie. Bo a dałam czopek paracetamol formina tylko, że ta droga podawania jest nielubiana przez syna.
    AA i czy na spacer wychodzić przy takich temp. Ja bym się wstrzymala, ale może świeże powietrze dobrze by mu zrobilo. Chociaż dzisiaj do akurat brzydko jest i będzie więc raczej się powstrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 08:45

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy goraczce dawalam taki syropek - paracetamol albo nurofen. Co do spacerow to jesli nie ma goraczki to mozna wychodzic, jesli jest to lepiej zostac w domu. Zdrowka zycze!

chabasse lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://ladnydom.pl/czterykaty/7,98338,20349543,ikea-wycofuje-barierke-ochronna-patrull-byly-przypadku-upadkow.html

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasee nie dawaj juz czopków. Nasze dzieci juz duże a nie lubią tego. Syrop paracetamol lub nurofen. Jesli wysoka goraczka to mozna oba stosować ale tak, ze co 4h jeden i tak na przemiennie- ale to raczej przy 39, 40 albo jesli pojedynczy syrop nie bedzie Ci chcial zbić obecnej temp.
    I przy takiej temp siedz w domu- nawet jak cieplo i nie pada ;)

U nas tez "szpital"- juz nawet nie chce mi sie opisywać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 09:16

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja małej regularnie zaglądam w paszczę (chociaż kiepsko sobie daje) czy 9 i 10 ząbek nie rośnie. Miała taki etap ślinienia, wzmożonego pchania rączek, myślałam, że to już, ale jeszcze nic nie widzę.
    U nas od prawie 2 miesięcy wychodzą górne trójki. Podobno te zęby tak mają ze wychodzą bardzo długo. Możliwe ze juz męczą Łucję . Mi się marzy przerwa w wychodzeniu zębów. Mam wrażenie ze to popsuło spanie młodego. Od kilku tygodni jęczy przez sen. Z jednej strony chce spać ze smoczkiem, z drugiej strasznie go boli bo jak tylko smok ląduje w buzi od razu jest placz i gryzienie (właśnie strona gdzie pchają się trójki ).

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mlody załapał zabawę w "a kuku " i ciągle się chowa i wyskakuje :-) najlepsze ze on jak się chowa to w głos się śmieje i my musimy udawać ze jego nie widzimy i nie słyszymy :-) na koniec trzeba powiedzieć "oo jest Filipek" i wtedy młody pokłada się ze śmiechu :-)
    No i tak ostatnio wyglądają u nas zakupy :-) młody uwielbia jeździć sklepowy wózkiem :-) zaczepia ludzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 22:08

la_lenka, chabasse, 4me, karolcia87, agatka196, edysia5 lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tradycyjnie zęby nie wychodzą "po kolei", czyli najpierw powinny wyjść 4, a dopiero potem kły. Ale wiadomo, różnie u dzieci bywa. Z tym, że Łucja szoruje paluszkiem w buzi głębiej, dlatego raczej na czwórki czekam.

http://blog.benc.pl/wp-content/uploads/2011/02/168737_492009554156_128708464156_6108791_3332628_n-300x218.jpg

Oo, muszę moją tak kiedyś wsadzić, pewnie będzie ssi jej podobac że wszystko widzi. Tylko ja bym szeleczki dodatkowo przypiela. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka tez o tym czytałam (górne kły powinny wyjść kolo 16 m-ca) ale u nas dziasla napuchniete właśnie w miejscu górnych trojek. Mojemu najpierw wyszły górne dwójki a dopiero po nich górne jedynki wiec może faktycznie nie będą szły w książkowej kolejności.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka jakie masz zdanie o spacerówce bebetto nico? Zastanawiamy się nad zmianą spacerowki. Młody jest bardzo długi i powoli zaczepia glowka o daszek. Tylko nam jest potrzebny taki wózek którym będę mogła jeździć po leśnych ścieżkach (taki który łatwo się podbija i ma dobrą amortyzację)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 10:45

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia87 jak wasza wizyta u Bagłaja? My mieliśmy mieć w czwartek ale wszystkie wizyty z tego dnia zostały odwołane..także czekamy do sierpnia.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam lasy wokół, więc potrzeby podobne. Bardzo lubię ten wózek, przyjemnie się prowadzi, bardzo zwrotny, łatwo podbija. No lubimy się po prostu. Pasów nie lubię, coś jest z nimi nie tak. Ale... on nie jest za wysoki, musialabys przymierzyć. Ja się zastanawiam czy na pewno da radę do konca okresu wózkówego, bo już teraz Łucja nie ma nadmiernego zapasu nad głową. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie macie sposoby na zabkowanie. U nas idzie cala gora jedynka jedna sie przebila druga juz widac, jeszcze dwojki i trojki, camilia, nurofen, zel dentacos tam nic nie dziala:-(

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaLenka dzięki za informacje :-) fakt, musze posadzić w tym wózku młodego .

• chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozka ja mam bebetto Holland i tam zapasu jest jeszcze sporo nad glowa. Polecam, tez bardzo przyjemny i nadaje się na różne drogi.
    A co do żelu na zabki.. do tej pory byl dentinox tylko, że nasz chyba przechodził dość lagodnie zabkowanie. Czasem smarowalam bardziej pro forma niż z rzeczywistej potrzeby. Teraz mamy anaftin baby, taki ze szczoteczka do masażu dziaselek. Podobno rewelacja, jeszcze nie probowalam, ale jeśli ta gorączką to z ząbków to jeszcze dzisiaj go wyprobuje. Młody strasznie miele językiem dzisiaj wiec skłaniam się ku teorii o zabkach.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    LaLenka dzięki za informacje :-) fakt, musze posadzić w tym wózku młodego .
    Zrobię Ci zdjęcie podczas spaceru jak to wygląda, chociaż my mamy czarny, więc na zdjęciach to tak sobie widać. Ogólnie jeszcze mamy tą oryginalną wkładkę, więc to trochę ją podnosi, może mi się wydaje...

Anitka201 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj tez ostatnio tak siedział w sklepie i mial meeega radochę ;) ale ja musze jeszcze młodego podtrzymywać bo się giba jeszcze troszkę;)

La lenka wsadzaj mloda czym prędzej bedzie radocha. W ogóle super jest to, ze te nasze dzieci juz tyle "mogą" ! Jak to życie ułatwia:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 15:53

Anitka201, karolcia87, la_lenka, chabasse, agatka196, edysia5 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

La lenka wsadzaj mloda czym prędzej bedzie radocha. W ogóle super jest to, ze te nasze dzieci juz tyle "mogą" ! Jak to życie ułatwia:D
    Ja mam problem, że zawsze jestem z jej wózkiem, więc ciężko wsadzić w sklepowy. Ale dla samej radochy jakoś pokombinuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:25

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka u Bagłaja super. Zakwalifikował naczyniaka do usunięcia i musimy czekać na termin a do tego czasu mamy podawać ten propranolol. Już tydzień kuracji mija i rzeczywiście naczyniak się zmniejszył już trochę także jestem dobrej myśli. Mamy mu co tydzień wysyłać zdjęcia z postępami.

Cheebasse ja tydzień temu też myślałam, że zęby nawet byłam u pediatry i ona też 'obmacala' dziąsła i stwierdziła że zęby a to paskudna 3 dniówka była. Krąży jakieś świństwo i coraz częściej słychać o tych wirusowkach teraz.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
‹‹ 3200 3201 3202 3203 3204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ