X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia, to już? O kurcze, kiedy to minęło! A mi własna ciąża to siw tak dluzyla. A u kogoś ekspresem. Trzymamy mocno kciuki!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Wiec w temacie dzisiaj mam ciecie cesarskie!!! Trzymajcie kciuki!!!
    Dzizas!!!! Powodzenia! Jakies to dla mnie nierealne ze juz !!!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakis nawilzacz powietrza polecacie? Tylko nie ultradzwiekowy, bo mamy psa i kota :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 3 koty, nawilżacz ultradźwiękowy i nawet ogonem nie machna jak chodzi. Choć dawno nie używam, bo u mnie zła izolacja i sciana szczytowa wilgotnieje :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to nie do konca prawda, ze ultradzwiekowy zle dziala na zwierzaki. A jaki model masz? :-)
    My po dzisiejszej nocy to z max suchymi gardlami + nos, wiec powiedzialam, ze trzeba cos z tym zrobic :-/

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie wrote:
    Czyli to nie do konca prawda, ze ultradzwiekowy zle dziala na zwierzaki. A jaki model masz? :-)
    My po dzisiejszej nocy to z max suchymi gardlami + nos, wiec powiedzialam, ze trzeba cos z tym zrobic :-/
    http://www.aptekagemini.pl/kardo-nawilzacz-ultradzw-misty-kc01.html

Kassie lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie ultradzwiekowy to my mamy ten od miesiac, co noc uzywamy i jestesmy zadowoleni. Przede wszystkim ma higrostat i jonizacje. Fajne jest tez to, ze wylacza sie sam jak osiągnie założony poziom wilgotnosci- dzieki temu nie mamy za mokro w pokoju ;)

No i nie kosztuje 700 pln jak inne polecane na necie :/

http://euro.com.pl/nawilzacze/hb-uh1021dbl.bhtml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 22:04

Kassie lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    O jaaa... chyba 500+ przynosi efekty, wszędzie dookoła sie dzieciaczki rodzą albo kobitki w ciążę masowo zachodzą ;) No chciałabym i ja dołączyć do zacnego grona.

Przyjaciółka rodziła pierwsze, więc bynajmniej jej 500 zł mie ruszyło.
    Dla mnie, to te pieniądze mogą sobie wsadzić... lepiej niech się zajmą służbą zdrowia albo chociażby procedurami adopcyjnym i sprawami dot. porzucania dzieci i zrzekania się praw rodzicielskich, bo tyle maluszków czeka na miłość, a tym co chcieli by tę miłość dać rzuca się kłody pod nogi.
    Co do służby zdrowia.. słyszeliście, że któryś przy wiejskiej był taki mądry, że lekarzem pierwszego kontaktu ma być tylko lekarz rodzinny, a pediatra przestanie nim być?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam, ze zamiast rozdawac kase powinni sie zajac poprawą roznych resortów. Niemniej jednak niektorym rodzinom z dwójką lub wiecej dzieci na pewno to bardzo pomogło. Ja bym wolala miwc miejsce w przedszkolu i lepszy dostep do lekarzy, ot co.
    A tej info o rodzinnym nie slyszalam. No jak by to mialo wygladac? Z dzieckiem do rodzinnego? Jakas paranoja.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edysia co u Was?????

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystko ok jutro do domu lalka 3650 g i 55 cm. Pozdrawiamy i cycolimy sie oczywiscie

4me, la_lenka, Anitka201, Kassie, Dżuls, karolcia87, Natka88, chabasse, agatka196 lubią tę wiadomość

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Hej wszystko ok jutro do domu lalka 3650 g i 55 cm. Pozdrawiamy i cycolimy sie oczywiscie
    To jak sie oganiecie w domu to jeszcze zdjęcie tego cuda poprosimy- tak, zeby nam sie przypomniało jak to bylo :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse idziesz do rodzinnego i jeśli zdecyduje, że pediatra jest potrzebny, to wystawi skierowanie. Chore! U dziecka czasami o postępie choroby decydują godziny, a objawy dorosłych a dzieci to zupełnie inna bajka. Mam nadziehę, że to nie przejdzie.

Edysia gratuluje!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edysia5 wrote:
    Wielkie gratulacje! <3

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Edysia! <3

Skoro już został poruszony temat porzuconych dzieci, to słyszałyście o Tuli Luli fundacji Gajusz? Pod Łodzią powstało miejsce, w którym na adopcję czekają dzieci od 3 dnia życia do 1 roku, miejsce baaardzo podobne do prawdziwego domu, a zadaniem wolontariuszy jest tulenie maluchów. Jest naukowo udowdnione, że mózg do prawidłowego rozwoju potrzebuje też czułości :) Ja oddaję im swój 1%

https://pytanienasniadanie.tvp.pl/28555738/miejsce-w-ktorym-przytula-sie-porzucone-dzieci

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, a jak maluch tej Twojej znajomej?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dżuls, a jak maluch tej Twojej znajomej?
    Urodził się w końcu tego dnia koło 15tej. Ogólnie trochę jest dramat ze szpitalami w Warszawie, bo podobno remontują jednocześnie oddziały ginekologiczne i położnicze w szpitalach Bródnowskim i Bielańskim, a w ciągu tych dni, kiedy było takie wysokie ciśnienie, to wszystkie zaczęły rodzić jak głupie, jedna po drugiej. Koleżanka była zakwalifikowana do Domu Narodzin w św. Zofii, ale dziecku spadało tętno (okazało się owinięte pępowiną) i ją odesłali. W domu poszły jej wody płodowe, potem jeszcze na IP na żelaznej wylało się z niej wiadro i przy każdym skurczu się lało, więc miała nietęgą minę, jak w przemokniętych dresach wyszła na mróz, żeby pojechać do innego szpitala. Ogólnie trochę była wkurwiona, że na żelaznej "są świętsi od papieża", ale z drugiej strony prowadził ją lekarz, który nie pracuje w żadnym szpitalu, więc niestety trochę nie ma co się dziwić, że przy takim obłożeniu musiała się tułać. Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok, kawał zdrowego chłopa.

la_lenka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - piękna inicjatywa powstała w Łodzi :) jestem za stworzeniem większej ilości takich miejsc :)

Co do twojej koleżanki, to powinni żądać na piśmie odmowy przyjęcia do szpitala, to zawsze działa, a jeśli dalej upierają się, że nie przyjmą to mówisz, że mają ci załatwić transport karetką, bo sama nie będziesz ryzykować i nie pojedziesz własnym środkiem transportu. Wszelkie odmowy prosisz na piśmie. To trochę chore, żeby odesłać kobietę w takim stanie, w mokrych ubraniach na ten mróz. Masakra :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za dobre slowa. Jak juz bede w domu i sie ogarne to pokaze wam nasza mala Lilke. A swoja droga to szybko sie zapomina ze tomerk byl tez taki maly, az niedowierzam jak na nia patrze!!!

edysia5
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeezu co za historia z ta Twoja koleżanka Dzuls. Jak mozna odeslac kobietę, której odeszly wody i dalej sie leją??? Mi sie to w glowie nie miesci... Nie sądziłam, ze takie rzeczy dzieją sie jeszcze w szpitalach nagminnie- a na to wygląda.... Myślałam, ze to pojedyncze przypadki z tv...

To jakiego ma sie lekarza nie powinno miec żadnego cholernego znaczenia :/ jakby tak wszystkie sie u szpitlanych leczyly to byśmy 9 miesięcy na wizytę czekamy! Yhh dla jestem jak słyszę takie historie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 3310 3311 3312 3313 3314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ