X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie to jest bardzo subiektywne i zalezy od wielu czynnikow- ciezko wiec stwierdzić jaki wiek jest odpowiedni na wysłanie dziecka do dziadków.
    Ja teraz bym spokojnie zostawila młodego u dziadkow- zreszta za tydzień u nich zostaje na noc z soboty na niedzielę. Ale na tygodniowe lub dwutygodniowe wakacje bym jeszcze bez niego nie chciała jechac- nie mam narazie takiej potrzeby po prostu. Na weekendowy wypad tylko we dwojke- why not ;)

Pepepe myślę, ze Ty juz podjelas decyzje - tak jak czujesz i tak jest dobrze ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja to na pewno nie dam Malego chorego dziadkom na tydzien, bo im sie nie chce jechac 200 km zeby sie nim zajac. Na wakacje tez nie pojedzie z nimi,bo nie mam takiej potrzeby a do nich az takiego zaufania.
    Nie zapeszajac chyba wychodzimy na prosta z tym chorowaniem. Juz ladnie spi w dzien i w nocy, nie ma atakow dusznosci. Walczymy jeszcze z katarem. Ale wierze, ze do pon bedzie dobrze. I tak zostanie na dluzej.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.. my wczoraj mieliśmy szczepienie, druga dawka ospy. Chociaż myślałam, że będzie ospa i pneumo ostatnie. A tu babeczka powiedziała,że nie łączy się ich razem. No to trochę się zdziwiłam, bo inna drka na ostatniej wizycie zaprawszała na podwójne szczepienie. heh.. i bądź tu mądry/a. No nic.. zaszczepiłam tą ospą i jeszcze najwyżej jedna wizyta więcej będzie, albo przy okazji 5w1 dodamy pneumo. Mieszałyście tak może..??
    A z nnej beczki.. opowiedziałam o łakomstwie Antka, na co Pani dr ożywiła się i zapytała, czy dziecko nie ma anemii i czy miał robioną morfologię, bo ponoć przy braku żelaza występuje takie łaknienie. No cóż.. nie robiłam badań, ale dostałam skierowanie i za jakieś 2 tygodnie musimy zrobić. Kurde.. mogłam wcześniej przed szczepieniami sie pofatygować. Mam jednak nadzieję, że wszystko jest w porządku.
    Co do wakacji, my własnie chcemy wykorzystać wiek młodego i przed wrześniem polecieć do Portugalii. Siostra cioteczna męża tam mieszka, więc koszty kwatery odpadają. Martwią mnie tylko tamtejsze temperatury. A ja nieznoszę upałów. że już pomijam, że na smą myślo podróży samolotem robi mi się słabo. Jestem nielatająca.. ostatni raz leciałam jak miałam kilka latek.. A teraz jestem cykor. Więc bardzo możliwe, że nic z tego nie wyjdzie... :)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co znowu ja wiem, to niedobór żelaza objawia się raczej brakiem apetytu... W każdym razie warto zrobić badanie bo nawet jak nie ma objawow to nigdy nic nie wiadomo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ospy nam tez nie pozwolili łączyć. Ale pentaxim z pneumo juz mieliśmy razem i teraz na trzecia dawkę tez idziemy razem z pentaximem. ;)

Co do badan- znów mi sie przypomniało po Twoim wpisie, ze tez miałam zrobić z ciekawości mu :/ ale to chyba musze sobie jakies wolne zaplanować by to ogarnąć.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, a nie masz gdzieś pobierania w weekend?

A ja mam pytanie, chciałbym iść z małą na basen. Co powinnam jej kupić żeby mogła sobie sama pochodzić po brodziku? Jakieś rękawki dmuchane, kamizelkę? Co jest dobre i bezpieczne?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzisz mam! Ale to mudze wtedy sie wybrac do swissmedu na abonament bo u nas na NFZ to tylko tydzień od 7-10- koniec!

A nie wiecie ile takie badania kosztują prywatnie- tak byloby najłatwiej, bez chodzenie po skierowania... ?

Jak my byliśmy na wakacjach wsadzalismy młodego w takie kolko i on sobie chodzi tak nóżkami po ziemi w brodziku, bawil a jednocześnie byl bezpeiczny.

Generalnie to kolko jest tak fajne, ze nawet w głębokim basenie dziecko sie nie wywinie- nie ma szans- no musiałby ktos podejść i je przewrocic do góry nogami ;)

W rękawkach jest ryzyko, ze mloda die wywróci i wpadnie pod wode, w zwykłym kilku tez. Tu nie ma ale lekki minus jest taki, ze od raczek do wody dalej ;)

http://www.fitforyou.pl/product-pol-1220-Kolko-do-plywania-Swim-Safe-69x69cm-Bestway.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 20:54

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak btw czy ja Wam sie chwalilam, ze moj syn jak mial 10 miesięcy to juz nurkowal ? :D zanurzany przez tatę, na chwile ale bylo nurkowanie jak nic! Ale my chodziliśmy na kurs z instruktorem ;)
    Hehehe a teraz ryczy jak mu sie głowę myje! niestety przez te zlobkowe choroby musieliśmy odpuścić kurs i to juz drugi raz. Pierwszy raz polegliśmy jak mial 6 miesiecy- zapalenie spojówek a pozniej zaczely sie wakacje i w weekendy się tyle dzialo, ze na basen bylo za daleko ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za morfologie (warto z ręcznym rozmazem) , żelazo, crp dalam koło 5 dych. Jeszcze ferrytyne warto robić, mnie babka w labie zakrecila, nie zrobiłam i żałuję :/

Kółko zobaczę, dzięki.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, co do kółeczka to max wagi jest 11kg, więc mała już wyskoczyła poza zakres.
    Ogólnie chyba bym jednak wolała coś co da jej więcej swobody... No nic popatrzę jeszcze.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • mmalutka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młody biega w rekawkach. Rzuca się do wody i ma straszną radoche :)
    Ale on juz jest mały pływak. Ostatnio plywa juz w okularkach :D

tb734z17s9scq0zt.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to chyba jednak zdecyduje się kontrolne wyniki krwi. W sumie raz do roku każdy powinien je zrobić.
    My też sobie chwalimy kółko polecane przez 4me. Urlop mamy juz zaplanowany - hurra :-)
    My w tym roku jedziemy do Chorwacji. Z tym ze nas nie kręcą wakacje w hotelu wiec wynajelismy apartament. Fajnie bo przy samym morzu + obok duży plac zabaw i dluga trasa biegowa :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    W sumie raz do roku każdy powinien je zrobić.
    Ja też i sobie powinnam zrobić, bo czuję się coraz bardziej depresyjnie :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse co do Portugalii to zalezy kiedy i gdzie polecicie :) polnocna czesc kraju jest chlodniejsza niz poludniowa. My w lipcu bylismy w Porto i swiecilo slonce, ale bylo chlodno i wial wiatr- chodzilismy w dlugich spodniach a nawet i kurtce. Potem szlismy szlakiem sw. Jakuba (nawiasem mowiac) i im dalej na polnoc tym bylo chlodniej :) za to na poludniu szczegolnie w lipcu i sierpniu spodziewalabym sie upalow. Bylismy w pazdzierniku i bylo calkiem przyjemnie-tylko wiadomo, ze wiecej dni z deszczem :) z dzieckiem to generalnie lecialabym jakos maj/czerwiec bo mniej ludzi i pogoda calkiem fajna :) kurcze, ale Wam zazdroszcze :) Portugalia to moj kraj nr 1 :) a w tym roku niewiem czy gdzies pojedziemy na wakacje, bo szukam pracy i nie bedzie urlopu..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie na południe kraju.. Faro. Trzeba się więc na upały przygotowac. Pewnie gdzieś w czerwcu lub lipcu dopiero pojedziemy. Ale teraz szykuje nam się ciąg imprez rodzinnych. Marzec/kwiecień chrzciny naszego.. w maju komunia cory brata, lipiec slub/wesele siostry ciotecznej. W międzyczasie mama będzie miała zabieg na oko i tata operacje zdejmowania zaćmy. Ja za tydzień idę na hsg.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy czas w tamte rejony to dla mnie czerwiec. W maju byliśmy na Majorce i niestety potrafili byc chlodno tzn dla dorodlego ok ale dla młodego trzeba bylo juz taszczyć pelno różnych ubrań no i najwazniejsze woda w morzu byla jeszcze za zimna po zimie. Teraz z małym to juz tylko czerwiec lub wrzesień ;)

LaLenka zapomnialam juz, ze nasze dzieci tyle waza :D przecie moj juz tez ma 13kg :O

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy przełom czerwca/lipca, w sumie 2 tygodnie. Wysp nie braliśmy pod uwagę bo juz 2 razy byliśmy na urlopie na którym nas tak wywialo ze teraz młodemu nie chcemy tego fundowac.

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyspach kanaryjskich Anitka? A na których byliście?? Bo ja właśnie się troche martwie o te wiatry tam i to chyba jedyny minus, który moze spowodować, ze jednak zmienimy plany.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w zeszlym roku bylismy miedzy innymi w Jastarni. I wiecie co? Tam to dopiero jest pieknie! Marzy mi sie zeby w tym roku byla ladna pogoda w Polsce i wakacje wlasnie tam :)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż uwielbia z kolei Świnoujście i Kołobrzeg. I gdyby nie to, że zostaliśmy zaproszeni do tej Portugalii to na pewno pojechali byśmy w jedno z tych dwóch miejsc.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 3316 3317 3318 3319 3320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ