Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze mój młody został ostatni na tym forum z krótkimi piórami na głowie :-) Jeszcze jigdy jemu nie podcinalismy włosów :-)

4me dodaj jakieś zdjęcie Twojego malucha :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U nas niestety największe wzięcie ma waniliowy "serek z krówką" albo co gorsza fantazja z czekoladą (spadek po kontaktach ze starszym rodzeństwem ciotecznym - na co dzień nie kupujemy, ale smakował bardzo). Jogurt to najlepiej taki w saszetce Day up (na szczęście skład dobry), albo naturalny.
    Hejka, wpadam tu pierwszy raz od dawna i jak zwykle La_Lenka jakby o mojej Mani pisała :D U nas ostatnio babcie przemyciły fantazję i serek waniliowy, nazywane "jogurcikiem z krówką i jogurcikiem z kuleczkami". Niby da się przeżyć, ale babcia małża jest typową polską babuszką, od której wychodzi się po obiedzie +5g, to jak tylko wyczaiła, że młodej podeszły te fantazje, to potrafi kupić hurtem, samej zjeść jogurt, a dla młodej przy okazji podesłać te odłamane części z kluleczkami...
    A oprócz tego Mania żre jak opętana, nie ma szans, przynajmniej spróbować musi, pikantne nie pikantne, wszystko wejdzie.... surowym ziemniakiem też nie pogardzi jak nie przypilnuję.

A mnie tu ostatnio prawie nie ma, bo przeprowadzka trwa w najlepsze, nie sądziłam, że to taki hardkor.

Anitka201, Kassie lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie boję, bo u nas to normalka. Łucja wcina za dwóch przez tydzień, potem kolejny nie tyka prawie nic. Jakoś całościowo wychodzi na prostą.
    A jak ma jakąś wzmożoną potrzebę jedzenia to za chwilę się okazuje, że połowa ciuchów do wymiany.

Poza tym, ja przecież nic nie piszę czy jestem zadowolona z jedzenia czy nie, ot zdjęcie pokazuję, same zinterpretujcie ;) Nie liczy się do klątwy :P

Jeszcze taka jedna fotka - "u kogoś na talerzu zawsze lepsze" ;)
    VfqzhfOm.jpg

Anitka201, Dżuls, chabasse, Wonderland, 4me, Kassie lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... no i jeszcze muszę dodać, że młoda coraz bardziej zagłębia się w swoje odwieczne hobby, czyli strojenie się. Potrafi wybebeszyć całą szafę i tylko zmieniać legginsy albo bluzeczki, krzycząc "mamo, patrz jaki piękny swetelek!". Do tego wiadomo, porządny but (ma w czym wybierać, bo dostała po siostrze całe pudło, jej ulubione to croksowe japonki z brylancikami :> ), jakieś nakrycie głowy, torba albo plecaczek i stylówa gotowa. Idzie pokazać się tacie, zbiera oklaski i wraca się przebrać. Założyłam już biurowe spinacze na uchwyty od szafy, bo codziennie rozpieprzała zawartość po całym domu.
    Ale przynajmniej efekt jest taki, że Mania potrafi się sama rozebrać i sama ubrać, łącznie z zimowym kombinezonem, nie radzi sobie tylko ze zdejmowaniem kaloszy :)

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - to moja ostatnio w takie sposób wyżerała dziadkowi kaszankę z musztardą i cebulą :D
    A moje dziecię ma taki fryz (zdjęcie co prawda z wakacji, ale fryzura aktualna)
    ul12kjaed06p_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 21:15

la_lenka, Anitka201, chabasse, Wonderland, 4me, Kassie, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, a u nas równo wszystko jedno co założone. Byle tyko nie była to żadna rozkloszowana spódniczka, nie daj Boże jakieś tiule. Na święta jej z aliexpress kupiłam taką halkę tiulową, miałam wizję, że jej zdjęcia cyknę, haleczka z czerwonym obszyciem, czapka mikołaja, och, ach, na pocztówkę po prostu. Sama próba założenia to była histeria, leżenie na podłodze, wyginanie i ściąganie szybciej niż próbowałam zakładać.
    Ogólnie ubieranie to znienawidzona czynność i najchętniej latała by goła.

Nawet jak jej lalkę ubiorę, to to samo, ryk, pisk "ale ma być goooolaaa".

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bardzo staram się uniknąć grzywki u małej. To była moja zmora z dzieciństwa, nienawidziłam siebie z grzywką, a dopiero w szkole średniej udało mi się przeforsować zapuszczenie. Poza tym podcinanie grzywki, z dzieckiem które nie chce usiedzieć 5 sekund, przekracza moją cierpliwość. Tylko niektóre kosmyki powoli zaczynają sięgać za brwi, a oczywiście spinka jest wielkie nieee, więc nie mam pomysłu jak to rozwiązać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja bardzo staram się uniknąć grzywki u małej. To była moja zmora z dzieciństwa, nienawidziłam siebie z grzywką, a dopiero w szkole średniej udało mi się przeforsować zapuszczenie. Poza tym podcinanie grzywki, z dzieckiem które nie chce usiedzieć 5 sekund, przekracza moją cierpliwość. Tylko niektóre kosmyki powoli zaczynają sięgać za brwi, a oczywiście spinka jest wielkie nieee, więc nie mam pomysłu jak to rozwiązać.
    No ja też nie lubię i sama też nie mam, a młoda mie miałaby grzywki, gdyby tolerowała jakiekolwiek spinki albo gumki do włosów. Już by miała przynajmniej warkoczyk, a tak to musimy podcinać z tyłu i z przodu, bo z przodu włażą w oczy, a z tyłu filcują się, jak nie spinam :) Nawet uczesać się nie daje, wyje jak dzikie zwierze.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls! Mania cudowna! Wyraz twarzy - masakra widać ze niezła z niej łobuziara :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cudaśne te wasze pannice. Jak tak o nich czytam to tez chcę dziewczynkę. Tylko mąż pewnie miał by z nami ciężko. :)
    A u nas włosy jak zaczęły rosnąć tak przestać nie mogą. Niby liche i cienkie A jednak ci chwila jakieś takie za długie. Wolałabym żeby szły w gęstość bardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 22:51

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Łucji odwrotnie. Włosy są nadal krótkie, nie widać że to dziewczynka. Za to bardzo idą w gęstość, mała ma mnóstwo takich krociutkich włosków, meszku, jeszcze trochę i rzeczywiście będzie widać że gesciejsze.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a ja sobie pomyślałam jak Twój mały jest ładnie obciety :D my musimy latać do fryzjera Maks co 2 miesiące... Też ma włos lichy ale rośnie jak szalony.

Dzuls ale Twoja Mania to się chyba mocno zmieniła?! Czy ona nie miała kiedyś rudy h włosów? Śliczna blondyneczka :)

Zdjęcie muszę zrobić bo serio żadne z telefonu się nie udaje. Mój młody jak tylko zobaczy mnie z telefonem to ucieka i jeszcze mówi "o ucieeeekam"

P. S. On też nie lubi frytek. Nie mogłam tego pojąć! Jednak tydzień temu zjadł pierwsze w swoim zyciu-podpatrujac kuzynki-i myślę, że już będziemy musieli walczyć o to, żeby w każdej restauracji nie jadł tylko tego
    ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra macie na żywo. Właśnie jemy domowa pizze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 18:20

la_lenka, Anitka201, Kassie, chabasse, Wonderland lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko które pozwala sobie założyć śliniak! Jak, jak???

Ale ogólnie cudne te wszystkie wasze dzieciaki. Dawno nie było zdjęć i zupełnie nikogo nie poznaje, wyrośli wszyscy aż szok!

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dziecko które pozwala sobie założyć śliniak! Jak, jak?
    Właśnie to samo sobie pomyślałam jak zobaczyłam zdjęcie :-)

Ale to fakt wszystkie dzieci niesamowicie się zmieniły :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Nie, nie mamusiu, ale ja nie potsebuję takiego śliniacka"

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sliniak tez juz chyba ponad rok nie uzywany :-D matko jak te nasze dzieci rosna :-) wierzyc sie nie chce :-)
    Dzis znalazlam w biedronce ten serek waniliowy i jutro bedziemy probowac :-) a day up przeszedl u nas bez zajakniecia - bo w saszetce jak musik z kubusia :-)
    A to moj urwis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 20:22

la_lenka, Anitka201, 4me, chabasse, Wonderland, Carolline lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jeszcze całą sylwetkę ;) i powiedzcie, czy wygląda na te swoje 17,5kg?
    P. S. Ten sweter pogrubia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 18:20

la_lenka, chabasse, Kassie, Anitka201, Wonderland lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nie wyglada. Mój wazy 13,5 i uwierz mi.. Przy twoim to tluscioszek.

4me lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, zupełnie nie wygląda. Ale pewnie jest wysoki.

Kassie, ale świetny chłopak, a jaką ma czuprynę gęstą!

4me, Kassie lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3379 3380 3381 3382 3383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ