X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze mój młody został ostatni na tym forum z krótkimi piórami na głowie :-) Jeszcze jigdy jemu nie podcinalismy włosów :-)

4me dodaj jakieś zdjęcie Twojego malucha :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U nas niestety największe wzięcie ma waniliowy "serek z krówką" albo co gorsza fantazja z czekoladą (spadek po kontaktach ze starszym rodzeństwem ciotecznym - na co dzień nie kupujemy, ale smakował bardzo). Jogurt to najlepiej taki w saszetce Day up (na szczęście skład dobry), albo naturalny.
    Hejka, wpadam tu pierwszy raz od dawna i jak zwykle La_Lenka jakby o mojej Mani pisała :D U nas ostatnio babcie przemyciły fantazję i serek waniliowy, nazywane "jogurcikiem z krówką i jogurcikiem z kuleczkami". Niby da się przeżyć, ale babcia małża jest typową polską babuszką, od której wychodzi się po obiedzie +5g, to jak tylko wyczaiła, że młodej podeszły te fantazje, to potrafi kupić hurtem, samej zjeść jogurt, a dla młodej przy okazji podesłać te odłamane części z kluleczkami...
    A oprócz tego Mania żre jak opętana, nie ma szans, przynajmniej spróbować musi, pikantne nie pikantne, wszystko wejdzie.... surowym ziemniakiem też nie pogardzi jak nie przypilnuję.

A mnie tu ostatnio prawie nie ma, bo przeprowadzka trwa w najlepsze, nie sądziłam, że to taki hardkor.

Anitka201, Kassie lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie boję, bo u nas to normalka. Łucja wcina za dwóch przez tydzień, potem kolejny nie tyka prawie nic. Jakoś całościowo wychodzi na prostą.
    A jak ma jakąś wzmożoną potrzebę jedzenia to za chwilę się okazuje, że połowa ciuchów do wymiany.

Poza tym, ja przecież nic nie piszę czy jestem zadowolona z jedzenia czy nie, ot zdjęcie pokazuję, same zinterpretujcie ;) Nie liczy się do klątwy :P

Jeszcze taka jedna fotka - "u kogoś na talerzu zawsze lepsze" ;)
    VfqzhfOm.jpg

Anitka201, Dżuls, chabasse, Wonderland, 4me, Kassie lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... no i jeszcze muszę dodać, że młoda coraz bardziej zagłębia się w swoje odwieczne hobby, czyli strojenie się. Potrafi wybebeszyć całą szafę i tylko zmieniać legginsy albo bluzeczki, krzycząc "mamo, patrz jaki piękny swetelek!". Do tego wiadomo, porządny but (ma w czym wybierać, bo dostała po siostrze całe pudło, jej ulubione to croksowe japonki z brylancikami :> ), jakieś nakrycie głowy, torba albo plecaczek i stylówa gotowa. Idzie pokazać się tacie, zbiera oklaski i wraca się przebrać. Założyłam już biurowe spinacze na uchwyty od szafy, bo codziennie rozpieprzała zawartość po całym domu.
    Ale przynajmniej efekt jest taki, że Mania potrafi się sama rozebrać i sama ubrać, łącznie z zimowym kombinezonem, nie radzi sobie tylko ze zdejmowaniem kaloszy :)

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - to moja ostatnio w takie sposób wyżerała dziadkowi kaszankę z musztardą i cebulą :D
    A moje dziecię ma taki fryz (zdjęcie co prawda z wakacji, ale fryzura aktualna)
    ul12kjaed06p_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 21:15

la_lenka, Anitka201, chabasse, Wonderland, 4me, Kassie, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, a u nas równo wszystko jedno co założone. Byle tyko nie była to żadna rozkloszowana spódniczka, nie daj Boże jakieś tiule. Na święta jej z aliexpress kupiłam taką halkę tiulową, miałam wizję, że jej zdjęcia cyknę, haleczka z czerwonym obszyciem, czapka mikołaja, och, ach, na pocztówkę po prostu. Sama próba założenia to była histeria, leżenie na podłodze, wyginanie i ściąganie szybciej niż próbowałam zakładać.
    Ogólnie ubieranie to znienawidzona czynność i najchętniej latała by goła.

Nawet jak jej lalkę ubiorę, to to samo, ryk, pisk "ale ma być goooolaaa".

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bardzo staram się uniknąć grzywki u małej. To była moja zmora z dzieciństwa, nienawidziłam siebie z grzywką, a dopiero w szkole średniej udało mi się przeforsować zapuszczenie. Poza tym podcinanie grzywki, z dzieckiem które nie chce usiedzieć 5 sekund, przekracza moją cierpliwość. Tylko niektóre kosmyki powoli zaczynają sięgać za brwi, a oczywiście spinka jest wielkie nieee, więc nie mam pomysłu jak to rozwiązać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja bardzo staram się uniknąć grzywki u małej. To była moja zmora z dzieciństwa, nienawidziłam siebie z grzywką, a dopiero w szkole średniej udało mi się przeforsować zapuszczenie. Poza tym podcinanie grzywki, z dzieckiem które nie chce usiedzieć 5 sekund, przekracza moją cierpliwość. Tylko niektóre kosmyki powoli zaczynają sięgać za brwi, a oczywiście spinka jest wielkie nieee, więc nie mam pomysłu jak to rozwiązać.
    No ja też nie lubię i sama też nie mam, a młoda mie miałaby grzywki, gdyby tolerowała jakiekolwiek spinki albo gumki do włosów. Już by miała przynajmniej warkoczyk, a tak to musimy podcinać z tyłu i z przodu, bo z przodu włażą w oczy, a z tyłu filcują się, jak nie spinam :) Nawet uczesać się nie daje, wyje jak dzikie zwierze.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls! Mania cudowna! Wyraz twarzy - masakra widać ze niezła z niej łobuziara :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cudaśne te wasze pannice. Jak tak o nich czytam to tez chcę dziewczynkę. Tylko mąż pewnie miał by z nami ciężko. :)
    A u nas włosy jak zaczęły rosnąć tak przestać nie mogą. Niby liche i cienkie A jednak ci chwila jakieś takie za długie. Wolałabym żeby szły w gęstość bardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 22:51

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Łucji odwrotnie. Włosy są nadal krótkie, nie widać że to dziewczynka. Za to bardzo idą w gęstość, mała ma mnóstwo takich krociutkich włosków, meszku, jeszcze trochę i rzeczywiście będzie widać że gesciejsze.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka a ja sobie pomyślałam jak Twój mały jest ładnie obciety :D my musimy latać do fryzjera Maks co 2 miesiące... Też ma włos lichy ale rośnie jak szalony.

Dzuls ale Twoja Mania to się chyba mocno zmieniła?! Czy ona nie miała kiedyś rudy h włosów? Śliczna blondyneczka :)

Zdjęcie muszę zrobić bo serio żadne z telefonu się nie udaje. Mój młody jak tylko zobaczy mnie z telefonem to ucieka i jeszcze mówi "o ucieeeekam"

P. S. On też nie lubi frytek. Nie mogłam tego pojąć! Jednak tydzień temu zjadł pierwsze w swoim zyciu-podpatrujac kuzynki-i myślę, że już będziemy musieli walczyć o to, żeby w każdej restauracji nie jadł tylko tego
    ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra macie na żywo. Właśnie jemy domowa pizze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 18:20

la_lenka, Anitka201, Kassie, chabasse, Wonderland lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko które pozwala sobie założyć śliniak! Jak, jak???

Ale ogólnie cudne te wszystkie wasze dzieciaki. Dawno nie było zdjęć i zupełnie nikogo nie poznaje, wyrośli wszyscy aż szok!

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dziecko które pozwala sobie założyć śliniak! Jak, jak?
    Właśnie to samo sobie pomyślałam jak zobaczyłam zdjęcie :-)

Ale to fakt wszystkie dzieci niesamowicie się zmieniły :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Nie, nie mamusiu, ale ja nie potsebuję takiego śliniacka"

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sliniak tez juz chyba ponad rok nie uzywany :-D matko jak te nasze dzieci rosna :-) wierzyc sie nie chce :-)
    Dzis znalazlam w biedronce ten serek waniliowy i jutro bedziemy probowac :-) a day up przeszedl u nas bez zajakniecia - bo w saszetce jak musik z kubusia :-)
    A to moj urwis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 20:22

la_lenka, Anitka201, 4me, chabasse, Wonderland, Carolline lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jeszcze całą sylwetkę ;) i powiedzcie, czy wygląda na te swoje 17,5kg?
    P. S. Ten sweter pogrubia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 18:20

la_lenka, chabasse, Kassie, Anitka201, Wonderland lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie nie wyglada. Mój wazy 13,5 i uwierz mi.. Przy twoim to tluscioszek.

4me lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, zupełnie nie wygląda. Ale pewnie jest wysoki.

Kassie, ale świetny chłopak, a jaką ma czuprynę gęstą!

4me, Kassie lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 3379 3380 3381 3382 3383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ