X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, widać jeszcze nie czas, będzie lepiej.

Ja mam dziś dla Ciebie na "pocieszenie" screena z jakiejś grupy fejsa. Jak widać dwulatki po prostu mają tak jak Twój synek.
    V5LWw5cl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 12:01

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    4me, widać jeszcze nie czas, będzie lepiej.

Ja mam dziś dla Ciebie na "pocieszenie" screena z jakiejś grupy fejsa. Jak widać dwulatki po prostu mają tak jak Twój synek.
    V5LWw5cl.jpg

Hehehe no jakbym o swoim czytała. Wszystko ok jeśli to przejdzie! I tego się trzymajmy.

A co do ciąży to skoro się nie udało to właśnie planuje spontaniczny wyjazd. Przynajmniej myśli pójdą w innym kierunku :)
    Anitka już cień cienia powinien być niestety.
    Rano przez ten test miałam mega doła ale spontanicznie wymyśliłam wyjazd, w pracy ogarnęłam sprawę od której mi się czacha dymila więc w sumie jestem z siebie zadowolona i jakoś mi weselej. To dobrze bo dziś mąż ma urodziny więc wypadałoby, żeby żona nie ryczała za drugim dzieckiem ;)

Anitka201, Kassie lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no, odzywać się, już tak było miło poczytać :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas na razie nudy. Młody nie chodzi do zlobka, bo ponoć się pojawiła szkarlatyna. Co prawda jeden przypadek dopiero ale jednak. Ja w ciąży chyba nie bardzo chcę się zarazic czymś takim. Z reszta Antolkowi tez wolałabym oszczędzić długiego leczenie. Jeśli do jutra nie zgłosi się kolejny przypadek to posyłam go. W domu się nudzi i co gorsza, nie chce ze mną wychodzić na dwór. No masakra.. Poza tym grypa szaleje i jej tez się boje. Najchętniej przetrzymalabym w domu cały luty. Ale wiem, ze in lubi tam chodzić i żal byłoby to odizolowac na tak długo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 14:33

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze podpytam... Szczepilyscie swoje dzieciaczki na grypę? Bo ja nie, ale nie wiem czy nie powinnam. Ponoć jeszcze jest możliwość. A jeśli nie teraz to na pewno w przyszlym roku to zrobię. Najbardziej boje się powikłań. No i ciekawa jestem jak to jest u was?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laseczki. My szczepimy na tyle różnych chorób a na grypę nie :/ już tego nie ogarnę jeszcze czekają nas meningokoki - przekladane dwa razy. I nie wiem czy nie będę musiała zaszczepić młodego na WZW A ze względu na nasze wyjazdy w różne dziwne miejsca... Sama mam to szczepienie a on nie więc wypadałoby by. Grypy już nie ogarnę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:38

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak że zwykłych spraw to jutro mam taki maraton, że nie wiem jak ogarnę dzień. Muszę się jakoś teleportowac z młodym z jednych miejsc w drugie bo z nim każde zebranie się w drogę to jakaś masakra organizacyjna :) właśnie zbieram się od 30 min do fotografa i jakoś mi nie idzie ;)
    Doszłam do wniosku, że zrobię młodemu paszport i właśnie go uczę jak się ma uśmiechać do Pana fotografa-narazie pokazuje cała garnitur zebow- chyba nie przejdzie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie mi przypomniałaś. My tez młodemu planowaliśmy wyrobić. Na razie ma dowód osobisty.. A z tym wzwA to jest ta zoltaczka pokarmowa? Bo ja ostatnio miałam podejrzenia u młodego. Ale rizeszlo się po kosciach.. lub przechorowal bez wiekszych perturbacji.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha 4me mój do tego zaciska powieki. :-) dowód mamy bo często jeździmy na obiad do Czech i raz nas ściągnęli za brak dowodu ale przed nami wyrobienie paszportu :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja robi minę skrzyżowanie dzióbka z grymasem po zjedzeniu cytryny. I woła "uśmiechaj się" :D
    uqtiHLGl.jpg

My nic nie zaszczepimy, bo ciągle ktoś podziębiony. Jeszcze ostatnie pneumo nas czeka ale duuupa, nie wiem kiedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 20:42

chabasse, Anitka201, 4me, Wonderland lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co ćwiczyć. Okazało się, że do zdjęcia paszportowego nie wolno się uśmiechać :D to pewnie, żeby pasować do tych naburmuszonych strażników granicznych na lotniskach ;)

Tak WZW A to wirusowe zapalenie wątroby potocznie znane jako żółtaczka pokarmowa. Ja bym młodego na to w PL nie szczepila ale mamy zamiar go trochę po świecie pociągać i np w takiej Azji to bym się bała bez tego jednak.

Podobno u małych dzieci potrafi przebiegać lekko i bezobjawowo.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he Lalenka niezły ten dziubek :D :D

la_lenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki.. Kochane. Odebrałam wyniki nifty.
    Wynik prawidłowy. Kamień z serca. Nie wiem , ale jakoś się stresoowalam. No i będę miała córeczkę. Jestem trochę w szoku. Ale szczęśliwa. AAAA...

la_lenka, Anitka201, Kassie, 4me, Carolline, Wonderland lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse, ale cudowna wiadomość!

chabasse lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, gratulacje !! Bardzo się cieszę :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Chabasse że wszystko dobrze. Gratulacje dziewczynki ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz Łucja ma powrót etapu diabła wcielonego. Trzymajcie mnie, bo ją sprzedam na allegro. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9559c4ef1cadf87bmed.jpg
    3035754375649861med.jpg
    b86769c0e0f7b4a3med.jpg
    A to mój kochany "andianin" na swoim pierwszym balu karnawałowym :)
    Strój kupiony w lidlu na szybko.. oprócz pióropusza. I aż dziwne, że tylko on jeden był tak przebrany. Bałam się, że będzie ich więcej. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 14:40

la_lenka, Anitka201, Carolline, 4me, Kassie, Wonderland lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ma pierwsza dawkę wzw a za sobą blisko rok, teraz powinna miec druga, ale od paru miesięcy głównie zaziebiona porządnie, wiec pewnie do wiosny poczekamy. W sumie chce to załatwić przed naszym wyjazdem do Indii w kwietniu, ale musi być zdrowa choć jakiś czas.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow.. Indie. Super. Ja bym chociaż do Włoch chciała, ale mąż się boi ze mną teraz latać. Wiec pewnie następne dwa lata sobie nie pozwiedzam. No chyba, ze nasze wybrzeże. A Ty się Carolline nie obawiasz tak dalekich podróży w ciąży?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 3384 3385 3386 3387 3388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ