X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka, tak! Do szału mnie to doprowadza ale nic na to nie poradzę. Ciagle słyszę ze się czegoś boi! Tak jest od miesiąca? Nawet ze schodów w domu zaczął schodzić zjeżdżając na tyłku bo twierdzi ze spadnie. Wczoraj na placu zabaw tez odstawiał cyrki. Ogólnie wczoraj to była jakaś masakra :-/ zostałam z nim w domu i dawno nie czułam się tak strasznie zajechana. Także wole iść do pracy.. chociaż ostatnio na prawdę dobrze mi się z nim dogadywalo tak wczoraj wył co 5 min a ja już tez nie mam do tego cierpliwości. Mam wrażenie ze to wina świat i wszystkich dobrych cioć, które na wszystko pozwalały :-/
    Co do bania się to liczę że to przejściowe bo on na prawdę ciagle wymyśla kolejny powód dla którego „tam” nie pójdzie bo się boi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 05:15

Barbie24 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi lżej w takim razie. ;)

Chociaż woreczek z cierpliwością ostatnio za szybko się kończy :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh.. U nas mlody tez jakieś dziwne lęki złapał. Na przyklad kładąc sie do łóżeczka mówi ze boi sie ściany, bo tam ktoś puka( sąsiad gdzies cis kiedys wiercil). Czasem boi sie wysokości, jak jest jakaś barierka to raczej na dystans pół metra. Tak.. Czadem mówi : boję tego.. Ale my tłumaczymy ze nie trzeba sie bać. Lub jeśli jest powód do strachu to ja nawet się cieszę , ze ma respekt. Myślę ze to naturalne. Po prostu dzieciaczkow zaczynaka dostrzegać jakieś niebezpieczeństwa i kalkulowac czy nie stanie się jakas krzywda. Pewnie to przejściowe. Tak myślę.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to niczego sie nie boi ;-) ale pewnie znajac to forun to jutro zacznie sie bac :-P
    Wczoraj na wizycie okazalo sie ze synek znowu odwrocil sie do gory głowka.. ;-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelenka u nas mlody boi sie wszystkiego, co chwilę... Nawet zaczelam myslec, ze to przez nas bo mu tlumacze to niebezpieczne, to szklo, to nóż, tam przepaśc... (wiem, wiem nie mozna z tym przeginac ;) takze bez obaw my też tak mamy! I teraz sie pocieszylam, ze jak widac to nic nadzwyczajnego
    ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dawno mnie tu nie bylo, bo sie u nas ciagle cos dzieje ostatnio. Chcialam sie tylko pochwalic, ze mialam dzis usg, by sprawdzic czy lozysko nadal przoduje. Okazalo sie, ze sie mocno podnioslo i jest juz zupelnie ok, a malutka wazy juz 617 gram i nadal jest dziewczynka.
    U nas lekow nie ma, ale od paru dni znow nasilona mega mamoza i do tego placzliwosc jakas do niej nie podobna i mnie szlak trafia lekko niestety :/

4me, la_lenka, chabasse lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie urodzilas??? :D

Kassie lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze 13-stego kwietnia w piatek o 10:22 przyszedl na swiat Kacperek Karol :-) 3450g i 54cm. Niestety cc przez ulozenie miednicowe, ale najwazniejsze ze juz po wszystkim :-) synus jest kochany i uwielbia cycusia <3

la_lenka, 4me, Anitka201, Wonderland, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! :)

Kassie lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie gratulacje!! Ale Wam zazdroszczę :-)

Kassie lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie, wielkie gratulacje. Jak dasz radę to wpadaj do nas, opowiesz jak reakcja na braciszka.

Kassie lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie, ogromne gratulacje! <3

Dziewczyny, czy Wasze maluchy jeżdżą na rowerkach biegowych? Jakie polecacie? Tak czytam o tych rowerkach i im więcej czytam, tym mniej wiem ;) Jak na razie waham się między B'twin z Decathlonu i Puky. Może macie jakieś rady, na co zwrócić uwagę przy wyborze?

Kassie lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani razu się nie dała posadzić na biegówce. Myślę o hulajnodze.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ani razu się nie dała posadzić na biegówce. Myślę o hulajnodze.

Dzięki, Lenka, tej opcji akurat nie brałam pod uwagę ;) Muszę w takim razie najpierw zabrać młodego do tego Decathlonu i zobaczyć, czy w ogóle będzie jakiś entuzjazm.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie oczywiscie wieeelkie gratki . Ja również jestem ciekawa jak wyglądają teraz relacje starszaka z wami.
    Co do rowerów.. Mój nie wie chyba jak się za to zabrać, zamiast siadać na siodełku to on go bierze miedzy nogi po prostu prowadzi za kierownicę. Zastanawiam się czy nie lepiej już na 3 lub 4 kółkach mu kupić z pedalami. Hulajnoge ma w sumie opanowana ale chyba nie pala miłością do niej. Tylko po chałupie na niej czasem śmiga.

Kassie lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Dzięki, Lenka, tej opcji akurat nie brałam pod uwagę ;) Muszę w takim razie najpierw zabrać młodego do tego Decathlonu i zobaczyć, czy w ogóle będzie jakiś entuzjazm.
    Jak pierwszy raz podeszła go oglądać, wzięła za kierownicę i puściła (nie usiadła nawet), to jej się wywalił (miała taki mały jeździk który sam stoi, więc się spodziewała, że jak puści to będzie sam w pionie). I to było na tyle, poinformowała mnie, że ona "nie chce, bo rowerek się przewraca" i od pół roku nie tknęła go więcej. Nie pozwala go nawet wystawić zza łóżka. Chyba go sprzedam, bo zamrożona kasa bez sensu, zanim się namyśli to będzie jej większy rozmiar potrzebny. Mamy ten malutki Puky. Obawiam się, że może w ogóle pominąć laufrad, dopiero normalny rowerek z pedałami i bocznymi kółkami zaakceptuje. :/

chabasse - to jest właśnie prawidłowa nauka jazdy na rowerku biegowym. Najpierw dziecko chodzi z rowerkiem między nogami, potem dopiero orientuje się, że może usiąść i się odpychać. Pierwszy krok na plus, daj mu czas.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle, jak tam u was mowa? Czyjeś dziecko wymawia już "r"?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody dostał kiedyś rowerek na czterech kółkach (w stylu Pukylino) i niedawno bardziej się nim zainteresował. Nie chcę, żeby za dużo na nim jeździł, bo jest mocno za mały i szkoda mi bioderek, ale nie mogę go schować, bo się o niego upomina. Także myślałam, że biegówka rozwiąże sprawę, ale zobaczymy czy przypadnie do gustu.

U nas "r" mniej więcej od dwóch miesięcy. Początkowo wymawiał, jak ludzie z wadą wymowy, teraz idzie mu coraz lepiej. W ogóle rozwój poszedł w stronę mowy i inteligencji. Zdecydowanie mniej motoryka. Lubi się wspinać, teraz doszedł ten rowerek, poza tym aktywność fizyczna nie jest dla niego zbyt atrakcyjna.

W ogóle chyba się nie chwalilam, ale młody jakiś miesiąc temu się odpieluchowal (a myślałam, że nigdy to nie nastąpi, nawet chyba Wam się żaliłam). Jednego dnia powiedział, że nie chce pieluchy tylko majtki. Pierwsze dwa dni mówił, jak już zasikał spodnie, więc tylko biegałam ze ścierką, potem wpadek było coraz mniej. Po dwóch tygodniach suchej pieluchy po nocy, też już mu nie zakładamy. Jedynie jeszcze używa pieluchy w samochodzie, ale też zawsze woła, więc ta pielucha też sucha (nie mam jeszcze jakoś odwagi z niej zrezygnować). Tak jakoś to z dnia na dzień nastąpiło.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Kassie, ogromne gratulacje! <3

Dziewczyny, czy Wasze maluchy jeżdżą na rowerkach biegowych? Jakie polecacie? Tak czytam o tych rowerkach i im więcej czytam, tym mniej wiem ;) Jak na razie waham się między B'twin z Decathlonu i Puky. Może macie jakieś rady, na co zwrócić uwagę przy wyborze?
    My mamy z decathlon i jesteśmy zadowoleni :-) tzn młody odpalił się z rowerkiem po wizycie koleżanki z córka, która wsiadła i zaczęła na nim jeździć. Po chwili oboje „musieli” jezdzic na tym jednym rowerku :-)
    Mamy tez hulajnogę również z decathlon i również sobie na niej radzi.

Wonderland lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co to niania zrobiła nam antyreklamę biegówki i coś nagadała młodemu ze rower jest dziwny bo bez pedałów..nie muszę chyba pisać jak bardzo nas tym wkurzyła. Młody przez jakiś czas chodził i mówił ze ten rower jest dziwny. Nawę teraz czasami się to jemu zdarza.

‹‹ 3392 3393 3394 3395 3396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ