Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nancy super ciesze sie bardzo ,
ja tez dzisiaj wizyta ale dopiero na 18 30
więc jeszzce cały dzień w pracy przedemnąjuz nie mogę sie doczekac , mam nadzieje że już usłyszę serduszko :)cały długo miesiac czekałam na tą wizyte eh ale to wkońcu dzisiaj
eM lubi tę wiadomość
-
W ogóle to dzisiaj od rana dopadł mnie zakupowy szał
kupiłam już elancyl na rozstępy, do tego witaminy doppel herz aktiv mama (mają tabl dha i ogólne) no i cena u mnie w aptece 50 zł a w aptece internetowej 20 zł.. Do tego takie śmieszne urządzenie do stylizacji włosów rowenta volume 24 (to na szczęście mąż mi ma odebrać dzisiaj ze sklepu).
Zastanawiam się nad zakupem tej poduchy ale nie wiem czy będzie ok: http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-gratisy-i5030430930.html
No i znalazłam fajne dresy ciążowe z panelem i też mnie świerzbi aby zamówić -
Ta z supermami jest podobno fajowa, ale mi się nie podoba kształt. Chciałabym potem móc na środku kłaść dzidziusia z poduchą jako zabezpieczaniem, a tu te skrzydełka tak mocno nachodzą do środka, że się nie da. Ja chyba kupię w końcu tą Motherhood, od początku najbardziej mi się podobała.
Tylko na razie się jeszcze staram pohamować, bo nie wiem kiedy dostanę kasę z ZUSu. A nie mogę wyprztykać konta do zera, bo jeszcze w między czasie mnie parę badań i wizyta lekarska czeka. Ale mam też straszną ochotę na "szał zakupowy", dosłownie wszystko by mi się przydało. -
Też intensywnie się zastanawiam nad supermami, a motherhood i chyba jednak postawię na supermami. Ciekawe jak się sprawdzą podusie u dziewczyn, które już je zamówiły
u mnie ostatnio ciężko ze spaniem do tego cały dzień mogę jeść, a dopiero w nocy dopadają mnie mdłości i tak się męczę
-
dziewczyny a co myslicie o takiej sytuacji , kolezanka od tygodnia ma krwawienia i skurcze jakby porodowe , pojechała szybko do lekarza , lakarz zbadał i stwierdził ze moze przepisac luteine lub duphaston , ale mówi ze nie widzi sensu poniewaz wg natury jesli ma dojsc do poronienia to przez wady płodu i nie ma sensu podtrzymywac wadliwego płodu bo i tak dziecko urodzi sie z wadami , i taka ingerencja nie ma sensu bo natura chce sie pozbyc chorego płodu i9 ze nie nalezy przyjmowac nic na podtrzymanie ..
co o tym myslicie ? -
Hmmm. Tez slyszalam takie teorie o bezcelowosci podtrzymywania ciazy na sile. Jednak jak widac bardzo wiele kobiet ma problemy w ciazy i przyjmuje te leki i dzieki nim dzieci sa donoszone i zdrowe.. tak wiec to chyba do matki nalezy decyzja czy chce podtrzymywac czy nie.. ale szanse na zdrowe dziecko sa chyba wieksze niz mniejsze.. tak mi sie wydaj.. ja tez biore te leki i mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok
-
To zalezy od tygodnia ciazy ale tez spotkałam sie z takimi opiniami. Sama nie wiem co o tym myśleć, bo czasem Np w przypadku krwiaka luteina jest potrzebna. Jest tez sporo negatywnych opinii o duphsdtonie i jego negatywnych skutkach ale lepiej o tym nie piszmy bo zbyt dużo z nas to bierze- ja tez
Ja za to umieram- dalej boli mnie pól szczęki, nieprzerwanie od wczoraj wieczora. Na 16 ide do dentysty- zobaczymy, czy cos zaradzikurcze przed ciaza musialam mialam problemy raz na 3 lata bo mam mocne zęby a tu taki zonk teraz
-
4me , a słyszałas o tym że każda ciąża to jeden ząb mniej
heh ja nie wiem czy to prawda , ale u moich znajomych i kuzynek sie sprawdziło , widocznie cos w tym jest ja tez przed ciążą wyleczyłam wszystkie żeby żeby w ciązy mięc spokuj , ale wczoraj cos mnie delikatnie zaczyna pobolewac ząb , nie wiem co jest grane bo i żadnej dziury ani nic ,dziwne
-
Angelaa wrote:dziewczyny a co myslicie o takiej sytuacji , kolezanka od tygodnia ma krwawienia i skurcze jakby porodowe , pojechała szybko do lekarza , lakarz zbadał i stwierdził ze moze przepisac luteine lub duphaston , ale mówi ze nie widzi sensu poniewaz wg natury jesli ma dojsc do poronienia to przez wady płodu i nie ma sensu podtrzymywac wadliwego płodu bo i tak dziecko urodzi sie z wadami , i taka ingerencja nie ma sensu bo natura chce sie pozbyc chorego płodu i9 ze nie nalezy przyjmowac nic na podtrzymanie ..
co o tym myslicie ?Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
O kurcze to ja sie juz za protezą powinnan rozglądać, bo ja z kolei mam bardzo słabe zeby i w ogóle to już nie mam 7 zębów wliczając ósemki. Oczywiście także przed ciążą wszystko wyleczyłam co było ale teraz to lichutkue są.. ;/
-
Co do podtrzymywania ciąży to lekarz do którego chodzę na nfz jak i prywatnie powiedział, że jeśli ma dojść do poronienia to dojdzie i oni pierwszej ciąży nie podtrzymują do 10 tyg żadnymi lekami. Myślę, że co lekarz to inna opinia. Jeśli chodzi o zęby to na szczęście jeszcze 05 grudnia byłam na kontroli i poza usuwaniem kamienia dentysta nic mi nie musiał robić
-
bo ja mi ta kolezanka to powiedzaiala to pierwsze co mi przyszło do głowy to ze to bez sensu bo przeciez to ze trzeba podtrzymywac nie zawsze oznacza wady płody , mi sie wydaje ze sa tez rózne przyczy ze strony kobiety przez ktore mozna sgtracić ciąże , a dziidudz moze byc zupełnie zdrowy , czy sie myle dziołchy?
-
Nie wiem co odpowiedzieć na pytanie Angeli, ja na pewno będę kochać każde dziecko, nie zależnie od tego jakie się urodzi, też od 6 tyg biorę Luteinę, na prenatalne się z moim chłopakiem nie zdecydowaliśmy, co to za różnica czy dziecko jest takie czy takie, ja je będę i tak kochać, już je kocham i cieszę się z każdego dnia,
-
nick nieaktualnyHm powiem tak kolezance lekarz dal wywod do 12tyg chyba mogla decydowac czy wywolac poronienie bo byla wada serca, nie zgodzila sie mowila ze gdyby mialo byc dziecko roslinka to by nad tym myslala ale tak to sie nie zgadza, dziecko skonczylo rok i zdrow jak ryba .
o dupku tez slyszalam duzo zlych opini, ja lutka mam od 4tyg i jest ok
Aneta pokazesz te dresy? -
nick nieaktualny4me moja destystka powiedziała, że teraz są takie znieczulenia i nawet rengen, jeśli trzeba zrobić zdjęcie, które nie szkodzi dzidzi. Trzeba tylko powiedzieć o tym dentyscie, by je dawkował
Ja raz w tygodniu nakładam na zeby fluor elmex, żeby uchronić się przed ubytkami.
Miałam założyć sobie aparat na zęby, ale, że okazało się szczęsliwie, że jestem w ciązy odkładam to na później
A prenetalne zrobie nie dlatego, żeby wiedzieć dla samej wiedzy, ale , żeby w razie czego reagować. Są przecież już możliwe operacje dzieciątka w łonie matki, by uratować jego malutkie życie. Lub gdyby była wada serduszka, której nie można przeprowadzić operacji to by od razu po narodzinach już zajeli się maleństwem odpowiednio:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 12:42
agatka196, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:4me moja destystka powiedziała, że teraz są takie znieczulenia i nawet rengen, jeśli trzeba zrobić zdjęcie, które nie szkodzi dzidzi. Trzeba tylko powiedzieć o tym dentyscie, by je dawkował
Ja raz w tygodniu nakładam na zeby fluor elmex, żeby uchronić się przed ubytkami.
Miałam założyć sobie aparat na zęby, ale, że okazało się szczęsliwie, że jestem w ciązy odkładam to na później
A prenetalne zrobie nie dlatego, żeby wiedzieć dla samej wiedzy, ale , żeby w razie czego reagować. Są przecież już możliwe operacje dzieciątka w łonie matki, by uratować jego malutkie życie. Lub gdyby była wada serduszka, której nie można przeprowadzić operacji to by od razu po narodzinach już zajeli się maleństwem odpowiednio:)
Pierwsze usg prenatalne ocenia wady genetyczne płodu pod względem chromosomów czyli choroby takie jak Down albo Edwards, a nie wady serca, czy nerek, to się okazuje przy kolejnych badaniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 12:48
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Pierwsze usg prenatalne ocenia wady genetyczne płodu pod względem chromosomów czyli choroby takie jak Down albo Edwards, a nie wady serca, czy nerek, to się okazuje przy kolejnych badaniach.
Ale już można obejrzeć dokładnie narządy i całe dzieciątko.
Każdy ma prawo wyboru, ja dla swojego czystego sumienia pójdę, by przygotować się w razie czego.
My też kochamy maleństwo i jeśli będzie chore też będziemy kochać.
Może dlatego, że sama jestem między innymi pedagogiem,tyflopedagogiem, pedag. leczniczym itp. moja siostra jest neurol i mam w rodzinie osoby z medycznym wykształceniem.
Chce być swiadoma by jak najwcześniej pomóc dzieciątkueasymum lubi tę wiadomość