X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nancy super ciesze sie bardzo , :) ja tez dzisiaj wizyta ale dopiero na 18 30
    więc jeszzce cały dzień w pracy przedemną :P juz nie mogę sie doczekac , mam nadzieje że już usłyszę serduszko :)cały długo miesiac czekałam na tą wizyte eh ale to wkońcu dzisiaj :)

eM lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to dzisiaj od rana dopadł mnie zakupowy szał :-) kupiłam już elancyl na rozstępy, do tego witaminy doppel herz aktiv mama (mają tabl dha i ogólne) no i cena u mnie w aptece 50 zł a w aptece internetowej 20 zł.. Do tego takie śmieszne urządzenie do stylizacji włosów rowenta volume 24 (to na szczęście mąż mi ma odebrać dzisiaj ze sklepu).
    Zastanawiam się nad zakupem tej poduchy ale nie wiem czy będzie ok: http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-gratisy-i5030430930.html
    No i znalazłam fajne dresy ciążowe z panelem i też mnie świerzbi aby zamówić :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta z supermami jest podobno fajowa, ale mi się nie podoba kształt. Chciałabym potem móc na środku kłaść dzidziusia z poduchą jako zabezpieczaniem, a tu te skrzydełka tak mocno nachodzą do środka, że się nie da. Ja chyba kupię w końcu tą Motherhood, od początku najbardziej mi się podobała.
    Tylko na razie się jeszcze staram pohamować, bo nie wiem kiedy dostanę kasę z ZUSu. A nie mogę wyprztykać konta do zera, bo jeszcze w między czasie mnie parę badań i wizyta lekarska czeka. Ale mam też straszną ochotę na "szał zakupowy", dosłownie wszystko by mi się przydało. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też intensywnie się zastanawiam nad supermami, a motherhood i chyba jednak postawię na supermami. Ciekawe jak się sprawdzą podusie u dziewczyn, które już je zamówiły :-) u mnie ostatnio ciężko ze spaniem do tego cały dzień mogę jeść, a dopiero w nocy dopadają mnie mdłości i tak się męczę :-/

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co myslicie o takiej sytuacji , kolezanka od tygodnia ma krwawienia i skurcze jakby porodowe , pojechała szybko do lekarza , lakarz zbadał i stwierdził ze moze przepisac luteine lub duphaston , ale mówi ze nie widzi sensu poniewaz wg natury jesli ma dojsc do poronienia to przez wady płodu i nie ma sensu podtrzymywac wadliwego płodu bo i tak dziecko urodzi sie z wadami , i taka ingerencja nie ma sensu bo natura chce sie pozbyc chorego płodu i9 ze nie nalezy przyjmowac nic na podtrzymanie ..
    co o tym myslicie ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm. Tez slyszalam takie teorie o bezcelowosci podtrzymywania ciazy na sile. Jednak jak widac bardzo wiele kobiet ma problemy w ciazy i przyjmuje te leki i dzieki nim dzieci sa donoszone i zdrowe.. tak wiec to chyba do matki nalezy decyzja czy chce podtrzymywac czy nie.. ale szanse na zdrowe dziecko sa chyba wieksze niz mniejsze.. tak mi sie wydaj.. ja tez biore te leki i mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy od tygodnia ciazy ale tez spotkałam sie z takimi opiniami. Sama nie wiem co o tym myśleć, bo czasem Np w przypadku krwiaka luteina jest potrzebna. Jest tez sporo negatywnych opinii o duphsdtonie i jego negatywnych skutkach ale lepiej o tym nie piszmy bo zbyt dużo z nas to bierze- ja tez ;)

Ja za to umieram- dalej boli mnie pól szczęki, nieprzerwanie od wczoraj wieczora. Na 16 ide do dentysty- zobaczymy, czy cos zaradzi :/ kurcze przed ciaza musialam mialam problemy raz na 3 lata bo mam mocne zęby a tu taki zonk teraz :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me , a słyszałas o tym że każda ciąża to jeden ząb mniej :) heh ja nie wiem czy to prawda , ale u moich znajomych i kuzynek sie sprawdziło , widocznie cos w tym jest ja tez przed ciążą wyleczyłam wszystkie żeby żeby w ciązy mięc spokuj , ale wczoraj cos mnie delikatnie zaczyna pobolewac ząb , nie wiem co jest grane bo i żadnej dziury ani nic ,dziwne

km5se6ydozmkg5fc.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    dziewczyny a co myslicie o takiej sytuacji , kolezanka od tygodnia ma krwawienia i skurcze jakby porodowe , pojechała szybko do lekarza , lakarz zbadał i stwierdził ze moze przepisac luteine lub duphaston , ale mówi ze nie widzi sensu poniewaz wg natury jesli ma dojsc do poronienia to przez wady płodu i nie ma sensu podtrzymywac wadliwego płodu bo i tak dziecko urodzi sie z wadami , i taka ingerencja nie ma sensu bo natura chce sie pozbyc chorego płodu i9 ze nie nalezy przyjmowac nic na podtrzymanie ..
    co o tym myslicie ?
    Koleżanka miała leki na podtrzymanie a i tak poroniła. Zrobiła potem genetyczne i okazało się że faktycznie dzidzia była by chora, więc to że się leki dostanie nie znaczy że ciąża będzie donoszona. Przy czym moja była gin mówiła że w anglii w 1 trymestrze nie robi się nic i faktycznie rodzi się mniej chorych dzieci niż w polsce. Dlatego na to pytanie nie ma prostej odpowiedzi...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to ja sie juz za protezą powinnan rozglądać, bo ja z kolei mam bardzo słabe zeby i w ogóle to już nie mam 7 zębów wliczając ósemki. Oczywiście także przed ciążą wszystko wyleczyłam co było ale teraz to lichutkue są.. ;/

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podtrzymywania ciąży to lekarz do którego chodzę na nfz jak i prywatnie powiedział, że jeśli ma dojść do poronienia to dojdzie i oni pierwszej ciąży nie podtrzymują do 10 tyg żadnymi lekami. Myślę, że co lekarz to inna opinia. Jeśli chodzi o zęby to na szczęście jeszcze 05 grudnia byłam na kontroli i poza usuwaniem kamienia dentysta nic mi nie musiał robić :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj nie piszmy lepiej o tym, ze nie powinno sie brać tych wszystkich lekow- ja tez troche tak czuje a sama jestem nimi faszerowana od 5 tygodnia :// ja nie czytam bo sobie zaraz nawkrecam i mój M mnie z domu wyrzuci ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja mi ta kolezanka to powiedzaiala to pierwsze co mi przyszło do głowy to ze to bez sensu bo przeciez to ze trzeba podtrzymywac nie zawsze oznacza wady płody , mi sie wydaje ze sa tez rózne przyczy ze strony kobiety przez ktore mozna sgtracić ciąże , a dziidudz moze byc zupełnie zdrowy , czy sie myle dziołchy?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co odpowiedzieć na pytanie Angeli, ja na pewno będę kochać każde dziecko, nie zależnie od tego jakie się urodzi, też od 6 tyg biorę Luteinę, na prenatalne się z moim chłopakiem nie zdecydowaliśmy, co to za różnica czy dziecko jest takie czy takie, ja je będę i tak kochać, już je kocham i cieszę się z każdego dnia, :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Oh jak ja wytrzymam do czwartku z tymi prenatalnymi :D ktoś jeszcze ma w tym tygodniu?
    Kochana razem idziemy ja też mam w czwartek na 14.20

eM lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm powiem tak kolezance lekarz dal wywod do 12tyg chyba mogla decydowac czy wywolac poronienie bo byla wada serca, nie zgodzila sie mowila ze gdyby mialo byc dziecko roslinka to by nad tym myslala ale tak to sie nie zgadza, dziecko skonczylo rok i zdrow jak ryba .
    o dupku tez slyszalam duzo zlych opini, ja lutka mam od 4tyg i jest ok :)

Aneta pokazesz te dresy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me moja destystka powiedziała, że teraz są takie znieczulenia i nawet rengen, jeśli trzeba zrobić zdjęcie, które nie szkodzi dzidzi. Trzeba tylko powiedzieć o tym dentyscie, by je dawkował :)
    Ja raz w tygodniu nakładam na zeby fluor elmex, żeby uchronić się przed ubytkami.
    Miałam założyć sobie aparat na zęby, ale, że okazało się szczęsliwie, że jestem w ciązy odkładam to na później :)

A prenetalne zrobie nie dlatego, żeby wiedzieć dla samej wiedzy, ale , żeby w razie czego reagować. Są przecież już możliwe operacje dzieciątka w łonie matki, by uratować jego malutkie życie. Lub gdyby była wada serduszka, której nie można przeprowadzić operacji to by od razu po narodzinach już zajeli się maleństwem odpowiednio:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 12:42

agatka196, Anitka201 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    4me moja destystka powiedziała, że teraz są takie znieczulenia i nawet rengen, jeśli trzeba zrobić zdjęcie, które nie szkodzi dzidzi. Trzeba tylko powiedzieć o tym dentyscie, by je dawkował :)
    Ja raz w tygodniu nakładam na zeby fluor elmex, żeby uchronić się przed ubytkami.
    Miałam założyć sobie aparat na zęby, ale, że okazało się szczęsliwie, że jestem w ciązy odkładam to na później :)

A prenetalne zrobie nie dlatego, żeby wiedzieć dla samej wiedzy, ale , żeby w razie czego reagować. Są przecież już możliwe operacje dzieciątka w łonie matki, by uratować jego malutkie życie. Lub gdyby była wada serduszka, której nie można przeprowadzić operacji to by od razu po narodzinach już zajeli się maleństwem odpowiednio:)

Pierwsze usg prenatalne ocenia wady genetyczne płodu pod względem chromosomów czyli choroby takie jak Down albo Edwards, a nie wady serca, czy nerek, to się okazuje przy kolejnych badaniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 12:48

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Pierwsze usg prenatalne ocenia wady genetyczne płodu pod względem chromosomów czyli choroby takie jak Down albo Edwards, a nie wady serca, czy nerek, to się okazuje przy kolejnych badaniach.

Ale już można obejrzeć dokładnie narządy i całe dzieciątko.
    Każdy ma prawo wyboru, ja dla swojego czystego sumienia pójdę, by przygotować się w razie czego.
    My też kochamy maleństwo i jeśli będzie chore też będziemy kochać.
    Może dlatego, że sama jestem między innymi pedagogiem,tyflopedagogiem, pedag. leczniczym itp. moja siostra jest neurol i mam w rodzinie osoby z medycznym wykształceniem.
    Chce być swiadoma by jak najwcześniej pomóc dzieciątku :)

easymum lubi tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:03

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ