Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak dla mnie to brzuch trochę musi boleć, mnie od dłuższego czasu raz boli raz nie, ale nie powinny to być skurcze. Mogą boleć pachwiny, może boleć macica u mnie to jest takie jak by uczucie drętwienia, ale nie powinno być skurczy! Ból jest stały, dość delikatny, no ale każdy ma też ciut inaczej. Nie możemy też myśleć że jak tylko coś w brzuchu ukuje to znaczy to najgorsze, trzeba zaufać też swojej intuicji, jak nas coś martwi to szybko do lekarza albo na IP

A mi przyszedł ten detektor dziś
jutro postaram wam się wrzucić jakiś filmik z tego, bo dziś wprawdzie nagrałam dźwięk ale kiepsko mi to wyszło
Tak czy siak serducho na 99% znalazłam, bo na wyświetlaczu było ponad 160
ale szukałam z 15min
dźwięk jest bardzo cichutki z tego detektora, może podłącze tam jakiś głośniczek sobie żeby wam pokazać, ale to już jutro wieczorem może bo nie chcę podsłuchiwać dzidzi częściej niż raz dziennie.
agatka196, Nancy87, aldonaa, Sigma, kasig, Lady Savage, adzia lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
eM wrote:Jak dla mnie to brzuch trochę musi boleć, mnie od dłuższego czasu raz boli raz nie, ale nie powinny to być skurcze. Mogą boleć pachwiny, może boleć macica u mnie to jest takie jak by uczucie drętwienia, ale nie powinno być skurczy! Ból jest stały, dość delikatny, no ale każdy ma też ciut inaczej. Nie możemy też myśleć że jak tylko coś w brzuchu ukuje to znaczy to najgorsze, trzeba zaufać też swojej intuicji, jak nas coś martwi to szybko do lekarza albo na IP

jutro postaram wam się wrzucić jakiś filmik z tego, bo dziś wprawdzie nagrałam dźwięk ale kiepsko mi to wyszło
ale szukałam z 15min
dźwięk jest bardzo cichutki z tego detektora, może podłącze tam jakiś głośniczek sobie żeby wam pokazać, ale to już jutro wieczorem może bo nie chcę podsłuchiwać dzidzi częściej niż raz dziennie.
a skąd wiesz że to dzidzi a nie Twoje? -
eM wrote:Jak dla mnie to brzuch trochę musi boleć, mnie od dłuższego czasu raz boli raz nie, ale nie powinny to być skurcze. Mogą boleć pachwiny, może boleć macica u mnie to jest takie jak by uczucie drętwienia, ale nie powinno być skurczy! Ból jest stały, dość delikatny, no ale każdy ma też ciut inaczej. Nie możemy też myśleć że jak tylko coś w brzuchu ukuje to znaczy to najgorsze, trzeba zaufać też swojej intuicji, jak nas coś martwi to szybko do lekarza albo na IP

ale szukałam z 15min
No ja miałam tak że na początku w pierwszych tygodniach bolało mnie 2, czasem 3 razy dziennie i to parę sekund i w porównaniu do bóli miesiączkowych to była taka słaba jedynka w skali od 1-10, (a moje bóle miesiączkowe daję na 9) a od 3 dni boli w dole brzucha jak na okres, i to trwa z minutę i czasem jest to 5 razy pod rząd, na szczęście te bóle nie są takie silne by brać tabletkę, ale z 3 bym dała, (przy czym ja tabletkę biorę przy 5, a ketonal rusza przy 8 ) :p skomplikowana ta moja skalaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 14:02
-
U mnie ostatnio to cały okres trwał może ze 3 dni. A zdarzało się, że dzień krwawienia i pół dnia plamienia. Co dziwniejsze mam endometrioze.aldonaa wrote:Zazdroszcze takich okresow ... ja przez pierwsze 2 dni wymiotowalam, zwijalam sie z bolu, a nawet mdlalam.... miesiac w miesiac 2 dni w szkole mialam wolne od nauki od momentu kiedy w szkole z bolu zemdlalam...
Lady, bo człowiek dorosły ma puls spoczynkowy tak gdzieś do 100 max.
eM lubi tę wiadomość
-
Nom Lady tak koło 80 mam puls, zresztą 'badanie' zaczęłam od swojego serca bo łatwiej znaleźć
Ale ogólnie dobrze myślisz
właśnie gin mnie uczulała że często zamiast pulsu dzidzi znajdzie się swój gdzieś tam w jakieś żyle, dlatego tak zwracałam uwagę na ten wyświetlacz 
Co do tego ketonalu mam nadzieje że w ciąży już nie bierzesz???? Ogólnie ja też kiedyś brałam ale nie jest on za zdrowy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 14:15
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
eM wrote:Nom Lady tak koło 80 mam puls, zresztą 'badanie' zaczęłam od swojego serca bo łatwiej znaleźć
Ale ogólnie dobrze myślisz
właśnie gin mnie uczulała że często zamiast pulsu dzidzi znajdzie się swój gdzieś tam w jakieś żyle, dlatego tak zwracałam uwagę na ten wyświetlacz 
Co do tego ketonalu mam nadzieje że w ciąży już nie bierzesz???? Ogólnie ja też kiedyś brałam ale nie jest on za zdrowy...
Oczywiście że nie biorę w ciąży, ja używałam ketonalu, gdy musiałam iść do pracy a miałam okres o tak silnym bóle że nie mogłam nogami ruszać bo byłam sparaliżowana,
Dlatego ja uwielbiam być w ciąży,
się strasznie cieszę że nie mam okresu i co miesiąc mnie tak nie boli
Jak urodzę
to szybko muszę kolejne zrobić
żeby nie dać szansy na powrót do tych bolesnych miesiączek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 14:26
eM lubi tę wiadomość
-
Mnie zawsze w pierwszy dzień bolał brzuch. Raz było lepiej, raz gorzej, a raz nawet zemdlałam z bólu na zakończenie roku szkolnego. Najlepiej było jak brałam tabletki łącznie trzy lata. Nic nie bolało, wszystko na czas:) Echhh byłam taka młoda wtedy i miałam beztroskie życie:D Teraz się to docenia:)
-
Ja za czasów gimnazjum miałam tak intensywne miesiączki, że pomimo noszenia podpasek o największej chłonności (nocne, wyglądające jak pampersy), potrafiło mi przeciec w ciągu jednej lekcji. Raz mi tak przeciekło, że całe krzesło było zakrwawione. Na szczęście miałam czarne spodnie... Ale to był wstyd. Oczywiście dostałam anemii. Pomogły tabletki anty.
-
Gorzej jak ktoś ma przewrazliwiona intuicje (jak np. ja) i ciągle sie obawia, że cos jest nie tak.Dżuls wrote:Mi sie wydaje, ze z tymi bolami to jest tak jak napisala eM - nie kazdy bol swiadczy o tym, ze dzieje sie cos zlego, ale jak intuicja mowi ze cos nie gra, to lepiej dzialac.
-
nick nieaktualny
-
Mnie w ogóle się chce spać, i najchętniej zrzuciłabym wszystkie ciuchy, mam wrażenie że wszystko ciśnie mnie w brzuch, a codziennie mierzę sobie brzuszek by zobaczyć czy cos przybyło i nic ;/ od tygodnia 131 cm więc nie wiem czemu mnie tak wszystko dziś przeszkadza,
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH