SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to może faktycznie taki nastał dla nas czas, że coś się rozciąga. Tak sobie to tłumaczę. Dzisiaj u mnie już lepiej, ale humor mam jakiś kiepski. Chyba muszę iść na spacer:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to brzuch trochę musi boleć, mnie od dłuższego czasu raz boli raz nie, ale nie powinny to być skurcze. Mogą boleć pachwiny, może boleć macica u mnie to jest takie jak by uczucie drętwienia, ale nie powinno być skurczy! Ból jest stały, dość delikatny, no ale każdy ma też ciut inaczej. Nie możemy też myśleć że jak tylko coś w brzuchu ukuje to znaczy to najgorsze, trzeba zaufać też swojej intuicji, jak nas coś martwi to szybko do lekarza albo na IP :)

A mi przyszedł ten detektor dziś :P jutro postaram wam się wrzucić jakiś filmik z tego, bo dziś wprawdzie nagrałam dźwięk ale kiepsko mi to wyszło :P Tak czy siak serducho na 99% znalazłam, bo na wyświetlaczu było ponad 160 :D ale szukałam z 15min :P dźwięk jest bardzo cichutki z tego detektora, może podłącze tam jakiś głośniczek sobie żeby wam pokazać, ale to już jutro wieczorem może bo nie chcę podsłuchiwać dzidzi częściej niż raz dziennie.

agatka196, Nancy87, aldonaa, Sigma, kasig, Lady Savage, adzia lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em dobrze mówisz no i każda z nas inaczej ból znosi dla kogoś może być lekkie pobolewanie w odczuciu a dla innej ten sam rodzaj bólu może być ostry :)

Czekamy na filmik :)

eM lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet porównanie do bólu okresowego to też nie jest w pełni wiarygodne. Na przykład ja miałam taki okres, że czasem nawet nic przeciwbólowego nie brałam, ot trochę bolało, ale do wytrzymania.

eM lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:39

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Jak dla mnie to brzuch trochę musi boleć, mnie od dłuższego czasu raz boli raz nie, ale nie powinny to być skurcze. Mogą boleć pachwiny, może boleć macica u mnie to jest takie jak by uczucie drętwienia, ale nie powinno być skurczy! Ból jest stały, dość delikatny, no ale każdy ma też ciut inaczej. Nie możemy też myśleć że jak tylko coś w brzuchu ukuje to znaczy to najgorsze, trzeba zaufać też swojej intuicji, jak nas coś martwi to szybko do lekarza albo na IP :)

A mi przyszedł ten detektor dziś :P jutro postaram wam się wrzucić jakiś filmik z tego, bo dziś wprawdzie nagrałam dźwięk ale kiepsko mi to wyszło :P Tak czy siak serducho na 99% znalazłam, bo na wyświetlaczu było ponad 160 :D ale szukałam z 15min :P dźwięk jest bardzo cichutki z tego detektora, może podłącze tam jakiś głośniczek sobie żeby wam pokazać, ale to już jutro wieczorem może bo nie chcę podsłuchiwać dzidzi częściej niż raz dziennie.

a skąd wiesz że to dzidzi a nie Twoje?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:

No ja miałam tak że na początku w pierwszych tygodniach bolało mnie 2, czasem 3 razy dziennie i to parę sekund i w porównaniu do bóli miesiączkowych to była taka słaba jedynka w skali od 1-10, (a moje bóle miesiączkowe daję na 9) a od 3 dni boli w dole brzucha jak na okres, i to trwa z minutę i czasem jest to 5 razy pod rząd, na szczęście te bóle nie są takie silne by brać tabletkę, ale z 3 bym dała, (przy czym ja tabletkę biorę przy 5, a ketonal rusza przy 8 ) :p skomplikowana ta moja skala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 14:02

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Zazdroszcze takich okresow ... ja przez pierwsze 2 dni wymiotowalam, zwijalam sie z bolu, a nawet mdlalam.... miesiac w miesiac 2 dni w szkole mialam wolne od nauki od momentu kiedy w szkole z bolu zemdlalam...
    U mnie ostatnio to cały okres trwał może ze 3 dni. A zdarzało się, że dzień krwawienia i pół dnia plamienia. Co dziwniejsze mam endometrioze.

Lady, bo człowiek dorosły ma puls spoczynkowy tak gdzieś do 100 max.

eM lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Lady, bo człowiek dorosły ma puls spoczynkowy tak gdzieś do 100 max.

Aha nie wiedziałam

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciśnienie u ginekologa wyszło na górnej granicy, wiec codziennie sobie mierzę, puls przy okazji też się bada, więc jestem akurat na bieżąco.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom Lady tak koło 80 mam puls, zresztą 'badanie' zaczęłam od swojego serca bo łatwiej znaleźć :D Ale ogólnie dobrze myślisz :D właśnie gin mnie uczulała że często zamiast pulsu dzidzi znajdzie się swój gdzieś tam w jakieś żyle, dlatego tak zwracałam uwagę na ten wyświetlacz :)

Co do tego ketonalu mam nadzieje że w ciąży już nie bierzesz???? Ogólnie ja też kiedyś brałam ale nie jest on za zdrowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 14:15

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Nom Lady tak koło 80 mam puls, zresztą 'badanie' zaczęłam od swojego serca bo łatwiej znaleźć :D Ale ogólnie dobrze myślisz :D właśnie gin mnie uczulała że często zamiast pulsu dzidzi znajdzie się swój gdzieś tam w jakieś żyle, dlatego tak zwracałam uwagę na ten wyświetlacz :)

Co do tego ketonalu mam nadzieje że w ciąży już nie bierzesz???? Ogólnie ja też kiedyś brałam ale nie jest on za zdrowy...

Oczywiście że nie biorę w ciąży, ja używałam ketonalu, gdy musiałam iść do pracy a miałam okres o tak silnym bóle że nie mogłam nogami ruszać bo byłam sparaliżowana,

Dlatego ja uwielbiam być w ciąży, :) się strasznie cieszę że nie mam okresu i co miesiąc mnie tak nie boli :3 Jak urodzę :P to szybko muszę kolejne zrobić XD żeby nie dać szansy na powrót do tych bolesnych miesiączek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 14:26

eM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze w pierwszy dzień bolał brzuch. Raz było lepiej, raz gorzej, a raz nawet zemdlałam z bólu na zakończenie roku szkolnego. Najlepiej było jak brałam tabletki łącznie trzy lata. Nic nie bolało, wszystko na czas:) Echhh byłam taka młoda wtedy i miałam beztroskie życie:D Teraz się to docenia:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za czasów gimnazjum miałam tak intensywne miesiączki, że pomimo noszenia podpasek o największej chłonności (nocne, wyglądające jak pampersy), potrafiło mi przeciec w ciągu jednej lekcji. Raz mi tak przeciekło, że całe krzesło było zakrwawione. Na szczęście miałam czarne spodnie... Ale to był wstyd. Oczywiście dostałam anemii. Pomogły tabletki anty.

in8vzdb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze z tymi bolami to jest tak jak napisala eM - nie kazdy bol swiadczy o tym, ze dzieje sie cos zlego, ale jak intuicja mowi ze cos nie gra, to lepiej dzialac.

eM lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mi sie wydaje, ze z tymi bolami to jest tak jak napisala eM - nie kazdy bol swiadczy o tym, ze dzieje sie cos zlego, ale jak intuicja mowi ze cos nie gra, to lepiej dzialac.
    Gorzej jak ktoś ma przewrazliwiona intuicje (jak np. ja) i ciągle sie obawia, że cos jest nie tak. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P La lenka prawda

Chociaż ja jestem w drugą stronę, wieczna optymistka i uważam że to normalne, ale zobaczymy jak jeszcze do piątku będzie to się tak rozwijało to pójdę do gina

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:25

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakieś gorsze dni. Mąż chciał iść na spacer ale ja wolę poleżeć, bo mi ten brzuch doskwiera. Takie ciągnięcie po lewej stronie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ogóle się chce spać, i najchętniej zrzuciłabym wszystkie ciuchy, mam wrażenie że wszystko ciśnie mnie w brzuch, a codziennie mierzę sobie brzuszek by zobaczyć czy cos przybyło i nic ;/ od tygodnia 131 cm więc nie wiem czemu mnie tak wszystko dziś przeszkadza,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ