Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie właśnie wróciłam ze studiów:)
Wiecie co się stało? Jakoś wczoraj pojawił mi się na lewej piersi duży poprzeczny rozstęp:( To dopiero 4 miesiąc a już mam pierwszy boje się co będzie potem:(
Kurcze w sumie spodziewałam się tego bo zawsze miałam małe piersi a teraz są ogromne no ale się łudziłam ze jak smaruje to może się uda albo chociaż później a nie już
-
Jej...cały dzień przespałam. Rano byliśmy na zakupach, robimy szafę trzydrzwiową przesuwną na całą ścianę w sypialni i jeździmy za płytami. Wymyśliłam sobie białą szafę, więc łóżeczkp też na biało przemalujemy:D Jeszcze musze pomyśleć nad kolorem do sypialni i do tej bieli.
Idę zrobić kolację i zaraz będę oglądać celebrity splash. -
Nancy ja widziałam sypialnie gdzie mebelki były białe ą kolor ścian amarant. Przecudny zestaw kolorystyczny.Nancy87 wrote:Jej...cały dzień przespałam. Rano byliśmy na zakupach, robimy szafę trzydrzwiową przesuwną na całą ścianę w sypialni i jeździmy za płytami. Wymyśliłam sobie białą szafę, więc łóżeczkp też na biało przemalujemy:D Jeszcze musze pomyśleć nad kolorem do sypialni i do tej bieli.
Idę zrobić kolację i zaraz będę oglądać celebrity splash.
-
Nancy87 wrote:Jej...cały dzień przespałam. Rano byliśmy na zakupach, robimy szafę trzydrzwiową przesuwną na całą ścianę w sypialni i jeździmy za płytami. Wymyśliłam sobie białą szafę, więc łóżeczkp też na biało przemalujemy:D Jeszcze musze pomyśleć nad kolorem do sypialni i do tej bieli.
Idę zrobić kolację i zaraz będę oglądać celebrity splash.
No współczuje
białe meble + dziecko = już nie białe meble.
-
nick nieaktualny
-
Ja mam wszystkie białe meble (poza kuchnią, jeszcze) i tylko takie będę dalej kupować. Z doświadczenia - myje się je tak samo jak każdy inny kolor.

Aaa! Jeszcze sofę mam białą. Ale tu już mam świadomość, że będzie trzeba będzie nowy pokrowiec za jakiś czas. Trudno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 20:13
-
nick nieaktualnyJa tez mam meble biale. Fakt wprowadzilam sie do M i musialam ten kolor zaakceptowac ale z kazdym.miesiacem podobaly mi sie bardziej. Nie kazde dziecko maluje i brudzi meble i sciany. Moj syn nigdy nic nie pomazal. Jedynie naklejal naklejki na swoja komode od wewnatrz ale mial na to zgode
-
My już mamy w salonie meble śliwa plus biel i do tego szare ściany, białe dodatki, szara sofa, szary dywanik i biały stolik:p W sumie to będzie w sypialni, więc tylko tam będziemy spać. Nie będzie tam miejsca na bieganie:p No ale w salonie bez problemu myje meble. Ogólnie to też tak na 2,3 lata, bo chcemy się budować. Zobaczymy jak to będzie.
Biały+amarant? Zaraz zobaczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 20:44
adzia lubi tę wiadomość
-
Witam się z wieczora

Miałam dać znać jak u kardiologa. Ogólnie lekarz mówił, że musi dać mi po zleconych badaniach zgodę na poród naturalny, ze względu na te arytmię. Zlecił holtera i echo serca, mam pod koniec marca i zobaczymy.
Jeśli chodzi o dzisiejszy obiad, to mieliśmy jeden z najpyszniejszych od ostatnich kilku tygodni
Wspólnie z Mężem zrobiliśmy : http://anikagotuje.blogspot.com/2013/03/zapiekanka-ziemniaczana-z-kiebasa.html
W wersji bez boczku
No pyyyycha !! Polecam! Maluszkowi też smakowało 
Miłego wieczorku !
Córcia
-
Ja mam w salonie kolor ścian na dwóch brązowy i na dwóch chałwowy no i na brązowych stoją czarne meble a na chałwowym narożnik szary
i przed nim stolik
a w sypialni nie pamiętam jaki kolor ale nie jest ani różowy ani czerwony no i łóżko wielkie i szafa orzech z białym
a trzeci pokój dla dziecka/i zielony największy i stoi narazie tam łóżko i komputer i szafa. Dziecko narazie będzie z nami w sypialni a za ok 3 lata do swojego pokoju będziemy przyzwyczajać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:Nancy - farby tablicowe są dostępne we wszystkich kolorach, może warto poszukać takiej dopasowanej do pokoju dziecka?
chociaż to pewnie plany na kilka lat do przodu 
Oooo nie wiedziałam. No to pewnie, że inna:) Nie będę mu na czarno malować
Ale fakt, plany na kilka lat do przodu:)
-
Ja też często jestem głodnaSigma wrote:Anitka - no tylko takie "uważaj" to wiesz...
Jak mam uważać? Rozglądać się w lewo i w prawo?
Ile jeść, żeby było w sam raz? To dla mnie wcale nie są pytania z dupy wzięte, bo ja mam zachcianki z prawdziwego zdarzenia. Nigdy takich nie miałam przed ciążą. To nie jest kwestia zwykłej ochoty
Nie umiem tego wytłumaczyć. Plus głód, który dopada mnie nawet 1,5-2 godziny po posiłku. Serio, zjem pełnowartościowy posiłek i 2 godziny później czuję głód - ale nie ochotę na coś, tylko normalne ssanie w żołądku jakbym pół dnia nic nie jadła. Nigdy przed ciążą tego nie miałam 
dlatego jem małe porcje ale często ( co 2-3 godz) uważam ze trzeba zwracac uwagę na to co się je. Dziewczyny z cukrzyca nie głodza się a często chudna. Przed ciąża na śniadanie w pracy jadłam 2 pojedyncze kromki. Teraz rozkładam te 2 kromki na 2 małe śniadania. Jedną jem o 10 a drugą koło 13. To pozwala mi na nie rzucanie się na jedzenie.
Ciężko mi mówić za kogoś. Nie chciałam cie atakować tylko cos doradzić. Każda z nas zrobi jak chce. Ja np dzisiaj byłam na rodzinnej imorezie i objadlam się jak bąk ale jutro wraca zdrowe papu
-
nick nieaktualnyLa_lenka - ja sama miałam czarną ścianę tablicową w poprzednim mieszkaniu, bardzo sobie chwaliłam
ale czarny po prostu nie kojarzy mi się z pokojem dla malucha, dlatego dałam znać Nancy, że są tablicowe różnego koloru 
Tylko trzeba pamiętać o tym, że niestety kreda mocno pyli - kiedy pisze/rysuje się po pionowej ścianie, ten pył spada na dół, na dziecko, na ubrania i na podłogę. Także w sumie albo można poszukać jakiejś mało pylącej kredy, albo ciągle sprzątać, no i jeszcze kwestia wdychania pyłu - też nie pozostaje to bez wpływu. Ja kiedy korzystałam ze ściany, miałam od razu pod ręką mokrą szmatkę, żeby pościerać pył z podłogi.
Aaa... a mi od wczoraj wróciły mdłości. Cholera, nie wiem co jest grane, ale tak mnie momentami mdli, że chyba zaraz wyląduję w wc... Już dawno tego nie miałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 23:26

chyba jasne, że meble muszą być zmywalne