X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie właśnie wróciłam ze studiów:)

Wiecie co się stało? Jakoś wczoraj pojawił mi się na lewej piersi duży poprzeczny rozstęp:( To dopiero 4 miesiąc a już mam pierwszy boje się co będzie potem:(

Kurcze w sumie spodziewałam się tego bo zawsze miałam małe piersi a teraz są ogromne no ale się łudziłam ze jak smaruje to może się uda albo chociaż później a nie już:(

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej...cały dzień przespałam. Rano byliśmy na zakupach, robimy szafę trzydrzwiową przesuwną na całą ścianę w sypialni i jeździmy za płytami. Wymyśliłam sobie białą szafę, więc łóżeczkp też na biało przemalujemy:D Jeszcze musze pomyśleć nad kolorem do sypialni i do tej bieli.
    Idę zrobić kolację i zaraz będę oglądać celebrity splash.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jej...cały dzień przespałam. Rano byliśmy na zakupach, robimy szafę trzydrzwiową przesuwną na całą ścianę w sypialni i jeździmy za płytami. Wymyśliłam sobie białą szafę, więc łóżeczkp też na biało przemalujemy:D Jeszcze musze pomyśleć nad kolorem do sypialni i do tej bieli.
    Nancy ja widziałam sypialnie gdzie mebelki były białe ą kolor ścian amarant. Przecudny zestaw kolorystyczny.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

No współczuje XD białe meble + dziecko = już nie białe meble.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie żartuj :P chyba jasne, że meble muszą być zmywalne :P
    chyba, że dajesz dziecku markery permanentne do zabawy ;-)

la_lenka lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystkie białe meble (poza kuchnią, jeszcze) i tylko takie będę dalej kupować. Z doświadczenia - myje się je tak samo jak każdy inny kolor. :)

Aaa! Jeszcze sofę mam białą. Ale tu już mam świadomość, że będzie trzeba będzie nowy pokrowiec za jakiś czas. Trudno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 20:13

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam meble biale. Fakt wprowadzilam sie do M i musialam ten kolor zaakceptowac ale z kazdym.miesiacem podobaly mi sie bardziej. Nie kazde dziecko maluje i brudzi meble i sciany. Moj syn nigdy nic nie pomazal. Jedynie naklejal naklejki na swoja komode od wewnatrz ale mial na to zgode :-)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy w salonie meble śliwa plus biel i do tego szare ściany, białe dodatki, szara sofa, szary dywanik i biały stolik:p W sumie to będzie w sypialni, więc tylko tam będziemy spać. Nie będzie tam miejsca na bieganie:p No ale w salonie bez problemu myje meble. Ogólnie to też tak na 2,3 lata, bo chcemy się budować. Zobaczymy jak to będzie.
    Biały+amarant? Zaraz zobaczę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 20:44

adzia lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wieczora :)

Miałam dać znać jak u kardiologa. Ogólnie lekarz mówił, że musi dać mi po zleconych badaniach zgodę na poród naturalny, ze względu na te arytmię. Zlecił holtera i echo serca, mam pod koniec marca i zobaczymy.

Jeśli chodzi o dzisiejszy obiad, to mieliśmy jeden z najpyszniejszych od ostatnich kilku tygodni :) Wspólnie z Mężem zrobiliśmy : http://anikagotuje.blogspot.com/2013/03/zapiekanka-ziemniaczana-z-kiebasa.html
    W wersji bez boczku :) No pyyyycha !! Polecam! Maluszkowi też smakowało :)

Miłego wieczorku !

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie lubię jeśli ściany za bardzo się narzucają, wole aby z meblami tworzyły spokojne tło (dlatego połączenie szarych ścian z białymi meblami według mnie wymiata). Poszaleć to można w dodatkach. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage nie wiem jak sie wysyła wiadomości na Priv, ciekawa jestem czy już sie chętna na książki znalazła, bo bym z chęcią dla mamy wzięła która teraz jest na zwolnieniu przez pare tygodni a jest zwariowana kociara i ogólnie molem książkowym.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w salonie kolor ścian na dwóch brązowy i na dwóch chałwowy no i na brązowych stoją czarne meble a na chałwowym narożnik szary :) i przed nim stolik :) a w sypialni nie pamiętam jaki kolor ale nie jest ani różowy ani czerwony no i łóżko wielkie i szafa orzech z białym :) a trzeci pokój dla dziecka/i zielony największy i stoi narazie tam łóżko i komputer i szafa. Dziecko narazie będzie z nami w sypialni a za ok 3 lata do swojego pokoju będziemy przyzwyczajać :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś będę chciała dziecku pomalować jakąś ścianę lub kawałek na czarno, specjalną farbą, z ktòrej robi się taka tablica do malowania:p Wiecie na pewno o co chodzi:)
    W ogóle czuję się dzisiaj taka gruba:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wróciłam w końcu z Gdyni, jakies 20min temu wciagnelam hot doga :D Dlugie teasy nie dla mnie ju,, padam ze zmęczenia :/
    dobranoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy - farby tablicowe są dostępne we wszystkich kolorach, może warto poszukać takiej dopasowanej do pokoju dziecka? :) chociaż to pewnie plany na kilka lat do przodu ;)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 a ile masz od siebie do Gdyni godzin jazdy i kilometrów? Ja też idę spać dobranoc :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Nancy - farby tablicowe są dostępne we wszystkich kolorach, może warto poszukać takiej dopasowanej do pokoju dziecka? :) chociaż to pewnie plany na kilka lat do przodu ;)

Oooo nie wiedziałam. No to pewnie, że inna:) Nie będę mu na czarno malować:) Ale fakt, plany na kilka lat do przodu:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze skomponowana czarna ściana, zwłaszcza w pokoju dla chłopca wygląda czadowo!

A ja boję się iść spać, bo mam wrażenie, że się udusze. Nos mam zatkany na amen i nic nie działa :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Anitka - no tylko takie "uważaj" to wiesz... :D Jak mam uważać? Rozglądać się w lewo i w prawo? :D Ile jeść, żeby było w sam raz? To dla mnie wcale nie są pytania z dupy wzięte, bo ja mam zachcianki z prawdziwego zdarzenia. Nigdy takich nie miałam przed ciążą. To nie jest kwestia zwykłej ochoty :) Nie umiem tego wytłumaczyć. Plus głód, który dopada mnie nawet 1,5-2 godziny po posiłku. Serio, zjem pełnowartościowy posiłek i 2 godziny później czuję głód - ale nie ochotę na coś, tylko normalne ssanie w żołądku jakbym pół dnia nic nie jadła. Nigdy przed ciążą tego nie miałam :)
    Ja też często jestem głodna :-) dlatego jem małe porcje ale często ( co 2-3 godz) uważam ze trzeba zwracac uwagę na to co się je. Dziewczyny z cukrzyca nie głodza się a często chudna. Przed ciąża na śniadanie w pracy jadłam 2 pojedyncze kromki. Teraz rozkładam te 2 kromki na 2 małe śniadania. Jedną jem o 10 a drugą koło 13. To pozwala mi na nie rzucanie się na jedzenie.
    Ciężko mi mówić za kogoś. Nie chciałam cie atakować tylko cos doradzić. Każda z nas zrobi jak chce. Ja np dzisiaj byłam na rodzinnej imorezie i objadlam się jak bąk ale jutro wraca zdrowe papu ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - ja sama miałam czarną ścianę tablicową w poprzednim mieszkaniu, bardzo sobie chwaliłam :) ale czarny po prostu nie kojarzy mi się z pokojem dla malucha, dlatego dałam znać Nancy, że są tablicowe różnego koloru :-)
    Tylko trzeba pamiętać o tym, że niestety kreda mocno pyli - kiedy pisze/rysuje się po pionowej ścianie, ten pył spada na dół, na dziecko, na ubrania i na podłogę. Także w sumie albo można poszukać jakiejś mało pylącej kredy, albo ciągle sprzątać, no i jeszcze kwestia wdychania pyłu - też nie pozostaje to bez wpływu. Ja kiedy korzystałam ze ściany, miałam od razu pod ręką mokrą szmatkę, żeby pościerać pył z podłogi.

Aaa... a mi od wczoraj wróciły mdłości. Cholera, nie wiem co jest grane, ale tak mnie momentami mdli, że chyba zaraz wyląduję w wc... Już dawno tego nie miałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 23:26

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ