X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:10

Kasiarzynka, Angela22, alutka, kapturnica lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w momencie kiedy miałam największą presję w życiu, myślałam o zachodzeniu w każdej minucie cyklu, seks był typowo "na poczęcie" nawet bez orgazmu. Tak ode mnie w temacie "wyluzowania" i "niemyślenia". :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:17

Misi@ lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:39

aldonaa, alutka lubią tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Gratuluję wszystkim udanych wizyt !Czekam na zdjęcia :)

Właśnie anulka, też chciałam poruszyć ten temat :))) Czy starałyście się tak dokładnie z ovu? mierząc tempki itd?

My staraliśmy się 3 cykle, po tabletkach anty. Udało się, choć pierwsze dwa m-ce się mega nakręcaliśmy i nic z tego. W grudniu poszliśmy na spontana i zero myślenia, a tu niespodzianka :)

Jeśli chodzi o zachcianki to lody stały się i moim bumerangiem :D właśnie wciągnęłam porcyjkę :D

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Bol to kwestia indywidualna i nie nalezy zakladac ze kazda, ktora bedzie miala cesarke nie bedzie nadawala sie do zycia przez miesiac czy dwa. Sa osoby, ktore przy naturalnym porodzie nastepnego dnia czuja sie dobrze a inne dochodza do sievie tygodniami. Tak samo jest przy cesarce. To jak bedziemy przechodzic rekonwalestencje po porodzie zalezy tylko i wylacznie od naszego organizmu, a nie od tego jak ktos inny to przechodzil :)
    Po każdej operacji przy której otwieraja jame brzuszna boli jak diabli, trzeba nauczyć sie wstawac z łóżka ba łokciu aby nie napinac mięśni bo to boli, wspominalam juz ze zaraz po wybudzeniu tak kichnelam az pomyslalam ze mi wszystko pękło taki ból, ja do tego nie jestem przyzwyczajona, ponadto czytając na ovu dziewczyny po cesarce które staraja sie o dziecko i /lub poronily maja trudności bo funkcjonowaly normalnie a za tym narobily sie w srodku zrosty.
    Juz ogolnie nie chce o tym pisac bo tamto wydarzenie wraca ze zdwojoną sił,, nie chce zapominac o stracie fasolki ale tez nie leży mi powracanie do tamtych traumatycznych tygodni wybacz

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje dzisiejszych wizyt.

co do cc to ja w nocy po cc już zrezygnowałam z leków p. bólowych. Ciężko było wstać, ale w 2 dobie musiałam sama sobie przyniesc 3 l wody do sali, bo lekarz nie wpuścił męża i dałam rade. w 4 dobie wyszłam bez problemu ze szpitala o własnych siłach i zajmowałam się normalnie małą. blizna mi się ładnie zagoiła. teraz chce miec cc bez próby sn.

Misi@ lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia super zazdroszczę Ci tej dziewuszki:)
    Misia gratuluję synusia :)
    ogólnie super że wizyty udane, aż nie mogę się doczekać swojej wizyty

Misi@, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:40

kapturnica, Bruma lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:10

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:30

Misi@, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa właśnie...Skabarka :) śnisz mi się już 2 noc :D Pewnie dlatego, że masz widoczny awatar :D I żyje tym forum :D Śniło mi się, że urodziłaś Córkę i mi Ją pokazywałaś :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sie zdenerwowałam tym pisaniem bo krew mi z nosa zaciekla :/

Ide poleżeć lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kucykowa lubi tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam w drugim trymestrze :) co do starań to mieliśmy farta. W grudniu postanowiliśmy zacząć sie starać. I maz stwierdził, ze miedzy świetami a nowym rokiem zrobimy dzidzi. I co sobie wymyślił wcielił w życie. Tak wiec nam za pierwszym razem wyszło pozytywnie.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgodzę się w 100% ze Skabarką...ból po cesarce to indywidualna kwestia, a na pewno dużo zależy od stanu psychicznego...Ja w 35 tyg. ciąży ( w 100% zdrowej, przebiegającej bez większych komplikacji),w wieku 28 lat dostała udaru mózgu (sic!)( kilka przypadków w kraju jeżeli chodzi o osoby w moim wieku, jedyna w ciąży).Udar co trzeci, statystycznie kończy się zgonem - tak powiedziano mojemu mężowi ( wtedy jeszcze chłopakowi) gdy kazano podpisać mu zgodę na natychmiastową cesarkę, by cytat" ratować choćby dziecko". W stanie skrajnie krytycznym trafiłam do szpitala na OIOM, paraliż prawej strony ciała..nawet nie pamiętam kiedy mój syn przyszedł na świat...zobaczyłam Go na drugi dzień..nie mogłam wziąć Go na ręce, podnieść głowy, powiedzieć jak bardzo się cieszę, że mogłam Go zobaczyć...nie mogłam mówić...od lekarza usłyszałam, że o poruszaniu się porozmawiamy za pół roku byleby wróciły podstawowe funkcje życiowe ..i co ? i po 4 dniach siedziałam na oddziale neoantologii gdzie czekał synek :) co prawda na wózku, ale siedziałam ! i trzymałam swojego syna na rękach :) :) ! ból? wymiotowałam z bólu, ale nie chciałam się nikomu przyznać, bo bałam się, że nie wpuszczą mnie do syna :P Ja miałam olbrzymią motywację by wstać, nie poddać się organizmowi...miałam swoje 2,5 kg szczęścia, które czekało na mnie 3 piętra niżej. Pionizowanie się - straszna rzecz owszem, ból do zwariowania,ale dostajemy coś w zamian - dziecko i to ono jest ważne, to by się nim zająć, otoczyć opieką...po 2 tygodniach wyszłam z moim "wcześniakiem" ze szpitala na własnych nogach, jedyne co mi zostało do dziś to niedowidzenie na prawe oko :) jaaaaaaaaaakkka byłam dumna z siebie i z niego i z mojego męża, że nie padł na zawał w tym wszystkim ( co więcej jak odzyskała na sekundę świadomość tuż przed cesarka , trzymał mnie za rękę i powtarzał, że on mnie dorwie jeżeli zostawię Go teraz samego :P :P :) a po wszystkim oświadczył mi się i we wrześniu wzięliśmy ślub :) więc to czy dochodzimy do siebie 2 lata, 2 miesiące czy 2 dni to naprawdę w dużej mierze kwestia psychiki :) a wracając do początku: 1 ciąża do rozwiązania niemalże książkowa, obecna...generalnie też aczkolwiek sztab lekarzy jaki nade mną czuwa jest imponujący :P :P i żeby nie było: 2 dziecko było planowane - w obie ciąże zaszłam w 1 cyklu starań :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 22:36

Magnolia3, Bruma lubią tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka,
    Właśnie, życzę Tobie z całego serca, żeby Ola pozostała Olą:) Jeśli u nas okaże się, że jednak dziewczynka to też będzie Ola:)

Jeśli Córa będzie podobna do Ciebie, to już szykuj się na sznur zięciów :)

skabarka lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:41

Kucykowa, easymum, adzia, agatka196 lubią tę wiadomość

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ