X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa no właśnie mnie się też wydaje że ja rodzę ten okres.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie zamieniłabyś się, gwarantuje Ci to.
    A ja Ci gwarantuje, że sama wiem lepiej co przeżyłam i na jakie poświęcenie byłam gotowa aby mieć swój cud. Nie dogadamy się, bo mamy skrajnie inne przeżycia w tej kwestii. :)

Nancy87, eM lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 6 dni okres i leci mi z każdej strony. Wymiotuje, rozwolnienie (nawet dzień przed) okropny ból brzucha, który czasami kończył się omdleniami. Wiem o czy Lady mówisz z tymi nogami:) Oczywiście były i miesiące lepsze, co za wiele się nie działo. Zresztą 3 lata brałam tabletki, także też odpoczęłam.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:50

asiek191 lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka domyślam się co możesz czuć. Ja gdybym nie mogła zajść w ciążę, to byłabym gotowa przeżywać największe bóle świata, tortury byle by zostać mamą. Chyba nie ma nic piękniejszego:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie porodu to ja będąc w pozamacicznej miałam chyba do tych bóli niezły wstęp, nie mogłam usiąść na tyłek tak rwalo o chodzeniu nie było mowy a jak juz to taka zgarbiona staruszka i do swojej pozycji wracałam 2 miesiące, powiem tyle że po cesarce jak któraś bedzie miała to bedzie identyko a moja podroz powrotna po operacji 40km w 4dobie po operacji to zleciala na 5 pyralginach bo co bardzo zdziwiło personel ketonal na mnie nie działał a takie tabletki bez recepty były jak zbawienie :)
    Na samą myśl czuję ten ból

• adzia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak kochane ☺jestem taka szczęśliwa bo z tego co wystawalo mojej Kruszynie między nóżkami nie ma śladu. Czyli tak jak mówił była to pempowina. Więc kochane moje na 95 % dziewczynka. Moje marzenie się spełniło. Ja z tego wszystkiego zapomniałam zdjecia z Usg ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 21:00

kapturnica, Misi@, agatka196, Staraczka23, Kasiarzynka, skabarka, la_lenka, SweetCherryPie, aldonaa, kasig, Gusiak, easymum, Nancy87, Sigma, 4me, Anitka201, wiaraczynicuda, karolcia87, Dżuls, Lady Savage, Wonderland, kataryna, Bruma, chabasse lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wlasnie wrocilam ;)
    Zgodnie z zamiarem przed wizyta zjadlam cukierka i co maluch ssal paluszekmi raz ruszyl nozka..taki maly leniuszek z niego ;)
    Nie chcialmpokazac kim jest wiec lekarz zrobil mi dopochwowe badanie i co patrzymy a tam taki wielki siusiak ;) zrobil mi zdjecie siusiaka dla tatusia :D
    Rozmawialam z nim o porodzie inumowilam sie z nim, ze za jakis czas umowimy sie w szpitalu jak bedzie mial dyzur to mnie oprowadzi po porodowce ;D

Teraz jak dojechalam do domu to zaczelammplamic i wypadl mi taki skrzep, ale moze to skutek badania dopochwowego, bo mam nadzerke, wiec poki co to sie nie martwie.
    Zaraz zaczne Was nadrBiac...acha wedlug niego jestem w 17 tygodniutygodniu ...zwizyty na wizyte awansuje..ja juz od razu czulam, ze urodze w sierpniu ;p

agatka196, adzia, Staraczka23, Kasiarzynka, skabarka, Gusiak, easymum, Sigma, 4me, Anitka201, Dżuls, Lady Savage, kasig, Wonderland, kataryna, Bruma, chabasse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia gratulacje, byc moze dołączę do grona mamusiek corki :)
    Misi@ tobie również gratuluje , byc moze termin idzie do przodu bo dziecko ladnie rosnie :)
    Bylas na samolocie? Tam szybciej moglo dojsc do uszkodzenia i stąd plamienie

Misi@, adzia lubią tę wiadomość

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziekuje Wam za slowa otuchy, mam nadzieje ze moje flaczki znow sie napompuja i odetchne z ulga.Bo wlasnie nie boje sie tego ze nie bola, tylko ze tak sflaczaly, sa mniejsze o rozmiar niz dwa dni temu.

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Adzia gratulacje, byc moze dołączę do grona mamusiek corki :)
    Misi@ tobie również gratuluje , byc moze termin idzie do przodu bo dziecko ladnie rosnie :)
    Bylas na samolocie? Tam szybciej moglo dojsc do uszkodzenia i stąd plamienie
    Tak mialam pelen zestaw badan lacznie z badaniem piersi :)
    Zdaje sobie sprawe, ze teraz po pierwsze pochwa bardziej ukrwiona a po drugie to jednak jakis wziernik wkladal.
    Dziekuje. Maz zachwycony synkiem, a poprosil bym nikomu jeszcze z rodziny nie mowila, a mnie juz kusi, bo siostra nawet dzis z moim malenstwem rozmawiala, zeby sie w koncu ujawnil :p
    A plus jest taki, ze mam ciuszkinpo dwoch chlopakachni jednej dziewczynce, wiec wiecej mam chlopiecych ;)
    Edit. Z bolem serca mam jechac na ip jak bede znow miec, albo do kardiologa, bo watpi by to byly nerwobole :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 21:13

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. nie pamiętam nicu ale któraś w sobotę 21 marca miała ślub, jak tam po tym ważnym dniu jak było i jak wyszło tak jak chciałaś? A jak długo się starałyście o wasze maleństwa, i czy z przeżyciami?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do @ po porodzie, to po I porodzie mialam takie jazdy ze maz na pogotwie dzwonil.A lalo sie ze mnie jak z wiadra.I to z rok z tym walczylam.

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:38

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:10

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ to pewnie od wziernika, nic sie nie martw :)

Anula slub ma chabasse :)

Ogólnie 4lata bez zabezpieczenia wspolzylam z mężem, po roku bylo bardziej intensywnie :) 3 lata i nic a jak juz sie udało to byla ciąża pozamaciczna przy ktorej trafiając na stol z krwotokiem weWn. Stracilam jajnik i jajowod balam sie ze szanse na poczęcie jest bardzo znikome jednak w drugim cyklu sie udalo :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    zakładasz że każda z nas, która będzie miała cc będzie przechodzić to w taki sam sposób jak Ty? Czy to ja źle zrozumiałam sens Twojej wypowiedzi??
    Ból po cc tak jak jak ja mialam ze do pionu 2msc dochodzilam, ta operacja ktora mialam nie rozni sie od cięcia do cesarki, jest bardzo ciężko sie ruszać, kuzynka po cc siedziala u rodziców aby pomagali przy dziecku sama by nie dala rady, ktos tu pisal ze tez byl problem z pionizowaniem, oczywiście jak wcześniej pisalysmy ból odczuwamy indywidualnie ale operacja nie jest drasnieciem palca nożem :)
    Ból po operacji moze tez byc spowodowany stanem psychicznym, ja bylam wykonczona

• Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dobry rok się starałam i nic a jak już się odpuściłam i stwierdziłam że bedziemy się kochać tak poprostu i zajde kiedy zajde to nagle bach :D poprostu za bardzo chciałam i to było moim problemem ;)

rrgu83a.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się staraliśmy też rok od poronienia i w koncu odpusciłam i przeziębiona cały grudzień się leczyłam i nagle udało się :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:38

Magnolia3 lubi tę wiadomość

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ