X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez boję sie wyjechać, pozostana wyjazdy nad morze i jezioro oczywiście nie wiem jak bede znosila upały :)

Aldona żałuję ze zdjęcia nie zrobilam jak sie dopadlam do lodow typu trio czekolada truskawka i wanilia :D czekoladowe zniknely nawet szkoda bylo brac deserowki litr lodow na kolanach mialam i jadlam :D

A tobie smacznego ja czekam na dostawe chałwy :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa uważaj na siebie, dużo odpoczywaj i leż... najważniejsze, ze przetrwaliscie to krwawienie.
    A co do kosmowki to slyszalam tak jak Lenka pisała, ze ona może się z powrotem przykleić... musisz być dobrej myśli =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam smaka na lody w ciąży bardzo :)

A co do urlopu to ja się nie boję za bardzo, że coś się stanie, bo ciąża u mnie przebiega wzorowo, ciąża nie jest zagrożona, odpukać nieprzyjemności z 1 trymestru ciąży odchodzą, więc jestem tego zdania, że jak ma się coś stać to może stać się w domu jak i za granicą?Nie ma żadnej różnicy.Nie popadam w paranoje.Samą podróżą też się nie martwię, bo od początku samej ciąży już parokrotnie wybrałam się w trasę 9 godzinną samochodem, a samolotem pewnie leciałabym sporo krócej, zresztą kobiety w ciąży latają samolotami, więc nie dajmy się zwariować!A jak się coś dzieje to za granicą też są szpitale i lekarze, a ja mam europejskie ubezpieczenie :)
    Tylko bardziej zastanawiam się nad terminem i kierunkiem :) Z jednej strony chciałabym teraz bo jeszcze brzuszek nie ciąży, mam wielką ochotę na wakacje u nas jeszcze chłodno, a z 2 strony wolałabym troszkę później żeby mieć fajną pamiątkę zdjęcia z brzuszkiem z wakacji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 19:10

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa wyobrażam sobie jakie te lody muszą być pyszne =)
    Ja dziś tez zjadłam swojego rożka ;D

A jeśli chodzi o zagraniczne wyjazdy to bardzo bym chciała, ale po prostu wole nie ryzykować...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak taka prawda, ze to właśnie w ciąży trzeba się relaksować ile się da i super wykorzystać ten czas, bo ten czas się już nie powtórzy, z dzieckiem pewnie tym bardziej nigdzie się tak szybko nie wybierzesz ;) To ostatni urlop z Mężem już niby w trójkę, ale jeszcze we dwoje ;)

• kasig Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka no jeśli wszystko przebiega wzorowo, a lekarz nie będzie widział przeciwwskazań, po za tym pojedziesz do europejskiego kraju z europejskim ubezpieczeniem, to myślę że dużego ryzyka nie ma. Ja tam się boję, ale u mnie nie wszystko przebiega wzorowo więc może dlatego dmucham na zimne

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak LODY mam czekoladowe w zamrażarce chyba zaraz po nie pojde:)

W te wakacje nie jedziemy nigdzie choc tez chcialam za granice ale kasy brak bo tyle wydatkow jest remont dziecko :) ale w kwietniu na weekend jedziemy do krakowa w maju do gdanska a w czerwcu mysle ze w gory :) takze takie weekendowe wypadziki z psiakiem:)

za to kolejne wakacje z dzieckiem na pewno sie gdzies wybierzemy ja moj R dzidzia i sunia, bedzie ciekawie :) Wypraw sie nie boje moja mama jak urodzila mojego brata to mial kilka miesiecy i spalismy pod namiotem w karpaczu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 19:22

• kataryna Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja wczoraj miałam prenatalne (nikomu nie polecam tak późno wykonywanie tych badań). Nawet śmiesznie było bo mały wystawił się kręgosłupem i musiałam trzy razy podchodzić do badania. Pomogły cukierki żurawinowe, które go ruszyły.
    Wyniki wszystkie w normie, narządy na swoim miejscu. Zmolestowałam lekarza o płeć, powiedział że prawdopodobnie chłopak ( na usg 17.03 moja gin też mi tak powiedziała), więc bardzo się cieszę. Mam nadzieję, że LEON nie zmieni się w eLEONorę :D
    Teraz czekamy na wyniki z krwi, mam nadzieję, że będą ok.

kasig, Staraczka23, la_lenka, wiaraczynicuda, adzia, easymum, Wonderland, chabasse, Kasiarzynka, Carolline lubią tę wiadomość

0d1ydqk3uuyb0t1i.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka niby tak... ale po prostu jakoś nie wiem czym bym zaufała zagranicą lekarzom w punktach medycznych w hotelu, moze i moje podejście jest bardzo złe, ale nic nie poradzę =)

Mnie by wystarczył wyjazd na kilka dni do Wrocławia... kocham to miasto =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny Lady, Skabarka a moze wkleicie zdjęcia swoich domków jesli jest juz co pokazac?

Ależ proszę bardzo :) z przodu,
    5215l5.jpg

z tyłu będzie ogród
    8y9oad.jpg

w środku plan:)

34s3xp1.png

la_lenka, kataryna, adzia, Wonderland, chabasse, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kataryna Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie pominę tematy dominujące a ośmielę się zapytać czy kogoś też tak strasznie swędzi skóra???
    Całe ciało jest jakby wyschnięte, nie pomagają różnego rodzaju balsamy, mleczka, olejki.
    Mam problemy z tarczycą (niedoczynność, wynik 2,88, euth. 50mg) i endo powiedział że może to być przyczyną, ale żeby aż tak?

do tego strasznie boli mnie pod żebrami z prawej strony :/ tak zaraz pod, już nawet się śmiałam że te ostatnie mam chyba złamane taki ból

ma ktoś też tak?

0d1ydqk3uuyb0t1i.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też odpuszczamy wakacje ze względu na już pewnie duży brzuch (lipiec), co by było dla mnie męczarnią, a z drugiej strony tak jak sigma wolimy zostawić urlop męża na czas, jak się dziecko urodzi. Już myślę o wyjeździe na wakacje w przyszłym roku, jak bobo będzie słodko wywracał sie na plaży hehe. Może uda mu się postawić pierwsze kroki nad morzem:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataryna dobrze, ze jest wszystko ok.
    Ja wrocilam. Mialam badanie potrojne prenatalne na nfz ;)
    Wszystko wyglada ladnie, ale jeszcze musza zbadac krew i mocz ;)

Powiedzialismy tesciowej o wnuku i strzelila focha o.O bo ona chce wnuczke i juz tyle ma ciuszkow dla dziewczynki. Powiedziala, ze nie rozmawia z nami...byla b. Niemila..szkoda gadac! A i powiedziala, ze mam szybko zachodzic w kolejna ciaze i ma byc dziewczynka!
    Tesc za to dumny jak paw!

Jeszcze siostrzenica sie poplakala, bo liczyla na kuzynke, ze beda razem sie bawic i malowac paznokcie, ale ona ma 4 latka, wiec jej mozna to wybaczyc!

Reszta rodziny zadowolona ze zdrowe i o to chyba chodzi...

kataryna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataryna wrote:
    Wybaczcie pominę tematy dominujące a ośmielę się zapytać czy kogoś też tak strasznie swędzi skóra???
    Całe ciało jest jakby wyschnięte, nie pomagają różnego rodzaju balsamy, mleczka, olejki.
    Mam problemy z tarczycą (niedoczynność, wynik 2,88, euth. 50mg) i endo powiedział że może to być przyczyną, ale żeby aż tak?

do tego strasznie boli mnie pod żebrami z prawej strony :/ tak zaraz pod, już nawet się śmiałam że te ostatnie mam chyba złamane taki ból

ma ktoś też tak?
    Swedzi ciebie co konkretnie? Jak miejsca w których moga byc rozstępy to wlasnie na nie cie swedzi, ja mialam ostatnio swędzenie łydek niewiem skad :/
    kulo mnie dokladnie tak jak piszesz prawa strona pod zebrami chyba 2 dni temu wieczorem

kataryna, kataryna lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataryna ja też mam problem ze skórą... czym bym nie smakowała to ręce, buzia, dłonie i nogo suche jak noe wiem...
    Normalnie nie dość, ze w dotyku skóra jest nieprzyjemna to jeszcze z daleka widać, ze strasznie sucha...

Tez mam niedoczynność...wyniki z zeszłego miesiąca niecałe 3... teraz jestem na eut.100 na zabicie poziomu...

Zapomniałam dopisałac... tak, ta sucha skora mnie swędzi =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 19:41

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady fajny domek =)
    Ładny masz w środku rozkład =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataryna wrote:

ma ktoś też tak?

Kataryna ja mam tak z bólem po prawej stronie pod żebrami. Nie wiem co to jest, ale wczoraj już płakać mi się chciało jak zasypiałam i nie mogłam przez to znaleźć sobie miejsca. Najlepiej jest, jak to sobie rozciągnę.
    Co do swędzenia, to nie mam takiego objawu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ ja nie pisalam ale tesc tez gada o wnuku, pytal o imiona wiesz i jak podalam dla dziewczynki to nosem krecil ze takie dziwne te imiona, az sie odezwalam JA NIE KOMENTUJE IMION TWOICH DZIECI :D zamknął ryja :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ nic się nie przejmuj... przejdzie Jej =)

Staraczka Ty to chyba nie masz zbyt dobrych kontaktow z tesciami? ... takie mam wrażenie ;D

Staraczka23 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sucha skórę mi sie sprawdza z Ziaji krem na rozstepy od 4 mca ;) cudo u ladnie pachnie ;)

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ