Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez boję sie wyjechać, pozostana wyjazdy nad morze i jezioro oczywiście nie wiem jak bede znosila upały

Aldona żałuję ze zdjęcia nie zrobilam jak sie dopadlam do lodow typu trio czekolada truskawka i wanilia
czekoladowe zniknely nawet szkoda bylo brac deserowki litr lodow na kolanach mialam i jadlam 
A tobie smacznego ja czekam na dostawe chałwy
-
Angelaa uważaj na siebie, dużo odpoczywaj i leż... najważniejsze, ze przetrwaliscie to krwawienie.
A co do kosmowki to slyszalam tak jak Lenka pisała, ze ona może się z powrotem przykleić... musisz być dobrej myśli
-
nick nieaktualnyJa też mam smaka na lody w ciąży bardzo

A co do urlopu to ja się nie boję za bardzo, że coś się stanie, bo ciąża u mnie przebiega wzorowo, ciąża nie jest zagrożona, odpukać nieprzyjemności z 1 trymestru ciąży odchodzą, więc jestem tego zdania, że jak ma się coś stać to może stać się w domu jak i za granicą?Nie ma żadnej różnicy.Nie popadam w paranoje.Samą podróżą też się nie martwię, bo od początku samej ciąży już parokrotnie wybrałam się w trasę 9 godzinną samochodem, a samolotem pewnie leciałabym sporo krócej, zresztą kobiety w ciąży latają samolotami, więc nie dajmy się zwariować!A jak się coś dzieje to za granicą też są szpitale i lekarze, a ja mam europejskie ubezpieczenie
Tylko bardziej zastanawiam się nad terminem i kierunkiem
Z jednej strony chciałabym teraz bo jeszcze brzuszek nie ciąży, mam wielką ochotę na wakacje u nas jeszcze chłodno, a z 2 strony wolałabym troszkę później żeby mieć fajną pamiątkę zdjęcia z brzuszkiem z wakacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 19:10
-
nick nieaktualnyGusiak taka prawda, ze to właśnie w ciąży trzeba się relaksować ile się da i super wykorzystać ten czas, bo ten czas się już nie powtórzy, z dzieckiem pewnie tym bardziej nigdzie się tak szybko nie wybierzesz
To ostatni urlop z Mężem już niby w trójkę, ale jeszcze we dwoje
-
Koalka no jeśli wszystko przebiega wzorowo, a lekarz nie będzie widział przeciwwskazań, po za tym pojedziesz do europejskiego kraju z europejskim ubezpieczeniem, to myślę że dużego ryzyka nie ma. Ja tam się boję, ale u mnie nie wszystko przebiega wzorowo więc może dlatego dmucham na zimne
-
nick nieaktualnyO tak LODY mam czekoladowe w zamrażarce chyba zaraz po nie pojde:)
W te wakacje nie jedziemy nigdzie choc tez chcialam za granice ale kasy brak bo tyle wydatkow jest remont dziecko
ale w kwietniu na weekend jedziemy do krakowa w maju do gdanska a w czerwcu mysle ze w gory
takze takie weekendowe wypadziki z psiakiem:)
za to kolejne wakacje z dzieckiem na pewno sie gdzies wybierzemy ja moj R dzidzia i sunia, bedzie ciekawie
Wypraw sie nie boje moja mama jak urodzila mojego brata to mial kilka miesiecy i spalismy pod namiotem w karpaczu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 19:22
-
Cześć dziewczyny!
Ja wczoraj miałam prenatalne (nikomu nie polecam tak późno wykonywanie tych badań). Nawet śmiesznie było bo mały wystawił się kręgosłupem i musiałam trzy razy podchodzić do badania. Pomogły cukierki żurawinowe, które go ruszyły.
Wyniki wszystkie w normie, narządy na swoim miejscu. Zmolestowałam lekarza o płeć, powiedział że prawdopodobnie chłopak ( na usg 17.03 moja gin też mi tak powiedziała), więc bardzo się cieszę. Mam nadzieję, że LEON nie zmieni się w eLEONorę
Teraz czekamy na wyniki z krwi, mam nadzieję, że będą ok.
kasig, Staraczka23, la_lenka, wiaraczynicuda, adzia, easymum, Wonderland, chabasse, Kasiarzynka, Carolline lubią tę wiadomość
-
Koalka niby tak... ale po prostu jakoś nie wiem czym bym zaufała zagranicą lekarzom w punktach medycznych w hotelu, moze i moje podejście jest bardzo złe, ale nic nie poradzę

Mnie by wystarczył wyjazd na kilka dni do Wrocławia... kocham to miasto
-
4me wrote:Dziewczyny Lady, Skabarka a moze wkleicie zdjęcia swoich domków jesli jest juz co pokazac?
Ależ proszę bardzo
z przodu,

z tyłu będzie ogród

w środku plan:)
la_lenka, kataryna, adzia, Wonderland, chabasse, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Wybaczcie pominę tematy dominujące a ośmielę się zapytać czy kogoś też tak strasznie swędzi skóra???
Całe ciało jest jakby wyschnięte, nie pomagają różnego rodzaju balsamy, mleczka, olejki.
Mam problemy z tarczycą (niedoczynność, wynik 2,88, euth. 50mg) i endo powiedział że może to być przyczyną, ale żeby aż tak?
do tego strasznie boli mnie pod żebrami z prawej strony
tak zaraz pod, już nawet się śmiałam że te ostatnie mam chyba złamane taki ból
ma ktoś też tak? -
My też odpuszczamy wakacje ze względu na już pewnie duży brzuch (lipiec), co by było dla mnie męczarnią, a z drugiej strony tak jak sigma wolimy zostawić urlop męża na czas, jak się dziecko urodzi. Już myślę o wyjeździe na wakacje w przyszłym roku, jak bobo będzie słodko wywracał sie na plaży hehe. Może uda mu się postawić pierwsze kroki nad morzem:D
-
nick nieaktualnyKataryna dobrze, ze jest wszystko ok.
Ja wrocilam. Mialam badanie potrojne prenatalne na nfz
Wszystko wyglada ladnie, ale jeszcze musza zbadac krew i mocz
Powiedzialismy tesciowej o wnuku i strzelila focha
bo ona chce wnuczke i juz tyle ma ciuszkow dla dziewczynki. Powiedziala, ze nie rozmawia z nami...byla b. Niemila..szkoda gadac! A i powiedziala, ze mam szybko zachodzic w kolejna ciaze i ma byc dziewczynka!
Tesc za to dumny jak paw!
Jeszcze siostrzenica sie poplakala, bo liczyla na kuzynke, ze beda razem sie bawic i malowac paznokcie, ale ona ma 4 latka, wiec jej mozna to wybaczyc!
Reszta rodziny zadowolona ze zdrowe i o to chyba chodzi...
kataryna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySwedzi ciebie co konkretnie? Jak miejsca w których moga byc rozstępy to wlasnie na nie cie swedzi, ja mialam ostatnio swędzenie łydek niewiem skadkataryna wrote:Wybaczcie pominę tematy dominujące a ośmielę się zapytać czy kogoś też tak strasznie swędzi skóra???
Całe ciało jest jakby wyschnięte, nie pomagają różnego rodzaju balsamy, mleczka, olejki.
Mam problemy z tarczycą (niedoczynność, wynik 2,88, euth. 50mg) i endo powiedział że może to być przyczyną, ale żeby aż tak?
ma ktoś też tak?
kulo mnie dokladnie tak jak piszesz prawa strona pod zebrami chyba 2 dni temu wieczorem
kataryna, kataryna lubią tę wiadomość
-
Kataryna ja też mam problem ze skórą... czym bym nie smakowała to ręce, buzia, dłonie i nogo suche jak noe wiem...
Normalnie nie dość, ze w dotyku skóra jest nieprzyjemna to jeszcze z daleka widać, ze strasznie sucha...
Tez mam niedoczynność...wyniki z zeszłego miesiąca niecałe 3... teraz jestem na eut.100 na zabicie poziomu...
Zapomniałam dopisałac... tak, ta sucha skora mnie swędzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 19:41
-
kataryna wrote:Wybaczcie pominę tematy dominujące a ośmielę się zapytać czy kogoś też tak strasznie swędzi skóra???
ma ktoś też tak?
Kataryna ja mam tak z bólem po prawej stronie pod żebrami. Nie wiem co to jest, ale wczoraj już płakać mi się chciało jak zasypiałam i nie mogłam przez to znaleźć sobie miejsca. Najlepiej jest, jak to sobie rozciągnę.
Co do swędzenia, to nie mam takiego objawu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny