X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me no choć jakaś miłośniczka sushi ;) No ja chyba też chociaż na takie grillowane się wybiorę chociaż wybór wtedy się zmniejsza nie jest tak łatwo już coś wybrać ;) Ja też w życiu nie chciałabym ryzykować zdrowiem mojego synusia, ale też nie chce popadać aż w paranoje i generalnie jem normalnie-tak jak przed ciążą, jedynie unikając tych zakazanych produktów ;)

A co do spodni to ja mam właśnie jeansy ciążowe z H&M z przetarciami,dziurami i jestem super z nich zadowolona!Wiadomo, ze w ciąży nie ma co szaleć z spodniami typowo ciążowymi tym bardziej, że największy brzuch będziemy miały latem, więc trzeba się zaopatrzyć w sukienki :) ale 1 para spodni to moim zdaniem niezbędne minimum :)
    Kupiłam jeszcze legginsy ciążowe z h&m wzięłam rozm. M i jak na razie mi duże, w brzuchu to nie problem bo urośnie ;) ale w dupce i udach, więc nie wiem czy aż tak przytyje ze będą mi obcisłe tak jak być powinny...
    w H&M są jeszcze calkiem fajne ciążowe ciuchy, bo C&A totalnie nie mój styl, ciuchy ciążowe wyglądają tam dla mnie staromodnie, jak dla jakiś ciotek klotek ;)

Aldonaa w szoku jestem, że dom można gdziekolwiek kupić umeblowany za taką cene...! U mnie to nawet porządnego mieszkania w tej cenie się nie dostanie!

A co do przewijaka to ja na pewno kupię! Mieszkamy w domku, więc miejsca jest dużo, dla dzidziusia jest osobny pokój przewidziany(chociaż na początku to z nami w sypialni pewnie będzie), więc miejsce na przewijak się z najdzie, a jakoś też nie wyobrażam sobie przewijać dziecko na moim łóżku sypialnianym ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 17:05

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch też się rozlewa, nie jest zgrabną piłeczką - ale to nie z okazji ciąży tylko oponki która tam była wcześniej :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Duzo kg ucieknie od karmienia pewnie i biegania za dzieciaczkiem ;)

Paulinek na to właśnie też liczę ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka - jadłam jakiś czas temu sushi, zadzwoniłam do zaufanej knajpy (gdzie wiem, że dbają o higienę i o klienta) i poprosiłam, żeby sushi master przygotował coś specjalnie dla ciężarnej :) bez problemu przerobili mi zestaw na bezpieczny - był z surimi, krewetkami zgrillowanymi nad palnikiem i pieczonym łososiem. Może nie aż tak smaczne jak surowe, ale lepszy rydz, niż nic ;)

(ja też uwielbiam i mogłabym się żywić codziennie sushi :P)

A wczoraj byliśmy na tajskim jedzonku, całkiem smacznie było :) tyle, że nie brałam krewet, bo nie miałam zaufania do knajpy - poszłam w kurczaka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 17:16

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego Waszego opowiadania o sushi chyba skończy się tak, ze zanim je ukrece w domu to pojadę i wezmę jakiś zestawik =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhmm ja też już mam taką ochotę na sushi, że nie wiem!ale póki co to idę pocieszyć się pomidorówką ;)

Sigma wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo mam pytanie na priv ;)

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego przed chwila pomarancze zjadlam zagryzlam kawalkiem kiełbasy bo wy o sushi a ja glodna :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinam chałke z mleczkiem =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę zjeść chałwe <3

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy tu kusicie żeby iść do lodówki:D Zaraz zjem krokiety:p
    W ogóle strasznie szybko mi dzisiaj leci ten czas...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się wyprzeć ze świadomości co ja ostatnio jem, bo jest mi dosłownie wstyd jak głębiej pomyślę. Owoce, soki, herbata z miodem. Czasem próbuje zjeść zupy, ale nie bardzo daje rade. Pocieszam się, że to przez chorobę, gorączkę, zawalony nos. I, że tydzień mniej zbilansowanej diety nie zaszkodzi, odbije sobie jak wydobrzeje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wieczorne glodomory :D

• adzia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale robicie smaka ☺ zjadłam cały talerz łazanek i wcinam drugą pomarańcze. A gdzie tam wieczór ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 18:08

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z wami , ostatnio sie nie odzywałam ale wyladowałam w szpitalu ,dostałam takiego mocnego krwawienia zywa krwią masakra myślałam że zawału dostane , myslałam że juz po wszystkim , po badaniu okazalo sie ze serduszka biją , lekarz mówił ze kosmówka sie odkleja , ale nic wiecej nie wiem , moz któras z was miała taka sytuacje ? nawet sie bałam zapytac lekarza jakie sa szanse , co myslicie?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny angela musisz duzo lezec aby sie nie odkleila, dobrze ze juz jest ok mysl pozytywnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny planujecie jeszcze jakiś urlopik zagraniczny?? bo ja mam bardzo ochotę się gdzieś wybrać, lekko wygrzać (oczywiście wiem, że w ciąży trzeba uważać na słońce) jeszcze przed porodem tak max. do połowy czerwca, ale myślę, że może nawet i do maja, tak żeby zmieścić się jeszcze w 2 trymestrze, bo później to już i za ciężko i za ciepło..

Angelaa 3maj się!Odpoczywaj i dużo leż!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 18:17

• kasig Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja to rozważałam, też miałam ochotę na troszkę cieplejsze klimaty typu Chorwacja, Bułgaria, ale jednak się boję, bo gdyby cokolwiek się działo to nie wybaczyłabym tego sobie, dlatego ja odpuściłam i jeśli już to wybiorę raczej tydzień nad naszym morzem, ale myślę że powinnaś porozmawiać przede wszystkim z lekarzem czy on zważywszy na przebieg Twojej ciąży nie widzi przeciwskazań

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety będę miała w czerwcu sesję, a w maju jeszcze zajęcia, także odpada u mnie urlop :( nigdzie na dłużej nie pojedziemy, może jak będzie ładna pogoda to strzelimy kilka weekendowych wyjazdów nad jeziorka niedaleko. Zresztą wolę, żeby mąż zachował urlop, bo przyda się po porodzie troszkę dłuższy ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    witam się z wami , ostatnio sie nie odzywałam ale wyladowałam w szpitalu ,dostałam takiego mocnego krwawienia zywa krwią masakra myślałam że zawału dostane , myslałam że juz po wszystkim , po badaniu okazalo sie ze serduszka biją , lekarz mówił ze kosmówka sie odkleja , ale nic wiecej nie wiem , moz któras z was miała taka sytuacje ? nawet sie bałam zapytac lekarza jakie sa szanse , co myslicie?
    Mi się kosmówka odklejała w związku z krwiakiem. Dość szybko się przykleiło, teraz już jest ok. Powinnaś leżeć, bo każdy ruch może prowokować skurcze macicy co będzie powodować dalsze odklejanie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:13

Staraczka23, adzia lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ