Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny4me no choć jakaś miłośniczka sushi
No ja chyba też chociaż na takie grillowane się wybiorę chociaż wybór wtedy się zmniejsza nie jest tak łatwo już coś wybrać
Ja też w życiu nie chciałabym ryzykować zdrowiem mojego synusia, ale też nie chce popadać aż w paranoje i generalnie jem normalnie-tak jak przed ciążą, jedynie unikając tych zakazanych produktów 
A co do spodni to ja mam właśnie jeansy ciążowe z H&M z przetarciami,dziurami i jestem super z nich zadowolona!Wiadomo, ze w ciąży nie ma co szaleć z spodniami typowo ciążowymi tym bardziej, że największy brzuch będziemy miały latem, więc trzeba się zaopatrzyć w sukienki
ale 1 para spodni to moim zdaniem niezbędne minimum 
Kupiłam jeszcze legginsy ciążowe z h&m wzięłam rozm. M i jak na razie mi duże, w brzuchu to nie problem bo urośnie
ale w dupce i udach, więc nie wiem czy aż tak przytyje ze będą mi obcisłe tak jak być powinny...
w H&M są jeszcze calkiem fajne ciążowe ciuchy, bo C&A totalnie nie mój styl, ciuchy ciążowe wyglądają tam dla mnie staromodnie, jak dla jakiś ciotek klotek
Aldonaa w szoku jestem, że dom można gdziekolwiek kupić umeblowany za taką cene...! U mnie to nawet porządnego mieszkania w tej cenie się nie dostanie!
A co do przewijaka to ja na pewno kupię! Mieszkamy w domku, więc miejsca jest dużo, dla dzidziusia jest osobny pokój przewidziany(chociaż na początku to z nami w sypialni pewnie będzie), więc miejsce na przewijak się z najdzie, a jakoś też nie wyobrażam sobie przewijać dziecko na moim łóżku sypialnianym ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 17:05
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoalka - jadłam jakiś czas temu sushi, zadzwoniłam do zaufanej knajpy (gdzie wiem, że dbają o higienę i o klienta) i poprosiłam, żeby sushi master przygotował coś specjalnie dla ciężarnej
bez problemu przerobili mi zestaw na bezpieczny - był z surimi, krewetkami zgrillowanymi nad palnikiem i pieczonym łososiem. Może nie aż tak smaczne jak surowe, ale lepszy rydz, niż nic 
(ja też uwielbiam i mogłabym się żywić codziennie sushi
)
A wczoraj byliśmy na tajskim jedzonku, całkiem smacznie było
tyle, że nie brałam krewet, bo nie miałam zaufania do knajpy - poszłam w kurczaka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 17:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja staram się wyprzeć ze świadomości co ja ostatnio jem, bo jest mi dosłownie wstyd jak głębiej pomyślę. Owoce, soki, herbata z miodem. Czasem próbuje zjeść zupy, ale nie bardzo daje rade. Pocieszam się, że to przez chorobę, gorączkę, zawalony nos. I, że tydzień mniej zbilansowanej diety nie zaszkodzi, odbije sobie jak wydobrzeje.
-
nick nieaktualny
-
witam się z wami , ostatnio sie nie odzywałam ale wyladowałam w szpitalu ,dostałam takiego mocnego krwawienia zywa krwią masakra myślałam że zawału dostane , myslałam że juz po wszystkim , po badaniu okazalo sie ze serduszka biją , lekarz mówił ze kosmówka sie odkleja , ale nic wiecej nie wiem , moz któras z was miała taka sytuacje ? nawet sie bałam zapytac lekarza jakie sa szanse , co myslicie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny planujecie jeszcze jakiś urlopik zagraniczny?? bo ja mam bardzo ochotę się gdzieś wybrać, lekko wygrzać (oczywiście wiem, że w ciąży trzeba uważać na słońce) jeszcze przed porodem tak max. do połowy czerwca, ale myślę, że może nawet i do maja, tak żeby zmieścić się jeszcze w 2 trymestrze, bo później to już i za ciężko i za ciepło..
Angelaa 3maj się!Odpoczywaj i dużo leż!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 18:17
-
Koalka ja to rozważałam, też miałam ochotę na troszkę cieplejsze klimaty typu Chorwacja, Bułgaria, ale jednak się boję, bo gdyby cokolwiek się działo to nie wybaczyłabym tego sobie, dlatego ja odpuściłam i jeśli już to wybiorę raczej tydzień nad naszym morzem, ale myślę że powinnaś porozmawiać przede wszystkim z lekarzem czy on zważywszy na przebieg Twojej ciąży nie widzi przeciwskazań
-
nick nieaktualnyJa niestety będę miała w czerwcu sesję, a w maju jeszcze zajęcia, także odpada u mnie urlop
nigdzie na dłużej nie pojedziemy, może jak będzie ładna pogoda to strzelimy kilka weekendowych wyjazdów nad jeziorka niedaleko. Zresztą wolę, żeby mąż zachował urlop, bo przyda się po porodzie troszkę dłuższy
-
Mi się kosmówka odklejała w związku z krwiakiem. Dość szybko się przykleiło, teraz już jest ok. Powinnaś leżeć, bo każdy ruch może prowokować skurcze macicy co będzie powodować dalsze odklejanie.Angelaa wrote:witam się z wami , ostatnio sie nie odzywałam ale wyladowałam w szpitalu ,dostałam takiego mocnego krwawienia zywa krwią masakra myślałam że zawału dostane , myslałam że juz po wszystkim , po badaniu okazalo sie ze serduszka biją , lekarz mówił ze kosmówka sie odkleja , ale nic wiecej nie wiem , moz któras z was miała taka sytuacje ? nawet sie bałam zapytac lekarza jakie sa szanse , co myslicie?