X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie zazdrość bo nie wiadomo czy mi się potem na boki nie rozleje :) a zresztą tak jak mówisz dziecko najważniejsze, więc nieważne jakoś to przetrawimy :) też myślałam o ćwiczeniach bo przytyłam już 3,5kg, ale ze względu na niedawne krwawienie na razie mam zakaz od lekarza

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    U mnie piłeczka z przodu ale też poszło w uda i w tyłek (przed ciążą dużo cieszyłam a od grudnia w zasadzie bez ruch mnie dopadł więc już sami to spowodowało że moje mięśnie zniknęły) .to nic :-) Ola się urodzi, a ja swoim zwyczajem wrócę do treningów :-)
    Mi tez maz tak powtarza, ze mam chodzic na spacerki bo tez co jakis czas mam plamienia. Teraz jak bedzie ladnie to bede dotleniac Gerwka co najmniej godzinnym spacerkiem ;)

• Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak tak samo mysle :)

Haa udało sie uwiecznic zdjęcie mojego lolka :)
    ten pies jest taki mądry, wyczuwa od początku lokatora i juz próbuje nasluchiwac co sie dzieje w brzuchu, nie ma dnia aby tak nie polezal sobie na moim brzuchu :) rozczula mnie to bardzo
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3b88f4330d6.jpg

hihi to tak jak moja nela :D

rrgu83a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko brzuch się powiększa. W spodnie sie dopinam nadal, choć to tez zależy od dnia, czasem trochę mnie cisną jak usiade i muszę odpiac guziczek. Ale wczoraj doktor macał macice i podobno powiększa się właściwie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez brzuch na boki leci jak leze na wznak :D
    Wcale nie bede żałować zadnych rozstępów wagi cellulitu, za dlugo czekalam na swoj upragniony cud jakim jest zycie aby narzekac na defekt skóry, oczywiście tez bedzie dieta i ćwiczenia ale teraz chce cieszyc sie rosnacymi gabarytami, w wakcje pewnie bede narzekac bo juz teraz puchna mi kostki ale dziecko tak jak mowicie jest najważniejsze <3 takie nasze malutkie skarby :)

Do mnie deszcz zawitał :/

nick nieaktualny, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela22 wrote:
    hihi to tak jak moja nela :D
    Wlasnie niewoem czy ty czy anulka dodala zdjecie z kotem ktory lezal :D
    wtedy pisalam ze moj pies na mnie leniuchuje :D i w koncu dzisiaj udalo sie to uwiecznic :D

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie brzucho wystaje do przodu- tak śmiesznie sterczy, poza tym na twarzy jestem jakaś pyzata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 16:26

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A patrzycie czy objawila sie linia I czy pępek zmienil kształt?

Ja widze tą linię pod światło i pępek jak by sie zamykał bo zawsze miałam otwarty a teraz coraz mniejsza ta dziura :D

I chcialam powiedziec ze jak juz leze na wznak dłużej to czuje podbrzusze kuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy faktycznie przez całą ciąże nie będziecie jadły sushi??Ja wyczytałam, że nie można no i od kiedy jestem w ciąży to nie jem...ale tak mnie ciągnie, nie wiem jak wytrzymam jeszcze tyle miesięcy??Nie jestem jakimś miłośnikiem sushi, ale tak raz na jakiś czas lubię zjeść..A i czy jak będę karmiła piersią to też dalej nie mogę jeść sushi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 16:35

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli podbrzusze jak leze na wznak...pepek hmm ja mam chyba studnie bez dna ;p maz sie z niego zawsze smieje i czeka az wyskoczy, choc go ciagle uswiadamiam, ze moj pepol sie splyci on wie jednak lepiej ;D

• la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linie to już mam od dawna, tylko taką bardzo delikatną. Co jest w sumie dziwne, że tak szybko, bo jestem blondynką (choć ciemno blond), o raczej jasnej karnacji.
    Pępek jeszcze normalny, nie zapowiada się żadna zmiana.

A sushi to nie jadłam nigdy w życiu, nie tylko w ciąży. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 16:36

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby przytylam jakies 3-4 kg ale dalej w jeansy wchodze bez trudu, zadnych ubran ciazowych nic ;) niektorzy mowia ze nic po mnie nie widac...ja jednak widze rosnacy brzucho ;)

• Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ja też (w sumie mąż) zauważyłam że mi się pępek spłycił i to bardzo a zawsze miałam baaardzo głęboki :) lini jeszcze nie widze :)

rrgu83a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ rozbawila mnie ta studnia :D

Ja nie przepadam za sushi :)

Lenka tez mam jasna karnacje i linia widoczna :D
    Paulinek u mnie odwrotnie haha waga w dół a pytają ile przytylam bo widac po mnie no i ciasniejsze ciuchy ciasne :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny czy Wy faktycznie przez całą ciąże nie będziecie jadły sushi??Ja wyczytałam, że nie można no i od kiedy jestem w ciąży to nie jem...ale tak mnie ciągnie, nie wiem jak wytrzymam jeszcze tyle miesięcy??Nie jestem jakimś miłośnikiem sushi, ale tak raz na jakiś czas lubię zjeść..A i czy jak będę karmiła piersią to też dalej nie mogę jeść sushi?
    Ja uwielbiam sushi! I wlasnie ide w niedziele :) ale ja bede teraz jadla tylko grillowane. Zadnej surowizny mimo wszystko nie biore- za duze ryzyko, nie wiadomo tak do konca jak swieze sa te ryby i jakie warunki panuja tam, hdzie je przechowuja, przygotowuja ;)

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lini jeszcze nie mam, pępek też mi się zbytnio nie zmienił poki co, dalej jest wielki jak krater :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig u mnie to samo,, tylko brzuch wielki jak u piwosza początkującego :D

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam chyba u kwietniowek, ze tam dziewczyny jedzą sushi - sama bylam ciekawa czy wolno, bo baaaaaaardzo lubię =))

Dlatego też planuję sobie je zrobić w domku... kupię makrele, lososia (oczywiście wędzone na cieplo, bo już wiem ze takie nam wolno) i ukręcę ;D

a co do brzuszka u mnie się jednak rozlewa... niestety... w sumie poszly mi kg niestety w uda i tyłek... ale trudno, od września wezmę się ostro za ćwiczenia, a ze nigdy nie mialam problemów w waga i jak chciałam schudnąć to ładnie, wiec wiem ze dam radę =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo kg ucieknie od karmienia pewnie i biegania za dzieciaczkiem ;)

‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ