Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mozjaka wrote:świetnym zakupem, który zawdzięczam mamie, był za to metalowy stojak na wanienkę. składał się, wiec nie zawadzał w łazience a podczas mycia dziecka człowiek nie musiał się schylać. Szczególnie po cc był przydatny.
Stojak na wanienke to pewnie kupimy... chociażby z tego względu, ze mamy bardzo mała łazienkę i to w dodatku z prysznicem
Także kąpiele będziemy musieli uskuteczniac w pokoju
-
nick nieaktualnya ja zaopatrze sie w przewijak. Ale tak naprawde to do nocnego przewijania. Maluszek bedzie z nami w pokoju spal, a ze ja spie od sciany to poprostu bedzir mi jie wygodnie przeskakiwac przez meza. W dzien bede na lozku przewijac bo tak najwygodniej, dzieci lubia sobie polezec na golaska i ma przewijaku sobie nie wyobrazam.
-
Znowu moja siostra nie wyobrażała sobie życia bez przewijaka, używała bardzo długo przy każdym z dzieci. Ja planuje, najlepiej oddzielny, może na komodzie ale nie wiem jak, bo mam 2x1,20m miejsca na kącik małej - i tam się musi zmieścić wszystko i jeszcze zostać miejsce do przejścia.
-
Dżuls ale z tego co kojarzę to Ty jesteś z Warszawy..no to cena mieszkań też jest spora :-)Co innego jak budujesz dom i to w małej miejscowości (cena działki odpowiednio niższa). Co do mieszkań to mam porównanie bo w 2008 roku kupiliśmy mieszkanie we wrocławiu i teraz za tą kwotę można dostać coś dużo lepszego. Ogólnie teraz ceny mieszkań poszły w dół. Nie wiem jak to jest w innych miastach bo my siedzimy jako forma w deweloperce więc widzę co się obecnie dziejeDżuls wrote:Kurna no, chcieliśmy z mężem zamienić mieszkanie na większe o jeden jedyny pokój, rozglądaliśmy się po naszej okolicy i ten jeden pokój to 100tys zł więcej. A Wy za taką kasę sobie budujecie domu po 100m
zazdraszczam 
-
aldonaa wrote:My tez kupilismy dom z ogrodem. Dzialka 900 metrow, dom 140 metrow. Urzadzony z meblami , lazienkami no wszystko na picus glancus za 250 tys. Oczywiscie na ktedyt, ale tu tak ladnie ze bylo warto. Teraz tylko sciany robimy po swojemu, bo wyposazenie bylo baaaardzo ladne. Latem taras ktory jest trzeba odnowic i bedzie pieknie. Jak bedzie ladna pogoda i troche bardziej zielono , to zrobie zdjecia i wrzuce tu Wam.
Gdzie sa takie ceny domów?
Bardzo fajnie trafiliście... własny dom, działka... uważam, ze cena tez jak za taki gotowy dom to moim zdaniem całkiem niezła
-
nick nieaktualnyteż taka wysoka jestem 179 dokładnie mamAnitka201 wrote:Ja przewijak kupuję. Wiem, że są zwolennicy jak i przeciwnicy ale oboje z mężem jesteśmy wysocy (ja 178, mąż 198) z racji wzrostu mąż często ma problemy z kręgosłupem i mimo, że ćwiczy odpowiednie mięśnie to jednak problem powraca.
mąż 185
-
nick nieaktualnyMy poki co moeszkamy w dwupokojowym. W jednym nasz syn, w drugim my i tam dostawimy lozeczko malenstwa. Za dwa lata tesciowa odstapi nam swoje mieszkanie 3 pokojowe, i wtedy zrobimy osobny pokoj dziecku.
Pamietam jak ja bylam mala, mieszkanie 2 pokojowe w jednym moj pradziadek a w drugim moi rodzice, ja i 2 rodzenstwa. Do dzisiaj wspominam to bardzo milo mimo, ze miejsca to prawie nie bylo. A jeszcze do tego moi rodzice brali na przetrzymanie siestrzencow mojej mamy, ktorzy dorastali i chcieli w stolicy troche pozyc. I dalo sie jakos
-
Staraczka23 wrote:też taka wysoka jestem 179 dokładnie mam
mąż 185
dla mnie wysoki facet to priorytet
przy takim, który jest mojego wzrostu lub niższy głupio bym się czuła (taka duża
) a tak to na imprezy mogę sobie pozwolić na wysokie szpile bez obaw, ze przerosnę męża
-
nick nieaktualnySzpileAnitka201 wrote:
dla mnie wysoki facet to priorytet
przy takim, który jest mojego wzrostu lub niższy głupio bym się czuła (taka duża
) a tak to na imprezy mogę sobie pozwolić na wysokie szpile bez obaw, ze przerosnę męża 
Nosiłam je jak byłam singielką hahaha a teraz lipton , z resztą odzwyczaiłam się , przeszłam na styl sportowy tak na luzie ale dekolty dalej są
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Szpile
Nosiłam je jak byłam singielką hahaha a teraz lipton , z resztą odzwyczaiłam się , przeszłam na styl sportowy tak na luzie ale dekolty dalej są 
u mnie szpile tylko od imprezy, na co dzień baletki, adidasy i wszelkiego typu płaskie obuwie :-)spodnie z dziurami, któych nie mogą przeboleć moi prawie 70 letni teściowie
-
nick nieaktualnyto sobie mogę wyobrazić bo starsi ludzie wiesz ja to mówię " nie ta era " swoją drogą jak ja mam ubrać obcasy to tak do 6cm bo wyższe to katorga dla moich kolan , wiesz jak niektóre chodzą śmiesznie w wysokich nawet niskie kobiety czasami tak wyglądajaAnitka201 wrote:
u mnie szpile tylko od imprezy, na co dzień baletki, adidasy i wszelkiego typu płaskie obuwie :-)spodnie z dziurami, któych nie mogą przeboleć moi prawie 70 letni teściowie 

Ostatnio przerzuciłam się na botki na koturnie są wygodne stabilne i wiem że zębów nie będę liczyła
-
My mamy dom 140 metrów (5 pokoi, łazienka z ubikacją, pralnia, kotłownia, kuchnia, spiżarnia no i korytarz dość spory). Niby wszystko fajnie ale mieszka z nami jeszcze teściu- człowiek anioł i zameldowana jest siostra męża, która nie mieszka i raczej nie zamierza. Boję się dnia kiedy jej się zachce mieszkać dlatego chcemy wybudować swój dom. Mamy o tyle dobrze, że zero kredytów, jakieś oszczędności i działka, która czeka na budowę
-
nick nieaktualny
-
Co do szpilek to ja właśnie cierpię, ze teraz przez jakiś rok raczej je odstawie... chociaż uwielbiam i niestety (dla moich kości) tylko te wysokie, 10 cm to takie absolutne minimum... ale ze jestem niziutka, bo 165 cm to mogę sobie na nie pozwolić
)
Achhh... i moje dziurawe spodnie... tez na okres ciąży poszły w odstawke, bo nie mogę się dopiąć
W ogóle bardzo żałuję, ze nie robią takich z panelem dla ciężarnych, a szukalam... w sumie kompetnie nie rozumiem czemu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 13:59