X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    chyba po wczorajszym seksie,

Zazdroszczę, my od początku ciąży (od grudnia) zero seksu ;/ chyba mój to się na to nie zdecytuje aż do okresu poporodowego ;/ o ja biedna :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z ran,, śniadanie za 40min bo tarczycowke wzielam przed chwila :)

Bóle kręgosłupa od schylania macie albo jak stalyscie w jednej pozycji mam tak od jakis 3tyg jak cos robie.

Agatka daj znac co inny lekarz mowil.

Lady chyba tak nie do konca jestes nie wierzaca bo pichcisz na swieta dania tylko do kosciola nie chodzisz hehe ja tylko jajka świecę czyli raz w roku jestem w kosciele :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Witam sie z ran,, śniadanie za 40min bo tarczycowke wzielam przed chwila :)

Bóle kręgosłupa od schylania macie albo jak stalyscie w jednej pozycji mam tak od jakis 3tyg jak cos robie.

Agatka daj znac co inny lekarz mowil.

Lady chyba tak nie do konca jestes nie wierzaca bo pichcisz na swieta dania tylko do kosciola nie chodzisz hehe ja tylko jajka świecę czyli raz w roku jestem w kosciele :)

:P Ja wierzę w magię :P i w historię, zanim do nas przyszło chrześcijaństwo, Wielkanoc była świętem pogańskim, powiązanym ze zmianą czasu, i topieniem marzany (zimy) -> czasem powitania nowego życia, czyli wiosny, i błogosławiło się pola, by dały bardzo dobre plony, i tą tradycję ja świętuje, wierzę w naturę :) w magię, w ludzi. Żeby się dobrze bawić nie potrzeba alkoholu, ja żeby świętować nie potrzebuje Chrystusa :)

Jeśli chodzi o kręgosłup to faktycznie, może od stania w kuchni, a może od noszenia zakupów, zobaczymy czy mi na dniach przejdzie. Chociaż zastanawiam się czy to nie od spania, chyba moje ciało daje mi znać że już koniec z spaniem na plecach, i czas spać tylko na bokach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 10:23

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja mam wizytę 16 kwietnia i 27 kwietnia połówkowe.
    Dzisiaj w nocy się wyspałam. Ale przez ostatnie dwie noce to co chwilę się budziłam przez ból kręgosłupa i tego czegoś pod żebrem.
    Co do seksu to my chcemy ale czuję przy tym okropny ból jak bym dziewicą była i kończy się na grze wstępnej hehe. Chyba tylko to nam pozostanie do końca połogu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie bolało gdy traciłam dziewictwo, a teraz czy by mnie bolało czy nie, to nie wiem bo u mnie to nawet się nie rozkręca gra wstępna ;/ bo chłopak zaraz mówi że nie :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a jak jest boze narodzenie wigilia dzielisz sie oplatkiem z rodzina i masz w domu choinke? Wiem glupie pytania ale jestes pierwsza osoba ktora znam i nie wierzy w boga hehe ciekawa jedtem jak to wyglada :)

Ja drugi tydzien bez sexu hehe mąż ma szlaban :D

Zbieram sie do rodzicow milego dnia

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego kochane w te swieta duzo spokoju zdrowia i spokojnych tygodni ciazy a na koncu szczesliwych rozwiazan :-)

My z mezem tez mamy zero seksu od stycznia ale dla tego ze ja sie boje....

Milego dnia kochane :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wpadam złożyć Wam życzenia, Wesołych Świąt ciezaroweczki; ) i mokrego dyngusa

My właśnie po obiadku odpoczywamy, malutka puka sobie w najlepsze w brzuszku: )

Wspolczuje wam braku seksu, moje libido ostatnio mocno szaleje i ciężko byłoby obejść się bez przytulanek ;) ale fakt, brzusio coraz wiekszy i pozycje trza zmieniać

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady a jak jest boze narodzenie wigilia dzielisz sie oplatkiem z rodzina i masz w domu choinke? Wiem glupie pytania ale jestes pierwsza osoba ktora znam i nie wierzy w boga hehe ciekawa jedtem jak to wyglada :)

Ja drugi tydzien bez sexu hehe mąż ma szlaban :D

Zbieram sie do rodzicow milego dnia

Dla mnie to nie boże narodzenie tylko święta zimowe, choinkę ubieram, bo to też z tradycji pogańskiej, odkopane w XIX wieku, tak tak choinki nikt nie ubierał od III wieku do XIX. Więc to nie jest tradycja związana z Chrystusem, po 2. Chrystus kiedy się urodził to też nie wiadomo, na pewno nie w grudniu, wg pewnych źródeł historycznych (spis ludności, biblia), zostało to połączone z pogańskim świętem przesilenia zimowego, rzymskich Saturnaliów i perskiego święta urodzin boga Mitry. We 2 pierwszych świętach 12 potraw symbolizowało 12 miesięcy w roku, z przejęciem chrześcijaństwa, 12 potraw zaczęło symbolizować 12 apostołów. Opłatkiem się nie dzielimy, i jeśli jadę do rodziny, to informowałam o tym, że owszem życzenia będę składać ale z nikim opłatkiem dzielić się nie będę. Bo akurat to jest z tradycji chrześcijańskiej -> dzielenie się chlebem i winem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 13:37

bento, chabasse, Dżuls lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage, a czemu tak mocno podkreślasz, że nie jesteście katolikami? Przecież wszyscy to już wiemy, mówiłaś o tym przy okazji Bożego Narodzenia (które zresztą obchodziłaś :P), mówiłaś przy okazji dyskusji o chrzcie dziecka, i tak dalej. Już to wiemy ;)

Koalka, kapturnica, sweety lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:56

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Lady Savage, a czemu tak mocno podkreślasz, że nie jesteście katolikami? Przecież wszyscy to już wiemy, mówiłaś o tym przy okazji Bożego Narodzenia (które zresztą obchodziłaś :P), mówiłaś przy okazji dyskusji o chrzcie dziecka, i tak dalej. Już to wiemy ;)

Nie podkreślam, tylko padło pytanie kto idzie święcić jajka, i ja odpisałam że ja nie :P i to zainteresowało Staraczkę23 i odpowiadam na jej pytania.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Cześć Dziewczyny

Lady Savage Ja nie mogę spać na plecach, czuję wtedy nieprzyjemny ucisk.

Ja dziś spróbuję na lewym boku, na prawym nie mogę bo mnie bolą piersi, i brzuch, ale cała noc na lewym boku przespać no nie wiem czy dam radę, bo zasypiam na lewym a budzę się na plecach, :/ nie wiem czy się da tak w ogóle nie kręcić w ciąży

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:51

Lady Savage lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch przepełniony. Przegralam z pysznym jedzeniem teściowym:( a na wynos dostaliśmy tyle, ze przez tydzień nie musimy gotować. Teraz musze uważać by miesięcznej normy tycia nie wyrobić w dwa dni ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy od teściów. Zła jestem, bo zostawiłam u nich okulary, a chciałam jakiś film z mężem pooglądać wieczorkiem. Ale nic, jutro teść ma nam podrzucić (dziś już nie da rady, bo winko pił). Dostaliśmy różne dobre rzeczy na jutro, całe szczęście jutro spokojny dzień w domu, nic nie będę musiała robić.

Małej chyba smakowało jedzenie, bo na 99% czuję jak się właśnie kreci. Teściowa uszczęśliwiona z wnuczki, już zaczęła różowe komplety w TKMaxie kupować :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jestem dziś pełna mimo godzinnego spacerku z psem w trudnych warunkach pogodowych:) trzeba będzie ograniczyć jedzenie, ale jutro pyszny obiad u mamy i wieczorna impreza dla znajomych u nas w domu, więc zobaczymy, jak to będzie.

720fbe94f2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wiary i dzisiejszych wystąpień biskupów w kościołach to powiem szczerze, ze ręce opadają. W taki dzien jak dzis powinni darowa sobie te wszystkie polityczne kazania.
    jestem wierząca, jestem katoliczka ale jak ostatnio słucham co sie wyprawia w polskim kościele to niestety odsuwam sie od niego... Zreszta kościół katolicki ostatnio wyraźnie dal mi do zrozumienia, ze mnie nie chce bo nie mogę sobie wybrać, w czym sie z nim zgadzam a w czym nie. Akceptuje wszystko albo nic! A ja się nie mogę zgodzić z całkowitym zakazem in vitro. Z tym, ze żyjąc w konkubinacie jestem gorszym człowiekiem niż morderca! Morderca, który powie, ze zaluje czynu ma rozgrzeszenie. Ja go nie dostalam bo ksiądz powiedzial, ze przeciez nie zaluje tego co czynię. Przeciez nie zaluje tego, ze kocham M, ze będziemy mieli razem dziecko i chcemy stworzyć rodzine. I to wszystko w obliczu coraz to nowych UKRYWANYCH afer pedofilskich.
    Naprawdę strasznie mi z tym ciezko i ciezko mi z tym, ze odsuwam sie od kościoła i albo kościół z mojego dzieciństwa byl inny albo ja nic nie rozumiałam jako dziecko.
    Smutne to....

Lady Savage lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A co do wiary i dzisiejszych wystąpień biskupów w kościołach to powiem szczerze, ze ręce opadają. W taki dzien jak dzis powinni darowa sobie te wszystkie polityczne kazania.
    jestem wierząca, jestem katoliczka ale jak ostatnio słucham co sie wyprawia w polskim kościele to niestety odsuwam sie od niego... Zreszta kościół katolicki ostatnio wyraźnie dal mi do zrozumienia, ze mnie nie chce bo nie mogę sobie wybrać, w czym sie z nim zgadzam a w czym nie. Akceptuje wszystko albo nic! A ja się nie mogę zgodzić z całkowitym zakazem in vitro. Z tym, ze żyjąc w konkubinacie jestem gorszym człowiekiem niż morderca! Morderca, który powie, ze zaluje czynu ma rozgrzeszenie. Ja go nie dostalam bo ksiądz powiedzial, ze przeciez nie zaluje tego co czynię. Przeciez nie zaluje tego, ze kocham M, ze będziemy mieli razem dziecko i chcemy stworzyć rodzine. I to wszystko w obliczu coraz to nowych UKRYWANYCH afer pedofilskich.
    Naprawdę strasznie mi z tym ciezko i ciezko mi z tym, ze odsuwam sie od kościoła i albo kościół z mojego dzieciństwa byl inny albo ja nic nie rozumiałam jako dziecko.
    Smutne to....

Właśnie między innymi odeszłam od kościoła, najbardziej nie mogę im wybaczyć tego że moja mama wg nich miała być zatłuczona przez ojca alkoholika a nie się rozwodzić, na oczach wszystkich wyrzucona została przez księdza z kościoła! Została potraktowana gorzej niż "właśnie morderca i pedofil, który żałuje za grzechy" (jak to ujęłaś). Miała wg naszego kościoła trwać w tym chorym związku. Jako nastolatka zbuntowałam się księdzu przed bierzmowaniem, o mały włos bym go nie dostała (ale mama mi kazała iść ksiedza przeprosić) a poszło o obrazki ;/ tak mieliśmy zbierać obrazki z każdej mszy, by dostać się do bierzmowania! Absurd, nie liczyła się wiara, wiedza, ale jakieś głupie obrazki!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:46

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ