Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam sie z ran,, śniadanie za 40min bo tarczycowke wzielam przed chwila
Bóle kręgosłupa od schylania macie albo jak stalyscie w jednej pozycji mam tak od jakis 3tyg jak cos robie.
Agatka daj znac co inny lekarz mowil.
Lady chyba tak nie do konca jestes nie wierzaca bo pichcisz na swieta dania tylko do kosciola nie chodzisz hehe ja tylko jajka świecę czyli raz w roku jestem w kosciele -
Staraczka23 wrote:Witam sie z ran,, śniadanie za 40min bo tarczycowke wzielam przed chwila
Bóle kręgosłupa od schylania macie albo jak stalyscie w jednej pozycji mam tak od jakis 3tyg jak cos robie.
Agatka daj znac co inny lekarz mowil.
Lady chyba tak nie do konca jestes nie wierzaca bo pichcisz na swieta dania tylko do kosciola nie chodzisz hehe ja tylko jajka świecę czyli raz w roku jestem w kosciele
Ja wierzę w magię
i w historię, zanim do nas przyszło chrześcijaństwo, Wielkanoc była świętem pogańskim, powiązanym ze zmianą czasu, i topieniem marzany (zimy) -> czasem powitania nowego życia, czyli wiosny, i błogosławiło się pola, by dały bardzo dobre plony, i tą tradycję ja świętuje, wierzę w naturę
w magię, w ludzi. Żeby się dobrze bawić nie potrzeba alkoholu, ja żeby świętować nie potrzebuje Chrystusa
Jeśli chodzi o kręgosłup to faktycznie, może od stania w kuchni, a może od noszenia zakupów, zobaczymy czy mi na dniach przejdzie. Chociaż zastanawiam się czy to nie od spania, chyba moje ciało daje mi znać że już koniec z spaniem na plecach, i czas spać tylko na bokach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 10:23
-
Lady ja mam wizytę 16 kwietnia i 27 kwietnia połówkowe.
Dzisiaj w nocy się wyspałam. Ale przez ostatnie dwie noce to co chwilę się budziłam przez ból kręgosłupa i tego czegoś pod żebrem.
Co do seksu to my chcemy ale czuję przy tym okropny ból jak bym dziewicą była i kończy się na grze wstępnej hehe. Chyba tylko to nam pozostanie do końca połogu. -
nick nieaktualnyLady a jak jest boze narodzenie wigilia dzielisz sie oplatkiem z rodzina i masz w domu choinke? Wiem glupie pytania ale jestes pierwsza osoba ktora znam i nie wierzy w boga hehe ciekawa jedtem jak to wyglada
Ja drugi tydzien bez sexu hehe mąż ma szlaban
Zbieram sie do rodzicow milego dnia -
Wszystkiego dobrego kochane w te swieta duzo spokoju zdrowia i spokojnych tygodni ciazy a na koncu szczesliwych rozwiazan
My z mezem tez mamy zero seksu od stycznia ale dla tego ze ja sie boje....
Milego dnia kochane -
To i ja wpadam złożyć Wam życzenia, Wesołych Świąt ciezaroweczki; ) i mokrego dyngusa
My właśnie po obiadku odpoczywamy, malutka puka sobie w najlepsze w brzuszku: )
Wspolczuje wam braku seksu, moje libido ostatnio mocno szaleje i ciężko byłoby obejść się bez przytulanekale fakt, brzusio coraz wiekszy i pozycje trza zmieniać
-
Staraczka23 wrote:Lady a jak jest boze narodzenie wigilia dzielisz sie oplatkiem z rodzina i masz w domu choinke? Wiem glupie pytania ale jestes pierwsza osoba ktora znam i nie wierzy w boga hehe ciekawa jedtem jak to wyglada
Ja drugi tydzien bez sexu hehe mąż ma szlaban
Zbieram sie do rodzicow milego dnia
Dla mnie to nie boże narodzenie tylko święta zimowe, choinkę ubieram, bo to też z tradycji pogańskiej, odkopane w XIX wieku, tak tak choinki nikt nie ubierał od III wieku do XIX. Więc to nie jest tradycja związana z Chrystusem, po 2. Chrystus kiedy się urodził to też nie wiadomo, na pewno nie w grudniu, wg pewnych źródeł historycznych (spis ludności, biblia), zostało to połączone z pogańskim świętem przesilenia zimowego, rzymskich Saturnaliów i perskiego święta urodzin boga Mitry. We 2 pierwszych świętach 12 potraw symbolizowało 12 miesięcy w roku, z przejęciem chrześcijaństwa, 12 potraw zaczęło symbolizować 12 apostołów. Opłatkiem się nie dzielimy, i jeśli jadę do rodziny, to informowałam o tym, że owszem życzenia będę składać ale z nikim opłatkiem dzielić się nie będę. Bo akurat to jest z tradycji chrześcijańskiej -> dzielenie się chlebem i winem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 13:37
bento, chabasse, Dżuls lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady Savage, a czemu tak mocno podkreślasz, że nie jesteście katolikami? Przecież wszyscy to już wiemy, mówiłaś o tym przy okazji Bożego Narodzenia (które zresztą obchodziłaś
), mówiłaś przy okazji dyskusji o chrzcie dziecka, i tak dalej. Już to wiemy
Koalka, kapturnica, sweety lubią tę wiadomość
-
Sigma wrote:Lady Savage, a czemu tak mocno podkreślasz, że nie jesteście katolikami? Przecież wszyscy to już wiemy, mówiłaś o tym przy okazji Bożego Narodzenia (które zresztą obchodziłaś
), mówiłaś przy okazji dyskusji o chrzcie dziecka, i tak dalej. Już to wiemy
Nie podkreślam, tylko padło pytanie kto idzie święcić jajka, i ja odpisałam że ja niei to zainteresowało Staraczkę23 i odpowiadam na jej pytania.
-
bento wrote:Cześć Dziewczyny
Lady Savage Ja nie mogę spać na plecach, czuję wtedy nieprzyjemny ucisk.
Ja dziś spróbuję na lewym boku, na prawym nie mogę bo mnie bolą piersi, i brzuch, ale cała noc na lewym boku przespać no nie wiem czy dam radę, bo zasypiam na lewym a budzę się na plecach,nie wiem czy się da tak w ogóle nie kręcić w ciąży
-
nick nieaktualny
-
My właśnie wróciliśmy od teściów. Zła jestem, bo zostawiłam u nich okulary, a chciałam jakiś film z mężem pooglądać wieczorkiem. Ale nic, jutro teść ma nam podrzucić (dziś już nie da rady, bo winko pił). Dostaliśmy różne dobre rzeczy na jutro, całe szczęście jutro spokojny dzień w domu, nic nie będę musiała robić.
Małej chyba smakowało jedzenie, bo na 99% czuję jak się właśnie kreci. Teściowa uszczęśliwiona z wnuczki, już zaczęła różowe komplety w TKMaxie kupować -
A co do wiary i dzisiejszych wystąpień biskupów w kościołach to powiem szczerze, ze ręce opadają. W taki dzien jak dzis powinni darowa sobie te wszystkie polityczne kazania.
jestem wierząca, jestem katoliczka ale jak ostatnio słucham co sie wyprawia w polskim kościele to niestety odsuwam sie od niego... Zreszta kościół katolicki ostatnio wyraźnie dal mi do zrozumienia, ze mnie nie chce bo nie mogę sobie wybrać, w czym sie z nim zgadzam a w czym nie. Akceptuje wszystko albo nic! A ja się nie mogę zgodzić z całkowitym zakazem in vitro. Z tym, ze żyjąc w konkubinacie jestem gorszym człowiekiem niż morderca! Morderca, który powie, ze zaluje czynu ma rozgrzeszenie. Ja go nie dostalam bo ksiądz powiedzial, ze przeciez nie zaluje tego co czynię. Przeciez nie zaluje tego, ze kocham M, ze będziemy mieli razem dziecko i chcemy stworzyć rodzine. I to wszystko w obliczu coraz to nowych UKRYWANYCH afer pedofilskich.
Naprawdę strasznie mi z tym ciezko i ciezko mi z tym, ze odsuwam sie od kościoła i albo kościół z mojego dzieciństwa byl inny albo ja nic nie rozumiałam jako dziecko.
Smutne to....Lady Savage lubi tę wiadomość
-
4me wrote:A co do wiary i dzisiejszych wystąpień biskupów w kościołach to powiem szczerze, ze ręce opadają. W taki dzien jak dzis powinni darowa sobie te wszystkie polityczne kazania.
jestem wierząca, jestem katoliczka ale jak ostatnio słucham co sie wyprawia w polskim kościele to niestety odsuwam sie od niego... Zreszta kościół katolicki ostatnio wyraźnie dal mi do zrozumienia, ze mnie nie chce bo nie mogę sobie wybrać, w czym sie z nim zgadzam a w czym nie. Akceptuje wszystko albo nic! A ja się nie mogę zgodzić z całkowitym zakazem in vitro. Z tym, ze żyjąc w konkubinacie jestem gorszym człowiekiem niż morderca! Morderca, który powie, ze zaluje czynu ma rozgrzeszenie. Ja go nie dostalam bo ksiądz powiedzial, ze przeciez nie zaluje tego co czynię. Przeciez nie zaluje tego, ze kocham M, ze będziemy mieli razem dziecko i chcemy stworzyć rodzine. I to wszystko w obliczu coraz to nowych UKRYWANYCH afer pedofilskich.
Naprawdę strasznie mi z tym ciezko i ciezko mi z tym, ze odsuwam sie od kościoła i albo kościół z mojego dzieciństwa byl inny albo ja nic nie rozumiałam jako dziecko.
Smutne to....
Właśnie między innymi odeszłam od kościoła, najbardziej nie mogę im wybaczyć tego że moja mama wg nich miała być zatłuczona przez ojca alkoholika a nie się rozwodzić, na oczach wszystkich wyrzucona została przez księdza z kościoła! Została potraktowana gorzej niż "właśnie morderca i pedofil, który żałuje za grzechy" (jak to ujęłaś). Miała wg naszego kościoła trwać w tym chorym związku. Jako nastolatka zbuntowałam się księdzu przed bierzmowaniem, o mały włos bym go nie dostała (ale mama mi kazała iść ksiedza przeprosić) a poszło o obrazki ;/ tak mieliśmy zbierać obrazki z każdej mszy, by dostać się do bierzmowania! Absurd, nie liczyła się wiara, wiedza, ale jakieś głupie obrazki!