Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez tak mam. Dzis wyszlam na krociutki spacer i ledwo doszlam. Mysle, ze u mnie to z powodu braku ruchu. W końcu brzucha prawie nie ma a krzyż boli.adzia wrote:Witajcie mamcie☺Powiedzcie mi kochane czy wam też tak dokucza krzyż jak mi? Czuję się jak inwalida. Nic takiego nie robię zwykłe wyjście do sklepu, zakupy. Buty na delikatnym koturnie A i tak mnie rwie w dole krzyża że masakra. Jak sobie pomyślę że już tak będę miała do rozwiązania to mi się płakać chce. Jutro idę do mojego lekarza może on mi coś poradzi. Ale coś czuje że sama jestem sobie winna, w pracy nie oszczędzałam kręgosłupa i teraz mam.
Adzia jesli nie masz przecuwskazan to jestem pewna, ze gimanstyka pomaga.

-
Ja właśnie wróciłam ze spaceru po parku. Poza tym weszliśmy na wczesny obiad do włoskiej pizzeri i byłyśmy pooglądać wózki i inne dzieciowe gadżety w lokalnym sklepie. Pogoda genialna, żałowałam, że założyłam bluzkę z długim rękawem, tak jest cieplutko.
Teraz muszę chwilę odsapnac, a potem pora trochę dom ogarnąć, pranie się wprost wysypuje. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy byliśmy nad jeziorem, trochę się przeszliśmy, trochę się pobyczyliśmy na drewnianym pomoście w słonku, wypiliśmy kawkę, a potem poszliśmy zjeść obiad... w macu
Byłam w pepco, mierzyłam sukienkę, ale jeszcze poszukam czegoś dalej, bo nie do końca krój do mnie trafia
Aaaa, no i skreśliliśmy oboje z mężem po zakładzie w lotto, może w końcu wygramy 
Dziecko dalej mi nie puka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 16:24
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:56
adzia, Sigma, agatka196, bento, la_lenka, .ona., Anitka201, Kasiarzynka, MadziaRatMed, aldonaa, kasig, karolcia87, Gusiak, sweety, easymum, chabasse, Carolline, Wonderland lubią tę wiadomość
-
a my przed chwilą wróciliśmy z 2godzinnego spaceru nogi mi odpadają, właśnie zjadłam loda mmmm.... i kupiłam warkę 0,0% mmmm i będe wieczorkiem ją piła
i zmęczona jestem po spacerku
ale szczesliwa , a jaką jutro pogodę zapowiadają ktoś wie?
-
Moze dzis taki dzien- mok tez sie uspokoił i siedzi cicho a od kilku dni jestem PEWNA, ze to on puka a nie kiszki marsza grają

Wczoraj miałam znieczulenie zęba o wole sobie nie wkręcać, ze moze zle na dziecko zadzialalo. Mysle, ze nasze pociechy jeszcze dużo razy będą leniwe i nie mozna sobie tak wkręcać bo oszalejemy

-
Lady, powinnaś koniecznie o tym wspomnieć lekarzowi przy wizycie. To pewnie kwestia prywatnej wrażliwości, ale myślę, że lekarz powinien na to zerknąć, bo obrzęki pojawiają się również np. w gestozie. Dodatkowo może Ci zalecić jakieś żele chłodzące bezpieczne w ciąży.Lady Savage wrote:A mnie nie cieszą te upały, kawałek przejdę na słońcu i opuchnięte mam nogi i ręce jak słoń ;/
Nancy87, wiem, że w aptece są jakieś preparaty z żurawiną, bezpieczne w ciąży. No i bardzo dużo pij, coś zakwaszającego dobrze działa, jakaś woda z cytryna, sok czarnej z porzeczki. Mnie jeszcze w ciąży nie złapało.
Warto by było jakbyś zrobiła sobie w poniedziałek dodatkowe badanie moczu (posiew najlepiej) - jeśli ilość bakterii byłaby bardzo duża, to powinnaś się pokazać u lekarza - czasem antybiotyk będzie niezbędny.
Ja sobie pospałam zamiast sprzątać, teraz idę do wanny, bo włosy mam w opłakanym stanie i jednak się zmuszę do jakiegoś prania, bo jutro nie będę miała co na tyłek naciągnąć
-
Moja za to od wczoraj buszuje. Wczoraj urządziła sesyjkę taką, że aż mąż poczuł. A dziś w oczekiwaniu na pizzę też się niecierpliwiła, pewnie z głodu4me wrote:Moze dzis taki dzien- mok tez sie uspokoił i siedzi cicho a od kilku dni jestem PEWNA, ze to on puka a nie kiszki marsza grają

Wczoraj miałam znieczulenie zęba o wole sobie nie wkręcać, ze moze zle na dziecko zadzialalo. Mysle, ze nasze pociechy jeszcze dużo razy będą leniwe i nie mozna sobie tak wkręcać bo oszalejemy
i potem jak się położyłam po spacerze znowu. Od czasu do czasu zaczynam czuć coś co przypomina typowego kopniaka, a nie kręcenie. Najlepiej ją czuję jak jest po lewej stronie, z 5cm pod pępkiem. Po prawej właściwie wcale, może tam mam łożysko?
Ale za to po świętach to miałam ze 4 dni ciszy, czasem coś jakby jakby, ale tak delikatnie, że nie byłam pewna. Myślę, że jeszcze dłuższą chwilę będzie tak z przerwami. Spotkałam się z opinią, że całkiem regularne ruchy, codziennie, powinno się czuć od 28 tygodnia. -
Nancy87 wrote:Dziewczyny później Was nadrobię ale powiedzcie mi proszę co mogę na zapalenie pęcherza? Siedzę na uczelni cały dzień i boli mnie okropnie pęcherz, mało sikam i odczuwam pieczenie. Skoczę wieczorem do jakiejś apteki całodobowej.
Nancy, przede wszystkim dużo pić (bo im mocz bardziej rozcieńczony, tym mniej w nim bakterii), dużo kwaśnego, kup sobie urosept i żurawit oraz wit. C 500 lub 1000. ja własnie od kilka dni łykam to wszystko, bo z kolei za często sikałam i miałam lekkie zapalenie układu moczowego - wszystko jest wskazane, gin mi tak zalecił.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Dziewczyny, to, że dziecko co dzień nie puka -> tu nie ma co się jeszcze przejmować. Na chwilę obecną maluch jest jeszcze bardzo mały i nie musimy codziennie go czuć
. Po 25 tygodniu powinien pukać codziennie 
Pamiętam jak się stresowałam w pierwszej ciąży, że jestem już w 20 tygodniu i nie czuję codziennie ruchów... to dr mnie uspokoiła, że na tym etapie to jest normalne.
U nas też ostatnio słabo czuję ruchy i niewiele, ale kilka dni temu byłam na wizycie i wszystko gra
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka

tak mi się spodobały