X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko mój Maluszek woła piwka :D

Pijcie bezalkoholowe na zdrówko, Kobietki ! MY też może jutro upolujemy coę w TESCO :)

Mnie plecy też pobolewają i kość ogonowa, ale od wczoraj czuje straszny ucisk jakby za kolanami, w tym zgięciu nad łydkami, jakby zakwasy,ale takie bardzo mocne...Wzięłam Asparginian Extra i zobaczymy...

Spacerek zaliczyliśmy około 16.30 dopiero, bo nadal pakujemy manele do przeprowadzki...30.04. już będziemy na nowym, ale póki co zwalniamy wynajmowaną kawalerkę i przez 2 tyg będziemy u mojej Mamy. Mówię Wam, człowiek nie zdaje sobie sprawy ile rzeczy można zmieścić w kawalerce :D

Miłego wieczoru :)

bento lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek, jaka Ty szczuplutka! Megaaa!!!

Ja niestety coraz większa :D
    Jutro zaczynam 20 tc i wg internetowych mądrości to dokładnie połowa :) Także połówkowe foto:
    IMAG1050.jpg

p.s. w Tesco nic ciekawego oprócz promocji na t-shirty i topy bawełniane, do H&M nie zdążyłam :P

bento, Kucykowa, la_lenka, Paulinek, skabarka, Anitka201, easymum, karolcia87, Kasiarzynka, chabasse, wiaraczynicuda, Carolline, Wonderland lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi po pizzy i piwku warce 0,0% cos pogonilo do wc myslalam ze zejdę słabo mi sie zrobiło ale całe szczęście nie zemdlałam i z 30min siedziałam na wc :/ a teraz tak dziwnie mi na jelitach bola mnie ale nie tak mocno jak wczesniej ehh... i co z tym zrobic ?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:57

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka... :D mam już 80 kg przy 170 cm wzrostu. Naprawdę jestem wielorybem (i mam lekki stresik z tego powodu) :P nie wiem, może takie zdjęcie, czy coś, ale widać serio, popatrz choćby na łapy jakie mam bułkowate :) No, ale święta minęły, lody lodami, ale troszkę teraz będzie więcej owoców, warzyw i spacerów, w końcu prawdziwa wiooosnaaa przyszła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 22:20

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:51

Paulinek lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Skabarka... :D mam już 80 kg przy 170 cm wzrostu. Naprawdę jestem wielorybem (i mam lekki stresik z tego powodu) :P nie wiem, może takie zdjęcie, czy coś, ale widać serio, popatrz choćby na łapy jakie mam bułkowate :)
    Eee tam łapy, jakie masz łydeczki szczuplutkie :P

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejny piękny i słoneczny dzień, wczoraj imprezowałam do 23 :) w centrum i spałam potem jak dziecko bez herbatki, i mleka jak teraz. Może ja powinnam się wykańczać XD by spać normalnie, tzn za spokojne mam teraz życie, za leniwe, jak myślicie. A wczoraj miałam niezły przepływ energii, gdyby nie mów R, który ciągle przypominał mi o ciąży (że już pora spać) to bym sobie została jeszcze dłużej :)tak mi się dobrze siedziało i plotkowało że szok XD.

skabarka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW ale dostałam 2 mocne kopniaki :3 moja dziecinka :3

karolcia87, skabarka, Czarna_88, Sigma, aldonaa, bento, easymum, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu jeszcze 20 i będzie dzidzia :-)

adzia, Lady Savage, chabasse, Czarna_88, aldonaa, bento, easymum, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam :D
    Mam wiadomość odnośnie tych ruchow, w 18tyg mozna czuc jako ruchy jezeli dziecko ma czkawke tak pisza w asystencie ciazy, taka aplikacja na telefon, dlatego jednego dnia czujecie drugiego nie albo slabiej.
    My wczoraj do lasu pojechalismy zamiast do ocypla i prawie zawalu dostalam jak zobaczylam dwa smigajace jelonki :D Boże myslalam ze zle widzę az do męża mówilam ze cos biegnie, oczywiście mój głupi pies chcial dołączyć do tego stada i dzide dal za nimi ale wrócił jak mąż krzyknął :D
    odrazu do auta wracac chcialam i podjechalismy na wał pochodzikismy koło Wisły, nogi mi z tyłka wychodziły, brzuch twardy miałam to sobie chwilę stałam a wieczorem kongo taki ból głowy miałam :/ wzięłam pół apapu ale nie pomógł, wydaje mi sie że tak słońce bedzie powodowalo :/
    Zjadłam śniadanie i je zwymiotowalam blee.

Pogoda dzisiaj wietrzna

• adzia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Witam się w 20 tygodniu jeszcze 20 i będzie dzidzia :-)
    Ja też się cieszę że mamy już bliżej niż dalej do rozwiązania ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 09:59

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tylko odliczać tygodnie zleci szybko juz z górki :-) ahh a nie dawno test ciążowy robiłam a teraz już 20 tydzień :-)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczynki. Dzis znow piękne słońce, myslalam, ze pójdziemy sobie na kawke nad morze ale u nas istny Armagedon. Wieje tak, ze wielkie donice z tujami nam wywraca i okna latają- ehhh szkoda :(
    Ja wczoraj bylam na urodzinach na miescie i wytrzymałam do 1.30 ;)
    W ogóle to śmieszne ale jak siedze w domu to o 21 jestem juz wrakiem, wszystko mnie boli, ruszam sie jak staruszka. Gdy wychodze na wieczór w ogóle nie mam takich objawow- nic mnie nie boli, calkiem dlugo wytrzymuje zajeta rozmowa. Mysle, ze to tez pokazuje jak duza czesc objawów jest psychosomatyczna- siedząc w domu mamy za dużo czasu na rozmyślania :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

adzia, Czarna_88, chabasse, aldonaa, Gusiak, easymum, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:24

skabarka, adzia, Czarna_88, chabasse, easymum, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Kochana, ale czemu wystraszyłaś się jelonków?? One są niegroźne :) Ja z nimi na codzień w pracy sie spotykam :) wszelkie jelonki, sarenki, koziołki, łosie :) Przebiegną obok i tyle :) no ok łoś nie przebiegnie - on dostojnie będzie mieć czlowieka w nosie i pójdzie sobie jak będzie mu się chciało ;)
    gorzej trafić na dziki, żmije, wilki lub dzikie psy ;)

Widzisz ja stycznosci nie mam z tymi okazami i wydawaly sie takie duze, drzewa wywrocone byly to maz mowil ze to ich sprawka bo jedzenia szukaja a ja prawie sie posralam :D
    Troche sie nabijal ze mnie hehe

Carolline lubi tę wiadomość

• chabasse Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej.. ja także witam się w 20 tygodniu..:) ale bajka. Wczoraj jak większośc z was od rana wybyłam z domku najpierw na badania ( fee obciążenie glukozą 75g pierwszy raz w życiu i mam nadzieję ostatni) potem oczywiście na spacerek do i po parku, dawka lodów a potem śmignęłam na zakupy, bo w nic już nie wchodzę. Na okrągło jedne spodnie łacham a o kurtce to już nie wspomnę, maleńka się zrobiła jak z młodszej siostry. Niestety jednak nic nie kupiłam tylko mąż sobie skarpety kupił..:) Co do wag to ja tez jestem lekko przerażona bo niby więcej nie jem a waga drastycznie rośnie.. już mam siedemdziesiąt pare.. przy 160 cm wzrostu. No cóż ... wiosna idzie, za nią lato.. trzeba się więcej poruszac i nowalijek pochłaniać.
    Miłego dzionka wszystkim mamusiom..!!!

easymum lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ