X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma to zazdroszczę podejścia lekarza. Mój za przeproszeniem sraczki dostaje jak któraś z koleżanek przytyła 3 kg w miesiąc. Teraz mówią, że to wyszło im na plus bo miały mało do zgubienia ale wtedy pamiętam jak się stresowały. U mnie założył, że nie mogę przytyć więcej jak 12 max 15 kg i też mnie kontroluje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    To tylko sie cieszy,, kolezanka w 6miesiacu miala +4 kg to dostała zjeby i nakaz ćwiczeń oraz mniej jedzenia :/
    No widzisz, są różne skrajności ;) z dwojga złego wolę już tą, która zaakceptowałaby nawet +50 kg ;D w końcu i tak zjebka nic nie da, tylko humor pogorszy i zestresuje. Próbuję się ogarnąć sama wagowo, na razie słabo idzie jak widać :P tak czy siak, dziecko zdrowe, ja zdrowa, wyniki badań w samym środku normy, więc zawsze mogłoby być gorzej ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też raczej z tych wyluzowanych w temacie wagi. Ale ja sama wiem, że się powinnam pilnować - już ważę dużo i im więcej przytyję tym większe zagrożenie różnymi komplikacjami.

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu czuje to cudowne smyranie w brzuszku to jest nie samowite <3 chciala bym poczuc yakiego mocnego kopniaka juz ...

monaaa85, Anitka201, Sigma lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest teoria ze w tydzień pół kilograma powinno byc a ktos tyje ba potęgę i w tygodniu waga +5 i np nie wiadomo czy zapytac kobiete czy jest w ciazy czy sie objada to nawet dobrze ze lekarz pilnuje wagi , chociaz i na to wplywa tarczyca bo woda sie zbiera w organizmie. Niektóre przytyja nawet 40kg i nie widac tak jak moja siostra :D zaraz po urodzeniu waga -15 a teraz po 8latach niedowaga bo ma 55kg. Ja najpierw schudlam 6kg teraz mam +2 czyli tak jak by od wejsciowej wagi dalej na minusie, nie martwie sie za bardzo bo wiem ze mam silna wole i bede sie starala zrzucic te kilogramy, nie wyobrazam sobie sytuacji gdzie dziecko bedzie mialo 2lata a ja dalej z kilogramami po ciazy bo wy tez na pewno znacie takie kobietki ktore nadal mowia ze te kg maja po ciazy, jak dla mnie to lenistwo i na wlasne życzenie

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że z wagą trzeba znaleźć złoty środek. Jak widzę, że przeginam z jedzeniem (szczególnie słodkiego) idę na spacer. Ja mam skłonność do kompulsów i wcześniej sport mi pomagał w ich opanowaniu. Teraz to właśnie spacer, sprzątanie..muszę zająć czymś głowę.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to od wczoraj cichutka. Jakieś lekkie smyranie tylko czułam i jednego kopa jak robiłam obiad. Choć te kopniaki na razie to tylko jak lekki pstryczek.
    Ja się nie mogę doczekać aż te ruchy będą regularne, kilka razy dziennie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szybkiego wzrostu wagi w ciąży to moja koleżanka szybko tyła, a mało jadła. Okazało się, że ma zatrucie ciążowe i do tego problem z nerkami. Do końca ciąży musiała brać leki.

justysss lubi tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo kochane nadrabiam zaleglosci w tematach hehe...co do wagi moj ginekolog twierdzi ze w ciazy nie trzeba wcale przytyc mimo ze przytylam 2 kg(po swietach bylo w sumie 4 ale spadlo do 2:))uwazam ze ma racje,nie jestem jakoś bardzo szczupła wiec wiem ze chce dla mnie jak najlepiej :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, dobrze wiedzieć, będę zwracać na to uwagę. Póki co ciśnienie super, mocz też ostatnio (wcześniej miałam drobną infekcję, ale wyleczona żurawitem) super, ale obrzęki mi się zdarzają zawsze, nie tylko w ciąży. Będę to kontrolować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie raz na jakis czas pozwalam zjesc frytki czy chipsy całe szczęście ze odsunelo mnie od czekolady bo bylo by źle :D a tak chrupie sobie marchewke jabłka i pomarańcze w tygodniu doszlo kiwi :D
    Lepiej teraz jem jak wcześniej haha bo jabłek nie ruszalam a teraz haha wczoraj 3 zjadłam :D

Ruchów nie czuje jeszcze ale bulgotanie ustalo od 2 dni mowie sobie jelita juz sie ułożyły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie :D
    Zwijam sie do mamy, chciałam okno zamknąć i tak zawialo ze wypadło z zawiasów :D :D
    Na męża zaczekam niech je wstawi, już sobie wyobrazam jaka zimnica bedzie w domu :D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:51

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka a to pudło nesquików, które ostatnio pokazywałaś :-)ja mam dzisiaj ochotę na lody z lidla z orzechami :-) są pyszne ale zastanawiam się też czy nie zrobić PRL-owski blok czekoladowy (z masą orzechów i herbatników) :-)prawdziwa bomba kaloryczna :-)

• bento Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:07

Anitka201, Lady Savage lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Staraczka a to pudło nesquików, które ostatnio pokazywałaś :-)ja mam dzisiaj ochotę na lody z lidla z orzechami :-) są pyszne ale zastanawiam się też czy nie zrobić PRL-owski blok czekoladowy (z masą orzechów i herbatników) :-)prawdziwa bomba kaloryczna :-)
    Jeszcze jest, w dzien tak podjadam jednego gora dwa, mysle lepiej batonika niz całą czekoladę :D przed ciążą tak pochlanialam a wczoraj mąż otworzyl kokosowa moja ulubioną i nawet nie ruszylam :D

Anitka201 lubi tę wiadomość

• asiako Nowa

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie wybiegające mocno w przyszłosć.. myślałyście o nianiach elektronicznych, etc? Ja znalazłam taką: http://www.mediamarkt.pl/niania-gigaset-pa330,id-899556 i szukam opinii, czy taka jest w porządku, czy moze trzeba bardziej zaawansowaną... to pytanie bardziej do aktualnych mam.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:54

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Tu nawet nie chodzi o brud, tylko o to, że te "dorosłe" proszki mogą podrażniać dziecko, bo ma baaaardzo delikatną skórkę. My praliśmy w dzieckowym chyba do roku. Te ciuchlandowe oczywiscie najpierw w normalnym, a potem w dzieckowym. Prasowanie jużsobie darowałam :D tylko pierwsze ubranka wyprasowałam, potem już nie byo czasu na takie zabawy :)

Dokładnie. Normalne proszki mogą uczulać dziecko. My wszystko wypierzemy w proszku dla dzieci, a później najwyżej wypróbujemy jakiś ciuszek w zwykłym i zobaczymy jak reaguje. Zresztą, dla nas to bez różnicy, bo czy ten czy inny proszek i tak trzeba używać, więc dla dziecka będzie osobny. Tak samo mamy dwa proszki na białe i kolorowe pranie, plus płyn do czarnego:)

Dziewczyny czekam na relację po wizytach:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrazam sobie ubrac nie wyprasowanych ciuchow, sciagam pranie i odrazu żelazko w ruch, chyba zboczenie po mamie, ile ja sie pieluch i ciuszkow naprasowalam uwielbiam :D
    Niewiem jak bedzie przy dziecku ale mam nadzieje ze dam rade :D

‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ