Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaM wrote:Czy któraś z wad robi badanie połówkowe na aparacie 3,4D?
mi lekarka powiedziała, że jedno takie 3d muszę zrobić i sama mam za nie zapłacić około 250zł, bo nie jest oczywiście refundowane. Myślałam, że będzie o wiele droższe. No zobaczymy. Pójdę na takie usg, bo może chociaż wtedy będę mogła wejsć na badanie z mężem i dostanę zdjęcie. Moja lekarka zabrania wchodzenia mężom, oczywiscie gdy przyjmuje prywatnie to inna sprawaZdjęć tez nie daje
-
zgadzam się, że 3d i 4d nie wnoszą nic jeśli chodzi o diagnozę, ale fajnie zobaczyć taki obraz dzidzi:
zdjęcie z dziś- na górze 2d, na dole 4d. Mam je zawsze w cenie wizyty prywatnej -100 zlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:21
la_lenka, Dżuls, easymum, Kasiarzynka, adzia, monaaa85, skabarka, chabasse lubią tę wiadomość
-
U mnie 3D/4D jest w tym samym gabinecie, ale jako oddzielna maszyna. Lekarz powiedział, że jak kiedyś dziecko będzie współpracować to przejdziemy, ale on poleca bliżej porodu, żeby było już widać dobrze buzie.
Ja sama nie wiem, bo mnie trochę przerażają te zdjęcia 3DCzasem są ładne, ale czasem...
-
ja mam leginsy ciążowe od siostry oraz zwykłe leginsy. Jeszcze ciuchów ciążowych nie mam :(nawet na obronę , bo nie wiem jak duża będę
no i na maj też nie mam z racji komunii będę kupować przed komunią. No i na bieżąco będę kupować na lato itp. Na razie puki co mam w czym chodzić.
-
nick nieaktualnyTo ja mam chyba jakiegoś przemiłego lekarza
za każdym razem jak jesteśmy ( i w pierwszej ciąży i teraz) pokazuje nam pod koniec badania obraz w 3D..bada oczywiście na normalnym obrazie 2D,bo jak ktoś słusznie zauważył 3d w zasadzie nie ma "wartości" medycznej a jedynie wizualną. Jednak pod koniec by zrobic nam przyjemnośc przełącza obraz na 3d. Ponad to, za każdym razem mamy mierzone i sprawdzane przepływy w tętnicach i płodu i moich, narządy maleństwa etc, etc...badanie średnio trwa 15 min na samym usg...do tego badanie na fotelu i łączna cena za wizytę 100 zł
w Trójmieście
Jedynie USG prenatalne i połówkowe kosztują 180 z, ale wtedy robi znacznie więcej pomiarów i badań, do tego płytka CD za free...No i z każdej wizyty bez wyjątku mamy zdjęcia :)ehhhhhhhh teraz zobaczymy mała w piatekKasiarzynka lubi tę wiadomość
-
agatka196 wrote:Ja co wizytę mam robione 2d a pod koniec zawsze włącza 3d i zawsze mam choć jedną fotkę z 3d. I teraz na połówkowym na NFZ spróbuje nam nagrać płytkę.
To on przyjmuję na NFZ gdzie? Bo z tego co słyszałam to w szpitalu już nie przyjmuje. -
nick nieaktualnyDżuls wrote:A od którego tygodnia można robić połówkowe? Niby wszyscy celują w 20ty tydzień, ale widziałam w necie, że można robić już od skończonego 18go...?
Rzeczywiscie w necie pisze ze od 18 tygodnia mozna ale jednak lekarze nie zalecaja wczesniej niz w 20. A dodatkowo lelarz mi powiedzial ze jak ktos ma tluszczyk to nawet rekomenduje w 22. Ja ide w 20,5 tc
-
U mnie niestety wizyta jakoś dopiero w maju... i do te czasu też żyjemy w nieświadomości co do płci dzieciaka.... achhhh... a już jestem taka ciekawa
Co do badań połówych, u mnie na pewno wyjdą one po 22 tygodniu...