Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie godziny nie pasuja bo maz pracuje a sama nie chce chodzic, w necie ceny nie podali

• .ona. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!
    Ja się do szkoły rodzenia nie wybieram ;), pielęgnować malucha to już raczej umiem ;), a rodzić naturalnie drugi raz nie zamierzam.
    Tak naprawdę szkoły szkołami, a życie życiem.

Marlenak_me - dobrze wiedzieć, czyli latem opychamy się tylko owocami i warzywami :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wybieram do szkoly rodzenia ze wzgledu na rozne tematy tam omawiane i tez slyszalam, ze daja duzo probek i ja mam w miescie taka, gdzie poza 2masazami dla mnie gratis sa jeszcze zajecia z cwiczeniami dla ciezqrnych tez gratis, oczywiscie szkola bezplatna.

relgio4pxlxziakh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:28

nick nieaktualny, monaaa85, bento, nick nieaktualny, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100% dziewczynka!!!!!! Pojechalam w koncu z ta kolka na IP, zrobili mi usg, akurat sie mloda pieknie wypiela czym trzeba do usg :D wiedzialam :D

la_lenka, Lilla My, karolcia87, nick nieaktualny, aldonaa, bento, nick nieaktualny, Gusiak, SweetCherryPie, sweety, Anitka201, nick nieaktualny, eM, Kasiarzynka, MadziaRatMed, adzia, Lady Savage, 4me, .ona., Wonderland, Terazsięuda:-), easymum, Carolline, kataryna, chabasse lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    U mnie niestety wizyta jakoś dopiero w maju... i do te czasu też żyjemy w nieświadomości co do płci dzieciaka.... achhhh... a już jestem taka ciekawa =)

Co do badań połówych, u mnie na pewno wyjdą one po 22 tygodniu...
    u mnie tak samo :) jestesmy na tym samym etapie wizyta z usg w maju i polowkowe tez po 22 tyg wyjdzie

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    100% dziewczynka!!!!!! Pojechalam w koncu z ta kolka na IP, zrobili mi usg, akurat sie mloda pieknie wypiela czym trzeba do usg :D wiedzialam :D
    super gratulacje:)))))))))))

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:08

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny tak sobie przypomniałam o tej grupie na fb. Myślicie, że jest sens zakładania go, czy lepiej nie robić zamieszania? Tyle dobrze, że tam wygodniej jest wrzucić szybko jakieś zdjęcie i możemy mieć grupę zamkniętą ale no sama nie wiem:) Szkoda by było też jak by tutaj wrześniówki ucichły:) Czekam na Wasze opinie:)
    ja jestem za, jestem w jednej grupie i jest fajnie i szybko i latwiej cos wrzucic:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja tez bym wolała pozostać tutaj. Ja na fejsie udzielam sie rzadko a juz na pewno nie pokazuje za dużo swojego prywatnego życia ;) a wszystko co związane z dzidzia jest dla mnie mega prywatne ;)
    ale grupa moze byc tajna-czyli nikt nie widzi ze w niej jestesmy no i zamknieta czyli tylko my:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wrocilam od lekarza - mialam nadprogramowa wizytę u żony mojego gina prowadzacego po zwolnienie, przy okazji troszkę z Pania dr. pogadalam i stwierdziła na temat łożyska, ze póki co w 17-18 tygodniu to w ogóle nie powinnyśmy sie tym przejmować i o tym myśleć, bo jest jeszcze wcześnie i spokojnie ma czas, zeby sie podnieść =)
    Co lekarz to inne zdanie, ale troszkę mnie pocieszyla =)

I była zdziwiona jak powiedziałam, ze nie czuje jeszcze ruchów... stwierdziła ze to bomblowanie i bulgotanie w brzuchu to właśnie to i ze juz na pewno sie one pojawiają, a na porządnego kopa to trzeba poczekać do jakiegoś 30 tygodnia ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ale grupa moze byc tajna-czyli nikt nie widzi ze w niej jestesmy no i zamknieta czyli tylko my:)

Dla mnie tez nie ma problemu jesli chodzi o fb, nie widzę przeciwwskazań... może być stworzona grupa =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dzuls gratuluje, bedzie parka w domu :-) zazdraszczam

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

la_lenka, Anitka201, MadziaRatMed, 4me, .ona. lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza :-)Z dzidzią wszystko w porządku. U mnie na 100% chłopiec :-) skubaniec pokazał co ma między nogami nawet gin zrobiła pamiątkową fotkę :-) na połówkowe na NFZ mam się umówić między 4, a 8 maja :-) już się nie mogę doczekać :-)

Gusiak, la_lenka, nick nieaktualny, Dżuls, Kasiarzynka, Czarna_88, Lady Savage, 4me, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Wonderland, easymum, Carolline, kataryna, chabasse lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Ja nie chcę się nigdzie ujawniać, ze ja to ja. Rozmawiając tu razem jednak dość sporo detali się ujawnia i zupełnie nie chcę tego połączyć z moim prawdziwym nazwiskiem czy oficjalnym nickiem pod jakim tradycyjnie występuje w sieci.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gusiak lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ogólnie to z wczorajszej morfologii wyszło, że hemoglobina spadła mi z 13,3 na 11,8 do tego po raz pierwszy mam jakieś bakterie w moczu i dostałam receptę na globulki Pimafucin. Trochę zdjęłam się przy kasie w aptece jak za 6 globulek zapłaciłam prawie 50 zł :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Gusiak jesli to bąbelkowanie czujesz w podbrzuszu, to pewnie maluch juz mowi: mamo, ile mam jeszcze babelkow wypuscic zebys wiedziala ze to ja! :)

Gdybym ja tylko byla pewna jeszcze gdzie ja je czuje ;D
    Jakaś chyba mało wrażliwa i 'czuciowa' jestem, ze ciągle mam wątpliwości ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• eM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia na pewno się wybieram, tylko jeszcze nie wiem czy w szpitalu czy do takiej innej którą mi koleżanka polecała, obie bezpłatne. Dziwi mnie że gdzieś nie umiecie znaleźć bezpłatnych, na pewno są! Ja tu w okolicy bez większego szukania z 4 znalazłam... No ale myślę ze mam jeszcze czas na szkołę rodzenia i poczekam do 6-7 m-ca.

A jutro połówkowe, będzie dokładnie 19t4d tak mnie umówiono w poradni więc myślę że będzie git, muszę popytać o płytę i o 3d/4d, wiem na pewno że są dopłaty ale jak to dokładnie wygląda? Proszę o trzymanie kciuków żeby torbieli już nie było i żeby z dzidzią było wszystko ok.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ