X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie godziny nie pasuja bo maz pracuje a sama nie chce chodzic, w necie ceny nie podali

• .ona. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!
    Ja się do szkoły rodzenia nie wybieram ;), pielęgnować malucha to już raczej umiem ;), a rodzić naturalnie drugi raz nie zamierzam.
    Tak naprawdę szkoły szkołami, a życie życiem.

Marlenak_me - dobrze wiedzieć, czyli latem opychamy się tylko owocami i warzywami :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wybieram do szkoly rodzenia ze wzgledu na rozne tematy tam omawiane i tez slyszalam, ze daja duzo probek i ja mam w miescie taka, gdzie poza 2masazami dla mnie gratis sa jeszcze zajecia z cwiczeniami dla ciezqrnych tez gratis, oczywiscie szkola bezplatna.

relgio4pxlxziakh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:28

skabarka, monaaa85, bento, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100% dziewczynka!!!!!! Pojechalam w koncu z ta kolka na IP, zrobili mi usg, akurat sie mloda pieknie wypiela czym trzeba do usg :D wiedzialam :D

la_lenka, Lilla My, karolcia87, skabarka, aldonaa, bento, Paulinek, Gusiak, SweetCherryPie, sweety, Anitka201, Sigma, eM, Kasiarzynka, MadziaRatMed, adzia, Lady Savage, 4me, .ona., Wonderland, Terazsięuda:-), easymum, Carolline, kataryna, chabasse lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    U mnie niestety wizyta jakoś dopiero w maju... i do te czasu też żyjemy w nieświadomości co do płci dzieciaka.... achhhh... a już jestem taka ciekawa =)

Co do badań połówych, u mnie na pewno wyjdą one po 22 tygodniu...
    u mnie tak samo :) jestesmy na tym samym etapie wizyta z usg w maju i polowkowe tez po 22 tyg wyjdzie

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    100% dziewczynka!!!!!! Pojechalam w koncu z ta kolka na IP, zrobili mi usg, akurat sie mloda pieknie wypiela czym trzeba do usg :D wiedzialam :D
    super gratulacje:)))))))))))

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:08

Misi@ lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny tak sobie przypomniałam o tej grupie na fb. Myślicie, że jest sens zakładania go, czy lepiej nie robić zamieszania? Tyle dobrze, że tam wygodniej jest wrzucić szybko jakieś zdjęcie i możemy mieć grupę zamkniętą ale no sama nie wiem:) Szkoda by było też jak by tutaj wrześniówki ucichły:) Czekam na Wasze opinie:)
    ja jestem za, jestem w jednej grupie i jest fajnie i szybko i latwiej cos wrzucic:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja tez bym wolała pozostać tutaj. Ja na fejsie udzielam sie rzadko a juz na pewno nie pokazuje za dużo swojego prywatnego życia ;) a wszystko co związane z dzidzia jest dla mnie mega prywatne ;)
    ale grupa moze byc tajna-czyli nikt nie widzi ze w niej jestesmy no i zamknieta czyli tylko my:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wrocilam od lekarza - mialam nadprogramowa wizytę u żony mojego gina prowadzacego po zwolnienie, przy okazji troszkę z Pania dr. pogadalam i stwierdziła na temat łożyska, ze póki co w 17-18 tygodniu to w ogóle nie powinnyśmy sie tym przejmować i o tym myśleć, bo jest jeszcze wcześnie i spokojnie ma czas, zeby sie podnieść =)
    Co lekarz to inne zdanie, ale troszkę mnie pocieszyla =)

I była zdziwiona jak powiedziałam, ze nie czuje jeszcze ruchów... stwierdziła ze to bomblowanie i bulgotanie w brzuchu to właśnie to i ze juz na pewno sie one pojawiają, a na porządnego kopa to trzeba poczekać do jakiegoś 30 tygodnia ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ale grupa moze byc tajna-czyli nikt nie widzi ze w niej jestesmy no i zamknieta czyli tylko my:)

Dla mnie tez nie ma problemu jesli chodzi o fb, nie widzę przeciwwskazań... może być stworzona grupa =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dzuls gratuluje, bedzie parka w domu :-) zazdraszczam

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

la_lenka, Anitka201, MadziaRatMed, 4me, .ona. lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza :-)Z dzidzią wszystko w porządku. U mnie na 100% chłopiec :-) skubaniec pokazał co ma między nogami nawet gin zrobiła pamiątkową fotkę :-) na połówkowe na NFZ mam się umówić między 4, a 8 maja :-) już się nie mogę doczekać :-)

Gusiak, la_lenka, Sigma, Dżuls, Kasiarzynka, Czarna_88, Lady Savage, 4me, Misi@, skabarka, Wonderland, easymum, Carolline, kataryna, chabasse lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Ja nie chcę się nigdzie ujawniać, ze ja to ja. Rozmawiając tu razem jednak dość sporo detali się ujawnia i zupełnie nie chcę tego połączyć z moim prawdziwym nazwiskiem czy oficjalnym nickiem pod jakim tradycyjnie występuje w sieci.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gusiak lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ogólnie to z wczorajszej morfologii wyszło, że hemoglobina spadła mi z 13,3 na 11,8 do tego po raz pierwszy mam jakieś bakterie w moczu i dostałam receptę na globulki Pimafucin. Trochę zdjęłam się przy kasie w aptece jak za 6 globulek zapłaciłam prawie 50 zł :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Gusiak jesli to bąbelkowanie czujesz w podbrzuszu, to pewnie maluch juz mowi: mamo, ile mam jeszcze babelkow wypuscic zebys wiedziala ze to ja! :)

Gdybym ja tylko byla pewna jeszcze gdzie ja je czuje ;D
    Jakaś chyba mało wrażliwa i 'czuciowa' jestem, ze ciągle mam wątpliwości ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• eM Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia na pewno się wybieram, tylko jeszcze nie wiem czy w szpitalu czy do takiej innej którą mi koleżanka polecała, obie bezpłatne. Dziwi mnie że gdzieś nie umiecie znaleźć bezpłatnych, na pewno są! Ja tu w okolicy bez większego szukania z 4 znalazłam... No ale myślę ze mam jeszcze czas na szkołę rodzenia i poczekam do 6-7 m-ca.

A jutro połówkowe, będzie dokładnie 19t4d tak mnie umówiono w poradni więc myślę że będzie git, muszę popytać o płytę i o 3d/4d, wiem na pewno że są dopłaty ale jak to dokładnie wygląda? Proszę o trzymanie kciuków żeby torbieli już nie było i żeby z dzidzią było wszystko ok.

Misi@, skabarka lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ