Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja!
Ja się do szkoły rodzenia nie wybieram, pielęgnować malucha to już raczej umiem
, a rodzić naturalnie drugi raz nie zamierzam.
Tak naprawdę szkoły szkołami, a życie życiem.
Marlenak_me - dobrze wiedzieć, czyli latem opychamy się tylko owocami i warzywami
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Ja sie wybieram do szkoly rodzenia ze wzgledu na rozne tematy tam omawiane i tez slyszalam, ze daja duzo probek i ja mam w miescie taka, gdzie poza 2masazami dla mnie gratis sa jeszcze zajecia z cwiczeniami dla ciezqrnych tez gratis, oczywiscie szkola bezplatna.
-
100% dziewczynka!!!!!! Pojechalam w koncu z ta kolka na IP, zrobili mi usg, akurat sie mloda pieknie wypiela czym trzeba do usg
wiedzialam
la_lenka, Lilla My, karolcia87, skabarka, aldonaa, bento, Paulinek, Gusiak, SweetCherryPie, sweety, Anitka201, Sigma, eM, Kasiarzynka, MadziaRatMed, adzia, Lady Savage, 4me, .ona., Wonderland, Terazsięuda:-), easymum, Carolline, kataryna, chabasse lubią tę wiadomość
-
Gusiak wrote:U mnie niestety wizyta jakoś dopiero w maju... i do te czasu też żyjemy w nieświadomości co do płci dzieciaka.... achhhh... a już jestem taka ciekawa
Co do badań połówych, u mnie na pewno wyjdą one po 22 tygodniu...jestesmy na tym samym etapie wizyta z usg w maju i polowkowe tez po 22 tyg wyjdzie
-
Nancy87 wrote:Dziewczyny tak sobie przypomniałam o tej grupie na fb. Myślicie, że jest sens zakładania go, czy lepiej nie robić zamieszania? Tyle dobrze, że tam wygodniej jest wrzucić szybko jakieś zdjęcie i możemy mieć grupę zamkniętą ale no sama nie wiem:) Szkoda by było też jak by tutaj wrześniówki ucichły:) Czekam na Wasze opinie:)
-
4me wrote:Ja tez bym wolała pozostać tutaj. Ja na fejsie udzielam sie rzadko a juz na pewno nie pokazuje za dużo swojego prywatnego życia
a wszystko co związane z dzidzia jest dla mnie mega prywatne
-
Właśnie wrocilam od lekarza - mialam nadprogramowa wizytę u żony mojego gina prowadzacego po zwolnienie, przy okazji troszkę z Pania dr. pogadalam i stwierdziła na temat łożyska, ze póki co w 17-18 tygodniu to w ogóle nie powinnyśmy sie tym przejmować i o tym myśleć, bo jest jeszcze wcześnie i spokojnie ma czas, zeby sie podnieść
Co lekarz to inne zdanie, ale troszkę mnie pocieszyla
I była zdziwiona jak powiedziałam, ze nie czuje jeszcze ruchów... stwierdziła ze to bomblowanie i bulgotanie w brzuchu to właśnie to i ze juz na pewno sie one pojawiają, a na porządnego kopa to trzeba poczekać do jakiegoś 30 tygodnia ;p -
PannaB wrote:ale grupa moze byc tajna-czyli nikt nie widzi ze w niej jestesmy no i zamknieta czyli tylko my:)
Dla mnie tez nie ma problemu jesli chodzi o fb, nie widzę przeciwwskazań... może być stworzona grupa -
nick nieaktualny
-
Właśnie wróciłam od lekarza :-)Z dzidzią wszystko w porządku. U mnie na 100% chłopiec
skubaniec pokazał co ma między nogami nawet gin zrobiła pamiątkową fotkę
na połówkowe na NFZ mam się umówić między 4, a 8 maja
już się nie mogę doczekać
Gusiak, la_lenka, Sigma, Dżuls, Kasiarzynka, Czarna_88, Lady Savage, 4me, Misi@, skabarka, Wonderland, easymum, Carolline, kataryna, chabasse lubią tę wiadomość
-
PannaB wrote:ale grupa moze byc tajna-czyli nikt nie widzi ze w niej jestesmy no i zamknieta czyli tylko my:)
4me lubi tę wiadomość
-
Tak ogólnie to z wczorajszej morfologii wyszło, że hemoglobina spadła mi z 13,3 na 11,8 do tego po raz pierwszy mam jakieś bakterie w moczu i dostałam receptę na globulki Pimafucin. Trochę zdjęłam się przy kasie w aptece jak za 6 globulek zapłaciłam prawie 50 zł
-
aldonaa wrote:Gusiak jesli to bąbelkowanie czujesz w podbrzuszu, to pewnie maluch juz mowi: mamo, ile mam jeszcze babelkow wypuscic zebys wiedziala ze to ja!
Gdybym ja tylko byla pewna jeszcze gdzie ja je czuje
Jakaś chyba mało wrażliwa i 'czuciowa' jestem, ze ciągle mam wątpliwości ;p -
Ja do szkoły rodzenia na pewno się wybieram, tylko jeszcze nie wiem czy w szpitalu czy do takiej innej którą mi koleżanka polecała, obie bezpłatne. Dziwi mnie że gdzieś nie umiecie znaleźć bezpłatnych, na pewno są! Ja tu w okolicy bez większego szukania z 4 znalazłam... No ale myślę ze mam jeszcze czas na szkołę rodzenia i poczekam do 6-7 m-ca.
A jutro połówkowe, będzie dokładnie 19t4d tak mnie umówiono w poradni więc myślę że będzie git, muszę popytać o płytę i o 3d/4d, wiem na pewno że są dopłaty ale jak to dokładnie wygląda? Proszę o trzymanie kciuków żeby torbieli już nie było i żeby z dzidzią było wszystko ok.Misi@, skabarka lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]