X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zrobicie grupe na fb, to dajcie znac :D chetnie dolacze :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:56

la_lenka, 4me, Kasiarzynka, Lilla My, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu polówkowym. Jestem taka szczęśliwa bo wszystko jest ok. i teraz oficjalnie na wyniku badań pisze Płeć :prawidłowe genitalia żeńskie. Ale jestem szczęśliwa ☺

Dżuls, Paulinek, Gusiak, la_lenka, Anitka201, Lady Savage, 4me, .ona., eM, Kasiarzynka, Misi@, skabarka, Wonderland, easymum, kataryna, chabasse lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tak ogólnie to z wczorajszej morfologii wyszło, że hemoglobina spadła mi z 13,3 na 11,8 do tego po raz pierwszy mam jakieś bakterie w moczu i dostałam receptę na globulki Pimafucin. Trochę zdjęłam się przy kasie w aptece jak za 6 globulek zapłaciłam prawie 50 zł :-)
    Miałam recepte na to i po konsultacji z normalnym lekarzem oznajmil aby w zadnym wypadku nie wykupywac bo moze zaszkodzic na płód.

jak ja sobie dzisiaj współczuję :D od rana chodze i miele w buzi hehe

Adzia gratulacje :) super ze jest ok

Dzuls rowniez gratuluje , powoedz co z ta kolka sie dowiedzialas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 12:17

adzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Jak zrobicie grupe na fb, to dajcie znac :D chetnie dolacze :)
    Na fb jest taka : wrześniowe ciężarówki 2015

• PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak,to moze i moje bulgotanie to bylo to a ja myslalam ze toprzez cos co zjadlam:P w nocy bylo tak glosne ze maz pytal czy glodna jestem:)

powiedz mi zastanawiasz sie nad tym lozeczkiem?ja coraz bardziej na tak, tylko nie wiem czy juz kupowac:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy Praktycznie co miesiac bralam globulki na infekcje przypisane na recepte i cora urodzila sie zdrowa.

Ja zostaje na forum. I tak juz za duzo na fb siedze.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Gusiak,to moze i moje bulgotanie to bylo to a ja myslalam ze toprzez cos co zjadlam:P w nocy bylo tak glosne ze maz pytal czy glodna jestem:)

powiedz mi zastanawiasz sie nad tym lozeczkiem?ja coraz bardziej na tak, tylko nie wiem czy juz kupowac:)

Być moze i to to, ale dla mnie to chyba wciąż za delikatnie i za rzadko zebym z przekonaniem mogła powiedzieć, ze to moje dziecko sie rusza =)
    Zastanawiam, zastanwiam... wczoraj nawet wieczorem pokazywalam mężowi jak wygląda... tylko On chciałby podjechać i zobaczyć na ta żywo do lozeczko, a nie zamawiać po zdjeciu wiec musze jeszcze to ustalić gdzieś mozna go dotknąć =)
    Myślę, ze jak Nam się spodoba to pewnie za miesiąc, dwa juz je kupimy... wole wczesniej sobie wszystko kompletowac, bo na koniec i tak będzie sporo wydatków.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:

polubiłam przez przypadek, ja już mam kupione i łózeczko i wózek.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że czerwiec/lipiec dopiero będę prawdziwie szaleć z zakupami. Na razie oglądam i trochę kasy odkładam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Ja w pierwszej ciazy Praktycznie co miesiac bralam globulki na infekcje przypisane na recepte i cora urodzila sie zdrowa.

Ja zostaje na forum. I tak juz za duzo na fb siedze.
    Też mi się wydaje, że ginekolog lepiej wie od lekarza pierwszego kontaktu. Do tego poczytałam w necie i podobno te globulki są jednymi z bardziej bezpiecznych w ciąży. Na pewno je wybiorę bo jak infekcja się rozwinie to może nieźle zaszkodzić dziecku.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam problemu bo nie mam fb ;-) jak byłam na studiach królowała nk, a teraz fb do szczęścia nie jest mi potrzebny :-) wystarczy, że mój mąż ma fb :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze za bardzo się rozszalałam z letnimi ciuchami w sklepach internetowych..czekam na przesyłki i ogłaszam szlaban zakupowy :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ale grupa moze byc tajna-czyli nikt nie widzi ze w niej jestesmy no i zamknieta czyli tylko my:)
    Eee nie jeszcze cos zle kliknę, nie ukryje sie itp itd. Ja jestem za forum. Nie ja sie na fb z ciąża nie obnażam, zreszta mi dobrze z tym, ze jestem tu trochę anonimowa. Mi sie nie podoba ta straszna inwigilacja internetowa:) ciasteczka juz i tak działają- raz sprawdzę jakis temat a później mnie reklamy z tego tematu atakują- przerażające ;) ;)

.ona., la_lenka, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tak ogólnie to z wczorajszej morfologii wyszło, że hemoglobina spadła mi z 13,3 na 11,8 do tego po raz pierwszy mam jakieś bakterie w moczu i dostałam receptę na globulki Pimafucin. Trochę zdjęłam się przy kasie w aptece jak za 6 globulek zapłaciłam prawie 50 zł :-)

Ja mam Pimafucin do smarowania + globulki MacMiror - gin jak najbardziej zapewniał mnie, że nie ma przeciwwskazań.

Anitka201 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:28

karolcia87, Anitka201, Misi@ lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Właśnie wydrukowałam sobie listę wyprawkową dla dzidziusia i co zabrać ze sobą do szpitala. W koncu znalazłam normalne listy, a nie takie po 10 stron z "niezbędnymi" rzeczami, które według mnie wogóle się nie przydadzą. Te które tu znalazłam sa faktycznie proste , czytelne a rzeczy w nich wypisane przede wszystkim praktyczne i potrzebne.

Może i Wam się przyda :)

http://abc-bobasa.pl/content/7-wyprawka-dla-noworodka

Lista w sumie jak sobie teraz myślę - nie zaglądałam do tych linków - nie jest taka wielka. Dla malucha do szpitala: pieluszki, chusteczki, ubranko na wyjście. Reszta była w szpitalu. Dla siebie: koszula nocna, podkłady poporodowe, specjalne majtki, tantum rosa do przemywania i w sumie tyle. To takie niezbędne minimum. No chyba, że coś pominęłam.

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj dziewczyny dajcie spokój z tym FB jak będziemy tu i tam to w końcu sie podzielimy i nic z tego nie będzie a tak to mozna sobie poradzić, posmęcic, pocieszyć sie razem i pisac bez skrępowani również o intymnych problemach bo jestesmy anonimowe.

Co do wizyt- widzę, ze dzis wysyp dobrych nowin- oby tak dalej.
    Zwłaszcza, ze ja dzis tez mam wizytę na 18.20 :)

Co do zakupow- dzis znow sie wybrałam do dwóch sklepów :( musialam, musialam zaspokoić ten glod noooo. Teraz jednak zakładam sobie szlaban aż do ciepłych dni i dużego brzucha- wówczas zobaczę czego mi ewentualnie brakuje. No i oczywiscie jeansy- jesli znajdę fajne kupuje ;)

Kupilam sobie dzis ekstra sportowe getry w kwiaty z reserved i stanik sportowy do tego. Getry mam zamiar nosić na co dzien do dłuższych bluzek i tenisowek czy baletek :) chyba sie przezuce na bardziej sportowy styl w tej ciąży :)
    Oprócz tego zlapalam jeszcze fajna sukienko- bluzkę na getry w H&M- taka prosta, szara z ciążowych- znow mysle, ze do getrów i tenisowek lub kolorowych adidasow bedzie super :)
    Jestem teraz zakupowo usatysfakcjonowana:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:08

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do fb - w sumie czemu chcecie zakładać forum w tamtym miejscu?
    Ja nie lubię takich grup na fb, może za stara jestem :P, mam tam co prawda konto, ale głównie do kilku grup dotyczących mojego starszaka. I tak jest na nich bałagan. Fajnie być jednak anonimowym.

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki pisze z problemem...od wczoraj mam dziwny ból-rozciągający w podbrzuszu...zdarzaja wam sie takie bole?pierwszy raz mi to sie zdarza,nie jest to jakis silny bol ale czały czas go czuje...zastnawiam sie czy to rozciagaja sie macica czy moze jakieś złe sygnały...prosze pomózcie..isc na ostry dyzur?

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ