Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jestem po badaniu polówkowym. Jestem taka szczęśliwa bo wszystko jest ok. i teraz oficjalnie na wyniku badań pisze Płeć :prawidłowe genitalia żeńskie. Ale jestem szczęśliwa ☺
Dżuls, Paulinek, Gusiak, la_lenka, Anitka201, Lady Savage, 4me, .ona., eM, Kasiarzynka, Misi@, skabarka, Wonderland, easymum, kataryna, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Tak ogólnie to z wczorajszej morfologii wyszło, że hemoglobina spadła mi z 13,3 na 11,8 do tego po raz pierwszy mam jakieś bakterie w moczu i dostałam receptę na globulki Pimafucin. Trochę zdjęłam się przy kasie w aptece jak za 6 globulek zapłaciłam prawie 50 zł
jak ja sobie dzisiaj współczujęod rana chodze i miele w buzi hehe
Adzia gratulacjesuper ze jest ok
Dzuls rowniez gratuluje , powoedz co z ta kolka sie dowiedzialas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 12:17
adzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gusiak,to moze i moje bulgotanie to bylo to a ja myslalam ze toprzez cos co zjadlam:P w nocy bylo tak glosne ze maz pytal czy glodna jestem:)
powiedz mi zastanawiasz sie nad tym lozeczkiem?ja coraz bardziej na tak, tylko nie wiem czy juz kupowac:)Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PannaB wrote:Gusiak,to moze i moje bulgotanie to bylo to a ja myslalam ze toprzez cos co zjadlam:P w nocy bylo tak glosne ze maz pytal czy glodna jestem:)
powiedz mi zastanawiasz sie nad tym lozeczkiem?ja coraz bardziej na tak, tylko nie wiem czy juz kupowac:)
Być moze i to to, ale dla mnie to chyba wciąż za delikatnie i za rzadko zebym z przekonaniem mogła powiedzieć, ze to moje dziecko sie rusza
Zastanawiam, zastanwiam... wczoraj nawet wieczorem pokazywalam mężowi jak wygląda... tylko On chciałby podjechać i zobaczyć na ta żywo do lozeczko, a nie zamawiać po zdjeciu wiec musze jeszcze to ustalić gdzieś mozna go dotknąć
Myślę, ze jak Nam się spodoba to pewnie za miesiąc, dwa juz je kupimy... wole wczesniej sobie wszystko kompletowac, bo na koniec i tak będzie sporo wydatków.
-
PannaB wrote:Gusiak,to moze i moje bulgotanie to bylo to a ja myslalam ze toprzez cos co zjadlam:P w nocy bylo tak glosne ze maz pytal czy glodna jestem:)
powiedz mi zastanawiasz sie nad tym lozeczkiem?ja coraz bardziej na tak, tylko nie wiem czy juz kupowac:)
polubiłam przez przypadek, ja już mam kupione i łózeczko i wózek. -
Mozjaka wrote:Ja w pierwszej ciazy Praktycznie co miesiac bralam globulki na infekcje przypisane na recepte i cora urodzila sie zdrowa.
Ja zostaje na forum. I tak juz za duzo na fb siedze. -
PannaB wrote:ale grupa moze byc tajna-czyli nikt nie widzi ze w niej jestesmy no i zamknieta czyli tylko my:)
.ona., la_lenka, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Tak ogólnie to z wczorajszej morfologii wyszło, że hemoglobina spadła mi z 13,3 na 11,8 do tego po raz pierwszy mam jakieś bakterie w moczu i dostałam receptę na globulki Pimafucin. Trochę zdjęłam się przy kasie w aptece jak za 6 globulek zapłaciłam prawie 50 zł
Ja mam Pimafucin do smarowania + globulki MacMiror - gin jak najbardziej zapewniał mnie, że nie ma przeciwwskazań.Anitka201 lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
aldonaa wrote:Właśnie wydrukowałam sobie listę wyprawkową dla dzidziusia i co zabrać ze sobą do szpitala. W koncu znalazłam normalne listy, a nie takie po 10 stron z "niezbędnymi" rzeczami, które według mnie wogóle się nie przydadzą. Te które tu znalazłam sa faktycznie proste , czytelne a rzeczy w nich wypisane przede wszystkim praktyczne i potrzebne.
Może i Wam się przyda
http://abc-bobasa.pl/content/7-wyprawka-dla-noworodka
Lista w sumie jak sobie teraz myślę - nie zaglądałam do tych linków - nie jest taka wielka. Dla malucha do szpitala: pieluszki, chusteczki, ubranko na wyjście. Reszta była w szpitalu. Dla siebie: koszula nocna, podkłady poporodowe, specjalne majtki, tantum rosa do przemywania i w sumie tyle. To takie niezbędne minimum. No chyba, że coś pominęłam.
-
Ejjj dziewczyny dajcie spokój z tym FB jak będziemy tu i tam to w końcu sie podzielimy i nic z tego nie będzie a tak to mozna sobie poradzić, posmęcic, pocieszyć sie razem i pisac bez skrępowani również o intymnych problemach bo jestesmy anonimowe.
Co do wizyt- widzę, ze dzis wysyp dobrych nowin- oby tak dalej.
Zwłaszcza, ze ja dzis tez mam wizytę na 18.20
Co do zakupow- dzis znow sie wybrałam do dwóch sklepówmusialam, musialam zaspokoić ten glod noooo. Teraz jednak zakładam sobie szlaban aż do ciepłych dni i dużego brzucha- wówczas zobaczę czego mi ewentualnie brakuje. No i oczywiscie jeansy- jesli znajdę fajne kupuje
Kupilam sobie dzis ekstra sportowe getry w kwiaty z reserved i stanik sportowy do tego. Getry mam zamiar nosić na co dzien do dłuższych bluzek i tenisowek czy baletekchyba sie przezuce na bardziej sportowy styl w tej ciąży
Oprócz tego zlapalam jeszcze fajna sukienko- bluzkę na getry w H&M- taka prosta, szara z ciążowych- znow mysle, ze do getrów i tenisowek lub kolorowych adidasow bedzie super
Jestem teraz zakupowo usatysfakcjonowana:DWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:08
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
A co do fb - w sumie czemu chcecie zakładać forum w tamtym miejscu?
Ja nie lubię takich grup na fb, może za stara jestem, mam tam co prawda konto, ale głównie do kilku grup dotyczących mojego starszaka. I tak jest na nich bałagan. Fajnie być jednak anonimowym.
-
Hej dziewczynki pisze z problemem...od wczoraj mam dziwny ból-rozciągający w podbrzuszu...zdarzaja wam sie takie bole?pierwszy raz mi to sie zdarza,nie jest to jakis silny bol ale czały czas go czuje...zastnawiam sie czy to rozciagaja sie macica czy moze jakieś złe sygnały...prosze pomózcie..isc na ostry dyzur?