X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko mam po synu. Jest w bardzo dobrym stanie więc nie kupuję nowego. A kupiłam już malutkiej huśtawke z wibracjami i melodyjkami.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia pochwal się jaką huśtaweczkę kupiłaś, bo ja też mam zamiar kupić, taką z włącznikami czasowymi i chętnie pooglądam :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patjestwciazy wrote:
    Czesc Kochane przyszle mamusie :)

dopiero zalozyla tutaj konto, mam termin na 15 wrzesnia, i zaczelismy sie wlasnie zastanawiac nad kupnem jakiegos lozeczka :)
    komplenie nie mam pojecia na co zwrocic szczegolna uwage.

Macie juz kupione lozeczka? mozecie cos polecic?

Ja mam łóżeczko po synku. Mieliśmy dla niego na początku drewniane, ale kompletnie się nie sprawdziło - kiedy zaczął fikać ;) i dosyć szybko kupiliśmy turystyczne (do tego rzecz jasna wkłada się materacyk i jest ok). Zdecydowanie bardziej polecam turystyczne - fajne, z siateczkami po bokach, jak dziecko wyskakuje w łóżku i uderzy się w bok łóżka to przynajmniej głowa cała :D. U nas takie długo służyło i teraz też innego sobie nie wyobrażam.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    My sie chyba zdecydujemy na ten zestaw w kolorze białym: http://allegro.pl/nowoczesne-lozeczko-z-szuflada-komoda-przewijak-i5184230960.html
    Znajoma ma i sobie chwali i z tego co widzę produkt spełnia polskie normy.
    Cudny ten zestaw <3 muszę pomierzyć czy u mnie by się zmieścił razem z komodą.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bright Starts Słonik. Znów mam problem z wstawieniem zdjęcia. Chciałam wam pokazać także wózek. Jak mi się uda to wstawię zdjecia.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bujaczek tego typu, tylko kolorystykę mamy inną:
    http://alejka.pl/kolyska-bujaczek-3w1-p6948-fisher-price.html
    Ja sobie chwalę. Młody bardzo go lubił, 1. opcja służyła gdzieś do roku, sam bujaczek bez pałąków jako bujany fotelik do ok. 3 lat.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    My sie chyba zdecydujemy na ten zestaw w kolorze białym: http://allegro.pl/nowoczesne-lozeczko-z-szuflada-komoda-przewijak-i5184230960.html
    Znajoma ma i sobie chwali i z tego co widzę produkt spełnia polskie normy.

Bardzo ładny zestaw =))
    U nas będzie coś podobnego, tyle ze będziemy chyba taki zestaw kompletowac z osobnych elementów... chociaż jak patrze na ten to tez mi się podoba... =)

kurde co zobaczę jakieś nowe łóżeczko to zaczyna mi się podobać... i badz tu człowieku mądry =)

Lady Savage, Paulinek, Anitka201 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez się podoba, ale cena mniej. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:08

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Bardzo ładny zestaw =))
    U nas będzie coś podobnego, tyle ze będziemy chyba taki zestaw kompletowac z osobnych elementów... chociaż jak patrze na ten to tez mi się podoba... =)

kurde co zobaczę jakieś nowe łóżeczko to zaczyna mi się podobać... i badz tu człowieku mądry =)

Ja nie mam z tym problemów :) miałam do czasu nie zobaczenia tego zielono-białego cudu :) Ty też w końcu znajdziesz to wymarzone jedyne łóżeczko dla swojej dzidzi

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    4me,stuprocentowo się zgadzam, też o tym myślę. Ale jest jeszcze jedna kwestia, gdzie znowu dla mnie IKEA przoduje. Chodzi mi o bezpieczeństwo użytych materiałów i mediów. Nie do końca mam zaufanie, że mała firemka z Pcimia Dolnego rzeczywiście nie używa farb, klejów itp. które mogłyby być w jakimś stopniu toksyczne.
    Ikea miewa różne rzeczy, o różnych poziomach solidności, miewa sporo fajnych rzeczy i sporo chłamu. Ale jakoś bardziej im ufam, że pilnują standardu. Ja się nadal waham co wybiorę.
    Dokladnie dlatego ja tez jeszcze nie zdecydowałam.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Odbiegając od tematu wyprawki, mam problem ze spaniem na boku. Od kilku nocy zasypiam na boku i budzę się na plecach przez co odczuwam dyskomfort. Jakoś w czasie snu się przekręcam i nie wiem co na to poradzić, czytałam że spanie na plecach nie jest dobre w ciąży.

Nie jest dobre od 20 tyg ciąży, wg mojej Pani ginekolog, która jeszcze powiedziała że nasze ciało samo będzie dawało nam znaki jak spać, i jeśli chodzi o mnie to miała rację, od jakiś 2 tyg nie mogę spać na plecach bo mnie po 20 min tak kręgosłup nawala że masakra, do 19 tyg przekręcałam się podczas snu z pleców na boki, z boków na plecy, od 2 tyg śpie tylko na jednym boku albo na drugim.

bento lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś spałam na brzuchu - na to pomogła poducha, przytulam się do niej, zarzucam nogę na górę i śpi mi się jak w gniazdku. Tyle, że częściej śpię na prawym boku. Nigdy nie potrafiłam spać na plecach.

bento, sweety lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja też brałam pimafucin przepisany przez ginekologa. Ciekawe czy pomogło na grzybka, będę musiała zrobić wymaz. Już się nie mogę doczekać jutra, o 10:40 wizyta:)

skabarka, Anitka201 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Odbiegając od tematu wyprawki, mam problem ze spaniem na boku. Od kilku nocy zasypiam na boku i budzę się na plecach przez co odczuwam dyskomfort. Jakoś w czasie snu się przekręcam i nie wiem co na to poradzić, czytałam że spanie na plecach nie jest dobre w ciąży.
    Bento jesli Ci wygodnie tak spac to spij dziecku mic nie będzie narazie. Samo da Ci znać, ze juz pora na bok ;) a jesli masz tak, ze budzisz sie na plecach cala obolała no to chyba nikt nie pomoże :( kup sobie te poduchę dla ciezarnych- ona lekko blokuje ruchy i odciąża placy- jak masz ja za sobą to podobno plecy maja podparcie i jest troche tak jak byś spala na plecach w odczuciu. Podobno bo ja jeszcze sie na zadna niezdecydowalam. Podoba mi się jedna ale musze pomierzyc czy nie za mala:)

bento lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to klops :( nie wiem jak Ci pomóc:(

Ja dzis dostalam adapter do pasow- taki zapinany po bokach i jestem niezadowolona. Mialam wątpliwości czy on obniży bardziej niż poprawnie założenie pasa ale moja koleżanka powiedziala, tak, tak no i wzielam. A mam ten najbardziej znany i oryginalny a nie podróbkę z allegro. Zapomnialam nazwy :(
    Teraz zaluje, ze nie wzięłam tego besafe co miedzy nogami obniza- tylko taki działa moim zdaniem :(
    Chyba go sprzedam lub oddam i kupie sobie be safe. Najwyżej spodnice będą szły pod pas a nogi bede przykrywać chusta ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec jak ktos my dylemat czy wygoda w spódnicy czy pewność ze dobrze onlbniza to ja teraz mogę powiedzieć, ze pewność! ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:16

‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ