X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:16

aldonaa lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No to klops :( nie wiem jak Ci pomóc:(

Ja dzis dostalam adapter do pasow- taki zapinany po bokach i jestem niezadowolona. Mialam wątpliwości czy on obniży bardziej niż poprawnie założenie pasa ale moja koleżanka powiedziala, tak, tak no i wzielam. A mam ten najbardziej znany i oryginalny a nie podróbkę z allegro. Zapomnialam nazwy :(
    Teraz zaluje, ze nie wzięłam tego besafe co miedzy nogami obniza- tylko taki działa moim zdaniem :(
    Chyba go sprzedam lub oddam i kupie sobie be safe. Najwyżej spodnice będą szły pod pas a nogi bede przykrywać chusta ;)

Ja zakupiłam BeSafe i póki co jestem zadowolona. Może nie jest super wygodny, bo jednak coś gniecie między nogami :P ale na pewno dobrze trzyma pas pod brzuchem - wręcz u mnie to na udach.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Właśnie poduszkę mam, a mimo to budzę się na plecach... obolała.
    A masz w kształcie C- probowalas za plecami ja kłaść, czy zawsze z przodu sie przytulasz?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:28

skabarka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:28

l22nhdge5b933eoh.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:08

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:53

Misi@ lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale czy to nie jest tak, że adapter nie powinien obniżać pasa niżej niż poprawne zapięcie? Bo przecież tylko poprawne zapięcie gwarantuje bezpieczeństwo - pas idący po udach też nie jest dobrym rozwiązaniem...

Carolline lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zasypiam na plecach tylko i wyłącznie i w nocy też na plecach śpię czasami na boku też prawym ale zazwyczaj na plecach bo inaczej siku mi się chce co chwilę i nie zasnę :)co do adaptorów do pasów jeszcze nie mam ale chyba kupię i te co jest między nogami. no i ostatnimi czasy gorąco mi w nocy i źle sypiam jakoś się budzę w środku nocy i 2 h spać nie mogę :) kurczę ale już bym chciała wrzesień :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:53

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do grup na FB - dziewczyny, widzę, że macie dużo obaw - profil na FB trzeba umiejętnie kontrolować. Nikt nie mówi, że macie podawać własne nazwisko czy udostępniać wszystkim (np. własnym uczniom) informacje o przebiegu ciąży :) Na FB wszystko jest do ustawienia, tzn. same decydujecie które informacje kto widzi, a grupy kobiet z forum (większość ciężarówek i mamusiek z bbf ma swoje grupy na fb) są zamknięte i ukryte - to znaczy, że nie tylko nikt nie widzi co tam piszecie, ale też nikt spoza grupy nie jest w stanie jej znaleźć ani stwierdzić kto do niej należy.
    Ja osobiście nie miałabym problemu w rozmowie z Wami na FB - nie podaję tam własnego nazwiska ani wrażliwych informacji ;)
    Zresztą niektóre osóbki stąd łatwo znaleźć na FB :)
    (btw. większość z Was i tak już podała w wątku swoje imiona i nazwiska... przy okazji wklejania zdjęć z USG :P tam w górnym lewym rogu widnieją dane pacjentki :P :P to tak przy okazji)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 18:51

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No to klops :( nie wiem jak Ci pomóc:(

Ja dzis dostalam adapter do pasow- taki zapinany po bokach i jestem niezadowolona. Mialam wątpliwości czy on obniży bardziej niż poprawnie założenie pasa ale moja koleżanka powiedziala, tak, tak no i wzielam. A mam ten najbardziej znany i oryginalny a nie podróbkę z allegro. Zapomnialam nazwy :(
    Teraz zaluje, ze nie wzięłam tego besafe co miedzy nogami obniza- tylko taki działa moim zdaniem :(
    Chyba go sprzedam lub oddam i kupie sobie be safe. Najwyżej spodnice będą szły pod pas a nogi bede przykrywać chusta ;)
    Jeśli kupowałaś nowy przez internet, od firmy, to możesz go zwrócić bez podawania przyczyny - chyba obecnie jest na to 14 dni.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Co do grup na FB - dziewczyny, widzę, że macie dużo obaw - profil na FB trzeba umiejętnie kontrolować. Nikt nie mówi, że macie podawać własne nazwisko czy udostępniać wszystkim (np. własnym uczniom) informacje o przebiegu ciąży :) Na FB wszystko jest do ustawienia, tzn. same decydujecie które informacje kto widzi, a grupy kobiet z forum (większość ciężarówek i mamusiek z bbf ma swoje grupy na fb) są zamknięte i ukryte - to znaczy, że nie tylko nikt nie widzi co tam piszecie, ale też nikt spoza grupy nie jest w stanie jej znaleźć ani stwierdzić kto do niej należy.
    Ja osobiście nie miałabym problemu w rozmowie z Wami na FB - nie podaję tam własnego nazwiska ani wrażliwych informacji ;)
    (btw. większość z Was i tak już podała w wątku swoje imiona i nazwiska... przy okazji wklejania zdjęć z USG :P tam w górnym lewym rogu widnieją dane pacjentki :P :P to tak przy okazji)
    Ja nie podałam tutaj nawet swojego imienia, bo nie chcę tworzyć powiązań między moim ciążowym nickiem, a realnymi danymi - również tutaj wśród Was, na forum. Fotki też ucinam żeby nie było żadnych danych widać. Świat jest cholernie mały, sama pamiętam jak chodziłam po forum staraniowym i spotkałam wątek swojej znajomej, sprzed paru lat, gdzie pisała o swoich problemach i załamaniach. Jakoś nie mam ochoty żeby ktoś kto mnie zna mógł sobie poczytać co ja tutaj piszę o zaparciach i krwawieniach. To jest dla mnie mega prywatne i bardzo sobie cenię, że mogę tu pisać szczerze, bo mam pewną dozę anonimowości. Jestem tu jako Lalenka i tyle, chce tak pozostać. Czasem się można zdziwić w jakich dziwnych miejscach można nagle kogoś znajomego spotkać.

.ona., easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    uwazam tak samo, jestem w grupie na fb o ktorej nikt nie wie jest tajna i zamknieta, mi osobiscie byloby tam łatwiej:) i jakos tak sprawniej::)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    4me, a nie mozesz zwrocic sprzedawcy tego adaptera? W ciagu 14 dni, mozna zwrocic zakup bez podania przyczyny, jesli byl to zakup przez internet.
    Tak wiem i wlasnie sie nad tym zastanawiam. Musze to przemyśleć. Jechałam z nim tylko dwa razy. Dzieki za rade ;)

Bento spróbuj a moze to pomoże ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka no0 to trzymam kciuki...
    Maly wiruje mi w brzuszku...dziś na usg, mówie do lekarza o mały rusza nóżkami, na co lekarz z poważną mina. Nie proszę pani, on nie rusza nóżkami on panią kopie ;p No więc mam małego kopacza w brzuszku :)
    Piękny jest płakałam jak bóbr patrząc na usg :)
    Kolejna wizyta w czwartek za tydzień na połówkowe...a ten profesor zapisał mnie za trzy tygodnie na echo serca bo coś nie wyraźne było.
    Uwielbiam patrzeć na mój maly cud.
    A dziś jest aktywny cały czas daje kopniaki az kilka razy podskoczyłam :)

Ja właśnie musze poczytać o tych adapterach bo muszę tez kupić.
    łóżeczko, w którym ja się wychowałam, moje siostry i siostrzency jest u moich rodziców i tam będzie, jak przyjadę z małym to będzie mógł sobie wygodnie pochrapać :)
    I boli mnie szyjka, ale może mały wiruje i to jest przyczyna.
    Skarbka ja dziś zjadłam tyle, że nie wiem gdzie to wszystko pomieściłam...a przed chwila jeszcze jedliśmy tort Pawłowa z owocami...musiałam wstawić go do lodówki bo pewnie bym zjadła więcej :)

Lady Savage, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - a tak serio, co by się stało, gdybyśmy się znały osobiście? Dla mnie nie byłby to koniec świata ;) ale dla mnie też zaparcie czy krwawienie nie jest wstydliwą sprawą, każdemu się zdarza mieć zaparcie, nawet papieżowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 20:13

aldonaa, Gusiak, Anitka201 lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    La_lenka - a tak serio, co by się stało, gdybyśmy się znały osobiście? Dla mnie nie byłby to koniec świata ;) ale dla mnie też zaparcie czy krwawienie nie jest wstydliwą sprawą, każdemu się zdarza mieć zaparcie, nawet papieżowi.
    Pewnie nic by się nie stało. :)
    Ale ja nie lubię się przymusowo uzewnętrzniać publicznie, a za to lubię mieć kontrolę nad tym komu mówię, że się nie mogę załatwić, a komu nie. Taką mam zachciankę. :P

Nawet o ciąży powiedziałam (poza najbliższymi) dosłownie 2 osobom - szefowej i znajomej (bo akurat się trafiła i nie miałam "wyjscia"). I to nie dlatego, że się boję czy nie chce zapeszyć - po prostu dla mnie jest to moja prywatna sprawa i nie nikomu nic do tego. Dodatkowo nikomu więcej nie zamierzam mówić - w pewnym momencie się samo zrobi widoczne. :P
    Żeby nie było - np. na facebooku wstawiam swoje zdjęcia, opisuje zdarzenia z życia - ale przesiane przez moje prywatne sito - tylko ja mam kontrolę jak duży kawałek wystawię na widok publiczny i wszelkie działania, które mogłyby tą kontrolę osłabić mi nie pasują. Ot, ludzie są różni i u każdego gdzie indziej przebiega granica odsłaniania prywatności.

4me, .ona., Sigma lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Agatka no0 to trzymam kciuki...
    Maly wiruje mi w brzuszku...dziś na usg, mówie do lekarza o mały rusza nóżkami, na co lekarz z poważną mina. Nie proszę pani, on nie rusza nóżkami on panią kopie ;p No więc mam małego kopacza w brzuszku :)
    Piękny jest płakałam jak bóbr patrząc na usg :)
    Kolejna wizyta w czwartek za tydzień na połówkowe...a ten profesor zapisał mnie za trzy tygodnie na echo serca bo coś nie wyraźne było.
    Uwielbiam patrzeć na mój maly cud.
    A dziś jest aktywny cały czas daje kopniaki az kilka razy podskoczyłam :)

Mój dzidziul też aktywny dzisiaj, tak się kręci i kopie że jerunku :) a jutro zaczynamy 22 tydzień :3

Misi@ lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ