X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie zapisałam sie do szkoły rodzenia-bezpłatnej, zaczynam w lipcu:)

skabarka lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls jutro zaczynamy 19 tydzien :))))

Dżuls, skabarka lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Dziewczyny, ale czy to nie jest tak, że adapter nie powinien obniżać pasa niżej niż poprawne zapięcie? Bo przecież tylko poprawne zapięcie gwarantuje bezpieczeństwo - pas idący po udach też nie jest dobrym rozwiązaniem...

Przesadziłam z tymi udami - jest tak w pachwinach, nie wiem jak określić. W każdym razie na pewno pod brzuchem i tak jak na rysunku.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:28

Lady Savage, skabarka, Misi@ lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukuję dobrego przepisu na botwinkę - któraś mnie poratuje? :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • grubabercia Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zatem i ja sie przywitam jako wrzesniowka 2015 :D U nas 19 tydzien i termin porodu na 16 wrzesnia.zatem czekamy :D pozdrawiam wszystkie brzuchatki :D

Lady Savage, skabarka, Kasiarzynka, alutka, adzia, kasig, easymum, Misi@, chabasse lubią tę wiadomość

bercia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:56

Lady Savage, agatka196, aldonaa, la_lenka, skabarka, Kasiarzynka, Gusiak, adzia, 4me, Anitka201, Misi@, easymum, bento, Wonderland, Sigma, Czarna_88, eM, chabasse lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:28

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Mi sie wydaje, ze wazne jest aby lóżko miało podnoszone dno- regulowana wysokość oraz wyciągane kilka szczebelków. Tej opcji niestety nie ma w Ikei :(
    Jak dziecko zaczyna samo chodzić to kombinuje jak by sie i z lozka wydostac- chwila nieuwagi i brzdąc wspina sie na ramę i spada. Tak moze sobie wyjść przez dziurkę.
    W Ikei są cale boki ściągane ale to tez slabe dla mnie bo malec moze wypaść jak śpi :(

To takie dwie najwazniejsze cechy dla mnie akurat :)

My przerabialiśmy z młodym chyba każdą opcję :P mieliśmy moja kołyskę tzn łóżeczko z funkcją bujania robioną dla mnie 30 lat temu :P oraz w miarę jak młody rósł:

http://www.mothercare.com/Stokke%C2%AE-Bounce-%27n%27-Sleep-Daybed/407286,default,pd.html

http://allegro.pl/f21-christiane-wegner-kolyska-kosz-wiklinowy-i5267424347.html

i aktualnie
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
    plus
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30099293/

po prostu gdy młody zaczął się swobodnie przemieszczać zdjęliśmy cały bok i dokupiliśmy tą barierkę - młody ani razu nie wylazł sam w jakis niebezpieczny sposób , nie wypadł etc a ma dopiero rok i 2 msc....wbrew pozorom dzieci mają bardzo wysoki instynkt samozachowawczy ;) :) a moje dziecko nie należy do tych spokojnych i cichych - raczej ma wrodzone ADHD :p

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:17

• Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dżuls, toz to majatek!! Portfel dal rade?? :)

Cudenka! :)

Hahahah dlatego skusiłam się na ubranka, które być może młoda założy jeden raz, albo i wcale, ale już naprawdę musiałam :D Na dodatek markowe :D Najwyżej ubiorę w to lalkę, albo zafunduję sobie ratlerka i będzie nosił :D Na tym na razie kończę szał zakupów, bo jeszcze kupa czasu i nie mam gdzie tego trzymać, a moja siostra wariatka na hasło "dziewczynka" wygarnęła całą masę ubranek po córce, trochę jeszcze pewnie dokupi, bo się nie powstrzyma, a teściowa uznała że wreszcie czas na falbanki i koronki, więz pewnie znów dostanę wór ciuchów za każdym razem jak przyjedzie (trochęsię tego boję) :P

skabarka, aldonaa, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Gdybym ja tylko byla pewna jeszcze gdzie ja je czuje ;D
    Jakaś chyba mało wrażliwa i 'czuciowa' jestem, ze ciągle mam wątpliwości ;p

Gusiak, nie jesteś sama, ja też ciągle mam wątpliwości. W sumie to nie wiem czego oczekiwać i wolę się nie nakręcać. Chciałabym wiedzieć, że to jest właśnie TO :)

gg64rl68s121551a.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:

a zmieniając temat :D synuś mój zachciał na kolację naleśniki :D ale się objadłam - naleśniki z nutellą :D omnomnom <3

U nas naleśniki rządzą :D Co dzień robimy od jakichś 2 tygodni i też nasz młodzieniec zajada z czekoladą ;) A ja przy okazji ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    My przerabialiśmy z młodym chyba każdą opcję :P mieliśmy moja kołyskę tzn łóżeczko z funkcją bujania robioną dla mnie 30 lat temu :P oraz w miarę jak młody rósł:

http://www.mothercare.com/Stokke%C2%AE-Bounce-%27n%27-Sleep-Daybed/407286,default,pd.html

http://allegro.pl/f21-christiane-wegner-kolyska-kosz-wiklinowy-i5267424347.html

i aktualnie
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
    plus
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30099293/

po prostu gdy młody zaczął się swobodnie przemieszczać zdjęliśmy cały bok i dokupiliśmy tą barierkę - młody ani razu nie wylazł sam w jakis niebezpieczny sposób , nie wypadł etc a ma dopiero rok i 2 msc....wbrew pozorom dzieci mają bardzo wysoki instynkt samozachowawczy ;) :) a moje dziecko nie należy do tych spokojnych i cichych - raczej ma wrodzone ADHD :p
    Oooo i to moze być to ! Ogólnie lozka z Ikei mi sie podobają i nie kosztują majątku a ta barierka rozwiązuje mój obawy co do wypadnięcia z lozka :)
    Dzieki za pomysl to jest jakaś opcja :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ta barierka jakąś taka skromna się wydaje... Jeszcze pomyślę :P

Poza tym właśnie dostałam wyniki z konfliktu płytkowego, jestem dodatnia. Cieszę się :)
    Jutro czeka mnie zajęty dzień, rano badania, potem spotkanie z siostrą. Pewnie pobuszujemy w sklepach. Na obiad chyba będzie bar sałatkowy w PizzaHut, lata nie jadłam ale chyba mam ochotę :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki za rade.Poszlam wczoqj na Ip bo z nerow skoczyl mi cukier i nie moglam go zbić wiec stwierdziłam ze lepiej isc,żeby sie nie denerwować.Trafiam na super lekarza mimo ze myslal spac bo byl zaspany byl w porządku.Zrobil mi usg,ogladnal szyjkę mamcicy wszystko ok jest ale zaproppwal hospitalizację,odmowilam bo wiem ze to większy stres dla mnie by byl jakbym zostala...co innego jakby cos sir dzialo...bole defakto swiadcza o rozciagajacej sie macicy...jestem szczęśliwa i przezyje bo wiem ze dzidz nic sir nie dzieje.Jesteście mega wsparciem !!!

adzia, Misi@, Kasiarzynka, skabarka lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB! 19tydzień czas zacząć :) :) :)

la_lenka, Lady Savage, adzia, easymum, bento, skabarka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22 tygodniu :) w pierwszym dniu 6 miesiąca :) i w 135 dniu życia dzidziula :)

la_lenka, marlenak_me, adzia, easymum, Dżuls, Kasiarzynka, bento, skabarka, agatka196, Sigma, chabasse lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w trasie, najpierw pobranie krwi, a potem zakupowe szaleństwa :) Głodna jestem jak nie wiem co, ale na szczęście to już niedługo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja,, sliczne ciuszki :)
    Chyba dzisiaj wezmę mame albo siostre do lumpka zeby jakies tuniki kupić na ciąże, teraz t-shirty sa za krotkie a nie chce miec pleców golych chociaz duzo pomagaja dresy ciazowe ale przeciez nie bede w nich codziennie chodzic :D

W nocy padl rekord wstawania do wc 4x :o
    Jestem nie wyspana :/

‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ