X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldona bardzo fajne listy, sama skorzystam i wydrukuje od razu, żeby się nie zagubiły :)
    ja jeśli chodzi o fb jestem też na nie- nie chcę, żeby dzieci z podstawówki, które ucze wiedziały, jakie mam problemy w ciąży :-)

aldonaa lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula ciezko tak stwierdzić. Ja tez miewam takie rozciągające bole ale one nie są non stop tylko raz na jakis czas na chwile. Ogólnie bole rozciągające macice to standard ale ciezko stwierdzić czy u Ciebie ti wlasnie to...
    Moze spróbuje no- spe jak nie pomoże to dopiero IP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:18

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula to nic złego- bóle więzadeł- czasem po 1 stronie, czasem po obu stronach. Mam je od tygodnia nieregularnie- czasem kilka godzin dziennie boli. Lekarz odradził jakiekolwiek środki przeciwbólowe- trzeba przecierpieć. Po nich z reguły bardzo rozrasta się brzuch :-) u mnie tak było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:19

720fbe94f2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me :-) czyli obie mamy szlaban na zakupy. Ja sobie ostatnio kupiłam 3 sukienki, sweterek i 3 pary spodni z wiskozy na gumce (będą idealne na wiosnę - lato)

4me lubi tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jeśli bardzo Cie to niepokoi to zadzwon do lekarza albo jedz do szpitala. Ja wiem, że jeśli boli brzuch a nie ma skurczy i plamień, a ból po jakimś czasie przechodzi - to nic złego.

720fbe94f2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula wydaje mi się, ze to może być macica, która się rozciąga..no ginekologiem nie jestem ale czasami mam takie lekkie bóle. Ja miałam ostatnio ostry ból z boku i gin dzisiaj potwierdziła, że to mogła być kolka jelitowa (właśnie od przeforsowania się)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:28

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO właśnie robię porządek w portfelu i znalazłam reklamację do odebrania w zarze :-) czyli jeszcze MUSZĘ ( :-) ) sobie coś wybrać za 150 zł i mam na to 2 tygodnie :-)

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me :-) czyli obie mamy szlaban na zakupy. Ja sobie ostatnio kupiłam 3 sukienki, sweterek i 3 pary spodni z wiskozy na gumce (będą idealne na wiosnę - lato)
    Oj tak :)
    Mój M mi nigdy nie zabrania żadnych zakupów ale wobec obecnych wydatkow- urządzanie mieszkania, wyprawka dla dzieci - boje się mu dzis przyznać o kolejnym wyskoku ;) hehe

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    polubiłam przez przypadek, ja już mam kupione i łózeczko i wózek.
    pokaz:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Oj tak :)
    Mój M mi nigdy nie zabrania żadnych zakupów ale wobec obecnych wydatkow- urządzanie mieszkania, wyprawka dla dzieci - boje się mu dzis przyznać o kolejnym wyskoku ;) hehe
    W sumie się nie dziwię :-) wiesz przed moim małżem nic dosłownie nic się nie ukryje :-) on ma jakiś rentgen zakupowy w oczach i 6 zmysł :-) jak tylko sobie coś kupię to on po wejściu do domu pyta co znowu sobie zamówiłam/kupiłam :-) chyba banan na twarzy mnie zdradza :-)

4me, karolcia87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie mojego szpitala jest napisane co do niego zabrać ;) Także może u Was też tak jest. ;)

• Patjestwciazy Nowa

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane przyszle mamusie :)

dopiero zalozyla tutaj konto, mam termin na 15 wrzesnia, i zaczelismy sie wlasnie zastanawiac nad kupnem jakiegos lozeczka :)
    komplenie nie mam pojecia na co zwrocic szczegolna uwage.

Macie juz kupione lozeczka? mozecie cos polecic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patjestwciazy wrote:
    Czesc Kochane przyszle mamusie :)

dopiero zalozyla tutaj konto, mam termin na 15 wrzesnia, i zaczelismy sie wlasnie zastanawiac nad kupnem jakiegos lozeczka :)
    komplenie nie mam pojecia na co zwrocic szczegolna uwage.

Macie juz kupione lozeczka? mozecie cos polecic?
    Witaj :)

Ja tak szybko nie kupuje łóżeczka, w sierpniu lub w lipcu pochodze po sklepach jakies upatrze poprosze o odlozenie i jak juz urodze to mąż pojedzie odebrac skręci i na powrocie bedzie czekalo na dziecko :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze wazne jest aby lóżko miało podnoszone dno- regulowana wysokość oraz wyciągane kilka szczebelków. Tej opcji niestety nie ma w Ikei :(
    Jak dziecko zaczyna samo chodzić to kombinuje jak by sie i z lozka wydostac- chwila nieuwagi i brzdąc wspina sie na ramę i spada. Tak moze sobie wyjść przez dziurkę.
    W Ikei są cale boki ściągane ale to tez slabe dla mnie bo malec moze wypaść jak śpi :(

To takie dwie najwazniejsze cechy dla mnie akurat :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me,stuprocentowo się zgadzam, też o tym myślę. Ale jest jeszcze jedna kwestia, gdzie znowu dla mnie IKEA przoduje. Chodzi mi o bezpieczeństwo użytych materiałów i mediów. Nie do końca mam zaufanie, że mała firemka z Pcimia Dolnego rzeczywiście nie używa farb, klejów itp. które mogłyby być w jakimś stopniu toksyczne.
    Ikea miewa różne rzeczy, o różnych poziomach solidności, miewa sporo fajnych rzeczy i sporo chłamu. Ale jakoś bardziej im ufam, że pilnują standardu. Ja się nadal waham co wybiorę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    pokaz:)

Zdjęcia z internetu, bo łóżeczko ma do mnie lada dzień przyjść a wózek stoi u mojej mamy w salonie, bo odkupiłam go od przyjaciółki z podstawówki.
    Kurczaki, nie mam linku do tego wózka :( Napiszę zaraz mamie by mi zrobiła zdjęcie i wysłała
    a łózeczko przyjdzie do mnie takie
    http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-kolyska-w-1-wercia-140x70-i5255064645.html

Paulinek lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie chyba zdecydujemy na ten zestaw w kolorze białym: http://allegro.pl/nowoczesne-lozeczko-z-szuflada-komoda-przewijak-i5184230960.html
    Znajoma ma i sobie chwali i z tego co widzę produkt spełnia polskie normy.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się, że gdybyśmy chciały należeć do jakiejś grupy na fb to większość nie szukałaby takiego forum i się tutaj nie znalazła tylko od razu tam poszła ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:56

8pdp47e.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ