X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam wierzę z tymi humorami..ostatnio przeszłam samą siebie i o mały włos właśnie bym pilotem rzuciła w męża...wiecie jak mi teraz głupio bo wiem, że te moje humory mogą popsuć nasze relacje chociaż P. jest jak na razie niesamowicie wyrozumiały.
    Pralinek2 ja kiedyś jak miałam PMS szłam pobiegać, obecnie albo idę na długi spacer (wtedy też nie ciągnie mnie do słodkiego) albo zaczynam pedałować na rowerze stacjonarnym. Wszelkie złości wychodzą razem z potem :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj spierdzielony dzień bo muszę jechać na urodziny mojej chrześnicy jakieś 150 km w jedną stronę tylko po to bo jej zasrana mamusia wymyśliła sobie imprezę w czwartek bo ona chce się zrelaksować w weekend (na której pewnie nie zjem nawet złamanego paluszka). Kur*a nie znoszę tej mojej kuzynki ale podobno dzieciom (bycia chrzestnym) się nie odmawia. Teraz jestem w pracy, a później tam jadę..najlepsze, że P. nie może ze mną pojechać bo do późna pracuje..zawsze po odwiedzinach u tej cudownej rodziny (kuzynka, która wie wszystko i jej mąż, który jest totalnym gburem i czasami nawet nie wyjdzie z sypialni jak ich odwiedzimy) jedziemy na sygnale do maca :-)
    Masakra..

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nerwusy :)
    Ja ostatnimi czasy - o dziwo :P - jestem oazą spokoju. Wszystko mam w nosie :P

Dżuls - ja lumpków nie lubię, sam zapach od progu mnie odrzuca, ale sukienki boskie :D No i cena również ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja Wam wierzę z tymi humorami..ostatnio przeszłam samą siebie i o mały włos właśnie bym pilotem rzuciła w męża...wiecie jak mi teraz głupio bo wiem, że te moje humory mogą popsuć nasze relacje chociaż P. jest jak na razie niesamowicie wyrozumiały.
    Pralinek2 ja kiedyś jak miałam PMS szłam pobiegać, obecnie albo idę na długi spacer (wtedy też nie ciągnie mnie do słodkiego) albo zaczynam pedałować na rowerze stacjonarnym. Wszelkie złości wychodzą razem z potem :-)

O tym, że nerwy wychodzą razem z potem to bardzo dobrze wiem, bo przed ciążą ćwiczyłam regularnie treningi Chodakowskiej i to właśnie był mój sposób na odreagowanie wszystkich złych emocji. Teraz wykonywanie tych ćwiczeń jest niemożliwe z wiadomych względów :-) Próbowałam wykonywać ćwiczenia, które są dla kobiet w ciąży na YouTube, ale przy nich nie można odreagowac...

eikt3a3ftl57j282.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    A ja mam dzisiaj spierdzielony dzień bo muszę jechać na urodziny mojej chrześnicy jakieś 150 km w jedną stronę tylko po to bo jej zasrana mamusia wymyśliła sobie imprezę w czwartek bo ona chce się zrelaksować w weekend (na której pewnie nie zjem nawet złamanego paluszka). Kur*a nie znoszę tej mojej kuzynki ale podobno dzieciom (bycia chrzestnym) się nie odmawia. Teraz jestem w pracy, a później tam jadę..najlepsze, że P. nie może ze mną pojechać bo do późna pracuje..zawsze po odwiedzinach u tej cudownej rodziny (kuzynka, która wie wszystko i jej mąż, który jest totalnym gburem i czasami nawet nie wyjdzie z sypialni jak ich odwiedzimy) jedziemy na sygnale do maca :-)
    Masakra..

Nie zazdroszczę. Ja bym nie jechała ;), a prezent dała kiedyś przy okazji... ale to ja. My całą rodzinę mamy ponad 200 km od nas (i jeszcze w innych kierunkach i miastach ;) ) i w przypadku jakiegokolwiek wydarzenia typu urodziny/imieniny (wyjątek święta) specjalnie nie jeździmy. Raz, że szkoda czasu, dwa na chwilę jechać taki kawał to też średnio się opłaca, trzy to zmęczenie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja też bym nie pojechała ale mała sama do mnie zadzwoniła. Jestem tam max 2 razy ro roku i tylko raz byłam terminowo na jej urodzinach. U mnie też każdy dziwi się, że jadę ale teraz czuję się dobrze, a nie wiem jak będzie za kilka miesięcy :-(

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek2 wrote:
    O tym, że nerwy wychodzą razem z potem to bardzo dobrze wiem, bo przed ciążą ćwiczyłam regularnie treningi Chodakowskiej i to właśnie był mój sposób na odreagowanie wszystkich złych emocji. Teraz wykonywanie tych ćwiczeń jest niemożliwe z wiadomych względów :-) Próbowałam wykonywać ćwiczenia, które są dla kobiet w ciąży na YouTube, ale przy nich nie można odreagowac...
    To fakt :-) dla mnie killer Chodakowskiej był ok, ale i tak później musiałam się dowalić jakimiś ćwiczeniami bo skalpel to takie małe nieporozumienie..przy tym nie idzie się nawet zmęczyć :-)
    Ja te ćwiczenia dla kobiet w ciąży traktuję jako rozciąganie po rowerku :-) bardzo fajnie działają na mięśnie po tym jestem zupełnie zrelaksowana ;-)

• bento Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:09

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w kolejnym tygodniu <3

przyszła mama, skabarka, eM, easymum lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento mi lekarz zakazał jazdy na zwykłym rowerze ze względu na ewentualny upadek..no chyba, że trasa jest płaska ale to u mnie odpada :-).
    My na majówce odpalamy grilla i będziemy imprezować ze znajomymi :-) pewnie dojdą do tego jakieś wypady w góry :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek2 wrote:
    Tak sobie czasem myślę, że jak mam teraz Zuzię w brzuchu, to siły się skumulowały - w końcu jest nas dwie... ;-)

Jak jeszcze nie znalam plci to mowilam mexowi, ze napewno dziewczynka u mnie mieszka bo jestem marudna jak dwie baby ;-) Od 2 trym minelo, a jak sie wkurze na cos juz to nawet syn mi mowi , zebym byla spokojna bo mi noe wolno sie denerwowac.

• bento Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:09

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:53

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest poślizg. Jeszcze jedna Pani brzuchatka i ja:) Stresuje się i w sumie jestem ciekawa czy zrobi mi usg skoro za półtora tygodnia połówkowe. Oby, oby, bo chcę zobaczyć synka hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Jak jeszcze nie znalam plci to mowilam mexowi, ze napewno dziewczynka u mnie mieszka bo jestem marudna jak dwie baby ;-) Od 2 trym minelo, a jak sie wkurze na cos juz to nawet syn mi mowi , zebym byla spokojna bo mi noe wolno sie denerwowac.

Anima a już znasz płeć? Potwierdziło się, że jest Was dwie? ;-)

eikt3a3ftl57j282.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:54

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz o dziwo spokojna się zrobiłam ale jak mnie poniesie to mąż od razu z tekstem wyskakuję "ok wycofuję się hormony przez Was przemawiają" co mnie kompletnie rozbraja i całe nerwy puszczają :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek2 wrote:
    Anima a już znasz płeć? Potwierdziło się, że jest Was dwie? ;-)
    No nie tym razem. W brzuszku mieszka Wiktorek. I nie mam niestety juz wymowki dla meza :-)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A mi tak strasznie brak ruchu... niby chodzę na spacerki z młodym, ale poszłabym np na basen, a kurcze ostatnio zapomniałam spytać o to gina, więc na razie się wstrzymam.
    .

co do basenu ja się ostatnio pytałam swojego gina i powiedział, że jak najbardziej nie widzi przeciwwskazań ale zalecił żebym sobie kupiła tampony probiotyczne i wkładała na czas kąpieli bo jednak jesteśmy bardziej podatne na infekcje. Nawet nie wiedziałam że jest coś takiego ale cieszę się że mnie poinformował o tym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:15

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A mi tak strasznie brak ruchu... niby chodzę na spacerki z młodym, ale poszłabym np na basen, a kurcze ostatnio zapomniałam spytać o to gina, więc na razie się wstrzymam.
    Taka ładna pogoda, a ja ślęczę nad magisterką. Po tylu latach od skończenia studiów już naprawdę mam to wszystko w d...., no ale papier trzeba mieć, i tak się z tym bujam.
    Mi lekarz zalecił basen ale ja trochę się obawiam bo łatwo na takim basenie coś złapać. Teraz szczególnie jesteśmy narażone na infekcje. Ale fakt nic tak nie odpręża mięśni jak basen :-)

‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ