Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja
Dzisiejsza noc do udanych nie należała. Bol kręgosłupa straszny i głupie sny- normalnie obudziłam sie zmęczona
Dzuls sukienka ladna. Wygląda, ze powinna wszystko zmieścić i być wygodna ale co do rozmiaru nie pomogę. Jak ja kupie cos z neta- a juz z allegro to w ogóle- to zawsze cos jest nie tak i jestem niezadowolona
-
Staraczka23 wrote:A ja witam sie w 19tyg
Dalej same bulgotanie słyszę
Lady widzialas zdjecia na beka z forumowych mamus? Wczoraj kilka skanow im dalam bo nie wytrzymalam
Jeśli chcecie zajrzyjcie na profil Anna Dolińska
Szkoda ze nie podala dnia owulacji
I właśnie dlatego ja chcę pozostać anonimowa na forum, a nie przenosić się na fb...Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualnyLilla My wrote:I właśnie dlatego ja chcę pozostać anonimowa na forum, a nie przenosić się na fb...
Jestem pewna ze zadna z nas tak sie nie podnieca
Kolezanka ma na sierpnia a składając zyczenia wielkanocne podpisala siebie męża i ich nie narodzona corke juz wszyscy wiedza ze bedzie kaja
-
Lady Savage wrote:Dzień Dobry mamusie
Piękne słońce w Poznaniu, a ja dziś rano popłakałam się ze szczęścia, wstaję rano głaszczę brzuchol i mówię: dzień dobry dzidziulu, i dostałam takie kopniaki w rękę, i łzy same się w oczku zakręciły -
Staraczka23 wrote:A ja witam sie w 19tyg
Dalej same bulgotanie słyszę
Lady widzialas zdjecia na beka z forumowych mamus? Wczoraj kilka skanow im dalam bo nie wytrzymalam
Jeśli chcecie zajrzyjcie na profil Anna Dolińska
Szkoda ze nie podala dnia owulacji -
Dzień dobry, witamy się i my w 19 tygodniu... jeszcze tydzien i dobrniemy do półmetku
W ogóle to nie mogę się doczekać maja, bo 10.05 mam wizytę i USG, wiec będę mogła dokladniej sobie zobaczyć jak trzyma się to moje maleństwo, bo ostatnio widzialam je w marcu... niby teraz tez mialam USG, ale to bylo takie szybciutke, ze nie zdążyłam nacieszyć wzroku
Powodzenia na wizytacheasymum, skabarka lubią tę wiadomość
-
adzia wrote:Lady kochana, maleństwo cieszy się razem z Tobą że w końcu w poniedzialek poznasz płeć ☺Powiedz a masz jakieś przeczucia, co do płci?
Synektakie mam przeczucia, lubi dokładnie to co mój Rafał i mój brat Kamil -> lody miętowe, orzechowe (a ja nie lubię orzechowych lodów), od wczoraj mnie dzidzul męczy karkówką z grilla (jak mój Rafcio) nie lubię piwa, a i na piwo mam ochotę, ale nie będę pić
takie mam postanowienie i już. Pomidory i sardynki to też numer jeden w tej ciąży.
Hehe. Myślę że synuś i że się urodzi w okolicach urodzin mojego brata (17 sierpnia) albo mojego R (15 sierpnia)
adzia lubi tę wiadomość
-
http://wrzucaj.net/images/2015/04/17/Nożki.th.jpg
Nóżki mojego synka:*
A w ogóle dzisiaj zaczęłam 22 tydzień, wow. Belly pokazuje, że to 6 miesiąc?! Fajnie, ale jakoś chyba inaczej tu jest liczone:)adzia, easymum, Gusiak, Lilla My, 4me, eM, bento, Lady Savage, skabarka, agatka196, Czarna_88, Sigma lubią tę wiadomość
-
Nancy piękne nóżki
Swoją drogą jakby nas tak ktoś posłuchał z boku jak my sie prawie wszystkim zachwycamy to by pomyslal, ze jakieś jesteśmy walniete)
A co do miesiąca to chyba dobrze pokazuje....18 tydzień to zaczyna się 5 miesiąc, wiec chyba 22 to będzie 6 miesiąc?
Chociaż ja patrzyłam teraz w necie to niby skończony 22 to dopiero 6 miesiąc... echh... to juz nie wiem -
nick nieaktualnyLady nie podam bo na telefonie jestem ale wejdz w profil tej anny bo to od niej wzielam skany dla nich
Nancy od początku mowilam ze obliczamy zle, gdybym byla w 5 miesiacu to termin na sierpien a ja w tej chwili mowie ze mam 4,5 msc
ide na bazarek po warzywka -
A w ogóle z samego rana dostalam super wiadomość, ze moja baaardzo bliska koleżanka w nocy urodziła... normalnie jak przeczytałam wiadomość to od rana cieszy mi sie buzia
)
Az musiałam się pochwalić, ze zostałam dumna ciociaLady Savage, Sigma lubią tę wiadomość
-
Nancy, jakie nózie słodkie, do schrupania
Miłego dnia Mamusie, ja niestety spadam do pracy. Dzisiaj później, bo mam spotkanie w centrum z Klientem.
A, na śniadanie zjadłam pomidorową, myślicie, że to dobry pomysł?
A przy okazji pytanie do dziewczyn z W-wy i okolic - macie wybrany szpital?
Ja się waham między Św. Zofią a Inflancką ... -
Spis tematów Dodaj nowy temat Szukaj Ulubione tematy
Odpowiedz na ten temat
od ktorego tygodnia ciąży zaczyna się 6 miesiąc?
miki22 2007.09.06 [14:50]
mika82 2007.09.06 [14:55]
Kilka różnych sposobów na obliczanie miesięcy:
1. Wg książki \"W oczekiwaniu na dziecko\"
1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.
2. Sposób ściągnięty z innego forum Smile
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
3. Wg gazety Claudia dodatek \"Ciąża\":
1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień
4. Wg encyklopedii Larousse:
1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz
Skopiowane z innego forum. I bądź tu człowieku mądry hehe. Ja w sumie znajomym pewnie będę mówić w 24 tygodniu, że to 6 miesiąc:)