X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie Inflancka ma kiepskie opinie, moja bratowa ktora pod niebiosa zacjwalala Inflancka przed porodem po porodzie powiedziala ze nigdy juz tam nie pojdzie. Niezly tam przemial jest :-)
    Sw. Zofia tak jak Dzuls napisala glownoe porody sn, ale poza tym jest tam super i coraz latwiej dostac sie z ulicy.
    Bielanski u mnie odpadl bo rodzilam tam i chcialam zobaczyc jak jest gdzie indziej, nie bylam zachwycona nim ale to bylo 11 lat temu.
    Kolezanka polecala mi Praski, i rzrczywiscie ma dobre opinie ale ja jestem dla nich zbyt patologiczna z powodu cukrzycy i nawet nie chcieli mnie prowadzic.
    Ja bede rodzic na Karowej, tam chodze do lekarza zw. z cukrzyca i tam zostane, chociaz opinie tez sa raczej na nie. Ale maja bardzo dobra opieke nad noworodkami i to jest dla mnie priorytet.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:29

Dżuls, Lady Savage, Gusiak, skabarka, .ona., eM, kasig, Czarna_88, agatka196 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie oglądam Panią gadżet i nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest...ekspres do mleka dla dzieci;) Widziałyście?

http://urbanbaby.pl/przygotowywanie-posilkow/291-ekspres-do-mleka-bib-expresso-beaba-gipsy.html#.VTC-RiHtmko

• pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    właśnie oglądam Panią gadżet i nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest...ekspres do mleka dla dzieci;) Widziałyście?

http://urbanbaby.pl/przygotowywanie-posilkow/291-ekspres-do-mleka-bib-expresso-beaba-gipsy.html#.VTC-RiHtmko

Ten ekspres jest do podgrzewania mleka tak? Czy ma jeszcze jakieś inne funkcje?

eikt3a3ftl57j282.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytuje ;) "Bib’Expresso to nowy, rewolucyjny sposób przygotowywania posiłków dla dziecka. Urządzenie wielofunkcyjne, które oprócz przygotowywania posiłku pełni również rolę podgrzewacza do butelek i słoiczków, a ponadto sterylizuje butelki w kuchence mikrofalowej i przechowuje je w specjalnym pojemniku."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:16

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=IIOFbTbRMn0

jak kawa z ekspresu;p

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie mi ten brzuch rośnie, zamiast się zaokrąglać, to dzidzia mi teraz żołądek do góry podnosi i oponka pod piersiami mi rośnie, no i dzięki temu nie mieszczę się już w żadną bluzkę z krótkim rękawem, wiec szukam sobie coś ładnego na allegro iiii ... o zgrozo albo wszystko małe albo czarne ;/ kurde czarno na lato, czy laski już całkiem porąbało, jak można w czarnej bluzce łazić w lato ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Wczoraj dostalam reklamowke ciuszkow. Takie sa sliczne :) a w nich takie perelki :http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90afa47913a8.jpg[/url]

Mam taki sam:D

Śliczne ciuszki:)

aldonaa lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziwnie mi ten brzuch rośnie, zamiast się zaokrąglać, to dzidzia mi teraz żołądek do góry podnosi i oponka pod piersiami mi rośnie, no i dzięki temu nie mieszczę się już w żadną bluzkę z krótkim rękawem, wiec szukam sobie coś ładnego na allegro iiii ... o zgrozo albo wszystko małe albo czarne ;/ kurde czarno na lato, czy laski już całkiem porąbało, jak można w czarnej bluzce łazić w lato ;/

Ja właśnie mam postanowienie, że będę kupować dla siebie kolorowe ubrania na tegoroczne lato. W związku z tym, że lata nie spędzę w pracy, to będzie opcja full color ;-) Chce się cieszyć moim stanem ;-)

Lady Savage lubi tę wiadomość

eikt3a3ftl57j282.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi od rana burczy w brzuchu... tzn. Tak jakby burczy... zupełnie jakbym była jakaś strasznie głodna, a przecież raptem godzinę temu jadlam sniadanie =)

U mnie wstępnie myslalam o szpitalu Bielanskim... chociaż blizej mam do szpitala w Pruszkowie i gdyby nagle coś się zaczęło dziać to pewnie właśnie tam bym się kierowala...

Ogólnie jesli wszystko będzie planowo i bez problemów to jako szpital mamy wybrana klinikę u arciszewskich w Białymstoku... kawał drogi, ale mam nadzieje ze damy rade =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Ogólnie jesli wszystko będzie planowo i bez problemów to jako szpital mamy wybrana klinikę u arciszewskich w Białymstoku... kawał drogi, ale mam nadzieje ze damy rade =)

tzn. daleko? Pytam z ciekawości, bo ja sobie wybrałam klinikę 200 km od domu :) - na szczęście w okolicach moich rodziców, więc najwyżej przy końcówce u nich sobie trochę pomieszkam... ale wolałabym być jednak u siebie ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Lady zobaczysz teraz na usg, że te nasze dzidziusie już rozłożone na cały brzuch są:D Kiedy wizyta? Poniedziałek? Ja mam kolejną 14 maja.
    A w ogóle jak tam waga? Dalej nie tyjesz? Ja mam już 6 kg na plusie i wczoraj ginekolog się śmiała, że o 800 gram za dużo ale pewnie dobre śniadanie było:D Chciałabym do 14 maja przytyć maksymalnie 2 kg, ciekawe co mi z tego wyjdzie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    tzn. daleko? Pytam z ciekawości, bo ja sobie wybrałam klinikę 200 km od domu :) - na szczęście w okolicach moich rodziców, więc najwyżej przy końcówce u nich sobie trochę pomieszkam... ale wolałabym być jednak u siebie ;)

Podobnie, bo cos kolo 230 km ;D
    Bliżej zdecydowanie mam od teściów, bo jakieś niecałe 100km, wiec ewentualnie jakieś parę dni kiedy może zaczne juz coś czuć, ze ten moment jest blisko spędzę tam =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinek2 wrote:
    Ja właśnie mam postanowienie, że będę kupować dla siebie kolorowe ubrania na tegoroczne lato. W związku z tym, że lata nie spędzę w pracy, to będzie opcja full color ;-) Chce się cieszyć moim stanem ;-)
    Ja w zeszłym roku miałam akurat żałobę po bardzo bliskich osobach, więc całe lato chodziłam w ciemnych, stonowanych ciuchach. W tym roku chyba też sobie odbiję kolorami. Bluzek mam bardzo dużo, choć niektóre krótkawe z przodu się jakoś zrobiły. :D Jakieś sukienki nowe bym chciała, najlepiej takie które i po ciąży się da nosić.

Dziś spałam dosłownie jak zabita. Po wczorajszych zakupach (choć ja nie kupiłam właściwie nic poza powerbankiem) jestem zmęczona, mięśnie mnie bolą jak wściekłe. Widać, że kondycja licha. :P

Za to w końcu waga mi podskoczyła. Ponad 1kg w górę. Jednak wcale mnie to nie cieszy, muszę zastopować z wyskokami, których ostatnio było sporawo i wrócić do czysto zdrowej diety.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was zamawiała np. na allegro kolorowe pasy ciążowe, np.takie:
    http://allegro.pl/uniwersalny-pas-ciazowy-kolory-i5146723511.html
    bo zastanawiam się czy są wygodne w noszeniu. Fajnie by taki pas wyglądał do obcisłego t-shirtu :-)

eikt3a3ftl57j282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj maz W ramach prezenu urodzinowego kupil w h&m 3 bluzki. Wyboru nie mielibzadnego wiec bralam co bylo i w czym w miare wygladalam.

W c&a na stronie maka fajne ciuchy ale w sklepie nie ma typowego stoiska.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam pasy, ale chyba zrezygnuję. Teraz mam spodnie z pasem, więc nawet jak bluzka jest krótka to goły brzuch nie będzie wyłazić.

Mozjaka, w C&A można teraz zamówić ciuchy ze strony internetowej z odbiorem osobistym w sklepie za 0zł. Można od razu podczas odbioru przymierzyć i oddać jeśli coś nie pasuje. Więc jak Ci się coś podoba to możesz spróbować zamówienia. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka dziekuje za informacje. Nie wiedzialam ze tak mozna zrobic.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady zobaczysz teraz na usg, że te nasze dzidziusie już rozłożone na cały brzuch są:D Kiedy wizyta? Poniedziałek? Ja mam kolejną 14 maja.
    A w ogóle jak tam waga? Dalej nie tyjesz? Ja mam już 6 kg na plusie i wczoraj ginekolog się śmiała, że o 800 gram za dużo ale pewnie dobre śniadanie było:D Chciałabym do 14 maja przytyć maksymalnie 2 kg, ciekawe co mi z tego wyjdzie.

Nie wiem, ja się ważę na wizytach, ostatnio było 3 kg na plusie, i wizytę mam w ten poniedziałek o 16.30, już się doczekać nie mogę. Rafał też :P oboje mamy nadzieje zobaczyć co ma między nogami XD haha

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jakaś nowa opcja, dopiero niedawno wprowadzona. Trafiłam przypadkiem jak chciałam spodnie zamówić. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ