X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A masz już kartę jak ja :)
    i dostałam masę jakiś ulotek, próbek dla przyszłych mama, jakieś kremy, żele do higieny nawet próbki kaw :P dla kobiet w ciązy

Mam:) Wyszłam z masą papierów i ulotek:) Cytologia z połowy grudnia 1, także super:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Mam:) Wyszłam z masą papierów i ulotek:) Cytologia z połowy grudnia 1, także super:)
    Super gratuluje. Ciekawe jak u mnie wyjdzie ostatnio miałam 2 a porzednio 3.
    Sówko ja też mam jutro wizytę i coś czuje, że nie zasne ;p

sowa28 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem szczęśliwa :3

Misi@, kasig, skabarka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 Lady Savage gratuluje dobrych wiesci i wspaniałych fasolek :) ja czekam do jutra mam wizyte dopiero na 18:30..:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - lepiej się nie cisnąć w za ciasnych spodniach, bo prędzej to może być przyczyną komplikacji (bólu macicy, skurczy, itp.), niż jakieś głupie przesądy.
    Ja rozumiem, że jak ktoś ma płaski brzuch i nie ma potrzeby, to nie ma sensu wywalać kasy w błoto, ale serio, jak komuś wywala brzuch, to ma się cisnąć na siłę w za małych gaciach? Poważnie?

Lady Savage, Nancy - super wieści, graty! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:32

skabarka, ceska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole widze ze sie ogladacie juz i kupujecie spodnie ciazowe a ja to mam plaski brzuch, nic a nic po nim nie widac tylko piersi duuze :)

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero o 18:40, wiec rozumiem Cię:-)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa28 wrote:
    Ja dopiero o 18:40, wiec rozumiem Cię:-)

to widzę ta sama sytuacja :) tylko ze ja mam takie delikatne jasno brazowe plamienia drugi dzień i nie wiem co lekarz mi powie,ale czuje ze bedzie wszystko dobrze :) kolejny dzien z rzedu czuje sie fatalnie caly dzien mdlosci tak ze jesc mi sie nie chce ale z drugiej strony glod i sama nie wiem co jesc..

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam taki brzuszek jak Wy. Może jutro uda mi się dodać zdjęcie z usg i brzucholca.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Super gratuluje. Ciekawe jak u mnie wyjdzie ostatnio miałam 2 a porzednio 3.
    Sówko ja też mam jutro wizytę i coś czuje, że nie zasne ;p
    Dobadałaś potem te 3ke? Bo 3 to nie za fajnie...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Nancy87 Lady Savage gratuluje dobrych wiesci i wspaniałych fasolek :) ja czekam do jutra mam wizyte dopiero na 18:30..:)
    Ja mam na 9:30 USG a na 17:45 ginekologa na nfz. Mam nadzieję, ze kartę juz dostane i zaswiadczenie :D

eM lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo bonusowych kilogramów, zwlaszcza na brzuchu, taki typ figury, wiec jeszcze długo mi przyjdzie poczekac żeby bylo widać ciążowy brzuch. I bez ciąży mogłam udawac, ze to już zaawansowany miesiąc ;)

KathleenPL, adzia, chabasse, hakorośl lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie mam nadwagę i duży brzuch, ale tez czuje, ze mnie zwykle spodnie cisna.. Ugh. Chodze w legginsach glownie, ale musze kupić jeszcze sobie ciążowe, po co sie gnieść i ściskać?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie dopiero jak sie spróbuję ubrać przy wychodzeniu ze szpitala, to zobaczę czy się dopne w spodnie w ktorych przyszłam :P Oby, bo będę miala problem z powrotem do domu.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Dobadałaś potem te 3ke? Bo 3 to nie za fajnie...
    Tak ostatecznie 2 jka była w maju :)

Ja mam w takim razie najwcześniej wzytę. Ok 11:00 . Jak będzie wszytsko dobrze to pojade jeszcze na miasto zapolować na kartki z okazji dnia dziadków :)
    Oby się udało.

eM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja mam na 9:30 USG a na 17:45 ginekologa na nfz. Mam nadzieję, ze kartę juz dostane i zaswiadczenie :D

przynajmniej USG masz z rana ale Ci fajnie:) no ja jutro ide prywatnie i jak powie ze wszystko okej to wtedy zapisze sie chyba na nfz zeby te badania moc zrobic za darmo :)

• Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja mam sporo bonusowych kilogramów, zwlaszcza na brzuchu, taki typ figury, wiec jeszcze długo mi przyjdzie poczekac żeby bylo widać ciążowy brzuch. I bez ciąży mogłam udawac, ze to już zaawansowany miesiąc ;)

Ja tak samo, mam 104 kg ale zawsze łono miałam płaskie, a teraz to mam 2 górki XD piersi, brzuch i łono jak mała piłka

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    to widzę ta sama sytuacja :) tylko ze ja mam takie delikatne jasno brazowe plamienia drugi dzień i nie wiem co lekarz mi powie,ale czuje ze bedzie wszystko dobrze :) kolejny dzien z rzedu czuje sie fatalnie caly dzien mdlosci tak ze jesc mi sie nie chce ale z drugiej strony glod i sama nie wiem co jesc..

Takie plemienia zdarzają się na tym etapie ciąży. Dobrze, że jutro to skonsultujesz, ale myślę, że to nic takiego. Symptomy mam podobne - jadłowstręt, mdłości i ssanie w żołądku. Mieszanka niezbyt przyjemna...

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa28 wrote:
    Takie plemienia zdarzają się na tym etapie ciąży. Dobrze, że jutro to skonsultujesz, ale myślę, że to nic takiego. Symptomy mam podobne - jadłowstręt, mdłości i ssanie w żołądku. Mieszanka niezbyt przyjemna...

mam tylko nadzieje ze te objawy dlugo trwac nie bede u nas i szybko zaczniemy sie cieszyc z ciazy bez zlego samopoczucia :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 21:08

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ