X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety występują skłonności do skokowego ciśnienia. Czyli np. dziś miałam 116/75, puls 81. I podobnie mam najczęściej. Ale już mi się w ciąży zdarzyło 139/95 co nie jest już takim zabawnym wynikiem. A kiedyś w czasach nastoletnich miewałam np. 200/110 - szybkie pogotowie, zastrzyk i się poprawiało. Na szczęście przeszło po okresie dojrzewania, ale mimo wszystko raczej staram się, ze wszelkimi rzeczami mogącymi robić problemy tak ostrożnie, zwłaszcza w ciąży.

Ogólnie mój ginekolog nie ma nic przeciwko kawie, byle nie za dużo. Ja sama sobie ograniczam, znając moją historię.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka co u mnie zawsze było śmieszne nawet jak ja palilam to mi fajki śmierdzialy ;D
    Tzn. Zawsze miałam zasadę, ze nigdy nie palilam na czczo... najpierw śniadanko i dopiero, a później wieczorem po umyciu ząbków i kapeli tez nie bylo szans, żebym dotknela papierosa, bo juz wtedy mi smierdzial =)
    (Chyba, ze ktoś mnie ostro wkurzył ;p)
    Plus codziennie mycie głowy, bo 'zapach' na włosach po calym dniu tez mi przeszkadzał...

Carolline lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:16

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem z tych nisko-cisnieniowcow... u mnie 90/50 to byl standard... aktualnie w ciąży najwyższe jakie miałam to 106/60... jak na mnie to wyjątkowo wysokie, ale mimo tak niskiego ciśnienia zawsze byłam bardzo aktywna, pełna życia i energii osoba... chociaż nie raz lekarze po zobaczeniu jakie mam ciśnienie bali się mnie puszczać samej do domu w młodości, ale zawsze tak mialam i nigdy mi to w żaden sposób nie przeszkadzalo =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:29

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka nie ma się co dziwić, ze mąż się o Ciebie martwi, zresztą to bardzo mile... =)
    Chociaż czasem pewnie po któryms telefonie juz masz dość... ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... czuje jakiś bol ja dole z lewej strony... nawet móż nie jest to jakieś typowy ból, ale taki dyskomfort... jak zginam nogę, czy jakoś się inaczej ułożenie niz na płasko to coś mnie jakby uwiera, uciska... generalnie jest coś niewygodnie... myślicie, ze to może być tak ułożone maleństwo?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę jak ten czas leci szybko. Rozglądacie się za wyprawką dla siebie do szpitala albo innymi pierdółkami typu nakładki do karmienia? Ja jeszcze o tym nie myślałam ale jakoś się zestresowałam jak poczytałam, że sierpniówki już kupują:p W sumie nie ma też co zostawiać na ostatnią chwilę, chociażby ze względu na koszty.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kurcze... czuje jakiś bol ja dole z lewej strony... nawet móż nie jest to jakieś typowy ból, ale taki dyskomfort... jak zginam nogę, czy jakoś się inaczej ułożenie niz na płasko to coś mnie jakby uwiera, uciska... generalnie jest coś niewygodnie... myślicie, ze to może być tak ułożone maleństwo?

Hm...może..., a może wzdęcia:p?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:16

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy przyznam się szczerze, ze jeszcze nawet nie wiem co trzeba kupić... co jest potrzebne dla kobiety na wyprawkę...
    O właśnie... doświadczone mamy, może napiszecie która listę z podpowiedziami co zbierać i kupować na taką wyprawę dla kobiety do i po porodzie =)

pliiiis ♥

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Hm...może..., a może wzdęcia:p?

Nie, nie... właśnie to jakby taki... hmmm... ucisk?
    Sama nie wiem właśnie jak to nazwać... niby nie ból, ale coś tam ewidentnie jest inaczej niz z prawej strony i lekko uciska...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Nie, nie... właśnie to jakby taki... hmmm... ucisk?
    Sama nie wiem właśnie jak to nazwać... niby nie ból, ale coś tam ewidentnie jest inaczej niz z prawej strony i lekko uciska...

No to może faktycznie dzidziuś wsadził sobie nóżkę i masz matka:P

Co do listy, to ja też nie mam pojęcia co trzeba...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zamawiałam z neta butlę dla małego (na czas, kiedy cycki będą poza domem - czyt. kiedy wrócę na uczelnię) i przy okazji wzięłam sobie od tego samego sprzedawcy 3 paczki podkładów poporodowych, także w sumie zaczęłam kompletować :P
    Na pewno przydadzą się te siatkowe majty, wkładki laktacyjne, jakieś tantum rosa czy inne łagodzące cuda, może się przydać koło poporodowe (takie jak dmuchane małe). Jedną koszulę nocną dostałam w prezencie, jeszcze coś pewnie kupię ;)
    Wczoraj kupiliśmy szczotkę do włosków, gruchę do nosa i nożyczki do małych pazurków :)

Powoli zaczynam kompletować tego typu rzeczy.

• Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Kochana, to mamy podobne wielkie cisnienie ;) u mnie rekord 80/50 i czulam sie super :P ale kawy nie pije od ponad roku i bardzo dobrze mi z tym ;)
    U mnie to samo. Ostatnio miałam taki pomiar i czułam się bardzo dobrze :-)

• la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie ja mam cały czas spakowaną własną torbę do szpitala. Od mojego pierwszego pobytu w szpitalu leży i profilaktycznie czeka. Do porodu dodam tylko kilka rzeczy. No i zapakuje torbę dla małej. Żadnych nakładek na piersi nie planuję, bo i nie planuję problemów w tym temacie. Akurat sutki mam jak antenki :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to trzeba zaopatrzyć się w podkłady najlepiej takie 60×90, wkładki laktacyjne, nakładkę silikonową na piersi, podpaski najlepsze Bella mama, 2 koszule, krem na brodawki. A z tego co wiem zawsze jest lista w szpitalu w co się zaopatrzyć. ☺

Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia to już zawsze coś... =)
    Będę musiała to siebie gdzieś spisać i powoli zbierać wszystko co potrzebne =)

adzia lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:29

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy tak własnie myślę, ze to może dziecko postanowiło troszkę matkę pomęczyć =)
    Zobaczę może jutro czy sie coś zmieni...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ