X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mnie ten wymóg nakładek bawi ;) no tak, w końcu natura po to dała nam zajebiste rozciągliwe brodawki, żeby dziecko ssało silikon :D

(nie mówię ofc o tym małym % kobiet, które mają płaskie i niewysuwalne sutki, wtedy to zrozumiałe)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:29

Gusiak, chabasse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:30

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka slicznie dziekuje za piękną listę =)
    Zdecydowanie takie coś nie jednej z nas ułatwi sprawę przy kompletowaniu torby =)

Juz skopiowalam do notatnika, żeby nie zgubić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 23:41

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:30

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka na pewno jeszcze się będę dopytywac w szpitalu co potrzeba, ale zawsze łatwiej jak juz coś tam wiem co mogę kupić wcześniej i spakować, a później resztę ewentualnie po prostu dołożyć =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - no jeśli były piękne brodawki i mleko, to raczej nie kwestia Twoich piersi, tylko odpowiedniego przystawienia. Tu bardziej by się przydał doradca laktacyjny, niż silikony ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dziś nie śpię. Ta mała spryciula cały dzień była grzeczniutka, a teraz nieźle daje czadu. Dostaje kopniaki dosłownie po całym brzuchu, nie wiem co ona tam robi ale imprezka jest widać niezła ;)

Sigma, easymum, wiaraczynicuda, kasig lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Lenka :D
    Mój też dał znak życia, ale dyskoteki to on tam nie ma - ot poszturchał chwilę i dalej śpi.

A ja strzeliłam sobie na wieczór radlerka 0.0% po długim spacerku :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy tak bardzo super, bo jutro rano mam wyjątkowo wczesną pobudke ;)
    Ale dobrze, wolę szaleństwa niż długą ciszę. :)

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) podkłady poporodowa a podpaski to to samo? Bo ktoś napisał też o pokładach 60 na 90 a to chyba dla bobasa? :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma moja siostra korzystała z tych nakładek nie ze względu na to, że dziecko nie chciało ssać, tylko dlatego, że już miała zajechane te sutki i czuła jak ma ponagryzane, że ryczała z bólu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie moja siostra tak samo jak siostra Nancy korzystała i z tego samego powodu. Witam się z rana :-) obudziłam się. Śniło mi się ze ktoś drapie i miauczy w toalecie okazało się że to nie był sen bo jak o 7 się obudziłam mój kotek był zamknięty w toalecie musiał się schować jak byłam o 5 i go zamknelam biedactwo małe.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja.

Podklady a podpaski to dwoe rozne rzeczy. Podklady maja Za zadanie ocbronic materac przed wydzielina popoproadowa. Wedlug mnie ta akurat rzecz powinien zapewniac szpital, ale wiadomo jak jest.

Waptekach mozna kupic takie wielkie podpaski poporodowe. W sklepach takiej wielkosci nie dostaniecie.

Ja nie uzywalam nakladek sylikonowych. ryczalam z bolu przez 3 dni ale to dlatego ze nie mialam pokarmu. Potem z dnia na dzien coraz mniej bolalo.

Ja dzisiaj mam w planach grila, bo w koncu swieci slonce no i wypad do kina na szybkich i wscieklych.

• easymum Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to I połowa za nami - zaczynamy 21 tydzień ! :)

Tak sobie myślę, jak ogarnąć rzeczy do szpitala i dla mnie, ale też żeby w razie czego mąż wiedział, co mi jest potrzebne ... i żeby nie wpadł w panikę, że nie ogarnia ... muszę chyba zrobić listę dla niego, wszystko kupić, pokazać na chłodno, gdzie co jest i będzie dobrze ;)

Moja malutka to chyba jakaś spokojna, przynajmniej na razie, wczoraj kilka słabych kopniaczków z rana, w ciągu dnia jakieś przeciągnięcie plus bonus w postaci przejechania mamuni po nerce i spokój.
    Dzisiaj też leciutka zmiana pozycji, 2-3 puknięcia i chyba kimono ;)

Dziewczyny, czy któraś z was ma problemy z oddychaniem w nocy? Ja mam momenty, że nie mogę porządnie złapać powietrza, boję się trochę o dotlenienie bąbla. Mąż mówi, że strasznie szybko oddycham w nocy, tak łapczywie. We wtorek wizyta, to zapytam lekarza.

Paulinek, skabarka lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:11

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :) mężczyźni na zakupach a kobietki w domu siedzą i klachają XD i obstwiamy w ilu rzeczach się pomylą, albo nie takie kupią :) Ale się uparli że pojadą we dwoje :P to trudno było ich odwieść od tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 09:00

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z braniem powietrza oczywiście teraz powstał.tzn nieraz nie kontrolowanie biorę 2 razy powietrze do płuc hmmm jakby to wytłumaczyć takie 2 szybkie wdechy dziwne to ale sama się na tym przyłapałam

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

I u mnie zapowiada się chyba całkiem niezły dzień... ładnie za oknem świeci słoneczko, wiec jest na to duza szansa =)

Lady musze powiedzieć, ze dalysci im wyzwanie.... dwóch facetów na zakupach, ciekawe ile przyniosą rzeczy niepotrzebnych, a o ilu zapomną... no chyba, ze dostali pisemne instrukcje =)

A co do torby to wole mieć ją wczesniej spakowana i tylko powiedzieć mężowi gdzieś stoi, żeby wiedział co ma zabrać... nie, zebym nie wierzyła ze sobie poradzi, aczkolwiek nie mam pojęcia jak zacznie reagować kiedy to już będzie ten moment i dla spokoju swojego i Jego myślę, ze tak będzie lepiej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam, nie doceniacie tych swoich facetów. U mnie zakupami zajmuje się głównie mąż (ja długo pracowałam w domu i nie mogłam w ciągu dnia wyjść, więc jemu było łatwiej robić zakupy po drodze z pracy). I tak się już utarło. Czasem na jakieś większe, weekendowe idziemy razem, albo robimy z Tesco online - ale tak na co dzień robi mąż. A muszę przyznać, że kiedyś był rozpieszczonym jedynakiem, za którego wszystko robiła matka. Ale nauczył się, jak czasem coś nie takie kupi to głównie dlatego, że źle wytłumaczyłam o co mi chodzi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ