X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam otulacz. Myslalam o rozku ale boje sie ze bedzie mu za goraco. W ostatecznosci dokupie. Ostatnio na sierpniowkach kedna z dziewczyn wrzucala liste do szpitala ze szkoly rodzenia i tam zabronili rozkow. Mysle, ze wtjdzie w praniu czy bedzie potrzebny.
    Tak patrze, ze my juz prawie mamy wszystko. Wanienke ze stelazem dostaniemy od brata, lozeczko po moim synu tylko materac kupimy, wozek juz mamy odlozony od znajomych ale nie chcemy go jeszcze brac. super

• moka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    A ja weszlam na wage i troche sie przerazilam :P na plusie 6kg. Efekty oszczednego trybu zycia. Wiem, ze zrzuce, bo juz to przerabialam, ale mimo wszystko zle mi z tym i czuje sie jak slon :/
    Ja mam +5 i doktorek mówi, że jak na połowę ciąży to jest ok, ale nie możemy liczyć, że w drugiej połowie będzie tyle samo, bo końcówkę ciąży będziemy przechodzić w upały, wiec mimo wszystko woda nam się zatrzyma :) Damy radę:)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:46

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ja też wczoraj zauważyłam na staniku centymetrową plamkę zaschniętej wydzieliny. Musiały być tego dosłownie 2 kropelki, nie więcej ;) i tylko z lewej piersi.

ja od 18 tyg caly czas tak mam, troche to uciazliwe ale daje rade:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yeah zdobyłam ostatnia sztuka :)))))))))))))))))

6cf37106ff2cd471med.jpg

Lilla My, skabarka, marlenak_me, adzia, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja mam +5 i doktorek mówi, że jak na połowę ciąży to jest ok, ale nie możemy liczyć, że w drugiej połowie będzie tyle samo, bo końcówkę ciąży będziemy przechodzić w upały, wiec mimo wszystko woda nam się zatrzyma :) Damy radę:)

ja w sumie tez juz mam 4,5 kg (w sumie to 2,5 mi przybylo w krotkim czasie)i tez juz sie przejmuje ze potem dojdzie wiecej i ze to za duzo

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Wiem, ze nie bedzie tyle samo :), pamietam, ze w ostatnich tygodniach w ciazy z synem to nawet po 1 kg na tydzien przybywalo i juz mnie to przeraza :/ mowcie co chcecie, kocham dzieci, fajnie jest byc mama, ale stanu w ciazy jednak nie lubie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:38

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:38

.ona. lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogolnie nie narzekam (poza wzdeciami ktore mi daly popalic) to czuje sie ok i wygladam podobno ladnie tylko ze "boje" sie tylko kolejnych kg bo niestety nie waze 50 kg i zawsze drzalam o swoja wage :(

kurcze dziewczyny czy to bedzie glupota jesli juz kupie krzeselko do karmienia?upatrzylm fajne w smyku 2 szt zostaly przecenone na 125 zł firmy klups czy jakos tak takie wielofukncyjne i sie zawahalam :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie do was czy mogę iść do dentysty chciałabym zrobić przegląd, oraz zobaczyć czy nie ma nic do leczenia borowania póki zęby nie bolą? Bo nie wiem czy można w ciąży chodzić do dentysty. Tylko nie śmiejcie się.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko można,ale nawet trzeba... Ja mam nawet w karcie rubrykę na konsultację stomatologiczną. Poza tym w ciąży mamy refundację na wszystkie zęby- jak dzieci: )

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek!

Ale dziś mamy leniwy dzień...Chyba coś mam niskie ciśnienie, bo chodzę i ziewam, a Mała też coś mało dziś bryka. Pospałam nawet po obiedzie, ale niestety nie za długo, bo córka sąsiadów obok grała na skrzypcach - tzn. uczyła się i ja wszystko rozumiem, ale żeby grać na ogródku??? Kurde, no trochę kultury...Mieszkamy tutaj co prawda od niecałych 2 tygodni i głupio tak zaczynać od zwracania uwagi sąsiadom, ale jeśli jutro to się powtórzy to podejmę rozmowę i koniec.

Miłego wieczorku dla Was !

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, lody z dawnych lat koral sa pyszne! :D

easymum lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja po pierwszej ciąży tęskniłam za tym stanem, teraz już wiem, że to będzie moje ostatnie dziecko, odbębniłam swoje, plan minimum wykonany, ciąża to jednak mega wysiłek dla organizmu i już trochę jestem nią zmęczona.
    Jakbym czytala siebie ;)

diatomka lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, fajne jest uczucie kopniaków- przynajmniej na tę chwilę, ale kto by nie wolał żeby to wszystko trwało miesiąc hehe. Zmienia się nasze ciało, rośniemy, hormony buzują plus mega duży wysiłek dla organizmu. Myślę, że będę najszczęśliwsza jak już urodzę. Nie jest tak pięknie jak na filmach:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz dobija stan ciąży ale jak da rade to drugie pykniemy :D i na tym sie skończy :D
    Dzisiaj w markecie glosno mowilam przy kasie ze mam ochote na boczek z musztrda hahahaha a babka sie zasmiala skąd te zachcianki, gadalam o boczku a w rece trzymalam slodycze na ktore chwile wcześniej mialam ochote :D
    pani zapytala czy dziewczynka i jak potwierdzilam to mowila ze z doświadczenia wie iz kibiety noszące dziewczyny sa nie zdecydowane hehe

A dzisiaj widzialam przez bluzke jak sie brzuch unosi <3

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mnie juz dobija stan ciąży ale jak da rade to drugie pykniemy :D i na tym sie skończy :D
    Dzisiaj w markecie glosno mowilam przy kasie ze mam ochote na boczek z musztrda hahahaha a babka sie zasmiala skąd te zachcianki, gadalam o boczku a w rece trzymalam slodycze na ktore chwile wcześniej mialam ochote :D
    pani zapytala czy dziewczynka i jak potwierdzilam to mowila ze z doświadczenia wie iz kibiety noszące dziewczyny sa nie zdecydowane hehe

A dzisiaj widzialam przez bluzke jak sie brzuch unosi <3

No my też będziemy chcieli drugie, ale ja już myślę o tym co zrobię po porodzie hehe. Na pewno wyśpię (eheeee to może za duże słowo, ale usnę) na brzuchu:) Całe życie spałam na brzuchu i mi tego brakuje:) Pójdę na dietkę, kupię nowe ciuchy i pójdę zrobić sobie rzęsy, bo też już się stęskniłam hehe. Może jeszcze solarium odwiedzę:D?
    Chyba ciągle zapominam, że będę miała dziecko i fajnie jak będę miała czas się wykąpać:P

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bajkolandia.sklep2.pl/fisher-price-mata-przyrzad-gimnastyczny-3w1-ccb70-p-2576.html

Wypatrzylam takie cudo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No my też będziemy chcieli drugie, ale ja już myślę o tym co zrobię po porodzie hehe. Na pewno wyśpię (eheeee to może za duże słowo, ale usnę) na brzuchu:) Całe życie spałam na brzuchu i mi tego brakuje:) Pójdę na dietkę, kupię nowe ciuchy i pójdę zrobić sobie rzęsy, bo też już się stęskniłam hehe. Może jeszcze solarium odwiedzę:D?
    Chyba ciągle zapominam, że będę miała dziecko i fajnie jak będę miała czas się wykąpać:P
    Haha czas na kąpiel :D juz sie boje bo w wannie siedze do 2h :D
    Tez mysle co bede robic po porodzie na pierwszy ogien dieta ćwiczenia i pielęgnacja, jak dziecko spi prawie caly dzien to mam nadzieję sie wyrobić.

‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ