X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to jest wirus komputerowy polegający na tym, że po zainfekowaniu komputera szyfruje całą zawartość i przez 72 godziny odlicza czas, żądając kasy w zamian za klucz deszyfrujący. To nie jest żądanie pieniędzy napisane przez kogoś osobiście/mailowo, tylko po prostu automat. Kasa jest przelewana w wirtualnej walucie (bitcoin), więc nie dojdzie się do kogo. Jeśli w ciągu 72 godzin pieniądze nie zostaną przelane, wirus odinstalowuje się sam i usuwa klucze potrzebne do deszyfracji - i w tym momencie pliki zostają "martwe", bezużyteczne. Twórcy tego typu wirusów oczywiście są przez odpowiednie służby szukani (bardziej przez agencje wyspecjalizowane w tego typu działaniach, niż po prostu przez policję), ale samo zgłoszenie na policję nic tu nie da. Tzn. zgłosić oczywiście można, ale co oni mają zrobić?

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej...lady współczuję! Naprawdę nie zgrywałaś nigdzie mgr? Ja co napisałam, to za każdym razem wysyłałam na maila. Kurczę...może jeszcze coś da się zrobić...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to byłam zmuszona wysyłać na maila, bo z innego komputera drukowalam, a na laptopie pisałam. A coś spać nie mogę i nie chce mi się. Mąż juz chrapie obok mnie, kotek tygrys tez śpi. Tylko ja nie śpie. i do tego gorąco mi jest. Co ddo spania zasypiam na plecach w innej pozycji nie mogę bo do WC w innych mi się chce, a jak cała noc śpię nie wiem zawsze uwielbiałam na brzuchu zasypiać czasami się w nocy przekrece ile jak się zorientuje ze śpię na brzuchu to zaraz zmieniam pozycję no i budzę się czasem na prawym boku na lewym nie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Masakra!!! To Ty będziesz musiala pisac cala mgr na nowo? W zyciu bym tego nie zrobila.
    A z tym nie mozna isc na policje jak chca kasę?

Lady jak sie nabawilas tego wirusa? Masz jakiś program antywirusowy? Napisz nam, żeby nas ostrzec :(

Wspolczuje Ci :(

Już piszę i ostrzegam WSZYSTKIE DZIEWCZYNY Z FORUM!! Oni mogą się podać za wszystko -> uczelnię, yves rocher, bonprix, faktury, Bank
    Ja mówiłam Wam że kupiłam ręczniki dla dzidziusia, na allegro i dostałam takiego zwykłego maila

1zmh3wp.png

z linkiem żeby śledzić tą paczkę, kliknęłam na niego i wszystko poszło się rąbać ;/ w 2 godziny zaszyfrował mi wszystkie ważne dokumenty na komputerze, wszystkie, tak jakbyście dostały nowiusiki czysty komputer. Rzeczy nie do odsyskania, straciłam totalnie wszystko. Potem po 2 godzinach otrzymujecie wiadomość że: jeśli chcesz odzyskać zaszyfrowane dane zapłać 2000 zł!
    I teraz tak ten link jak naciśniesz:
    -> nie pyta się ciebie o to czy chcesz coś pobrać czy nie ;/
    -> wszystko wygląda jak by to była normalna wiadomość z In postu, mój facet dostał podobnego maila z poczty polskiej więc się na prawdę podają za wszystko
    -> to cholerstwo jest tak spryte ze antywirus tego nie wyłapuje! Żaden! Więc co mówię bo mój facet jest programistą, sam zaczął za przeproszeniem "srać" jak zobaczył co się stało, mówi że kupi mi osobny dysk, jakis program zrobi co będzie mi automatycznie kopiował rzeczy. No jest grubo! I to nic jesli masz pliki na dysku D i tutaj ci też wlezie i zaszyfruje.
    Jak sie ustrzec. Ano jest tylko jeden jedyny sposób.
    Musisz otworzyć tego maila
    Ostroznie nie naciskając na link na niego najechać i zobaczyć jaki adres wyświetli ci się na dole na ekranie, jeśli np to jest mail z BZW to tam powinno być bzw.pl bla bla bla, bonprix -> bonprix.pl bla bla,
    a nie jak tutaj
    dfx34i.png

Dziewczyny UWAŻAJCIE, BO TO CHOLERSTWO JEST SPRYTNE BARDZO!!

4me, kasig lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow co tu taka cisza:)? Wszyscy jeszcze śpią?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nic nie wysyłałam :( moi promotorzy życzyli sobie im dawać wydrukowane, potem poprawione rzeczy mi oddawali, ja poprawki nanosiłam i wywalałam :( Tak więc, mgr nie do odzyskania.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje Lady Savage mądry Polak po szkodzie ale ja jak pisałam prace, a szczególnie magisterkę to wszystko na przenośnym dysku trzymałam. Właśnie takie sytuacje mogą sie zdarzyć a to chyba ty piałaś że co jakis czas laptop ci sie wiesza

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:46

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Lady współczuję , ja od kilku lat co zdjęcia nowe daje na kompa tak wysyłam odrazu na taka stronke chomikuj.pl po uzbieraniu zgrywam na płytkę i pamiątki sa.

Skabrka ja bym chciala jak u siostr,, maluch spal cala noc :D
    Slyszalam ze kobieta ciezarna jak duzo sie nerwicuje to ma z dzieckiem duzo zachodu bo duzo placze.

Dziewczyny spojrzcie na psy bo małż dzisiaj u naszego znalazl kleszcza :/

• .ona. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten ponury i wietrzny poranek (przynajmniej u nas ;) )

Lady - ja się dziwię, że nie robiłaś kopii zapasowej. Nie wyobrażam sobie, że wszystko co mam na komputerze mogłabym mieć tylko i wyłącznie w jednym miejscu. U mnie nie dość, że najważniejsze rzeczy (od paru lat szczególnie zdjęcia i filmy dziecka, mgr mam już dawno za sobą) mam nie dość, że na komputerze, to na dwóch dyskach przenośnych, to jeszcze na płytach :D W żadne chomikuj i inne dyski w chmurach nie wierzę. Także jak komputer się 'zesra' za przeproszeniem, to niczego nie będzie mi żal.

Staraczka - dzieci nie tylko śpią :) nawet takie małe. Ja nie narzeka(ła)m na sen naszego mlodzieńca, gdy miał 2 miesiące to już całą nockę przesypiał. U nas gorzej było z jedzeniem, karmieniem i... ciągłym rzyganiem (ten temat mam opanowany :P ). Nie mniej jednak życzę Ci, żebyś miała czas na 2 godz kąpieli, choć słabo to widzę ;). Ja czasem mimo wszystko marzyłam, żeby w przelocie zjeść jakieś wartościowe śniadanie :D, a kąpanie się to biegiem, migiem...

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja się szykuję na sajgon, skoro pierwsze było bardzo grzeczne i własnie jadło, spało i waliło w pampersa, to nie może być tak pięknie, żeby drugie też takie było :D
    Jak to powiedział znajomy: "Gdyby pierwsze dziecko było takie jak drugie, to pewnie nie byłoby drugiego" :P hihiii.

Ha ha, czyli idąc tokiem rozumowania nie powinnam mieć tych samych problemów co przy pierwszym... Oby :D Niby każde dziecko inne, to będzie ciekawe doświadczenie na pewno :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. Haha dajesz do myślenia ze czas zainwestować w prysznic :D

Nie moge przebolec ze moj pies bedzie musial robic do kuwety bo nie zostawie dziecka aby wyjsc z nim na dwor :/

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się zwlekę na śniadanko, bo młody już kopie. Śmiesznie jest jak przemieszcza się w tym brzuchu hehe. Najmniej chyba lubię jego wypinanie.

Czy Wam też już jest ciężko się golić? Dla mnie to powoli się wyczyn robi hehe. Niestety już nie widzę swojego dołu i tak zaglądam przez ten brzuch.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja już głosowałam, na szczęscie mam szkołę naprzeciwko domu, bo leje strasznie...
    mała też rusza się od rana :)

720fbe94f2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:47

• diatomka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

My dzis na obiadek do Lodzi jedziemy:)
    Zreszta maly jakos szybko powyrastal z ubran i musimy wiekszxy rozmiar kupic.

Dzuls niestety javtez mialam bezproblemowe ,spiace injedzace dziecko. Mial skoki rozwojowe , wiadomo. Ale i tak z gatunku spkojnych dzieci byl. A teraz moze byc hard core;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:47

• diatomka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ladnie i wczoraj i dzis sie wierci malenstwo. Uwielbiam to.

Lady ale pech z tym wirusem:( mi kiedys komp padl i tez stracilam duzo wspomnien.od tamtej pory dysk zewnetrny to podstawa

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cisza. Nie tylko na forum ale i w brzuchu. Codziennie maly tak kopal, ze nie dało się go nie czuć a teraz cisza od wczoraj. Cos tam niby czuje ale nie wiem czy sobie nie wkręcam. Moze sie w końcu podniósł wyżej i dlatego slabiej czuję:( wczesniej byl tuz nad spojeniem i tam Malo miejsc to i kopniaczki bolaly.
    Na poczatku jak go nie czułam codziennie to luzik ale teraz od dwóch tygodni- dzien w dzien a tu taki psikus mi teraz robi:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 09:55

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ