Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, to jest wirus komputerowy polegający na tym, że po zainfekowaniu komputera szyfruje całą zawartość i przez 72 godziny odlicza czas, żądając kasy w zamian za klucz deszyfrujący. To nie jest żądanie pieniędzy napisane przez kogoś osobiście/mailowo, tylko po prostu automat. Kasa jest przelewana w wirtualnej walucie (bitcoin), więc nie dojdzie się do kogo. Jeśli w ciągu 72 godzin pieniądze nie zostaną przelane, wirus odinstalowuje się sam i usuwa klucze potrzebne do deszyfracji - i w tym momencie pliki zostają "martwe", bezużyteczne. Twórcy tego typu wirusów oczywiście są przez odpowiednie służby szukani (bardziej przez agencje wyspecjalizowane w tego typu działaniach, niż po prostu przez policję), ale samo zgłoszenie na policję nic tu nie da. Tzn. zgłosić oczywiście można, ale co oni mają zrobić?
-
Ja to byłam zmuszona wysyłać na maila, bo z innego komputera drukowalam, a na laptopie pisałam. A coś spać nie mogę i nie chce mi się. Mąż juz chrapie obok mnie, kotek tygrys tez śpi. Tylko ja nie śpie. i do tego gorąco mi jest. Co ddo spania zasypiam na plecach w innej pozycji nie mogę bo do WC w innych mi się chce, a jak cała noc śpię nie wiem zawsze uwielbiałam na brzuchu zasypiać czasami się w nocy przekrece ile jak się zorientuje ze śpię na brzuchu to zaraz zmieniam pozycję no i budzę się czasem na prawym boku na lewym nie.
-
4me wrote:Masakra!!! To Ty będziesz musiala pisac cala mgr na nowo? W zyciu bym tego nie zrobila.
A z tym nie mozna isc na policje jak chca kasę?
Lady jak sie nabawilas tego wirusa? Masz jakiś program antywirusowy? Napisz nam, żeby nas ostrzec
Wspolczuje Ci
Już piszę i ostrzegam WSZYSTKIE DZIEWCZYNY Z FORUM!! Oni mogą się podać za wszystko -> uczelnię, yves rocher, bonprix, faktury, Bank
Ja mówiłam Wam że kupiłam ręczniki dla dzidziusia, na allegro i dostałam takiego zwykłego maila
z linkiem żeby śledzić tą paczkę, kliknęłam na niego i wszystko poszło się rąbać ;/ w 2 godziny zaszyfrował mi wszystkie ważne dokumenty na komputerze, wszystkie, tak jakbyście dostały nowiusiki czysty komputer. Rzeczy nie do odsyskania, straciłam totalnie wszystko. Potem po 2 godzinach otrzymujecie wiadomość że: jeśli chcesz odzyskać zaszyfrowane dane zapłać 2000 zł!
I teraz tak ten link jak naciśniesz:
-> nie pyta się ciebie o to czy chcesz coś pobrać czy nie ;/
-> wszystko wygląda jak by to była normalna wiadomość z In postu, mój facet dostał podobnego maila z poczty polskiej więc się na prawdę podają za wszystko
-> to cholerstwo jest tak spryte ze antywirus tego nie wyłapuje! Żaden! Więc co mówię bo mój facet jest programistą, sam zaczął za przeproszeniem "srać" jak zobaczył co się stało, mówi że kupi mi osobny dysk, jakis program zrobi co będzie mi automatycznie kopiował rzeczy. No jest grubo! I to nic jesli masz pliki na dysku D i tutaj ci też wlezie i zaszyfruje.
Jak sie ustrzec. Ano jest tylko jeden jedyny sposób.
Musisz otworzyć tego maila
Ostroznie nie naciskając na link na niego najechać i zobaczyć jaki adres wyświetli ci się na dole na ekranie, jeśli np to jest mail z BZW to tam powinno być bzw.pl bla bla bla, bonprix -> bonprix.pl bla bla,
a nie jak tutaj
Dziewczyny UWAŻAJCIE, BO TO CHOLERSTWO JEST SPRYTNE BARDZO!!
4me, kasig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
Lady współczuję , ja od kilku lat co zdjęcia nowe daje na kompa tak wysyłam odrazu na taka stronke chomikuj.pl po uzbieraniu zgrywam na płytkę i pamiątki sa.
Skabrka ja bym chciala jak u siostr,, maluch spal cala noc
Slyszalam ze kobieta ciezarna jak duzo sie nerwicuje to ma z dzieckiem duzo zachodu bo duzo placze.
Dziewczyny spojrzcie na psy bo małż dzisiaj u naszego znalazl kleszcza -
Witajcie w ten ponury i wietrzny poranek (przynajmniej u nas
)
Lady - ja się dziwię, że nie robiłaś kopii zapasowej. Nie wyobrażam sobie, że wszystko co mam na komputerze mogłabym mieć tylko i wyłącznie w jednym miejscu. U mnie nie dość, że najważniejsze rzeczy (od paru lat szczególnie zdjęcia i filmy dziecka, mgr mam już dawno za sobą) mam nie dość, że na komputerze, to na dwóch dyskach przenośnych, to jeszcze na płytachW żadne chomikuj i inne dyski w chmurach nie wierzę. Także jak komputer się 'zesra' za przeproszeniem, to niczego nie będzie mi żal.
Staraczka - dzieci nie tylko śpiąnawet takie małe. Ja nie narzeka(ła)m na sen naszego mlodzieńca, gdy miał 2 miesiące to już całą nockę przesypiał. U nas gorzej było z jedzeniem, karmieniem i... ciągłym rzyganiem (ten temat mam opanowany
). Nie mniej jednak życzę Ci, żebyś miała czas na 2 godz kąpieli, choć słabo to widzę
. Ja czasem mimo wszystko marzyłam, żeby w przelocie zjeść jakieś wartościowe śniadanie
, a kąpanie się to biegiem, migiem...
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Dżuls wrote:Ja się szykuję na sajgon, skoro pierwsze było bardzo grzeczne i własnie jadło, spało i waliło w pampersa, to nie może być tak pięknie, żeby drugie też takie było
Jak to powiedział znajomy: "Gdyby pierwsze dziecko było takie jak drugie, to pewnie nie byłoby drugiego"hihiii.
Ha ha, czyli idąc tokiem rozumowania nie powinnam mieć tych samych problemów co przy pierwszym... ObyNiby każde dziecko inne, to będzie ciekawe doświadczenie na pewno
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
Zaraz się zwlekę na śniadanko, bo młody już kopie. Śmiesznie jest jak przemieszcza się w tym brzuchu hehe. Najmniej chyba lubię jego wypinanie.
Czy Wam też już jest ciężko się golić? Dla mnie to powoli się wyczyn robi hehe. Niestety już nie widzę swojego dołu i tak zaglądam przez ten brzuch. -
Hejka
My dzis na obiadek do Lodzi jedziemy:)
Zreszta maly jakos szybko powyrastal z ubran i musimy wiekszxy rozmiar kupic.
Dzuls niestety javtez mialam bezproblemowe ,spiace injedzace dziecko. Mial skoki rozwojowe , wiadomo. Ale i tak z gatunku spkojnych dzieci byl. A teraz moze byc hard core;) -
A u mnie cisza. Nie tylko na forum ale i w brzuchu. Codziennie maly tak kopal, ze nie dało się go nie czuć a teraz cisza od wczoraj. Cos tam niby czuje ale nie wiem czy sobie nie wkręcam. Moze sie w końcu podniósł wyżej i dlatego slabiej czuję
wczesniej byl tuz nad spojeniem i tam Malo miejsc to i kopniaczki bolaly.
Na poczatku jak go nie czułam codziennie to luzik ale teraz od dwóch tygodni- dzien w dzien a tu taki psikus mi teraz robi:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 09:55