X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie bylam w reserved i sie obkupilam :-) znaczy sobie to malo ale dzieciakom multum. Okazalo sie , ze dziwnym trafem bylo multum body w roznych rozmiarach i kupulam kazdy po sztuce za ok 7 zl. Pizame dla starszego za 17 zl i sobie koszulek za 12. jak ktos ma kilku latka to polecam skorzystac z promocji.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też znajomi wkurzają tekstami typu " jak się urodzi to zobaczysz" i inne głupie teksty nosz kurde dorosła jestem, świadomą decyzję podjęłam to chyba wiem na co się decydowałam i liczę z tym, że może być ciężko bo przecież to życie i nie zawsze jest wszystko z górki..
    czemu nie raczą mnie komentarzami i nie mówią o jak fajnie, że w ciąży jesteś to taki piękny okres bla bla bla :) ale tak na szczęście mówią te nie dzieciate więc z nimi spędzam więcej czasu :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole kicha bo w maju dostane kase za luty dopiero. Zglasszalam to w Zusie, a ze pracodawca zatrudnia wiecej niz 20 osob to niweiele moga zrobic. Napisali upomnienie,firma to olala, zus napisal ponaglenie, i dalej bez odpowiedzi, i tak to sie ciagnie od poczatku marca i trzy pensje ciagle jestem do tylu.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej a w topsecret można oddać coś np po 30 dniach? bo kupiłabym już, a wesele 13 czerwca więc jakbym przytyła tonę to bym oddała/wymieniła?;)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima a to jakas wyprzedaz jest?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wesele w lipcu, ale sie wstrzymuje do ostatniej chwili, uzalezniam wszystko od szyjki. Jak sie nie bedzie skracac to pojde ale brzuch bede miala spory skoro, teraz mam 95 cm

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek sprawdź w regulaminie sklepu ale wydaje mi się, że 14 dni to standard, a może nawet i 30 masz na zwrot.

Paulinek lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    No...zasługujesz na przytulasa...;))) czegoś takiego szukam;)

I ode mnie też... akurat mam wesele w czerwcu i myślę, ze wybiorę się do Top Secret po ta sukienkę =)
    barrzo mi się spodobała.... chociaż jeszcze kwestia tego, czy nie będę się w nien czuła jak wieloryb =)

Anitka201 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie głupie teksty były przed ślubem (brałam ślub w bardzo młodym wieku). Wszelkie ciotki i inne babki cały czas powtarzały jak to po ślubie się zmieni, miłość nie ta, czułość nie tak, jak to mąż się zepsuje, że teraz to jeszcze mam ostatni dobry czas itp.
    I wiecie co? Po 9 latach od ślubu stwierdzam, że trzeba po prostu umieć wybrać odpowiedniego chłopa :P

Anitka201, monaaa85, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    ej a w topsecret można oddać coś np po 30 dniach? bo kupiłabym już, a wesele 13 czerwca więc jakbym przytyła tonę to bym oddała/wymieniła?;)
    poczekaj jeszcze, do tego czasu może się pojawić jakaś wyprzedaż/ obniżka ceny. Ja w niedzielę, byłam na komunii i kupiłam w zwykłym odzieżowym sklepie prostą różową sukienkę przed kolano. Dużo jest teraz w sklepach sukienek takich over size, więc jak brzuszek wyskoczy to na pewno coś wybierzesz :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Anima a to jakas wyprzedaz jest?

tak, wczoraj nawet o pisalysmy. Trzeba sue u nich zapisac do newslletera i dostaje sie na maila kod z 40% na wszystko, nawet z wyprzedazy. Ja glownie mam z wyprzedazy rzeczy i placilam za nie grosze :-) Jak ktos lubi ten sklep to warto. Mi najbardziej sie tam podobaja ubranka dla dzieci w rozm 92-122. Ale to noe ten czas.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chudzinki, to jeszcze my - 20+2, od początku 4kg na plusie :)

28e461041eeddd78gen.jpg

la_lenka, Paulinek, monaaa85, Czarna_88, Lady Savage, Anitka201, chabasse, Sigma, karolcia87, justysss, Gusiak, .ona., agatka196, 4me, kasig, eM, easymum, skabarka, Dżuls, Wonderland lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mam wrażenie, że moja mała używa ścianek macicy jako trampoliny. To już nawet nie są kopniaki, ona tam chyba podskakuje :P

monaaa85, skabarka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my dzisiaj pospalismy troche ;-)
    Witamy sie juz w 23 tygodniu :-D i powoli zbieramy sie na wizyte ktora mam o 14 :-)
    Trzymam kciuki za wasze wizyty dzisiaj :-)
    Ale brzuszkow pokazalyscie sa cudowne :-D
    U nas pogoda dzisian okropna zimno pada deszcz :-|

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    Super brzuszki! :)
    4 me - ja się nie dziwię, że się koleżanki zazdrośnie wkurzają na to marudzenie o 4,5 kilo, bo nadal jesteś bardzo szczuplutka :D pewnie szczuplejsza od nich :D

Co do bioder - ja jestem klasyczną gruszką, biodra zawsze miałam szerokie, nawet bardzo, a teraz w ciąży jeszcze mi się poszerzyły - i to mówię o kościach, bo że dupsko i uda rosną, to też swoją drogą, ale autentycznie na tyle rozsunęły mi się kości po bokach, że kiedy ćwiczę na macie leżąc na boku, podłoga wbija mi się w biodra bardzo boleśnie :P Nigdy tak nie miałam. Pewnie dlatego boli mnie spojenie łonowe i ogólnie miednica, teraz już się nie dziwię ;)
    W każdym razie mimo bioder brzuszek mam widoczny i wykoczył dość szybko.

Anitka - słyszałam kiedyś taką teorię o tym, jak nieszczęśliwi dzieciaci namawiają swoich niedzieciatych znajomych na potomstwo, a potem zacierają ręce, że złapali kolejnych towarzyszy niedoli, z którymi będzie można ponarzekać albo popatrzeć, że o tamci mają jeszcze gorzej. Może coś w tym jest, ale strasznie to smutne - zawsze kiedy słyszę hasła w stylu "to teraz dopiero zobaczysz jak to jest, da ci popalić" to myślę sobie, że ktoś tu chyba wcale nie powinien mieć dzieci :P bo kurna każdemu rodzicowi czasem bywa ciężko, w niektórych okresach nawet często bardzo ciężko, ale większość zapytana o swoje dzieci i rodzicielstwo mimo wszystko mówi, że to piękne doświadczenie i że za dzieci daliby się pokroić. No to skoro okazuje się, że dla tych znajomych jednak rodzicielstwo to jakaś sprawa, którą można grozić drugiemu ("teraz dopiero zobaczycie"), to coś tu jednak jest nie tak.

La_lenka - z ciekawości :D w jakim wieku brałaś ślub, jeśli mogę spytać? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 12:13

4me lubi tę wiadomość

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...dziewczyny jaki materac do łóżeczka? ...bo już zgłupiałam... Czy pianka, czy kokos, czy gryka ale gryka od 6miesiąca dla dziecka ponoć.. Skłaniam się do kokosa + pianki..a Wy?

1usacwa1uvvludfr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raczej kupię lateksowy

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

La_lenka - z ciekawości :D w jakim wieku brałaś ślub, jeśli mogę spytać? :)
    Kilkanaście dni po 21 urodzinach. :)

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma też tak myślę no bo kurcze ja za przeproszeniem nie robię sobie dziecka pod czyjeś widzi mi się tylko muszę być pewna swojego wyboru, muszę tego chcieć bo zdaję sobie sprawę, że to nie jest łatwy kawałek chleba. U nas mąż pierwszy dorósł do ojcostwa i wiedziałam, że od dobrych 2 lat to on marzył o dziecku. Ja potrzebowałam trochę więcej czasu ale nigdy nie wywierał na mnie presji. Ale to jest fajne i mnie dosłownie rozczula jak widzę jak małż rozmawia z brzuchem jak go dotyka.
    Wśród moich znajomych to zazwyczaj kobiety wywierały presję na partnerach i domagały się o dziecko. I nagle w czasie ciąży i po porodzie jak dostały to co chciały partnerzy zostali odstawieni na bok i traktowani przedmiotowo (bo się dzieckiem nie potrafią zająć, bo mały przy nim płacze bo cały dom na mojej głowie - ciągle to słyszałam). Smutne to ale często tak się zdarza.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Wczoraj ja, dzis Ty a jutro kolejna ;D

Zjedz cos slodkiego :) ja mam meeeega ochote na takie prawdziwe domowe ciasto.... Ale za leniwa jestem pewnie sie nie zbiore by zrobic choc nic innego do roboty nie mam ;)

Zjedzony rabarbar i czekolada :D

Gusiak, 4me, skabarka lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ