WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
strigo wrote:Mikołaj i Felicja
-
Sulcia sorry ale nikogo tu nie obrazilam swoim postem, mam swoje zdanie na pewne tematy. Jeśli ktoś ma wskazania niech robi badania wszystkie jakie oferuje świat uważam że jeśli jest wszystko wporzadku to po co się zadręczać kolejnymi i szukać na siłę wad. Współpracowałam z fundacja współpracowałam przez 4 lata z hospicjami prenatalnymi także mam troszkę wiedzy.
Nie uważam że jestem w trudnej sytuacji ważne że maleństwo jest zdrowe a czy jest to 12 tydzień czy 16 to i tak dużo czasu do rozwiązania zostało. Co innego byłoby gdyby był to 30 i dziecko chore. Mam żal do lekarza ale no cóż człowiek nie przewidzi gdzie trafi tym bardziej że opinie ma dobre na internecie. -
U nas było wesoło w wyborze imion, ale udało się ustalić po dwie opcje w zależności od płci, dziewczynka Laura albo Nadia, chłopiec Igor albo Szymon ☺️
Chociaż mi podoba się zdecydowanie więcej imion 😅
Oskar, Leon, Eryk, Zosia, Łucja, Mia, Liliana, Diana... Mogłabym wymieniać w nieskończoność 😅😅 zwłaszcza dla dziewczynki 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 11:37
nika647, LILA_33 lubią tę wiadomość
-
Przecież ona tylko wyraziła swoje zdanie tak jak Ty wyrazilas swoje Dla Ciebie jest bez sensu robić coś więcej jeśli prenatalne wyjdą okej i nie ma wskazań, inni nawet przy super wynikach wola zrobić jeszcze badania dodatkowe i to też jest okej i nie ma co tego (ani tamtego) krytykowac Szanujmy to że ktoś ma inne zdanie a nie obruszajmy sie o byle co.
Co do imion to ja wśród rodziny na razie nie mówię naszych typów, poprosiłam męża żeby też nie mówił nad jakimi się zastanawiamy. Nie potrzebuje żeby mi ktoś wciskał swoje zdanie bo tej babci się to imię bardziej podoba a innej tamto, a tamta znała takiego o takim imieniu i go nie lubiła 😂 Jak płeć będzie pewna i ustalimy już na 100% imię to dopiero się dowiedzą 😄😄 -
Muszka1 wrote:Przecież ona tylko wyraziła swoje zdanie tak jak Ty wyrazilas swoje Dla Ciebie jest bez sensu robić coś więcej jeśli prenatalne wyjdą okej i nie ma wskazań, inni nawet przy super wynikach wola zrobić jeszcze badania dodatkowe i to też jest okej i nie ma co tego (ani tamtego) krytykowac Szanujmy to że ktoś ma inne zdanie a nie obruszajmy sie o byle co.
Co do imion to ja wśród rodziny na razie nie mówię naszych typów, poprosiłam męża żeby też nie mówił nad jakimi się zastanawiamy. Nie potrzebuje żeby mi ktoś wciskał swoje zdanie bo tej babci się to imię bardziej podoba a innej tamto, a tamta znała takiego o takim imieniu i go nie lubiła 😂 Jak płeć będzie pewna i ustalimy już na 100% imię to dopiero się dowiedzą 😄😄 -
niezapominajk_aa wrote:U nas było wesoło w wyborze imion, ale udało się ustalić po dwie opcje w zależności od płci, dziewczynka Laura albo Nadia, chłopiec Igor albo Szymon ☺️
Chociaż mi podoba się zdecydowanie więcej imion 😅
Oskar, Leon, Eryk, Zosia, Łucja, Mia, Liliana, Diana... Mogłabym wymieniać w nieskończoność 😅😅 zwłaszcza dla dziewczynki 😅
Laura i Liliana też mi się podobają 😍 moje typy to też Kornelia, Rozalia, Antonina w sumie też 😀 ale mężowi już nie za bardzo się podobają więc albo zmieni na jakieś zdanie albo musimy poszukać jakiegoś innego 😅Muszka1, niezapominajk_aa lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Przecież ona tylko wyraziła swoje zdanie tak jak Ty wyrazilas swoje Dla Ciebie jest bez sensu robić coś więcej jeśli prenatalne wyjdą okej i nie ma wskazań, inni nawet przy super wynikach wola zrobić jeszcze badania dodatkowe i to też jest okej i nie ma co tego (ani tamtego) krytykowac Szanujmy to że ktoś ma inne zdanie a nie obruszajmy sie o byle co.
Co do imion to ja wśród rodziny na razie nie mówię naszych typów, poprosiłam męża żeby też nie mówił nad jakimi się zastanawiamy. Nie potrzebuje żeby mi ktoś wciskał swoje zdanie bo tej babci się to imię bardziej podoba a innej tamto, a tamta znała takiego o takim imieniu i go nie lubiła 😂 Jak płeć będzie pewna i ustalimy już na 100% imię to dopiero się dowiedzą 😄😄
Dobre wyjście, ja nie wiem, wyjdzie w trakcie 😅 macocha narzeczonego jest nauczycielką, więc jej każde imię będzie się jakoś kojarzyć. Na szczęście jest młoda, więc nie powinna gderać 😅 ze starszych roczników została tylko babcia narzeczonego, jakoś ją zniesiemy. Reszta mnie nie interesuję 🤣
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:Laura i Liliana też mi się podobają 😍 moje typy to też Kornelia, Rozalia, Antonina w sumie też 😀 ale mężowi już nie za bardzo się podobają więc albo zmieni na jakieś zdanie albo musimy poszukać jakiegoś innego 😅
Zapomniałam o Kornelii 😍 też w moim top, ale narzeczony na nie 😅 -
LILA_33 wrote:Laura i Liliana też mi się podobają 😍 moje typy to też Kornelia, Rozalia, Antonina w sumie też 😀 ale mężowi już nie za bardzo się podobają więc albo zmieni na jakieś zdanie albo musimy poszukać jakiegoś innego 😅
żart oczywiście nie mogłam się powstrzymaćLILA_33, bebag, niezapominajk_aa, Muszka1 lubią tę wiadomość
-
strigo wrote:Albo zmieni zdanie albo zmienię męża
żart oczywiście nie mogłam się powstrzymać
Haha 😅 jak narazie na każde kręci nosem na nie 🙈 ale mam jeszcze kilka miesięcy żeby go na któreś przekonać haha 😅
Ah i tak te skojarzenia .. Jak nie z jakąś osoba to z jakąś rzeczą 🤦🏻♀️ nie będzie łatwo 😅
-
Ja już po wizycie, mam wpisany termin porodu na 4.09 czyli tydzień wcześniej niż z om. Dzieciak dziś wychodził 69mm, więc wg jego USG to bardziej 13+1, ale wpisane mam 13+3. Nie dyskutowałam bo to przecież bez znaczenia. Tylko mam dylemat co ja powinnam mieć w tej stopce🙈🤪.
A i najważniejsze : tętno było 150! Czyli w normie, więc prawdopodobnie był to jednorazowy wyskok. Ale lekarz mnie uprzedzil że może mieć to wpływ na trisomie, musimy poczekać i licze na to ze krew będzie ok i ryzyka też.
Wyszła mi infekcja dróg moczowych, białko leukocyty i cała reszta, mam drinka z monuralem na wieczór 😎
Ale ogólnie jestem spokojniejsza po tej wizycie🙂Muszka1, LILA_33, niezapominajk_aa, ann2224, bebag lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Nika to super ze maluch w porządku 😊 Wpisywać Cię na 4.09 w takim razie na termin?😊
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:Ja już po wizycie, mam wpisany termin porodu na 4.09 czyli tydzień wcześniej niż z om. Dzieciak dziś wychodził 69mm, więc wg jego USG to bardziej 13+1, ale wpisane mam 13+3. Nie dyskutowałam bo to przecież bez znaczenia. Tylko mam dylemat co ja powinnam mieć w tej stopce🙈🤪.
A i najważniejsze : tętno było 150! Czyli w normie, więc prawdopodobnie był to jednorazowy wyskok. Ale lekarz mnie uprzedzil że może mieć to wpływ na trisomie, musimy poczekać i licze na to ze krew będzie ok i ryzyka też.
Wyszła mi infekcja dróg moczowych, białko leukocyty i cała reszta, mam drinka z monuralem na wieczór 😎
Ale ogólnie jestem spokojniejsza po tej wizycie🙂
Super ze z maluszkiem wszystko dobrze 🥰 ale urósł 😁nika647 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 14:30
niezapominajk_aa, LILA_33, strigo, Muszka1, ann2224, bebag, Katia89, Umka lubią tę wiadomość